bitvavo review - crypto kopen

Bitvavo Review - Betrouwbaarheid, ervaringen en uitleg

Bitvavo exchange is een betrouwbare en goede uitkomst wanneer het kopen van crypto voor jou op het eerste gezicht wat lastig lijkt. Registreren is zo gedaan en je kan direct met euro's je cryptovaluta aankopen. Er is geen minimum instapbedrag benodigd, dus je kan al met het wisselgeld van de bakker beginnen. Kom in deze review en uitleg meer te weten over de Nederlandse exchange Bitvavo.

 


Ga direct naar Bitvavo

Lees snel

 1. Crypto kopen op Bitvavo
  1.1 Aankoopinstructies
  1.2 Welke coins kan ik kopen bij Bitvavo?
  1.3 Coins versturen naar andere exchange of hardware wallet
  1.4 Kosten Bitvavo
  1.5 Crypto laten uitbetalen
 2. Over Bitvavo
  2.1 Het team
  2.2 Veiligheidsmaatregelen
  2.3 Bitvavo's affiliate-programma
  2.4 Reviews platform
 3. Conclusie
   

1. Crypto kopen op Bitvavo

1.1 Aankoopinstructies

Crypto kopen op Bitvavo is zo simpel mogelijk voor je gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken, geld hierop storten en je kan direct beginnen met het kopen van de meest populaire cryptocurrency's. We zullen je stap voor stap begeleiden bij het aankoopproces zodat je zeker weet dat je het goed doet.

 1. Klik hier om je te registreren op BitVavo
  Zorg dat je een goed en veilig wachtwoord kiest! Je account zou in de toekomst zomaar vele malen meer waard kunnen zijn. Let op dat je je echte naam gebruikt. Dit is belangrijk voor als je in de toekomst je crypto-winsten weer wilt uitbetalen. 
 2. Na aanmelding is het nodig om je email te bevestigen. Log daarna opnieuw in om toegang te krijgen tot je persoonlijk dashboard. 
 3. Je krijgt bij het aanmelden een aantal additionele vragen, zoals de voornaamste reden voor het openen van je account. 
 4. Je wordt gevraagd of je de functie staken wil activeren. Lees hier alles over Bitvavo staking.
 5. Identiteitsverificatie. Op basis van de Europese wetgeving is Bitvavo verplicht om alle gebruikers te identificeren. Dit gebeurt aan de hand van een identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs. 

Je profiel is geactiveerd en je hebt toegang je persoonlijk dashboard. 

Image
Bitvavo
Bitvavo dashboard

Veiligheid:

Je kan nooit veilig genoeg zijn, daarom is het altijd verstandig om de tweestapsverificatie te activeren. Navigeer naar je naam rechtsboven in het scherm en kies vervolgens voor instellingen. Daar vind je de nodige veiligheidsinstellingen, naast het wijzigen van je wachtwoord kan je hier ook je twee-factor authenticatie (2FA) activeren. Dit betekent dat je altijd een extra beveiling moet bevestigen wanneer iemand zich wil aanmelden op je account. 

Je kan er ook voor kiezen om de anti-phishing code te activeren. Dit is een code of tekst die je zelf kiest. Telkens wanneer je een mail krijgt van Bitvavo, zal deze code weergegeven worden in je mail, als bevestiging dat de mail geen scam is maar effectief van Bitvavo komt. 

Image
Bitvavo

6. Alvorens je kan gaan handelen op Bitvavo, is het koppelen van een bankrekening vereist. Doe dit in dezelfde instellingen en verifieer de koppeling. 

7. Vanaf dit moment kan jij je eerste transactie doen. In je persoonlijk dashboard zie je het huidige tegoed, samen met de digitale valuta. Kies voor "Tegoed storten" om je eerste euro's te storten op je account. Er zijn verschillende manieren om tegoed te sorten. Alle stortingen worden meteen behandeld, enkel een SEPA Overboeking duurt 1 tot 2 werkdagen alvorens dit bedrag op je rekening staat. Let op dat EPS en Giropay een fee aanrekenen van 1,75%.

Image
Bitvavo

 

9. In bovenstaande voorbeeld staat er reeds een saldo van 253,40 euro op de rekening. Het saldo wordt opgenomen in je persoonlijke dashboard en verschijnt in je portfolio onder 'tegoed', uitgedrukt in euro's. ​​​​​​Het kan een paar seconden duren voordat het geld op je Bitvavo account staat. Je kan op de twee pijltjes klikken om je scherm te verversen om te zien of je geld er al op staat. Op het moment dat dit zo is, kan je beginnen met crypto kopen!

Onder je persoonlijke dashboard en portfolio krijg je een overzicht van alle beschikbare valuta. Je krijgt in één opslag de huidige koers te zijn met de procentuele verandering. Heb je reeds deze valuta in je portefeuille? Dan kan je hier ook zien hoeveel en wat de waarde in euro hiervan is.

Stel je wilt Decentraland (MANA) kopen. Zoek deze munt in de lijst en klik door. In het rechterpaneel zien de koers van de afgelopen maand. Deze tijdspanne kan je veranderen door de tijdsindicatie te veranderen. Links kan je deze munt aankopen. Geef het bedrag in dat je wil investeren. Merk op dat je niet zozeer een gehele munt moet kopen, je kan al investeren vanaf een paar cent en je krijgt hiervoor een deel van de munt. Voor 10 euro, ontvangen we op moment van schrijven 8,54 MANA. Je krijgt ook meteen te zien hoeveel handelskosten gepaard gaan met deze transactie.

Image
Bitvavo aankoop

 

Merk op dat tussen het moment van het overzicht en het effectief aankopen, deze waardes nog kunnen veranderen. Dit komt omdat je op deze manier steeds gaat aankopen tegen marktprijzen. Je koopt meteen orders op die beschikbaar zijn.

Image
order verwerkt

Gefeliciteerd met de aankoop van je eerste cryptocurrency! Je vindt de waarde terug in je persoonlijk dashboard onder het overzicht. Zoals je in bovenstaand voorbeeld ziet, heb ik voor 10 euro gekocht maar krijg ik maar 9.98 euro. Dit verschil komt door de 0.02 transactiekosten. Wil je bijkopen of verkopen? Dan doe je dat op dezelfde manier. Gebruik je op Bitvavo op mobiel? Lees hier de volledige Bitvavo App handleiding

1.2 Welke coins kan ik kopen bij Bitvavo?

Op dit moment, mei 2021 zijn er 58 coins verhandelbaar op het platform van Bitvavo. Het platform is druk bezig om dit aanbod steeds verder uit te breiden. Bekijk hier de actuele markten. 

Image
Bitvavo coins
Image
Bitvavo coins
Image
Bitvavo coins
Image
Bitvavo coins
Image
Bitvavo coins
Image
Bitvavo coins

1.3 Coins versturen naar andere exchange of hardware wallet

Mocht je graag willen handelen bij een andere exchange zoals Binance, dan kan je gemakkelijk de crypto's met onderstaande stappen overzetten. Dezelfde acties kan je ondernemen wanneer je het op je hardware wallet wilt zetten.

 1. Log in op je Bitvavo account
 2. Ga naar de munt die graag wil verhandelen en kies bovenaan je wil je 'storten' of 'opnemen'. 
Image
Opnemen

Stel je wilt Decentraland (MANA) opnemen en versturen naar je Binance account. Selecteer opnemen en je krijgt een overzicht van je huidig saldo. Ik kan maximaal 8,53883097 MANA versturen. Geef het adres op waar je deze munten naar wil sturen. Dit adres vind je op de exchange bij "Deposit" en bij de hardware wallet is het je public key. Selecteer steeds het juist netwerk. Het versturen van deze munt gebeurt op het netwerk van Ethereum en staat vermeld bij de opname instructies.

Bevestig tot slot de opname via mail. Bitvavo stuurt je altijd een bevestigingsmail voor dergelijke opnames. 

Image
opnemen

 

1.4 Kosten Bitvavo

Handelskosten

 • Het aanmelden bij Bitvavo is gratis. 
 • Er worden geen vaste kosten gerekend wanneer je een account hebt.
 • Je betaalt geen kosten om euro's te storten of op te nemen.
 • Bitvavo maakt een onderscheid tussen taker kosten (transacties die direct worden uitgevoerd) en maker kosten (transacties die worden uitgevoerd wanneer een munt een bepaalde prijs bereikt). 
 • De handelskosten worden berekent op verschillende niveau's:
Image
Handelskosten Bitvavo

Stortings- en opnamekosten

Het opnemen van valuta gaat gepaard met kleine transactiekosten. Er is een minimaal bedrag waarvoor je moet handelen bij het opnemen van deze munten.  In onderstaande tabel behandelen we de grootste munten van Bitvavo. Ben je op zoek naar de volledige lijst? Ontdek hier alle opnamekosten

Afkorting Valuta Opname kosten Minimale bedrag
BTC Bitcoin 0.00009 BTC 0.00001 BTC
LINK Chainlink 0.98 LINK  0.98 LINK (€ 39.15)
ADA Cardano 0.2 ADA 1 ADA
ETH Ethereum 0.011 ETH 0.011 ETH
XRP Riplle 0 XRP 1 XRP

1.5 Crypto laten uitbetalen

Om cryptocurrency's om te zetten naar euro's en deze uit te laten betalen is Bitvavo een uitstekend platform. Allereerst verkoop je de crypto's op het platform zodat je euro's hebt.
Om de euro's op de bank te krijgen dien je jezelf te verifiëren op het platform. Dit doen zij zodat ze witwaspraktijken en terrorismefinanciering tegen kunnen gaan. 

De volgende tabel geeft weer welke vorm van verificatie benodigd is voor welke actie:

 

Voorwaarden Starter Gevorderd Pro
Email verificatie
Persoonsgegevens  
Identiteitsverificatie  
Bankverificatie  
Herkomst van vermogen    

 

Je verificatieniveau bepaalt welke limieten van toepassing zijn op je account. Met een gevorderd account kan je tot maximaal 25.000 euro per dag handelen. Wil je deze limiet verhogen? Dan zal je een document van de herkomt van je vermogen moeten voorleggen aan Bitvavo. 

 

Mogelijkheden Starter Gevorderd Pro
Toegang platform
Storten EUR  
Storten digitale  valuta  
Opnemen EUR   Onbeperkt
Opnemen digitale valuta   Gematigde limieten Onbeperkt
Handelen   Onbeperkt Onbeperkt

2. Over Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse exchange gelegen aan de Herengracht 450 in Amsterdam en werd gelanceerd in 2018. Hun doel is om de kloof te overbruggen tussen de traditionele valuta en de digitale valuta. Hun missie is om Bitvavo toegankelijk te maken voor miljoenen mensen in heel Europa. Momenteel is Bitvavo beschikbaar in onderstaande landen:

Oostenrijk België Bulgarije Nederland Slovenië
Zwitserland Tsjechië Denemarken Noorwegen Slowakije
Estland Spanje Finland Polen  
Frankrijk UK Hongarije Portugal  
Ierland Italië Litouwen Roemenië  
Luxemburg Letland Malta Zweden  

2.1 Het team

Volgens LinkedIn bestaat het team van Bitvavo momenteel uit 36 werknemers en is nog steeds aan het uitbreiden. 

2.2 Veiligheidsmaatregelen

Bitvavo heeft een aantal veiligheidsmaatregelen die voorkomen dat kwaadwillenden toegang tot je account krijgen.

 • 2FA-authenticatie. Dit is een extra code die je op je mobiel ontvangt waarmee je na het invoeren van je wachtwoord kunt inloggen. 
 • Sessies zijn gekoppeld aan je IP-adres. Mocht er ingelogd worden met een ander IP-adres dan krijg je een e-mail. Je kan pas inloggen met dit nieuwe IP-adres wanneer de e-mail bevestigd is. 
 • Cold wallet. Bitvavo slaat de munten offline op, denk hierbij aan een hardware wallet. Doordat ze zijn afgesloten van het internet kunnen ze minder snel gehackt worden. 

2.3 Bitvavo affiliate-programma

Je kan geld verdienen door je vrienden te laten handelen bij Bitvavo. Je hebt binnen je eigen account de mogelijkheid een unieke link te kopiëren. Wanneer mensen via deze link zichzelf inschrijven zijn ze binnengekomen via jou. Voor iedere trade die jouw vriend(in) maakt ontvang jij 15% op alle handelskosten. 

Je hoeft geen bedrijf te zijn om dit te doen. Iedereen mag zijn referral link gebruiken en hier geld mee verdienen. Indien je veel affiliates hebt aangebracht, kan dit een manier zijn van passief inkomen

2.4 Reviews Bitvavo

Op de website van Trustpilot laten gebruikers weten wat ze van het platform vinden. Met meer dan 8.000 reviews scoort Bitvavo een score van 4,4 op 5 wat gelijkstaat aan TrustPilot categoriseert als uitstekend. 

De recensies zijn overwegend positief en met name de goede service, het gebruiksgemak en de snelheid worden vaak genoemd.

Om er een aantal te noemen:

- Lizette - 
"Prima site. Werkt altijd en snel. Prima look and feel."

- A. Baig -
"Ik voel me heel gemakkelijk om mee te werken, het is gemakkelijk te kopen en het is leuk dat ik me geen zorgen hoef te maken over de wallet"

- Richard -
"Erg gebruikersvriendelijke exchange en ontzettende vriendelijke support. Iedere vraag wordt binnen een paar uur beantwoordt en ook goede tips worden er gegeven. Heb op verschillende andere exchanges gekeken maar kom iedere keer weer terug bij bitvavo. Zeker voor de beginnende crypto investeerder een aanrader. Ik hoop dat ze nog meer munten gaan opnemen in de toekomst. "

 

Image
review Bitvavo

3. Conclusie

Bitvavo is handig platform voor zowel een beginnende als geavanceerde crypto-investeerders. De applicatie heeft een super eenvoudige interface wat heel gebruiksvriendelijk is. De desktop versie heeft een geavanceerde platform waarbij je ook kan werken met limiet orders. Daarnaast staat het team altijd voor je klaar bij vragen en/of opmerkingen.

Het kopen en verkopen van crypto verloopt erg vlot en op regelmatige basis worden er steeds meer cryptovaluta's aangeboden. Er zijn geen minimale limieten waardoor je bij Bitvavo voor een paar centen al kan beginnen met investeren.

Wil je naast de Bitvavo Review graag over een andere exchange een review/uitleg zien dan horen we het graag! Heb je verder nog vragen over Bitvavo? Stel al je vragen in onze AllesOverCrypto Facebook Community en we beantwoorden graag al je vragen!


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

 • Goedkoopste crypto exchange van NL
 • Geld storten met iDEAL en beginnen
 • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.