Crypto kopen - Uitleg voor beginners

Crypto kopen - Uitleg voor beginners

Snel €10 verdienen?

 1. Maak een account aan
 2. Stort 10 euro
 3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Wil je crypto kopen? Er zijn verschillende platformen waar je cryptocurrencies kunt verhandelen. In onze ogen steken Bitvavo, Bybit en Coinbase er met kop en schouders bovenuit. In dit artikel leggen we daarom stap-voor-stap uit hoe je crypto koopt op Bitvavo, Bybit en Coinbase.

 • Wil je crypto kopen bij een vertrouwde Nederlandse exchange met een makkelijk te begrijpen platform? Dan kies je Bitvavo.
 • Ben je gevorderd, wil je meer risico's nemen en ben je op zoek naar meer functionaliteiten? Wil je handelen met derivaten en leverages tot wel 100x? Kies dan voor Bybit.
 • Wil je veel onbekende munten kunnen verhandelen bij een betrouwbare exchange? Kies dan voor Coinbase.

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van deze drie crypto platformen. Klik op de knop om een gratis account aan te maken, waarna je meteen crypto kunt kopen. Verder in dit artikel gaan we dieper in op wat iedere exchange te bieden heeft en leggen we je stap-voor-stap uit hoe je hier crypto koopt.
 


Groot aanbod en overzichtelijk
Crypto kopen op Coinbase

 

 • Keuze uit 240+ munten
 • Hoog handelsvolume
 • Overzichtelijk platform
 • Ideaal voor crypto trading
 • Direct kopen met euro's (iDEAL)
 • Lastig voor beginners

Makkelijkst en goedkoop
Crypto kopen op Bitvavo

 

 • Perfect voor beginners
 • Beste gebruiksvriendelijkheid
 • Direct kopen met euro's (iDEAL)
 • Minimale investering €10,-
 • Goedkoop
 • Keuze uit meer dan 190 munten
 • Goede en behulpzame
  Nederlandse klantenservice

Veel functionaliteiten en groot aanbod
Crypto kopen op Bybit

 

 • Direct kopen met iDEAL, creditcard & Bancontact
 • Werkt samen met SATOS
 • Veel geavanceerde functies
 • Leverage trading (tot 100x)
 • Aanbod met meer dan 400 munten
 • Niet geschikt voor beginners
 • Niet in Nederland gevestigd

Meer uitleg nodig?

Bij welke exchange wil je crypto kopen? Klik op de link om in één keer naar de uitleg over desbetreffende exchange te springen. Bij punt 4 (Account beveiliging) leer je hoe je jouw account goed beveiligt.

 1. Cryptocurrency kopen op Bitvavo (perfect voor beginners)
 2. Cryptocurrency kopen op Bybit (geavanceerde functies, waaronder derivaten en leverage trading)
 3. Cryptocurrency kopen op Coinbase (lastiger te gebruiken, maar ideaal wanneer je een munt niet op Bitvavo of Bybit kunt vinden)
 4. Account beveiliging (belangrijk na het kopen van je crypto’s)

We beginnen elke uitleg met een korte samenvatting, gevolgd door een uitgebreide uitleg zodat iedereen erin slaagt om in crypto te investeren.

Bekijk snel

Hoe koop ik cryptocurrency op Bitvavo?

Ben je een beginner? Wanneer je jouw eerste stappen in de cryptowereld wilt zetten is Bitvavo de perfecte exchange. Je kunt op dit overzichtelijke Nederlandse platform namelijk al vanaf €1,- crypto kopen. Ook de gevorderde handelaar kan op Bitvavo terecht, want deze exchange heeft een groot aanbod en biedt tevens geavanceerde handelsopties aan.

Het aanbod van Bitvavo bestaat uit meer dan 190 verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Ripple, Shiba Inu, Cardano, Stellar en veel meer. Hier vind je een lijst met alle cryptomunten die Bitvavo op dit moment aanbiedt. 

Hieronder vind je een samenvatting die je kunt volgen als je crypto op Bitvavo wilt kopen. Deze stappen maken het kopen van crypto op Bitvavo een stuk eenvoudiger. Kom je er niet uit? Dan hebben we daaronder nog een uitgebreide handleiding staan waar je per stap leest wat je precies moet doen. We hebben iedere stap van screenshots voorzien om het zo duidelijk mogelijk te maken.

Voor wie is Bitvavo geschikt?

Bitvavo is voor zowel beginnende als gevorderde handelaren een ideale exchange. Beginners kunnen hier snel en eenvoudig crypto met populaire methoden als iDEAL en Bancontact kopen, wat het koopproces vergemakkelijkt. Het platform is overzichtelijk en in het Nederlands beschikbaar, net zoals de klantenservice van Bitvavo. Omdat het platform een groot aantal cryptocurrencies aanbiedt kun je hier voor vrijwel al je munten en tokens terecht. Gevorderde handelaren kunnen naar een geavanceerde weergave overschakelen waar ze meer handelsfuncties kunnen gebruiken, zoals Tradingview.

Samenvatting

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op 'Tegoed storten' te klikken.
 3. Vul het formulier in en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op 'Doorgaan'.
 4. Wacht maximaal 5 minuten tot je euro's erop staan.
 5. Zoek je favoriete cryptocurrency en klik erop.
 6. Vul het koopformulier in en investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in de cryptomunt.
 7. Gelukt! Je hebt je eerste crypto aangeschaft!

Stap 1: Meld je gratis aan op Bitvavo

Als eerst heb je een account nodig op Bitvavo. Hier maak je een gratis account op Bitvavo aan. Bitvavo heeft verschillende voordelen. Zo betaal je geen transactiekosten over de eerste €1000,- die je verhandelt. Ook is het platform in het Nederlands beschikbaar, net zoals de klantenservice. Bitvavo is namelijk een Nederlands en in Amsterdam gevestigd bedrijf. Het bedrijf wordt dan ook door De Nederlandsche Bank (DNB) gereguleerd en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Het is belangrijk dat je het aanmaken van je account serieus neemt. Crypto exchanges zijn voor crypto wat banken zijn voor euro's. Het zou dus logisch zijn als je het aanmaken van je account net zo serieus neemt als het aanvragen van een bankrekening. Vooral als je erin gelooft dat crypto de potentie heeft om het gehele traditionele geldsysteem over te nemen. 

Vul tijdens het registeren van een account dus ook al je gegevens in zoals deze op je paspoort staan. Bitvavo moet aan de Nederlandse wet voldoen en al haar klanten kennen. Nu het aanmaken van een account gelukt is, kan je geld op je account zetten waarmee je jouw eerste cryptocurrencies kan kopen! 

Stap 2: Maak geld over via iDEAL

Nu is het tijd om euro’s te storten op je account. Nadat je bent ingelogd, kom je op het onderstaande scherm terecht. Hier kun je de waarde van jouw portfolio zien. Zo vind je er het aantal cryptocurrencies dat je bezit en de waarde van deze cryptocurrencies in euro’s. Hier staat ook hoeveel de cryptocurrencies bij elkaar waard zijn.

Je hebt nog geen cryptocurrencies gekocht of geld op je account gezet, dus staat de waarde van je portfolio nog op €0,00.

Wil je euro’s storten op Bitvavo? Klik dan op ‘Tegoed storten’.

Cryptocurrency kopen op Bitvavo

Stap 3: Vul het formulier in

Als je op ‘Tegoed storten’ hebt geklikt, kom je op een nieuw scherm terecht. Dit is het transactieformulier. Hier vul je in hoeveel euro je op je Bitvavo rekening wilt storten. Kies daarna iDEAL als betaalmethode en klik op ‘Doorgaan’. Op het volgende scherm vul je in vanaf welke bank je een storting doet.

Let op: De bank waar je het geld vandaan haalt moet op dezelfde naam staan als je Bitvavo-account. Dit is verplicht, omdat het anders voor (Nederlandse) criminelen heel eenvoudig wordt om met behulp van crypto hun geld wit te wassen. Vervolgens klik je op ‘Doorgaan’.

Cryptocurrency kopen op Bitvavo

Stap 4: Wacht totdat je geld is ontvangen

Het duurt ongeveer vijf minuten voordat jouw geld op je account staat. Heb je het geld vanaf een bankrekening gestuurd die op een andere naam dat je Bitvavo-account staat? Dan zal het geld helaas niet op je rekening komen te staan. Bitvavo stort het geld dan op dezelfde dag nog terug op je bankrekening (dit kan langer duren tijdens het weekend).

Stap 5: Zoek je favoriete cryptocurrency op

Nadat je euro’s zijn gestort is het tijd om een cryptocurrency te kopen op Bitvavo. In onderstaande voorbeeld gebruiken we Bitcoin, maar je kunt deze uitleggen voor iedere andere cryptocurrency gebruiken. Je kunt de zoekfunctie gebruiken om naar een specifieke munt te zoeken, of je kunt de hele lijst bekijken om zo je favoriete cryptocurrency te vinden.

Klik vervolgens op de cryptocurrency die je wilt kopen om naar de kooppagina te gaan.

Cryptocurrency kopen op Bitvavo

Stap 6. Je favoriete cryptocurrency kopen

Je komt vervolgens op de kooppagina terecht. Hier vul je in hoeveel cryptomunten je wilt kopen. Het is verstandig om het bedrag in euro’s in te vullen (zie stap 1 in onderstaande schermafbeelding), dan rekent Bitvavo voor je uit hoeveel cryptomunten je voor dit bedrag kunt kopen.

Wanneer je hebt aangegeven voor hoeveel euro of hoeveel munten je wilt kopen, geeft Bitvavo ook aan wat de handelskosten voor deze transactie zijn. Controleer de transactie nog een keer en klik vervolgens op ‘Kopen’ om af te rekenen.

Crypto kopen met crypto

Op Bitvavo kun je ook crypto kopen met andere crypto. Als jij bijvoorbeeld Ripple hebt en deze wilt inwisselen voor Bitcoin, dan hoef je ze niet eerst te verkopen voor euro's. Je kan direct je Ripple inruilen voor Ripple. We noemen dit ook wel een token swap. Hiermee wordt het een stuk makkelijker om cryptocurrencies voor elkaar te verhandelen.

Cryptocurrency kopen op Bitvavo

Stap 7: Gefeliciteerd, je hebt je eerste crypto gekocht!

Gefeliciteerd! Het is je gelukt! Je bent de trotse bezitter van jouw eerste cryptocurrency! Schrijf deze dag op in je agenda, zodat je later aan je kleinkinderen kunt vertellen dat dit de eerste dag was dat jij deelnam aan de nieuwe economie. Zij zullen zich waarschijnlijk niet eens meer kunnen voorstellen hoe de traditionele economie eruit zag.

We vinden het erg leuk dat je nu bij de crypto-gemeenschap hoort, maar je bent er nog niet helemaal. Het is belangrijk dat je jouw account extra beveiligt. Hoe je dit doet, lees je het gedeelte over de beveiliging van crypto.

>> Lees hier hoe je jouw crypto beveiligt tegen hackers.

Hoe koop ik cryptocurrency op Bybit?

Bybit is een Aziatische crypto exchange die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden in Nederland en België. Dat komt onder andere doordat Bybit in 2023 een samenwerking van SATOS is aangegaan. Door deze samenwerking kunnen gebruikers euro’s storten met iDEAL, wat voorheen niet mogelijk is. SATOS faciliteert en beheert de cryptocurrencies en fondsen van de gebruikers die deze samenwerking gebruiken.

Voorheen kon Bybit zonder KYC-procedure gebruikt worden. Doordat de regulatie omtrent crypto exchanges in Nederland steeds strenger is geworden, is het tegenwoordig wel verplicht om een identiteitsverificatie te ondergaan wanneer je Bybit wilt gebruiken.

Zowel beginnende als gevorderde handelaren kunnen Bybit gebruiken. De exchange biedt gevorderde handelaren veel extra mogelijkheden en functies zoals derivatenhandel en leverage trading. Deze laatste twee beleggingsproducten zijn vrij complex en kunnen daarom beter niet door beginners gebruikt worden. Hieronder leggen we je stap-voor-stap uit hoe je een account op Bybit aanmaakt.

Voor wie is Bybit geschikt?

Bybit biedt veel geavanceerde handelsfuncties, zoals derivaten en leverage trading. Ook heeft Bybit een groot aanbod, dat uit meer dan 400 verschillende cryptocurrencies bestaat. Dit maakt Bybit de ideale crypto exchange voor de gevorderde handelaar die meer functies zoekt en ook minder bekende cryptocurrencies wilt verhandelen. Ben je een beginnende handelaar? Dan kun je beter voor Bitvavo kiezen, omdat deze exchange en stuk gebruiksvriendelijker voor beginners is. Je koopt hier eenvoudig en snel cryptocurrencies met iDEAL en andere populaire betaalmethoden.

Samenvatting

 1. Meld je hier gratis aan bij Bybit
 2. Druk bovenin je scherm op 'Create Account''.
 3. Stort geld op je account.
 4. Koop je favoriete crypto op Bybit via iDeal of Mastercard.
 5. Gefeliciteerd! Je hebt je eerste cryptocurrency gekocht!

Stap 1: Meld je gratis aan op Bybit

Eerst heb je een account op Bybit nodig. Maak een account via deze link aan en ontvang gratis €20 als welkomsbonus! Klik op deze pagina in het rechterpaneel van je scherm op 'Create Account'. Bevestig je aanmelding via de numerieke code die je ontvangt per mail.

Vervolgens doorloop je de KYC-procedure. Hier geef je verschillende persoonlijke gegevens op en upload je een kopie van je paspoort, rijbewijs of ID-kaart. Het verifiëren van je identiteit is verplicht gesteld door de Nederlandse overheid.

Het is belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de privacy van je eigen account. Activeer daarom altijd een two-factor authentication en meld je nooit zomaar aan op een publiekelijk netwerk zonder een VPN-verbinding. Exchanges zijn voor crypto wat banken zijn voor euro's. Neem het aanmaken van je account dus net zo serieus als het aanvragen van een bankrekening.

ByBit aanmeldscherm

Stap 2: Euro's storten met iDEAL

In het hoofdscherm van Bybit kun je vervolgens euro’s storten. Dat doe je door linksboven op ‘Buy Crypto’ te klikken, waarna je op ‘Fiat Deposit’ klikt.

Crypto kopen ByBit

 

Je komt nu op een pagina waar je verschillende betaalmethodes ziet staan. Hier kies je voor iDEAL en selecteer vervolgens de bank waarmee je wilt betalen. Doorloop alle stappen om de euro’s succesvol op je rekening te storten.

Fiat storten ByBit

 

Stap 3: Crypto kopen op Bybit

Staan de euro’s in je account? Dan kan je eindelijk je favoriete cryptocurrency kopen. Ga in het hoofdscherm terug boven in het menu naar 'Buy Crypto'. Kies hier nu niet voor 'Fiat Deposit', maar voor 'One Click Buy'. Je ziet het onderstaande scherm. Op een heel eenvoudige manier kun jij je crypto kopen.

Kies bovenaan de valuta die op je account staat. Heb je gekozen om euro’s te storten? Selecteer dan EUR en kies vervolgens de crypto doe je wilt kopen. Er zijn meer dan 400 verschillende cryptocurrencies die je op dit moment op Bybit kunt kopen. 

Crypto kopen ByBit

 

Heb je onvoldoende saldo of ben je vergeten om eerst fiat te storten? Dan kun je dit hier alsnog doen. Klik op de betaalmethode en je kunt alsnog kiezen tussen het saldo op je account óf je creditcard. Je kunt dus ook rechtstreeks crypto kopen met je eigen creditcard. Kies je hiervoor? Dan moet je nog wel je kaart toevoegen aan Bybit. Dit scherm volgt automatisch wanneer je voor deze optie kiest. Hou hierbij ook rekening met handelskosten.

Stap 4: Het is gelukt!

Gefeliciteerd, het is je gelukt! Je bent de trotse bezitter van jouw cryptocurrency op Bybit! Schrijf deze dag op in je agenda, zodat je later aan je kleinkinderen kunt vertellen dat dit de eerste dag was dat jij deelnam aan de nieuwe economie. Zij zullen zich waarschijnlijk niet eens meer kunnen voorstellen hoe de traditionele economie eruit zag. We vinden het erg leuk dat je nu bij de crypto-gemeenschap hoort, maar je bent er nog niet helemaal. Het is belangrijk dat je jouw account extra beveiligt. Hoe je dit doet, kan je lezen in ons stuk over beveiliging.

>> Lees hier hoe je jouw cryptocurrency's beveiligt tegen hackers.

Hoe koop ik cryptocurrency op Coinbase?

Coinbase is een van ’s werelds grootste crypto exchanges en bestaat al sinds 2012. Op dit moment is Coinbase in meer dan 100 landen actief, waaronder in Nederland en België.  Veel Nederlandse crypto handelaren kiezen ervoor om hun cryptocurrencies op Coinbase te kopen, en dat is niet geheel zonder reden. Het platform van Coinbase is namelijk ontzettend overzichtelijk en maakt het voor beginners makkelijk om crypto te kopen, terwijl het ook genoeg functies voor de gevorderde handelaar biedt.

Een andere reden waarom veel crypto traders voor Coinbase kiezen is het grote aanbod. Coinbase ondersteunt meer dan 150 verschillende cryptocurrencies die je met onder andere iDEAL, Bancontact, creditcard en bankoverschrijving kunt kopen. Denk aan Bitcoin, Tether, Aave, Litecoin, Polkadot en VeChain.

In 2021 ging Coinbase naar de beurs waar het op een waarde van $86 miljard terecht kwam. Deze beursgang werd als een belangrijke stap voor de toekomst van Coinbase gezien, aangezien het uniek is dat een cryptobedrijf een uitstap richting de traditionele financiële wereld maakt, zoals de aandelenmarkt.

Wil jij je cryptocurrencies op Coinbase kopen? Dan vind je hieronder een duidelijke samenvatting en stap-voor-stap uitleg over hoe je dat doet. Door de stappen nauwkeurig te volgen kun je vandaag nog je eerste crypto op Coinbase kopen.

Voor wie is Coinbase geschikt?

Coinbase is een veilige exchange waar je als Nederlander altijd terecht kunt. Bitvavo is echter het meest geschikt voor de beginnende crypto handelaar. Handelaren die naar meer functies of cryptocurrencies op zoek zijn, kiezen vaak voor Bybit. Maar ook kun je terecht bij Coinbase. Ideaal wanneer je een specifieke munt of token zoekt die bij andere exchanges en brokers niet verkrijgbaar is.

Samenvatting

 1. Meld je hier gratis aan bij Coinbase
 2. Ga naar ‘Betalingswijze toevoegen’ en klik op ‘iDEAL’ om je bankrekening te verifiëren.
 3. Stort euro’s via iDEAL nadat jouw bankrekening is goedgekeurd.
 4. Wacht ongeveer vijf minuten voordat je euro’s erop staan.
 5. Klik in het menu op ‘Handelen’.
 6. Geef aan welke crypto je wilt kopen, voor hoeveel euro je deze crypto wilt kopen en met welke betaalmethode je wilt afrekenen (kies voor Euro-portemonnee wanneer je al euro’s hebt gestort).
 7. Klik op ‘Bitcoin kopen’.
 8. Gefeliciteerd! Je hebt succesvol je eerste crypto op Coinbase gekocht.

Stap 1: Account aanmaken op Coinbase

Om Coinbase te gebruiken heb je een account nodig. Klik hier om een account op Coinbase aan te maken. Je geeft bij het maken van een account je voor- en achternaam, e-mailadres en een wachtwoord op. Vervolgens bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent, waarna je klikt op ‘Account aanmaken’.

Coinbase opereert in Nederland en moet zich daarom aan alle wet- en regelgeving houden. Daartoe behoort ook het verifiëren van de identiteit van gebruikers. Om je Coinbase-account te gebruiken moet je eerst je e-mailadres bevestigen. Vervolgens verifieer je jouw telefoonnummer, welke ook als two-factor authenticatie dient. Coinbase vraagt een aantal persoonlijke gegevens voor de verificatie van jouw identiteit, zoals je voornaam, achternaam, geboortedatum, adres, bron van inkomsten, arbeidspositie en waarvoor je Coinbase gaat gebruiken. Vul deze gegevens in en klik vervolgens op ‘Doorgaan’, waarna je een kopie van je paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs upload.

Stap 2: Euro's storten met iDEAL

Nadat je succesvol je identiteit hebt geverifieerd kun je euro’s op je account storten. Coinbase ondersteunt verschillende betaalmethodes, waaronder iDEAL, creditcard en bankoverschrijving. Ook hier geldt dat de naam van de bankrekening die je gebruikt moet overeenkomen met de naam die je op Coinbase hebt opgegeven.

coinbase stap 2

Stap 3: Crypto kopen op Coinbase

Staan de euro’s in je account? Mooi, want dan kun je nu Bitcoin of een andere cryptocurrency op Coinbase kopen. Klik in het menu op ‘Handelen’ om crypto te kopen. Er verschijnt vervolgens een koopvenster waar je de gewenste cryptocurrency kunt selecteren. Vervolgens geef je aan voor hoeveel euro je deze cryptocurrency wilt kopen, waarna je aangeeft dat je deze met je Euro-portemonnee wilt kopen. Controleer alles goed en klik vervolgens op ‘Bitcoin kopen’.

coinbase stap 3

Stap 4: Gefeliciteerd, je hebt crypto gekocht op Coinbase!

Je hebt je eerste Bitcoin op Coinbase gekocht, gefeliciteerd! Na aanschaf zie je een orderbevestiging op het scherm verschijnen. Hier staat een overzicht van de transactie die je zojuist hebt uitgevoerd. Klik in het menu op ‘Portefeuille’ om naar je crypto wallet te gaan. Hier zie je de Bitcoin staan die je zojuist hebt aangeschaft.

coinbase stap 4

Je crypto beveiligen in 3 stappen

Is het gelukt om crypto bij een van bovenstaande exchanges te kopen? Dan is het nu belangrijk om jouw winsten te beschermen tegen hackers. Hier geldt hetzelfde als in de rest van het artikel. Probeer eerst via onderstaande stappen de beveiliging in te stellen en als dit niet lukt, bekijk dan ons uitgebreide uitleg waarin we hier meer over vertellen.

1. Sterk wachtwoord

De beveiliging van je account begint bij het gebruik van een sterk wachtwoord. Kies een wachtwoord dat niet aan jou gelinkt kan worden. Dat betekent dat je beter geen namen, plaatsen of nummers gebruikt die iets over jou zeggen. In plaats daarvan kies je een sterk wachtwoord dat uit kleine en grote letters, cijfers en speciale karakters bestaat. Het is daarnaast verstandig om je wachtwoord regelmatig (ieder half jaar bijvoorbeeld) te veranderen.

2. Hardware wallet

Je kunt je cryptocurrencies in de wallet van de crypto exchange bewaren, of ze opslaan in een hardware wallet. De hardware wallet, ook wel cold wallet genoemd, wordt gezien als de meest veilige opslagmethode voor cryptocurrencies. Een hardware wallet kun je zien als een soort USB-stick die uitneembaar is. Op deze wallet staan de public en private key opgeslagen, waarmee je toegang tot je cryptocurrencies krijgt. Zodra de wallet niet met het internet is verbonden, kunnen hackers nooit bij de munten op de wallet komen. Dit maakt de hardware wallet dan ook zo veilig.

3. Google Authenticator

De Google Authenticator is een app dat elke zoveel seconde een willekeurige 6-cijferige code genereert. Dit werkt op basis van de tijd die op je telefoon (of ander apparaat waar je de app hebt staan) staat ingesteld. Deze extra beveiliging is vrijwel onmogelijk te hacken. Als je dit hebt ingesteld zal een hacker niks aan je wachtwoord hebben. Het is daarom verstandig om altijd 2FA in te schakelen op de exchange die je gebruikt. Zowel Bitvavo, Bybit als Coinbase ondersteunen two-factor authentication.

Hoe kun je 2FA instellen?

 1. Ga naar Google Play of de App Store om de app te installeren.
 2. Open de app en klik op het plusje rechts onderin en druk op "Streepjescode scannen". Dit ga je straks bij stap 5 toepassen.
  Voor de volgende stappen dien je naar de exchange te gaan waar je 2FA wilt instellen en naar de pagina te gaan voor Google Authenticator. Deze staat meestal bij je profiel onder beveiligingsinstellingen / security settings. Wij gebruiken Bitvavo in dit voorbeeld.
 3. Bij Bitvavo ga je naar "Instellingen" en vervolgens klik je bovenin op "Inschakelen" bij "Twee-factor authenticatie".
 4. Vul je wachtwoord in en klik op "Doorgaan".
 5. Scan de streepjescode met je telefoon. 
  Je kan ervoor kiezen om de streepjescode met meerdere toestellen te scannen waarop je de app hebt geïnstalleerd. Zo heb je altijd een back-up voor als je je telefoon kwijtraakt. Dit raden wij ten zeerste aan!
 6. Als je het goed hebt gedaan, heb je nu een 6-cijferige code in beeld van Bitvavo. Vul deze in bij "2FA code" en klik op "Doorgaan". 
 7. Gefeliciteerd! Je account is een stuk beter beveiligd!

Na het instellen van Google Authenticator moet je iedere keer, naast je wachtwoord, ook de 6-cijferige code invoeren. Dit kost iets meer tijd, maar het is de extra beveiliging van je account absoluut waard. Wanneer je jouw account niet met 2FA beveiligd, is het voor hackers een stuk makkelijker om toegang tot je crypto te krijgen. Omdat crypto veel waard kan zijn, zijn de accounts bij exchanges een populair doelwit onder hackers.

Er zijn nu verschillende stappen die je kan zetten om wat bekender te worden in de wereld van crypto:

 • Leer crypto trading en probeer zo veel mogelijk uit je investering te halen.
 • Bekijk de crypto koersen en leer meer over de populairste cryptocurrencies en blockchains.
 • Meld je aan voor de Money Mastery om alles uit je crypto avontuur te halen.

Crypto aanbod op Bitvavo

>> Terug naar Crypto kopen op Bitvavo

 1. Ark (ARK)
 2. Bitcoin (BTC)
 3. Bitcoin Cash (BCH)
 4. Cardano (ADA)
 5. Chainlink (LINK)
 6. DigiByte (DGB)
 7. Ethereum (ETH)
 8. Dogecoin (DOGE)
 9. Shiba Inu (SHIB)
 10. Pepe (PEPE)
 11. Solana (SOL)
 12. Hedera (HBAR)
 13. Polygon (MATIC)
 14. ApeCoin (APE)
 15. Binance Coin (BNB)
 16. Avalanche (AVAX)
 17. Uniswap (UNI)
 18. Ethereum Classic (ETC)
 19. Enjin (ENJ)
 20. GAS (GAS)
 21. Holo (HOT)
 22. Lisk (LSK)
 23. Litecoin (LTC)
 24. Nano (NANO)
 25. Nuls (NULS)
 26. NEM (XEM)
 27. OMG Network (OMG)
 28. Ontology (ONT)
 29. Ontology Gas (ONG)
 30. Power Ledger (POWR)
 31. Qtum (QTUM)
 32. Ripple (XRP)
 33. Stellar (XLM)
 34. Stratis (STRAX)
 35. Tron (TRX)
 36. Verge (XVG)
 37. Waves (WAVES)
 38. 0x (ZRX)
 39. Aelf (ELF)
 40. Aragon (ANT)
 41. Basic Attention Token (BAT)
 42. Decred (DCR)
 43. EOS (EOS)
 44. Golem (GNT)
 45. Icon (ICX)
 46. IOST (IOST)
 47. IOTA (MIOTA)
 48. Loopring (LRC)
 49. Komodo (KMD)
 50. Ravencoin (RVN)
 51. NEO (NEO)
 52. Status (SNT)
 53. STEEM (STEEM)
 54. StormX (STORM)
 55. Pundi X (PUNDIX)
 56. Vechain Thor (VET)
 57. VeThor Token (VTHO)
 58. Tezos (XTZ)
 59. Zilliqa (ZIL)
 60. En meer dan 130 andere cryptocurrencies!

>> Terug naar Cryptocurrency kopen op Bitvavo

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!