crypto kopen uitleg cryptocurrency voor binance, bitvavo en coinmerce handleiding plus beveiliging en koers

Cryptocurrency kopen - Uitleg voor beginners

Het kopen van een cryptocurrency kan je tegenwoordig op veel verschillende platformen doen. Wat ons betreft steken Bitvavo, Coinmerce en Binance er met kop en schouders bovenuit. Ga je voor een vertrouwde Nederlandse service en een makkelijk te begrijpen platform, dan kies je Bitvavo. Ga je voor snelheid en ben je bereid hogere kosten te betalen, kies Coinmerce. Ben je meer gevorderd en wil je ook in onbekende munten kunnen handelen, kies dan Binance.

 

In deze tabel staat een overzicht van de voor -en nadelen van de drie exchanges. Druk op de knop om gratis een account aan te maken en start je avontuur! Verder in het artikel wordt er per exchange een uitgebreide uitleg gegeven. Hiermee gaat het helemaal lukken! Zo niet, stel je vraag op ons Crypto Forum en je wordt geholpen door de community!

 


Meeste aanbod
Crypto kopen op Binance

 

 • Keuze uit 140+ munten
 • Hoog handelsvolume
 • Goedkoop
 • Ideaal voor crypto trading
 • Lastig voor beginners
 • Duurt lang
 • Geen euro's of dollars
 • Matige Engels klantenservice

Makkelijkst en goedkoopst
Crypto kopen op Bitvavo

 

 • Perfect voor beginners
 • Beste gebruiksvriendelijkheid
 • Direct kopen met euro's (iDEAL)
 • Minimale investering €1,-
 • Goedkoop
 • Keuze uit 48 munten
 • Goede en behulpzame
  Nederlandse klantenservice

Bitcoins op eigen wallet
Crypto kopen op Coinmerce

 

 • Redelijk simpel voor beginners
 • Bitcoins kopen met iDEAL
 • Nederlandse klantenservice
 • Snelste manier om Bitcoin te kopen
 • Duurste van de 3

Meer uitleg nodig?

Bij welke exchange wil je crypto kopen? Klik op de link om in één keer naar de uitleg te springen. Bij punt 4. Account beveiliging kan je leren hoe je jouw account goed kunt beveiligen.

 1. Cryptocurrency kopen op Bitvavo (perfect voor beginners)
 2. Cryptocurrency kopen op Binance (meeste keuze, maar lastiger)
 3. Cryptocurrency kopen op Coinmerce (snel, maar duurder)
 4. Account beveiliging (belangrijk na het aanschaffen van je cryptocurrency's)

We beginnen elke uitleg met een korte samenvatting, gevolgd door een uitgebreide uitleg zodat iedereen erin kan slagen om in crypto te investeren.

Hoe koop ik een cryptocurrency op Bitvavo?

Ben je een beginner en wil je graag je eerste stappen zetten in de wereld van crypto? Dan is Bitvavo de perfecte optie voor jou. Je kan hier al vanaf €1,- kennismaken met investeren in cryptocurrency's. Maar ook als je meer wilt uitgeven is Bitvavo perfect. Ze bieden de meest populaire munten aan en dit zijn ook de meest veilige investeringen om mee te beginnen.

Voorbeelden van cryptovaluta's die je hier kunt kopen, zijn de bekende Bitcoin, Ethereum, Ripple, EOS, Tron, Verge en Zilliqa. Wil je weten of jouw cryptocurrency op Bitvavo te koop is? Bekijk dan hier de lijst aan munten die Bitvavo aanbiedt.

Aankoopinstructies

De beste manier is om eerst onze samenvatting te volgen. Als je het liever visueel volgt, hebben we ook een YouTube filmpje hieronder van 3 minuten die je kan bekijken. Dit zou genoeg uitleg moeten geven om je eerste crypto aan te kunnen schaffen. Mocht dit niet het geval zijn, dan hebben we eronder een uitgebreide handleiding. Hier kan je per stap lezen wat je precies aan het doen bent. Ook staan er printscreens als je bij een bepaalde stap niet kan vinden waar je moet zijn. Succes!

Samenvatting

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 3. Vul het formulier in en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 4. Wacht maximaal 5 minuten tot je euro's erop staan.
 5. Zoek je favoriete cryptocurrency op en druk ernaast op "Kopen".
 6. Vul het koopformulier in en investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in de cryptomunt.
 7. Gelukt! Je hebt je eerste crypto aangeschaft!

Onderstaand filmpje duurt maar 3 minuten en laat het gehele proces zien hoe je crypto op Bitvavo koopt met iDEAL.

 

Stap 1. Meld je gratis aan op Bitvavo

Als eerst heb je een account nodig op Bitvavo. Maak gebruik van deze link om gratis dit account aan te maken. Het lijkt er in het begin op dat de website in het Engels is, maar alleen deze pagina hebben ze nog niet volledig naar Nederlands vertaald. Als je je hebt aangemeld, zul je zien dat je de taal op Nederlands kan zetten. Verder is ook de klantenservice in het Nederlands en ze zijn gevestigd in Amsterdam. Je kan dus altijd in het Nederlands met ze communiceren, wat wel zo prettig is. 

Verder is het hier belangrijk dat je het aanmaken van je account uiterst serieus neemt. Crypto exchanges (zo noem je een platform als Bitvavo) zijn voor crypto wat banken zijn voor euro's. Het zou dus logisch zijn als je het aanmaken van je account net zo serieus neemt als het aanvragen van een bankrekening. Vooral als je bedenkt dat crypto de potentie heeft om het gehele traditionele geldsysteem over te nemen. Vul dus ook al je gegevens in zoals deze op je paspoort staan. Bitvavo moet aan de Nederlandse wet voldoen en al haar klanten kennen.

Nu dit gelukt is, kan je geld op je account zetten waarmee je jouw eerste cryptocurrency('s) kan kopen! 

Stap 2. Maak geld over via iDEAL

Deze stap is gelukkig niet zo lastig. Als je aanmelding voltooid is kom je op het scherm terecht, zoals onderstaande printscreen laat zien. Dit scherm is waar jouw portfolio te zien is. De waarde's geven aan hoeveel euro al je digitale valuta bij elkaar waard zijn en hoeveel euro je erop hebt staan. Bij totaal staan deze twee waardes bij elkaar opgeteld. Sinds je nog geen cryptocurrency's hebt gekocht of geld erop hebt gezet, staan deze nu nog op €0,00.

Je kan hier linksonder op "Euro's storten" klikken.  

Image
Printscreen van Bitvavo waarop te zien is dat je linksonder op Euro's storten kan klikken. Stap 1 voor crypto kopen.

Stap 3. Vul het formulier in

Als je op "Euro's storten" hebt gedrukt, komt er een pop-up in beeld. Dit is het transactieformulier. Hier vul je in hoeveel euro je op je Bitvavo rekening wilt storten. Let op dat de bank waar je het geld vandaan haalt op dezelfde naam staat als je Bitvavo-account. Dit is helaas nodig, omdat het anders voor (Nederlandse) criminelen heel eenvoudig wordt om met behulp van crypto hun geld wit te wassen. Kies hier iDEAL als betaalmethode. Dit zorgt ervoor dat het geld binnen enkele minuten op je rekening staat, zodat je meteen door kan met het kopen van je crypto. Als laatst klik je op Betalen. Een voorbeeld van een ingevuld transactieformulier zie je in deze afbeelding.

Image
Crypto kopen met iDEAL Bitvavo stap 2 - Afbeelding van een voorbeeld van een ingevuld transactieformulier

Stap 4. Wacht tot je geld erop staat

De makkelijkste stap van deze handleiding! Het duurt maximaal 5 minuten voordat je geld erop staat. Mocht het zo zijn dat je bankrekening op een andere naam staat dan je Bitvavo-account, dan zal het helaas niet op je rekening komen. Bitvavo stort het geld, behalve in het weekend, dezelfde dag nog weer terug op je rekening. Het beste wat je dan kan doen, is een nieuw account aanmaken met de naam die wel overeenkomt met de naam waarop je bankrekening is geregistreerd.

Stap 5. Zoek je favoriete cryptocurrency op

Nu gaan we onze favoriete cryptocurrency zoeken en deze kopen! We gebruiken voor dit voorbeeld voor het gemak Bitcoin, maar het is toe te passen op elke cryptomunt. De zoekfunctie op Bitvavo is een beetje verstopt, maar onderstaande afbeelding laat zien waar je deze kan vinden.

 1. Zoek je cryptocurrency op via de zoekfunctie.
 2. Klik naast deze cryptomunt op "Kopen". 

Image
Afbeelding waarop je kan zien waar de zoekfunctie te vinden is om je favoriete cryptocurreny te zoeken en op "kopen" te klikken.

Stap 6. Je favoriete cryptocurrency kopen

Je komt op het koopformulier terecht. Hier kan je invullen hoeveel cryptomunten je wilt aanschaffen. Wat je het beste kunt doen is het bedrag in euro's invullen (zie stap 2 in de afbeelding), dan rekent Bitvavo exact voor je uit hoeveel dit van de cryptomunt zijn die je hebt geselecteerd. Volg de stappen zoals die hieronder staan opgeschreven en afgebeeld om het koopformulier in te vullen.

 1. Kies de cryptocurrency waarin je wilt investeren (als het goed is staat deze al goed).
 2. Vul in het tweede veld in voor hoeveel euro je wilt uitgeven.
 3. Klik op Doorgaan.

Een van de mooiste features van Bitvavo is dat je ook cryptocurrency's kunt kopen in ruil voor andere cryptocurrency's. Als jij bijvoorbeeld Tron hebt en deze wilt inwisselen voor Ripple, dan hoef je ze niet eerst te verkopen voor euro's. Je kan direct je Tron inruilen voor Ripple. Er zijn nog bijna geen enkele andere handelsplatformen waar dit mogelijk is.

Image
Crypto kopen met iDEAL op Bitvavo stap 4- koopformulier invullen

Stap 7. Gelukt!

Het is je gelukt! Je bent de trotse bezitter van jouw cryptocurrency('s)! Schrijf deze dag op in je agenda, zodat je later aan je kleinkinderen kunt vertellen dat dit de eerste dag was dat jij deelnam aan de nieuwe economie. Zij zullen zich waarschijnlijk niet eens meer kunnen voorstellen hoe de traditionele economie eruit zag. We vinden het erg leuk dat je nu bij de crypto-gemeenschap hoort, maar je bent er nog niet helemaal. Het is belangrijk dat je jouw account extra beveiligt. Hoe je dit doet, kan je lezen in ons stuk over beveiliging. 

>> Lees hier hoe je jouw cryptocurrency's beveiligt tegen hackers.

Hoe koop ik een cryptocurrency op Coinmerce?

Als je gewoon snel en zonder te veel rompslomp meteen Bitcoin wilt kopen, dan is Coinmerce de perfecte exchange voor jou. Je dient wel een Bitcoinwallet te hebben. Als je die nog niet hebt, dan kan je deze hier downloaden

Je kan het beste de stappen in de samenvatting één voor één volgen. Als dit niet lukt, dan kan je onze uitgebreide uitleg erbij pakken. Hierin leiden we je stap voor stap door het proces met ondersteuning van printscreens. Zo weet je zeker dat je het goed doet. 

Samenvatting

 1. Ga naar Coinmerce
 2. Vul in het formulier in hoeveel Bitcoin je wilt kopen.
 3. Vul je Bitcoinadres, kies jouw bank en ga akkoord met alle voorwaarden.
 4. Ga door het betaalproces van iDeal heen.
 5. Gefeliciteerd! Je hebt je eerste Bitcoins gekocht!

Vul het formulier in

Het formulier dat je in dient te vullen bij Coinmercestaat links bovenin. Als het goed is staat hij standaard op "Bitcoins kopen", maar als dit niet het geval is, dan moet je hier nog even op klikken. Vul hierna het aantal Bitcoin in dat je wilt kopen, of het aantal euro's dat je maximaal wilt uitgeven. Coinmerce rekent automatisch voor je uit hoeveel Bitcoins je voor dat bedrag kan aanschaffen. Hiernaast staat aangegeven voor welke koerswaarde je dit koopt. In de afbeelding hieronder is dat aangegeven met het lichtblauwe vierkant. 

Image
Een Coinmerce account aanmaken

Vul het Bitcoinadres in

Je Bitcoinadres is het adres van je Bitcoinwallet waar je de Bitcoins wilt hebben. De Bitcoins die je koopt dienen namelijk naar een speciale wallet hiervoor gestuurd te worden. De wallet waar wij het meest positief over zijn is Exodus, die kan je hier downloaden

Als je de wallet gedownload hebt, open je deze en klik je "Bitcoin" aan. Vervolgens klik je op "Receive". Je Bitcoinadres komt in beeld en deze kan je kopiëren door op het meest linker logootje te klikken. Onderstaande afbeeldingen geven wellicht meer duidelijkheid. 

Image
Bitcoins kopen op Bitonic Stap 3 wallet adres selecteren van Bitcoin Exodus

 

Kopieer vervolgens dit adres.

Image
Bitcoins kopen op Bitonic Stap 4 wallet adres kopieren op Exodus

 

Nu je dit adres hebt gekopieerd, kan je hem bij Coinmerce plakken in het veld "Uw bitcoinadres". Vervolgens kies je jouw bank en ga je akkoord met alle voorwaarden. Als het de eerste keer is dat je Bitcoins koopt via Coinmerce, dien je jezelf te verifiëren. Dit kan ervoor zorgen dat het wat langer duurt voordat je jouw Bitcoins op je wallet hebt staan. Wel kan je meteen deze Bitcoins kopen voor de koers van nu. Ga door de betaalstappen van iDeal heen om daadwerkelijk je Bitcoins aan te schaffen. 

Gefeliciteerd!! Je bent de trotse eigenaar van het nieuwe geld! Er zijn nu verschillende stappen die je kan zetten om wat bekender te worden in de wereld van crypto.

 • Leer crypto trading en probeer zo meer uit je investering te halen.
 • Bekijk de crypto koersen en vind bij de populairste cryptocurrency's een uitgebreide uitleg.
 • Leer meer over hoe je jouw crypto het beste kan beveiligen.

Hoe koop ik een cryptocurrency op Binance?

Crypto kopen op Binance is niet makkelijk als je dit voor het eerst doet. Mocht je nog maar net begonnen zijn, dan is het verstandig om je crypto via Bitvavo te bemachtigen. Het kan natuurlijk zo zijn dat Bitvavo jouw favoriete cryptocurrency niet verkoopt en Binance wel. In dat geval kan het geen kwaad om te leren hoe crypto kopen op Binance precies in zijn werk gaat. In dit artikel zullen we je de absolute basis uitleggen die je nodig hebt. Onderaan zullen we je een suggestie doen voor meer leesvoer op onze website waarmee je crypto trading onder de knie kan krijgen.

Je kan het beste beginnen door de stappen in de samenvatting één voor één te volgen. Als een bepaalde stap niet lukt, dan kan je onze uitgebreide uitleg eronder erbij pakken. Hierin helpen we je stap voor stap door het proces met ondersteuning van afbeeldingen. Op deze manier weet je zeker dat je het goed doet. 

Aankoopinstructies

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Druk bovenaan op Assets.
 3. Druk op Deposit bij BTC.
 4. Genereer een eigen deposit adres en kopieer deze.
 5. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo.
 6. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL.
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt.
 7. Koop Bitcoin en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
 8. Wacht totdat de bestelling is binnengekomen.
 9. Ga op Binance naar Exchange en klik je favoriete cryptocurrency aan.
 10. Koop de gewenste hoeveelheid van je favoriete crypto aan.
 11. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!

Meld je gratis aan bij Binance

Om crypto te kopen op Binance, dien je eerst een account aan te maken. Dit is helemaal gratis. Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld, komt er een puzzelstukje in beeld. Deze dien je via de slider eronder op de juiste plek te krijgen. Vervolgens ontvang je een mail van Binance om je e-mailadres te bevestigen. Binance geeft je een waarschuwing om Google Authenticator aan te zetten. Het is erg belangrijk om dit te doen. We leggen onderaan de pagina uit wat dit is en hoe je dit instelt. Als je gewoon zo snel mogelijk je crypto wilt kopen, dan kan je dit ook later doen. Klik in dat geval op "Skip for now".

Image
Cryptocurrency kopen op Binance Stap 2 Puzzelstukje verplaatsen uitleg naar de juiste plek

Genereer een Bitcoinadres

Voordat je kan beginnen met crypto kopen dien je eerst Bitcoins op je Binance account te krijgen. Je kan op Binance namelijk geen euro's of dollars storten. Je kan alleen crypto kopen door deze om te ruilen voor jouw Bitcoins. Om Bitcoins op je account te krijgen heb je een speciaal Bitcoinadres die bij jouw profiel hoort. Hier kan je komen door op je profiel te klikken. Dit is het oranje poppetje rechtsboven in de taakbalk. Hierna klik je "Geschatte waarde" aan, die als het goed is nog op 0 BTC staat. Je krijgt nu al je balansen te zien. Je kan links bovenin "BTC" invullen om Bitcoin te vinden. Vervolgens klik je naast Bitcoin op "Storting". De afbeelding hieronder laat precies zien hoe je dit allemaal doet.

Image
Crypto kopen op Binance Stap 3 Bitcoinadres opzoeken. Afbeelding laat alle stappen in het proces zien om bij je Bitcoinadres terecht te komen.

Als je hierop klikt, komt je Bitcoinadres in beeld. Dit ziet er uit zoals hieronder weergegeven. Door op "Copy Address" te klikken, kopieer je jouw Bitcoinadres. Aan de rechterzijde zie je nog "You have no deposit history" staan. Hier komt straks jouw transactie in beeld als het gelukt is om Bitcoins naar je adres over te maken.

Image
Crypto kopen op Binance Stap 4 Bitcoinadres kopiëren. Afbeelding om te laten zien hoe je jouw bitcoinadres gemakkelijk kopieert.

Bitcoin kopen en versturen via Bitvavo

Nu je weet waar je jouw Bitcoin naartoe moet sturen is het tijd om je eerste crypto te kopen met euro's. Dat wordt in dit geval Bitcoin en dat gaat het makkelijkst via Bitvavo. Als je hier nog geen account voor hebt, dan kan dit eenvoudig via deze link doen. Alle stappen die je dient te zetten, kan je vinden onder de kop "Crypto kopen op Bitvavo" bovenaan deze pagina. Je kan daarna weer terug hiernaartoe komen om de net aangekochte Bitcoins naar Binance te verzenden.

Als het je gelukt is om Bitcoin te kopen op Bitvavo, wordt het tijd om deze naar Binance te versturen. Ga op Bitvavo naar "Storten en Opnemen", klik op "Digitale Valuta Opnemen" en druk op "Doorgaan". Kies in het volgende scherm voor Bitcoin en je krijgt een volledig formulier in beeld. Onder de afbeelding leggen we je elk veld hiervan uit.

Image
Crypto kopen op Binance Stap 6 Bitcoins versturen gegevens invullen. Alle velden worden aangegeven die je in dient te vullen. Deze worden hieronder ook nog allemaal aan je uitgelegd.

Bedrag

Vul bij "Bedrag" het totale bedrag in aan Bitcoins dat je naar Binance wilt overmaken.

Transactiekosten

Bij transactiekosten hoef je niks in te vullen. Dit zijn de transactiekosten die je betaalt om je Bitcoins te versturen. Wij kennen geen enkel handelsplatform dat dit goedkoper aanbiedt dan Bitvavo.

Totaalbedrag

Het totaalbedrag is het volledige bedrag dat je betaalt. Dat bestaat uit het bedrag plus de transactiekosten.

Ontvangstadres

Het ontvangstadres is het belangrijkst. Hier vul je het Bitcoinadres in van je Binance account. Deze heb je in de vorige stap als het goed is gekopieerd. Plak deze nu in dit label en controleer voor de zekerheid of beide adressen overeenkomen. Controleer bovendien of het daadwerkelijk je bitcoinadres is en niet van een andere cryptocurrency. 

Controleren

Als je zeker weet dat je het goed hebt ingevuld, kan je op controleren klikken. Hier kan je nogmaals checken of alles goed staat ingevuld. Als je hier zeker van bent, klik je op "Bevestigen". De Bitcoins worden nu naar Binance gestuurd. Het kan even duren voordat ze hier zijn aangekomen. Dit is sterk afhankelijk van de drukte. Ga er maar vanuit dat het een uur kan duren, dan kan het altijd meevallen. In de tussentijd ben je van harte welkom om op onze site artikelen over veelbelovende cryptocurrency's te lezen. En daarna kan je eindelijk beginnen met je favoriete crypto kopen.

Je favoriete crypto kopen

Als je Bitcoins zijn aangekomen op Binance kan je eindelijk je de crypto kopen die je wilt. Ga hiervoor met je muis naar linksboven om op "Beurs" te klikken en vervolgens op "Basis". Je krijgt nu het handelsplatform te zien. Dit is de plek waar het allemaal gebeurt en waar alle crypotraders hun crypto kopen op Binance. Het ziet er ingewikkeld en misschien zelfs een beetje intimiderend uit, maar dat is het niet. Zoals je op onderstaande afbeelding kan zien, hoef je nog maar een paar stappen te zetten. Op deze afbeelding gebruiken we Gifto (GTO) als voorbeeld, maar je kan dit toepassen op elke cryptocurrency.

Je kan rechtsboven zoeken naar je favoriete cryptocurrency. Hiervoor dien je de afkorting (ticker) ervan in te vullen. Daarna klik je eronder op de koers (XXX/BTC). Vervolgens verschijnt onder in beeld het orderformulier. Druk hier eerst op "Market". Vul daarna in bij "Bedrag" hoeveel je van de desbetreffende cryptocurrency wilt aanschaffen.Vervolgens druk je op de grote groene koopknop. 

Image
Crypto kopen op Binance Stap 7 je favo crypto aanschaffen met bitcoins. Duidelijke uitleg met stappen waar je op welke plek moet zijn om uiteindelijk je favoriete cryptocurrency aan te kunnen schaffen.

 

Gefeliciteerd! Het is je gelukt om je favoriete crypto te kopen! Er zijn nu verschillende stappen die je kan zetten om wat bekender te worden in de wereld van crypto.

 • Leer crypto trading en probeer zo meer uit je investering te halen.
 • Bekijk de crypto koersen en vind bij de populairste cryptocurrency's een uitgebreide uitleg.
 • Leer meer over hoe je jouw crypto het beste kan beveiligen.

Je crypto beveiligen

Cryptocurrency kopen is het makkelijkste gedeelte aan dit verhaal. Nu ben je bij het moeilijke deel aangekomen, je crypto beveiligen. Dit is helaas wat lastiger. Ondanks dat alle crypto exchanges als Bitvavo en Binance onwijs goed beveiligd zijn, is het belangrijk om hierin zelf ook je steentje bij te dragen. Wij raden je aan om op handelsplatformen echt alleen crypto te kopen. Als je toch liever ook cryptocurrency's hier wilt bewaren, dien je 2FA Authenticator in te schakelen. We zullen hieronder uitleggen warom en hoe je dit doet op Bitvavo. Dit verschilt niet veel van andere platformen dus deze uitleg kan je voor elk platform gebruiken waar je crypto hebt staan. 

Google 2FA Authenticator

Ik ga hier er vanuit dat het crypto kopen is gelukt en dat je jouw winsten wilt beschermen tegen hackers. Hier geldt hetzelfde als in de rest van het artikel. Probeer eerst via onderstaande stappen de beveiliging in te stellen en als dit niet lukt, bekijk dan de uitgebreide uitleg.

De 2FA Google Authenticator is een programma die elke zoveel seconde een willekeurige 6-cijferige code genereert. Dit werkt op basis van de tijd die op je telefoon (of ander apparaat waar je de app hebt staan) staat ingesteld. Deze extra beveiliging is vrijwel onmogelijk te hacken. Als je dit hebt ingesteld zal een hacker niks aan je wachtwoord hebben.

Samenvatting

 1. Ga naar Google Play of de App Store om de app te installeren.
 2. Open de app en klik op het plusje rechts onderin en druk op "Streepjescode scannen". Dit ga je straks bij stap 5 toepassen.

  Voor de volgende stappen dien je naar de exchange te gaan waar je 2FA wilt instellen en naar de pagina te gaan voor 2FA Google Authenticator. Deze staat meestal bij je profiel onder beveiligingsinstellingen / security settings. Wij gebruiken Bitvavo in dit voorbeeld.
   

 3. Bij Bitvavo ga je naar "Instellingen" en vervolgens klik je bovenin op "Inschakelen" bij "Twee-factor authenticatie".
 4. Vul je wachtwoord in en klik op "Doorgaan".
 5. Scan de streepjescode met je telefoon. 
  Je kan ervoor kiezen om de streepjescode met meerdere toestellen te scannen waarop je de app hebt geïnstalleerd. Zo heb je altijd een back-up voor als je je telefoon kwijtraakt. Dit raden wij ten zeerste aan!
 6. Als je het goed hebt gedaan, heb je nu een 6-cijferige code in beeld van Bitvavo. Vul deze in bij "2FA code" en klik op "Doorgaan". 
 7. Gefeliciteerd! Je account is een stuk beter beveiligd!

Vanaf nu elke keer als je cryptocurrency wilt kopen via Bitvavo, dien je bij het inloggen naast je wachtwoord ook deze 6-cijferige code in te voeren. Het is een klein beetje extra moeite, maar het is absoluut de peace of mind waard. Je weet nooit hoeveel je crypto-investering waard kan worden. Crypto is om deze reden dan ook een zeer populair doelwit onder hackers. Het maakt bovendien niet uit bij welke exchange je zit. Overal waar je cryptovaluta kunt kopen, kan je ook 2FA-Authenticator instellen. Doe dit dus ook! Het werkt overal ongeveer zoals hier uitgelegd.

Google 2FA Authenticator installeren

Ga via deze links naar Google Play of de App Store om de app te installeren. Dit kan je doen met je telefoon of tablet. We raden aan om het op meerdere toestellen te installeren, zodat je altijd een back-up hebt als je jouw telefoon verliest. Je kan dan altijd nog via de betreffende exchange ervoor zorgen dat je bij je crypto kan, maar dit is een hoop gedoe. Als je het allemaal goed hebt geïnstalleerd, kan je in de app rechtsonder op een plusje klikken. Wanneer je dit hebt gedaan, kan je op "Streepjescode scannen" drukken. Dit heb je straks nodig in de volgende stap als we 2FA op de exchange instellen. Onderstaande afbeelding geeft wellicht meer duidelijkheid.

Image
2FA installeren op telefoon of tablet

 

Twee-factor authenticatie instellen

Nu je de app op je telefoon hebt, dien je het nog in te stellen op je favoriete handelsplatform. Het is ideaal als je dit nog voor het crypto kopen doet, maar het mag ook achteraf. 

Zoals gezegd, gebruiken we Bitvavo als voorbeeld. Ga in je account naar "Instellingen" en klik vervolgens bij "Twee-factor authenticatie" op "Inschakelen".

Image
2fa instellen op bitvavo. Dit is belangrijke beveiliging voor crypto kopen.

 

Vul vervolgens je wachtwoord in en je komt op een scherm terecht met een QR-code. Dit is de streepjescode die je dient te scannen met je Google Authenticator app. Als je dit gedaan hebt (het liefst met meerdere toestellen als back-up), komt er een 6-cijferige code bij je in beeld. Deze code kan je invullen onder de streepjescode. Klik daarna op "Doorgaan". 

Image
2FA streepjescode scannen. Crypto kopen gaat gepaard met veiligheidsinstellingen. Vergeet dit nooit

 

Gefeliciteerd! Je account is nu bijna onhackbaar! Let er wel op dat vanaf nu elke keer als je crypto wilt kopen via Bitvavo, je bij het inloggen naast je wachtwoord ook deze 6-cijferige code in moet voeren. Dit is een klein beetje extra moeite, maar het is absoluut de extra veiligheid waard. Je weet nooit hoeveel je net aangekochte crypto waard kan is over een paar jaar. Crypto is om precies deze reden dan ook een populair doelwit onder hackers. Het maakt bovendien niet uit bij welke exchange je zit. Overal waar je crypto kan kopen, kan je ook 2FA-Authenticator instellen. Doe dit dus ook! Het werkt overal ongeveer hetzelfde zoals hier uitgelegd.

Er zijn nu verschillende stappen die je kan zetten om wat bekender te worden in de wereld van crypto.

 • Leer crypto trading en probeer zo meer uit je investering te halen.
 • Bekijk de crypto koersen en vind bij de populairste cryptocurrency's een uitgebreide uitleg.

Mocht je super enthousiast zijn over je nieuwe aankoop en wil je graag dat jouw familie en vrienden ook profiteren van deze unieke mogelijkheid om vroeg in deze revolutie van geld te stappen? Schroom dan niet om dit artikel via onderstaande knoppen met ze te delen. Hoe meer mensen de wereld van crypto ontdekken, hoe beter!

Aangeboden cryptocurrency's door Bitvavo

>> Terug naar Crypto kopen op Bitvavo

 1. Ark (ARK)
 2. Bitcoin (BTC)
 3. Bitcoin Cash (BCH)
 4. Cardano (ADA)
 5. Dash (DASH)
 6. DigiByte (DGB)
 7. Ethereum (ETH)
 8. Ethereum Classic (ETC)
 9. GAS (GAS)
 10. Lisk (LSK)
 11. Litecoin (LTC)
 12. Monero (XMR)
 13. Nano (NANO)
 14. Nebulas (NAS)
 15. NEM (XEM)
 16. OmiseGo (OMG)
 17. Ontology (ONT)
 18. Power Ledger (POWR)
 19. Qtum (QTUM)
 20. Ripple (XRP)
 21. Stellar (XLM)
 22. Stratis (STRAT)
 23. Tron (TRX)
 24. Verge (XVG)
 25. Vertcoin (VTC)
 26. Waves (WAVES)
 27. Zcash (ZEC)
 28. 0x (ZRX)
 29. Aelf (ELF)
 30. Aeternity (AE)
 31. Aion (AION)
 32. Aragon (ANT)
 33. Basic Attention Token (BAT)
 34. Cybermiles (CMT)
 35. Decred (DCR)
 36. EOS (EOS)
 37. Golem (GNT)
 38. Icon (ICX)
 39. IOST (IOST)
 40. IOTA (MIOTA)
 41. Loopring (LRC)
 42. NEO (NEO)
 43. Request Network (REQ)
 44. Status (SNT)
 45. STEEM (STEEM)
 46. STORM (STORM)
 47. Substratum (SUB)
 48. VeChain (VEN)
 49. Waltonchain (WTC)
 50. Zilliqa (ZIL)

>> Terug naar Cryptocurrency kopen op Bitvavo

 

Profile picture for user vanderstraetenmarijke

Hoi,

ik volg jullie stappen plan ivm Bitvavo , ik wens bitcoins over te zetten naar Biance maar krijg blijkbaar een ander scherm dan jullie aangeven, ..zit ik op de juiste site? Zo ja waar vind ik dan de knoppen om Bitcoins te versturen naar Binance?  Zit ik hier goed?  https://account.bitvavo.com/dashboard

mvg en hartelijke dank

Marijke

Profile picture for user vermoorteletje89

Hoi,

Ik heb nog btc gekocht via btcdirect met een externe waller (ledger nano s) ik zou die graag op binance willen plaatsen, moet ik dit via ledger live doen...

Alvast bedankt

 

MVG Eli

Profile picture for user Patrick Suiker

Ja, je kan door middel van Ledger Live jouw Bitcoins versturen naar je Binance account.

Volg de volgende stappen om dit te doen:

 1. Open Ledger Live en maak verbinding met je hardware wallet
 2. Druk in het linkermenu op "Send"
 3. Selecteer je Bitcoin-account
 4. Login bij Binance
 5. Ga bij Binance naar Wallet -> Spot Wallet (zie rechtsboven)
 6. Zoek Bitcoin op en druk op "Storting"
 7. Kopieer je Bitcoin-adres
 8. Plak dit Bitcoin-adres bij Ledger Live
 9. Vul het formulier bij Ledger Live verder in en druk op "continue".
 10. Nadat het Bitcoinnetwerk jouw transactie heeft verwerkt, zal jouw geld op je Binance-account verschijnen.

Mocht je er niet uitkomen, stel je vraag hier gerust!

Profile picture for user dsaartje

Ik heb geld gestort op Bittrex. Heb voor dat bedrag BiTcoins aangevinkt, maar het blijft daar 'in de weegschaal' staan. Ik snap er niets van. Heb ik ze nu gekocht of? Hoe krijg ik ze uit de weegschaal.