crypto kopen uitleg

Crypto kopen - Uitleg voor beginners

Het kopen van een cryptocurrency kan je tegenwoordig op veel verschillende platformen doen. Wat ons betreft steken Bitvavo, Bybit en Binance er met kop en schouders bovenuit.

Ga je voor een vertrouwde Nederlandse service en een makkelijk te begrijpen platform, dan kies je Bitvavo. Wil je meer risico's nemen en handelen met een leverage tot wel 100x? Kies dan voor BybitBen je meer gevorderd en wil je ook in onbekende munten kunnen handelen, dan is Binance de beste optie voor je.

In deze tabel staat een overzicht van de voor -en nadelen van de drie crypto platformen. Druk op de knop om gratis een account aan te maken en start je avontuur! Verder in het artikel wordt er per exchange een uitgebreide uitleg gegeven. Hiermee gaat het helemaal lukken! Zo niet, stel je vraag op ons Crypto Forum en je wordt geholpen door de community!


Meeste aanbod en goedkoopst
Crypto kopen op Binance

 

 • Keuze uit 200+ munten
 • Hoog handelsvolume
 • Goedkoopste van de 3
 • Ideaal voor crypto trading
 • Nederlandse klantenservice
 • Direct kopen met euro's (iDEAL)
 • Lastig voor beginners

Makkelijkst en goedkoop
Crypto kopen op Bitvavo

 

 • Perfect voor beginners
 • Beste gebruiksvriendelijkheid
 • Direct kopen met euro's (iDEAL)
 • Minimale investering €10,-
 • Goedkoop
 • Keuze uit meer dan 75 munten
 • Goede en behulpzame
  Nederlandse klantenservice

Snel en duurst
Crypto kopen op Bybit

 

 • Direct kopen met credit card & Bancontact
 • Bybit Testnet
 • 24/7 ondersteuning
 • Geen KYC
 • Niet geschikt voor beginners
  • Minder handelsparen

Meer uitleg nodig?

Bij welke exchange wil je crypto kopen? Klik op de link om in één keer naar de uitleg te springen. Bij punt 4. Account beveiliging kan je leren hoe je jouw account goed kunt beveiligen.

 1. Cryptocurrency kopen op Bitvavo (perfect voor beginners)
 2. Cryptocurrency kopen op Binance (meeste keuze, maar lastiger)
 3. Cryptocurrency kopen op Bybit (leverage, maar ingewikkelder)
 4. Account beveiliging (belangrijk na het aanschaffen van je cryptocurrency's)

We beginnen elke uitleg met een korte samenvatting, gevolgd door een uitgebreide uitleg zodat iedereen erin kan slagen om in crypto te investeren.

Hoe koop ik een cryptocurrency op Bitvavo?

Ben je een beginner en wil je graag je eerste stappen zetten in de wereld van crypto? Dan is Bitvavo de perfecte optie voor jou. Je kan hier al vanaf €1,- kennismaken met investeren in cryptocurrency's. Maar ook als je meer wilt uitgeven is Bitvavo perfect. Ze bieden de meest populaire munten aan en dit zijn ook de meest veilige investeringen om mee te beginnen.

Voorbeelden van cryptovaluta's die je hier kunt kopen, zijn de bekende Bitcoin, Ethereum, Ripple, Chainlink, Cardano, Litecoin en Ravencoin. Wil je weten of jouw cryptocurrency op Bitvavo te koop is? Bekijk dan hier de lijst aan munten die Bitvavo aanbiedt.

Aankoopinstructies

De beste manier is om eerst onze samenvatting te volgen. Mocht dit niet duidelijk genoeg zijn, dan hebben we eronder een uitgebreide handleiding. Hier kan je per stap lezen wat je precies aan het doen bent. Ook staan er printscreens als je bij een bepaalde stap niet kan vinden waar je moet zijn. Succes!

Samenvatting

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Tegoed storten" te klikken.
 3. Vul het formulier in en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Doorgaan".
 4. Wacht maximaal 5 minuten tot je euro's erop staan.
 5. Zoek je favoriete cryptocurrency op en druk ernaast op ">".
 6. Vul het koopformulier in en investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in de cryptomunt.
 7. Gelukt! Je hebt je eerste crypto aangeschaft!

Stap 1. Meld je gratis aan op Bitvavo

Als eerst heb je een account nodig op Bitvavo. Maak gebruik van deze link om gratis dit account aan te maken. Zo betaal je geen transactiekosten over de eerste €1000,- die je verhandelt. Als je je hebt aangemeld, zul je zien dat je de taal op Nederlands kan zetten. Verder is ook de klantenservice in het Nederlands en ze zijn gevestigd in Amsterdam. Je kan dus altijd in het Nederlands met ze communiceren, wat wel zo prettig is. 

Verder is het hier belangrijk dat je het aanmaken van je account uiterst serieus neemt. Crypto exchanges (zo noem je een platform als Bitvavo) zijn voor crypto wat banken zijn voor euro's. Het zou dus logisch zijn als je het aanmaken van je account net zo serieus neemt als het aanvragen van een bankrekening. Vooral als je bedenkt dat crypto de potentie heeft om het gehele traditionele geldsysteem over te nemen. Vul dus ook al je gegevens in zoals deze op je paspoort staan. Bitvavo moet aan de Nederlandse wet voldoen en al haar klanten kennen.

Nu dit gelukt is, kan je geld op je account zetten waarmee je jouw eerste cryptocurrency('s) kan kopen! 

Stap 2. Maak geld over via iDEAL

Deze stap is gelukkig niet zo lastig. Als je aanmelding voltooid is kom je op het volgende scherm terecht, zoals onderstaande printscreen laat zien. Dit scherm is waar jouw portfolio te zien is. De waardes geven aan hoeveel euro al je digitale valuta bij elkaar waard zijn en hoeveel euro je erop hebt staan. Bij totaal staan deze twee waardes bij elkaar opgeteld. Aangezien je nog geen cryptocurrency's hebt gekocht of geld erop hebt gezet, staan deze nu nog op €0,00.

Je kan hier linksonder op "Tegoed storten" klikken.  

Image
Cryptocurrency kopen op Bitvavo

Stap 3. Vul het formulier in

Als je op "Tegoed storten" hebt gedrukt, kom je op een nieuw scherm terecht. Dit is het transactieformulier. Hier vul je in hoeveel euro je op je Bitvavo rekening wilt storten. Kies daarna iDEAL als betaalmethode en klik op 'Doorgaan'. Op het volgende scherm vul je in vanaf welke bank je een storting doet. Let op dat de bank waar je het geld vandaan haalt op dezelfde naam staat als je Bitvavo-account. Dit is helaas nodig, omdat het anders voor (Nederlandse) criminelen heel eenvoudig wordt om met behulp van crypto hun geld wit te wassen. Als laatst klik je op Doorgaan. Een voorbeeld van een ingevuld transactieformulier zie je in deze afbeelding.

Image
Cryptocurrency kopen op Bitvavo

Stap 4. Wacht tot je geld erop staat

De makkelijkste stap van deze handleiding! Het duurt maximaal 5 minuten voordat je geld erop staat. Mocht het zo zijn dat je bankrekening op een andere naam staat dan je Bitvavo-account, dan zal het helaas niet op je rekening komen. Bitvavo stort het geld, behalve in het weekend, dezelfde dag nog weer terug op je rekening. Het beste wat je dan kan doen, is een nieuw account aanmaken met de naam die wel overeenkomt met de naam waarop je bankrekening is geregistreerd.

Stap 5. Zoek je favoriete cryptocurrency op

Nu gaan we onze favoriete cryptocurrency zoeken en deze kopen! We gebruiken voor dit voorbeeld voor het gemak Bitcoin, maar het is toe te passen op elke cryptomunt. De zoekfunctie op Bitvavo is een beetje verstopt, maar onderstaande afbeelding laat zien waar je deze kan vinden.

 1. Zoek je cryptocurrency op via de zoekfunctie.
 2. Klik naast deze cryptomunt op ">". 
Image
Cryptocurrency kopen op Bitvavo

Stap 6. Je favoriete cryptocurrency kopen

Je komt op het koopformulier terecht. Hier kan je invullen hoeveel cryptomunten je wilt aanschaffen. Wat je het beste kunt doen is het bedrag in euro's invullen (zie stap 1 in de afbeelding), dan rekent Bitvavo exact voor je uit hoeveel dit van de cryptomunt zijn die je hebt geselecteerd. Volg de stappen zoals die hieronder staan opgeschreven en afgebeeld om het koopformulier in te vullen.

 1. Kies de cryptocurrency waarin je wilt investeren (als het goed is staat deze al goed).
 2. Vul in het tweede veld in voor hoeveel euro je wilt uitgeven.
 3. Klik op Kopen.

Een van de mooiste features van Bitvavo is dat je ook cryptocurrency's kunt kopen in ruil voor andere cryptocurrency's. Als jij bijvoorbeeld Tron hebt en deze wilt inwisselen voor Ripple, dan hoef je ze niet eerst te verkopen voor euro's. Je kan direct je Tron inruilen voor Ripple. Er zijn nog bijna geen enkele andere handelsplatformen waar dit mogelijk is.

Image
Cryptocurrency kopen op Bitvavo

Stap 7. Gelukt!

Het is je gelukt! Je bent de trotse bezitter van jouw cryptocurrency('s)! Schrijf deze dag op in je agenda, zodat je later aan je kleinkinderen kunt vertellen dat dit de eerste dag was dat jij deelnam aan de nieuwe economie. Zij zullen zich waarschijnlijk niet eens meer kunnen voorstellen hoe de traditionele economie eruit zag. We vinden het erg leuk dat je nu bij de crypto-gemeenschap hoort, maar je bent er nog niet helemaal. Het is belangrijk dat je jouw account extra beveiligt. Hoe je dit doet, kan je lezen in ons stuk over beveiliging. 

>> Lees hier hoe je jouw cryptocurrency's beveiligt tegen hackers.

Hoe koop ik een cryptocurrency op Bybit?

Wil je wel gaan traden, maar geen zin in KYC-procedure? Dan is Bybit de perfecte exchange voor jou. Op Bybit kan je rechtstreeks met je creditcard jouw cryptocurrency naar keuze shoppen, zonder eerst euro's te hoeven storten. Snel en gemakkelijk.

Je kan het beste de stappen in de samenvatting één voor één volgen. Als dit niet lukt, dan kan je onze uitgebreide uitleg erbij pakken. Hierin leiden we je stap voor stap door het proces met ondersteuning van printscreens. Zo weet je zeker dat je het goed doet. 

Samenvatting

 1. Meld je hier gratis aan bij Bybit
 2. Druk bovenin je scherm op 'Create Account''.
 3. Stort geld op je account.
 4. Koop je favoriete crypto op Bybit via iDeal of Mastercard.
 5. Gefeliciteerd! Je hebt je eerste cryptocurrency gekocht!

Stap 1. Meld je gratis aan op Bybit

Allereerst heb je een account nodig op Bybit. Maak gebruik van deze link om gratis een account aan te maken op Bybit. Kies in het rechterpaneel van je scherm voor 'Create Account'. Bevesting je aanmelding via de nummerieke code die je ontvangt per mail en je bent ready to go. 

Het is belangrijk dat je zorgvuldig omgaat met de privacy van je eigen account. Activeer daarom altijd een tweestapsverificatie en meld je nooit aan op een publiekelijk netwerk. Exchanges zijn voor crypto wat banken zijn voor euro's. Neem het aanmaken van je account dus net zo serieus als het aanvragen van een bankrekening. 

Know-Your-Customer procedure?

Bybit vereist géén KYC-procedure voor withdrawals onder de 20.000 USDT per dag / 100.000 USDT per maand. Enkel voor grotere bedragen is een KYC-procedure vereist. Let op: Bybit kan kleinere accounts alsnog vragen een KYC uit te voeren. Dit wanneer zij bijzondere acties op je account zien, of als stoekproef.

Nu dit gelukt is kun je meteen op zoek naar je favoriete cryptocurrency, zodat je binnen 5 minuten je eerste crypto hebt gekocht!

Image
ByBit aanmeldscherm

Stap 2. Fiat storten op je account

Welkom in het hoofdscherm van je eigen Bybit-profiel. Linksboven zien we meteen 'Buy Crypto' staan. Je ziet meteen dat er verschillende opties zijn om crypto te kopen op Bybit. Omdat we nog geen geld op dit account hebben staan, moeten we eerst fiat gaan storten. Kies daarom voor 'Fiat Deposit'.

Image
Crypto kopen ByBit

 

We zien meteen dat er drie verschillende betaalmethode zijn. En bij elk van deze methode betaal je geen handelskosten. Bij andere exchanges betaal je vaak procentueel bedrag bij elke storting. Kies ook de currency die je wilt storten. De mogelijkheden zijn:

 • Rusissche Roebel (RUB)
 • Turkse Lira (TRY)
 • Amerikaanse Dollar (USD)
 • Braziliaanse Real (BRL)
 • Argentijnse Peso (ARS)
 • Mexicaanse Peso (MXN)
 • Euro (EUR)
 • Britse Pond (GBP)

Afhankelijk van je currency, veranderen de betaalmogelijkheden. Kies je voor USD? Dan kun je enkel geld storten via Wire Transfer (SWIFT of US Bank). Helaas verrekenen zij wel een handelskost van 8 dollar en moet je 3 tot 5 werkdagen wachten op je storting.

Image
Fiat storten ByBit

 

Stap 3. Je favoriete cryptocurrency kopen op Bybit

Staat je geld op je account? Dan kan je eindelijk je favoriete cryptocurrency kopen. Ga in het hoofdscherm terug boven in het menu naar 'Buy Crypto'. Kies hier nu niet voor 'Fiat Deposit', maar voor 'One Click Buy'. Je ziet het onderstaande scherm. Op een heel eenvoudige manier kun jij je crypto kopen

Kies bovenaan de valuta die op je account staat. Heb je gekozen om dollars te storten? Selecteer dan USD en kies vervolgens de crypto doe je wilt kopen. Op moment van schrijven zijn er 20 cryptomunten beschikbaar die je kunt kopen met Amerikaanse dollars. 

Image
Crypto kopen ByBit

 

Heb je onvoldoende saldo of ben je vergeten om eerst fiat te storten? Dan kun je dit hier alsnog doen. Klik op de betaalmethode en je kunt alsnog kiezen tussen het saldo op je account óf je credit card. Je kunt dus ook rechtstreeks crypto kopen met je eigen credit card. Kies je hiervoor? Dan moet je nog wel je kaart toevoegen aan Bybit. Diit scherm volgt automatisch wanneer je voor deze optie kiest. Hou hierbij ook rekening met handelskosten.

Stap 4. Gelukt!

Het is je gelukt! Je bent de trotse bezitter van jouw cryptocurrency('s)! Schrijf deze dag op in je agenda, zodat je later aan je kleinkinderen kunt vertellen dat dit de eerste dag was dat jij deelnam aan de nieuwe economie. Zij zullen zich waarschijnlijk niet eens meer kunnen voorstellen hoe de traditionele economie eruit zag. We vinden het erg leuk dat je nu bij de crypto-gemeenschap hoort, maar je bent er nog niet helemaal. Het is belangrijk dat je jouw account extra beveiligt. Hoe je dit doet, kan je lezen in ons stuk over beveiliging. 

>> Lees hier hoe je jouw cryptocurrency's beveiligt tegen hackers.

Hoe koop ik een cryptocurrency op Binance?

Crypto kopen op Binance is niet makkelijk als je dit voor het eerst doet. Mocht je nog maar net begonnen zijn, dan is het verstandig om je crypto via Bitvavo te bemachtigen. Het kan natuurlijk zo zijn dat Bitvavo jouw favoriete cryptocurrency niet verkoopt en Binance wel. In dat geval kan het geen kwaad om te leren hoe crypto kopen op Binance precies in zijn werk gaat. In dit gedeelte zullen we je de absolute basis uitleggen die je nodig hebt. Onderaan zullen we je een suggestie doen voor meer leesvoer op onze website waarmee je crypto trading onder de knie kan krijgen.

Je kan het beste beginnen door de stappen in de samenvatting één voor één te volgen. Als een bepaalde stap niet lukt, dan kan je onze uitgebreide uitleg eronder erbij pakken. Hierin helpen we je stap voor stap door het proces met ondersteuning van afbeeldingen. Op deze manier weet je zeker dat je het goed doet. 

Aankoopinstructies

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Druk bovenaan op 'Crypto kopen' en kies voor 'Bankstorting'.
 3. Kies voor iDEAL en het vul het bedrag in dat je wilt storten.
 4. Wacht maximaal 5 minuten tot je euro's erop staan.
 5. Ga op Binance naar 'Converteren' en zet je euro's om in Bitcoin. Je kan ook direct met euro's cryptomunten kopen, maar de meeste cryptomunten koop je met Bitcoin op het Binance-platform.
 6. Deze Bitcoin kan je houden of je kan hiermee weer jouw favoriete cryptocurrency aanschaffen.
 7. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!

Stap 1. Meld je gratis aan bij Binance

Om crypto te kopen op Binance, dien je eerst een account aan te maken. Dit is helemaal gratis. Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld, komt er een puzzelstukje in beeld. Deze dien je via de slider eronder op de juiste plek te krijgen. Vervolgens ontvang je een mail van Binance om je e-mailadres te bevestigen. Binance geeft je een waarschuwing om Google Authenticator aan te zetten. Het is erg belangrijk om dit te doen. We leggen onderaan de pagina uit wat dit is en hoe je dit instelt. Als je gewoon zo snel mogelijk je crypto wilt kopen, dan kan je dit ook later doen. Klik in dat geval op "Skip for now".

Image
Cryptocurrency kopen op Binance Stap 2 Puzzelstukje verplaatsen uitleg naar de juiste plek

Stap 2. Maak geld over via iDEAL

Als je aanmelding voltooid is kom je op het volgende scherm terecht, zoals onderstaande printscreen laat zien. Dit is de hoofdpagina van Binance. Het is nu tijd om euro's te storten op Binance, zodat je daarna met die euro's jouw favoriete cryptocurrency kan kopen. Hiervoor klik je op 'Crypto kopen' en daarna klik je op 'Bankstorting' zoals de printscreen ook laat zien.

Image
Cryptocurrency kopen op Binance

 

Stap 3. Vul het formulier in

Als je op "Bankstorting" hebt gedrukt, kom je op een nieuw scherm terecht. Dit is het transactieformulier. Hier kies je voor iDEAL als betaalmethode en daarna vul je in hoeveel euro je op je Binance rekening wilt storten. Ook vul je in vanaf welke bank je een storting doet. Let op dat de bank waar je het geld vandaan haalt op dezelfde naam staat als je Binance-account. Dit is helaas nodig, omdat het anders voor (Nederlandse) criminelen heel eenvoudig wordt om met behulp van crypto hun geld wit te wassen. Als laatst klik je op Doorgaan. Een voorbeeld van een ingevuld transactieformulier zie je in deze afbeelding.

Image
Cryptocurrency kopen op Binance

 

Stap 4. Wacht tot je geld erop staat

De makkelijkste stap van deze handleiding! Het duurt maximaal 5 minuten voordat je geld erop staat. Mocht het zo zijn dat je bankrekening op een andere naam staat dan je Binancce-account, dan zal het helaas niet op je rekening komen. Binance stort het geld, behalve in het weekend, dezelfde dag nog weer terug op je rekening. Het beste wat je dan kan doen, is een nieuw account aanmaken met de naam die wel overeenkomt met de naam waarop je bankrekening is geregistreerd.

Stap 5. Zet je euro's om naar Bitcoin

De euro's staan nu op je Binance rekening en die willen we eerst omzetten naar Bitcoin. Waarom? Omdat je op Binance lang niet alle cryptomunten met euro's kan kopen. Hiervoor ga je eerst weer naar de hoofdpagina van Binance zoals te zien in onderstaande printscreen. Daarna klik je op 'Handelen' en dan op 'Converteren'.

Image
Cryptocurrency kopen op Binance

 

Op het volgende scherm selecteer je onder het kopje 'Van' euro's en klik je op 'Max'. Als het goed is staat onder het kopje 'Naar' al Bitcoin. Om door te gaan klik je op 'Voorbeeld van conversie'. Je krijgt nu te zien hoeveel Bitcoin je ontvangt voor je ingelegde euro's. Om de transactie af te ronden klik je op 'Converteren'. Als Bitcoin jouw cryptomunt naar keuze is, gefeliciteerd! Lees nog even de laatste stappen mee, zodat je ook alvast leert hoe je andere munten kan kopen.

Image
Cryptocurrency kopen op Binance

 

Stap 6. Jouw favoriete crypto kopen met Bitcoin

Nu je euro's zijn omgezet naar Bitcoin kan je alle beschikbare cryptomunten op Binance kopen. Hiervoor ga je opnieuw via 'Handelen' naar 'Converteren'. Het enige verschil met stap 5 is dat je nu onder het kopje 'Van' in plaats van euro's, Bitcoin selecteert en onder het kopje 'Naar', jouw favoriete cryptomunt selecteert. Verder klik je weer op 'Max', 'Voorbeeld van conversie' en daarna op 'Converteren'. In onderstaande printscreen is een voorbeeld gegeven waarbij we Ethereum aanschaffen. 

Image
Cryptocurrency kopen op Binance

 

Gefeliciteerd! Het is je gelukt om je favoriete crypto te kopen! Er zijn nu verschillende stappen die je kan zetten om wat bekender te worden in de wereld van crypto.

 • Leer crypto trading en probeer zo meer uit je investering te halen.
 • Bekijk de crypto koersen en vind bij de populairste cryptocurrency's een uitgebreide uitleg.
 • Leer meer over hoe je jouw crypto het beste kan beveiligen.

Je crypto beveiligen

Cryptocurrency kopen is het makkelijkste gedeelte aan dit verhaal. Nu ben je bij het moeilijke deel aangekomen, je crypto beveiligen. Dit is helaas wat lastiger. Ondanks dat alle crypto exchanges als Bitvavo en Binance onwijs goed beveiligd zijn, is het belangrijk om hierin zelf ook je steentje bij te dragen. Wij raden je aan om op handelsplatformen echt alleen crypto te kopen. Als je toch liever ook cryptocurrency's hier wilt bewaren, dien je 2FA Authenticator in te schakelen. We zullen hieronder uitleggen warom en hoe je dit doet op Bitvavo. Dit verschilt niet veel van andere platformen dus deze uitleg kan je voor elk platform gebruiken waar je crypto hebt staan. 

Google 2FA Authenticator

Ik ga hier er vanuit dat het crypto kopen is gelukt en dat je jouw winsten wilt beschermen tegen hackers. Hier geldt hetzelfde als in de rest van het artikel. Probeer eerst via onderstaande stappen de beveiliging in te stellen en als dit niet lukt, bekijk dan de uitgebreide uitleg.

De 2FA Google Authenticator is een programma die elke zoveel seconde een willekeurige 6-cijferige code genereert. Dit werkt op basis van de tijd die op je telefoon (of ander apparaat waar je de app hebt staan) staat ingesteld. Deze extra beveiliging is vrijwel onmogelijk te hacken. Als je dit hebt ingesteld zal een hacker niks aan je wachtwoord hebben.

Samenvatting

 1. Ga naar Google Play of de App Store om de app te installeren.
 2. Open de app en klik op het plusje rechts onderin en druk op "Streepjescode scannen". Dit ga je straks bij stap 5 toepassen.

  Voor de volgende stappen dien je naar de exchange te gaan waar je 2FA wilt instellen en naar de pagina te gaan voor 2FA Google Authenticator. Deze staat meestal bij je profiel onder beveiligingsinstellingen / security settings. Wij gebruiken Bitvavo in dit voorbeeld.
   

 3. Bij Bitvavo ga je naar "Instellingen" en vervolgens klik je bovenin op "Inschakelen" bij "Twee-factor authenticatie".
 4. Vul je wachtwoord in en klik op "Doorgaan".
 5. Scan de streepjescode met je telefoon. 
  Je kan ervoor kiezen om de streepjescode met meerdere toestellen te scannen waarop je de app hebt geïnstalleerd. Zo heb je altijd een back-up voor als je je telefoon kwijtraakt. Dit raden wij ten zeerste aan!
 6. Als je het goed hebt gedaan, heb je nu een 6-cijferige code in beeld van Bitvavo. Vul deze in bij "2FA code" en klik op "Doorgaan". 
 7. Gefeliciteerd! Je account is een stuk beter beveiligd!

Vanaf nu elke keer als je cryptocurrency wilt kopen via Bitvavo, dien je bij het inloggen naast je wachtwoord ook deze 6-cijferige code in te voeren. Het is een klein beetje extra moeite, maar het is absoluut de peace of mind waard. Je weet nooit hoeveel je crypto-investering waard kan worden. Crypto is om deze reden dan ook een zeer populair doelwit onder hackers. Het maakt bovendien niet uit bij welke exchange je zit. Overal waar je cryptovaluta kunt kopen, kan je ook 2FA-Authenticator instellen. Doe dit dus ook! Het werkt overal ongeveer zoals hier uitgelegd.

Google 2FA Authenticator installeren

Ga via deze links naar Google Play of de App Store om de app te installeren. Dit kan je doen met je telefoon of tablet. We raden aan om het op meerdere toestellen te installeren, zodat je altijd een back-up hebt als je jouw telefoon verliest. Je kan dan altijd nog via de betreffende exchange ervoor zorgen dat je bij je crypto kan, maar dit is een hoop gedoe. Als je het allemaal goed hebt geïnstalleerd, kan je in de app rechtsonder op een plusje klikken. Wanneer je dit hebt gedaan, kan je op "Streepjescode scannen" drukken. Dit heb je straks nodig in de volgende stap als we 2FA op de exchange instellen. Onderstaande afbeelding geeft wellicht meer duidelijkheid.

Image
2FA installeren op telefoon of tablet

 

Twee-factor authenticatie instellen

Nu je de app op je telefoon hebt, dien je het nog in te stellen op je favoriete handelsplatform. Het is ideaal als je dit nog voor het crypto kopen doet, maar het mag ook achteraf. 

Zoals gezegd, gebruiken we Bitvavo als voorbeeld. Ga in je account naar "Instellingen".

Image
Cryptocurrency beveiligen op Bitvavo

 

Klik vervolgens bij "Twee-factor authenticatie" op "Inschakelen".

Image
Cryptocurrency beveiligen op Bitvavo

 

Vul vervolgens je wachtwoord in en je komt op een scherm terecht met een QR-code. Dit is de streepjescode die je dient te scannen met je Google Authenticator app. Als je dit gedaan hebt (het liefst met meerdere toestellen als back-up), komt er een 6-cijferige code bij je in beeld. Deze code kan je invullen onder de streepjescode. Klik daarna op "Doorgaan". 

Image
2FA streepjescode scannen. Crypto kopen gaat gepaard met veiligheidsinstellingen. Vergeet dit nooit

 

Gefeliciteerd! Je account is nu bijna onhackbaar! Let er wel op dat vanaf nu elke keer als je crypto wilt kopen via Bitvavo, je bij het inloggen naast je wachtwoord ook deze 6-cijferige code in moet voeren. Dit is een klein beetje extra moeite, maar het is absoluut de extra veiligheid waard. Je weet nooit hoeveel je net aangekochte crypto waard kan is over een paar jaar. Crypto is om precies deze reden dan ook een populair doelwit onder hackers. Het maakt bovendien niet uit bij welke exchange je zit. Overal waar je crypto kan kopen, kan je ook 2FA-Authenticator instellen. Doe dit dus ook! Het werkt overal ongeveer hetzelfde zoals hier uitgelegd.

Er zijn nu verschillende stappen die je kan zetten om wat bekender te worden in de wereld van crypto.

 • Leer crypto trading en probeer zo meer uit je investering te halen.
 • Bekijk de crypto koersen en vind bij de populairste cryptocurrency's een uitgebreide uitleg.

Mocht je super enthousiast zijn over je nieuwe aankoop en wil je graag dat jouw familie en vrienden ook profiteren van deze unieke mogelijkheid om vroeg in deze revolutie van geld te stappen? Schroom dan niet om dit artikel via onderstaande knoppen met ze te delen. Hoe meer mensen de wereld van crypto ontdekken, hoe beter!

Aangeboden cryptocurrency's door Bitvavo

>> Terug naar Crypto kopen op Bitvavo

 1. Ark (ARK)
 2. Bitcoin (BTC)
 3. Bitcoin Cash (BCH)
 4. Bitcoin SV (BSV)
 5. Cardano (ADA)
 6. Chainlink (LINK)
 7. Dash (DASH)
 8. DigiByte (DGB)
 9. Ethereum (ETH)
 10. Ethereum Classic (ETC)
 11. Enjin (ENJ)
 12. GAS (GAS)
 13. Holochain (HOT)
 14. Lisk (LSK)
 15. Litecoin (LTC)
 16. Nano (NANO)
 17. Nebulas (NAS)
 18. Nuls (NULS)
 19. NEM (XEM)
 20. OmiseGo (OMG)
 21. Ontology (ONT)
 22. Ontology Gas (ONG)
 23. Power Ledger (POWR)
 24. Qtum (QTUM)
 25. Ripple (XRP)
 26. Stellar (XLM)
 27. Stratis (STRAT)
 28. Tron (TRX)
 29. Verge (XVG)
 30. Vertcoin (VTC)
 31. Waves (WAVES)
 32. 0x (ZRX)
 33. Aelf (ELF)
 34. Aeternity (AE)
 35. Aion (AION)
 36. Aragon (ANT)
 37. Basic Attention Token (BAT)
 38. Cybermiles (CMT)
 39. Decred (DCR)
 40. EOS (EOS)
 41. Golem (GNT)
 42. Icon (ICX)
 43. IOST (IOST)
 44. IOTA (MIOTA)
 45. Loopring (LRC)
 46. Komodo (KMD)
 47. Ravencoin (RVN)
 48. Reddcoin (RDD)
 49. NEO (NEO)
 50. Request Network (REQ)
 51. Status (SNT)
 52. STEEM (STEEM)
 53. STORM (STORM)
 54. Pundi X (NPXS)
 55. Vechain Thor (VET)
 56. VeThor Token (VTHO)
 57. Waltonchain (WTC)
 58. Tezos (XTZ)
 59. Zilliqa (ZIL)

>> Terug naar Cryptocurrency kopen op Bitvavo


Ben je beginner en wil je starten met crypto?

Volg dan de Crypto Summit! Starten met crypto binnen 1 week!

 • Ontvang een week lang iedere dag een waardevolle les van een echte Crypto Expert
 • Aan het einde van de week kan jij verantwoord starten met crypto
 • Tijdelijk helemaal gratis aangezien het een test is

Aanmelden voor de Crypto Summit

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.
Profile picture for user vanderstraetenmarijke

Hoi,

ik volg jullie stappen plan ivm Bitvavo , ik wens bitcoins over te zetten naar Biance maar krijg blijkbaar een ander scherm dan jullie aangeven, ..zit ik op de juiste site? Zo ja waar vind ik dan de knoppen om Bitcoins te versturen naar Binance?  Zit ik hier goed?  https://account.bitvavo.com/dashboard

mvg en hartelijke dank

Marijke

Profile picture for user vermoorteletje89

Hoi,

Ik heb nog btc gekocht via btcdirect met een externe waller (ledger nano s) ik zou die graag op binance willen plaatsen, moet ik dit via ledger live doen...

Alvast bedankt

 

MVG Eli

Profile picture for user Patrick Suiker

Ja, je kan door middel van Ledger Live jouw Bitcoins versturen naar je Binance account.

Volg de volgende stappen om dit te doen:

 1. Open Ledger Live en maak verbinding met je hardware wallet
 2. Druk in het linkermenu op "Send"
 3. Selecteer je Bitcoin-account
 4. Login bij Binance
 5. Ga bij Binance naar Wallet -> Spot Wallet (zie rechtsboven)
 6. Zoek Bitcoin op en druk op "Storting"
 7. Kopieer je Bitcoin-adres
 8. Plak dit Bitcoin-adres bij Ledger Live
 9. Vul het formulier bij Ledger Live verder in en druk op "continue".
 10. Nadat het Bitcoinnetwerk jouw transactie heeft verwerkt, zal jouw geld op je Binance-account verschijnen.

Mocht je er niet uitkomen, stel je vraag hier gerust!

Profile picture for user dsaartje

Ik heb geld gestort op Bittrex. Heb voor dat bedrag BiTcoins aangevinkt, maar het blijft daar 'in de weegschaal' staan. Ik snap er niets van. Heb ik ze nu gekocht of? Hoe krijg ik ze uit de weegschaal.
 

Profile picture for user cees.vis

Hoi Patrick, in de uitleg wordt gezegd dat je op Binance geen euro's kan storten maar dat kan dus wel. Dan hoef je ook niet eerst via Bitvavo te gaan. Of zou je dat beter wel kunnen doen omdat Bitvavo lagere kosten heeft?

Met vriendelijke groet, Cees Vis

Profile picture for user Joël Martina

Hoi Cees,

Je hebt gelijk. Sinds een paar maanden is het mogelijk om via iDeal geld te storten op Binancce. In het verleden was dit nog niet mogelijk. Daarvoor heb je Bitvavo nu niet meer nodig als je Binance wilt gebruiken.

Profile picture for user kimmyke89

Hoi Patrick,

Ik heb zojuist de app Google 2FA authenticator geïnstalleerd...

Fijn dat jullie ons zo wegwijs maken.

Des te meer vreugde doet het me aan jullie cursussen deel te nemen.

Ik zag er een beetje tegen op om van men spaarcent te nemen om in "mezelf" te investeren!

Maar nu weet ik zeker dat het allemaal de moeite waard zal zijn!

Mvg Kim

Profile picture for user Thomas Werkman

Hoi Kim, 

 

Fijn om te horen dat het allemaal is gelukt!

Ik kan het goed begrijpen dat het investeren van je geld gek kan voelen.

Maar, goed bezig! Mooie stappen maak je.

 

Mvg Thomas