bitvavo review - crypto kopen

Bitvavo Review - Betrouwbaarheid, ervaringen en uitleg

Bitvavo exchange is een betrouwbare en goede uitkomst wanneer het kopen van crypto voor jou op het eerste gezicht wat lastig lijkt. Registreren is zo gedaan en je kan direct met euro's je cryptovaluta aankopen. Er is geen minimum instapbedrag benodigd dus je kan al met het wisselgeld van de bakker beginnen. Kom in deze review en uitleg meer te weten over de Nederlandse exchange Bitvavo.

 

Ga direct naar Bitvavo

Lees snel

 1. Crypto kopen op Bitvavo
  1.1 Aankoopinstructies
  1.2 Welke coins kan ik kopen bij Bitvavo?
  1.3 Coins versturen naar andere exchange of hardware wallet
  1.4 Kosten Bitvavo
  1.5 Crypto laten uitbetalen
 2. Over Bitvavo
  2.1 Het team
  2.2 Veiligheidsmaatregelen
  2.3 Bitvavo's affiliate-programma
  2.4 Reviews platform
 3. Conclusie
   

1. Crypto kopen op Bitvavo

1.1 Aankoopinstructies

Crypto kopen op Bitvavo is zo simpel mogelijk voor je gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken, geld hierop storten en je kan direct beginnen met het kopen van de meest populaire cryptocurrency's. We zullen je stap voor stap begeleiden bij het aankoopproces zodat je zeker weet dat je het goed doet.

 1. Klik hier om je te registreren op BitVavo
  Zorg dat je een goed en veilig wachtwoord kiest! Je account zou in de toekomst zomaar vele malen meer waard kunnen zijn. Let op dat je je echte naam gebruikt. Dit is belangrijk voor als je in de toekomst je crypto-winsten weer wilt uitbetalen. 
 2. Hierna dien je wegens veiligheidsredenen je telefoonnummer te verifiëren. Dit doe je gemakkelijk door bovenin naar "Mijn Account" te gaan en vervolgens op "Telefoonnummer verifiëren" te klikken. Zie het plaatje hieronder. 
  Image
  Crypto kopen op BitVavo begint met het verifiëren van je telefoonnummer
 3. Vul vervolgens je telefoonnummer en wachtwoord in en wacht een seconde totdat je een sms'je van Bitavo krijgt met daarin je verificatiecode. Voer deze in op de pagina daarna.
 4. Als stap 3 is gelukt, kan je direct geld op je account storten. Dit doe je door naar "Mijn Rekening" en vervolgens "Storten" te gaan. Zie onderstaande afbeelding.
  Image
  Je dient eerst geld op je BitVavo rekening te storten voordat je kan beginnen met het aanschaffen van crypto
 5. Op de pagina daarna kan je kiezen hoeveel je wilt storten en op welke manier. Met iDeal is de betaling binnen enkele seconden geregeld. Bij SEPA maak je geld handmatig over via internetbankieren wat een paar dagen kan duren. We raden daarom ook aan om voor iDeal te kiezen.
  Image
  Geld storten via iDeal op BitVavo doe je zo
 6. Ga naar "Overzicht". Het kan een paar seconden duren voordat het geld op je Bitvavo account staat. Je kan op de twee pijltjes klikken om je scherm te verversen om te zien of je geld er al op staat. Op het moment dat dit zo is, kan je beginnen met crypto kopen! Klik op de knop "Kopen".
 7. Op deze pagina kan je jouw favoriete crypto kopen. Op de bovenste regel kan je kiezen welke cryptocurrency je aan wilt schaffen en hoeveel je hiervan wilt hebben. Op de regel daaronder wordt weergegeven hoeveel dit kost. De onderste regel geeft een overzicht hoeveel je van de cryptocurrency gaat kopen en hoeveel euro dit je gaat kosten. In het voorbeeld hieronder kopen wij dus 0,001 Ethereum voor 51 eurocent. Klik vervolgens op "Kopen" en op de volgende pagina op "Bevestigen". 
  Image
  Afbeelding die laat zien hoe crypto kopen (Ethereum) op BitVavo werkt
 8. Gefeliciteerd met de aankoop van je eerste cryptocurrency! 
 9. Je kan nu naar je overzicht gaan om je nieuwe balans aan cryptocurrency's te zien. Dit kan enigszins afwijken, omdat je een kleine hoeveelheid transactiekosten hebt betaald om gebruik te kunnen maken van de dienst van Bitvavo. 

1.2 Welke coins kan ik kopen bij Bitvavo?

Op dit moment (mei 2018) zijn de volgende coins verhandelbaar op het platform van Bitvavo. Ze zijn van plan meer coins en tokens beschikbaar te stellen voor de handel.

Image
Coins bitvavo

1.3 Coins versturen naar andere exchange of hardware wallet

Mocht je graag willen handelen bij een andere exchange zoals Binance, dan kan je gemakkelijk de crypto's met onderstaande stappen overzetten. Dezelfde acties kan je ondernemen wanneer je het op je hardware wallet wilt zetten.

 1. Log inop je Bitvavo account
 2. Ga naar de pagina "Storten en Opnemen"
 3. Klik op het kopje "Digitale valuta opnemen"
 4. Selecteer de cryptovaluta die je wilt versturen
 5. Vul het adres in waar je de cryptocurrency naartoe wil versturen
  Dit adres vind je op de exchange bij "Deposit" en bij de hardware wallet is het je public key
 6. Bevestig per e-mail de Withdrawal (Opname)

1.4 Kosten Bitvavo

 

Handelskosten

 • Het aanmelden bij Bitvavo is gratis. 
 • Er worden geen vaste kosten gerekend wanneer je een account hebt.
 • Je betaalt geen kosten om euro's te storten of op te nemen.
 • Je betaalt 0,20% handelsfee voor iedere gemaakte transactie met Bitcoin.
  Voorbeeld: Kooporder van 1000 euro resulteert in 2 euro aan kosten
 • Je betaalt 0,20% handelsfee voor iedere gemaakte transactie met Altcoins.
  Voorbeeld: Kooporder van 1000 euro resulteert in 2 euro aan kosten

 

Stortings- en opnamekosten

Afkorting Valuta Stortingskosten Opnamekosten
BTC Bitcoin 0 BTC 0.00003 BTC
BCC Bitcoin Cash 0 BCC 0.0001 BCC
ADA Cardano 0 ADA 0.2 ADA
ETH Ethereum 0 ETH 0.006 ETH
LTC Litecoin 0 LTC 0.00025 LTC
XEM NEM 0 XEM 0.2 XEM
NEO NEO 0 NEO 0 NEO
QTUM QTUM 0 QTUM 0.002 QTUM
XRP Ripple 0 XRP 0 XRP
XLM Stellar 0 XLM 0 XLM
XVG Verge 0 XVG 0.2 XVG

1.5 Crypto laten uitbetalen

Om cryptocurrency's om te zetten naar euro's en deze uit te laten betalen is Bitvavo een uitstekend platform. Allereerst verkoop je de crypto's op het platform zodat je euro's hebt.
Om de euro's op de bank te krijgen dien je jezelf te verifiëren op het platform. Dit doen zij zodat ze witwaspraktijken en terrorismefinanciering tegen kunnen gaan. 
Op dit moment is het niet mogelijk om met een zakelijke rekening geld over te boeken en te ontvangen. 

De volgende tabel geeft weer welke vorm van verificatie benodigd is voor welke actie:

  Registratie Identifiteitsverificatie E-mailverificatie Telefoonverificatie Bankrekeningverificatie Identifiteitsverificatie
Euro's overboeken Verplicht Verplicht - Verplicht Vanaf €5000
Digitale valuta storten & opnemen Verplicht Verplicht Verplicht - Verplicht
Digitale valuta kopen Verplicht Verplicht - - Vanaf €5000

2. Over Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse exchange gelegen aan de Herengracht 450 in Amsterdam.
Ze bestaan pas net en accepteren alleen Europese klanten. Ze zitten bij de bank Bunq, dit is de enige bank in Nederland die cryptobedrijven accepteert. 
Het platform is 24/7 online en er kan dus altijd gehandeld worden. 

2.1 Het team

We willen graag het team opnemen in deze review maar op dit moment is dit nog niet bekend. Zowel op de website als op LinkedIn mist informatie over de oprichter(s) en de werknemers. 

2.2 Veiligheidsmaatregelen

Bitvavo heeft een aantal veiligheidsmaatregelen die voorkomen dat kwaadwillenden toegang tot je account krijgen.

 • 2FA-authenticatie. Dit is een extra code die je op je mobiel ontvangt waarmee je na het invoeren van je wachtwoord kunt inloggen. 
 • Sessies zijn gekoppeld aan je ip-adres. Mocht er ingelogd worden met een ander ip-adres dan krijg je een e-mail. Je kan pas inloggen met dit nieuwe ip-adres wanneer de e-mail bevestigd is. 
 • Cold wallet. Bitvavo slaat de munten offline op, denk hierbij aan een hardware wallet. Doordat ze zijn afgesloten van het internet kunnen ze minder snel gehackt worden. 
   

2.3 Bitvavo affiliate-programma

Je kan geld verdienen door je vrienden te laten handelen bij Bitvavo. Je hebt binnen je eigen account de mogelijkheid een unieke link te kopiëren. Wanneer mensen via deze link zichzelf inschrijven zijn ze binnengekomen via jou. Voor iedere trade die jouw vriend(in) maakt ontvang jij 0,3% van het totaal verhandelde bedrag. Om een voorbeeld te geven:

Ik koop 1000 euro aan Bitcoin. Jij ontvangt hier 3 euro voor. Vervolgens verkoop ik deze Bitcoin voor 2000 euro. Jij ontvangt 6 euro. 

Je hoeft geen bedrijf te zijn om dit te doen. Iedereen mag zijn referral link gebruiken en hier geld mee verdienen.

2.4 Reviews Bitvavo

Op de website van Trustpilot laten gebruikers weten wat ze van het platform vinden. De recensies zijn overwegend positief en met name de goede service, het gebruiksgemak en de snelheid worden vaak genoemd.

Om er een aantal te noemen:

- T. Kelderman - 
"Prima site. Werkt altijd en snel. Prima look and feel."

- A. Baig -
"Ik voel me heel gemakkelijk om mee te werken, het is gemakkelijk te kopen en het is leuk dat ik me geen zorgen hoef te maken over de wallet"

- Richard -
"Erg gebruikersvriendelijke exchange en ontzettende vriendelijke support. Iedere vraag wordt binnen een paar uur beantwoordt en ook goede tips worden er gegeven. Heb op verschillende andere exchanges gekeken maar kom iedere keer weer terug bij bitvavo. Zeker voor de beginnende crypto investeerder een aanrader. Ik hoop dat ze nog meer munten gaan opnemen in de toekomst. "

Het is ook fijn om te zien dat Bitvavo deze reviews in de gaten houdt en er lering uit trekt. 

Image
Review Bitvavo

3. Conclusie

Bitvavo is een perfect en betrouwbaar platform voor beginnende crypto-investeerders. De gebruiksvriendelijkheid is goed en je wordt snel geholpen met eventuele vragen. Verder verloopt het aankopen van crypto erg vlot en worden de meest populaire cryptovaluta's aangeboden. Voor de gebruikers die uiteindelijk ook willen investeren in kleinere munten kunnen gemakkelijk hun coins overzetten. 

Kortom, Nederland heeft er een mooi platform bij en we zijn erg benieuwd hoe ze zich de komende tijd gaan ontwikkelen.

Wil je naast de Bitvavo Review graag over een andere exchange een review / uitleg zien dan horen we het graag!