Market cap
€249.025.571.619,00
Volume (24h)
€23.665.280.175,00
Circulating supply
116.294.523,94
Max supply
-
All Time High
ICO
-
Daily close
-
Weekly close
-
Monthly close
-

Als je ... geleden een investering van €100 in Ethereum had gedaan dan was dat nu:


Waarde nu
Vanaf het begin
-
1 jaar
-
1 maand
-
1 week
-
1 dag
-

Ethereum (ETH) in 10 punten uitgelegd

 1. Ethereum kan gezien worden als het nieuwe internet. De bedenker van Ethereum is Vitalik Buterin die eerst werkzaam was als mede-oprichter van Bitcoin magazine, maar daar wegging vanwege de limitaties van Bitcoin. 
 2. Ethereum is een programmeerplatform zonder tussenkomst van derden. Het is dus een zogenaamd ‘gedecentraliseerd netwerk’, met alle voordelen (maar ook nadelen) van dien. Ethereum heeft zijn eigen blockchain.
 3. Het gedecentraliseerde netwerk gaat via duizenden ‘nodes’ die gerund worden door vrijwilligers over de hele wereld. En daarmee worden derde partijen, zoals bedrijven die data opslaan in hun servers (denk aan Facebook, Google en Amazon), buitenspel gezet. 
 4. Dit systeem van duizenden nodes dat gerund worden door vrijwilligers zorgt voor veel meer veiligheid en eerlijkheid. Het zorgt er namelijk voor dat er geen risico meer is dat data gehackt kan worden bij bedrijven zoals Facebook, Google en Amazon en dat zo ongevraagd persoonlijke informatie bij onbekende partijen terechtkomt. En daarnaast dat als er een code wordt geplaatst in de blockchain, deze code wordt doorgevoerd bij alle nodes die onderdeel zijn van het platform. Zo blijft de data alleen in controle van de gebruiker en elke keer als je iets opslaat, aanpast of verwijdert zal iedere node die verandering maken.
 5. Ethereum is het meest gebruikte platform waar smart contracts kunnen worden opgesteld. En daardoor worden de meeste ICO’s op dit platform gehouden.
 6. Een smart contract is vergelijkbaar met een contract zoals we die allemaal kennen. Net zoals een gewoon contract worden er bepaalde afspraken gemaakt tussen twee of meer partijen. Een smart contract is een programma dat precies opereert zoals de schrijvers hebben bepaald in een programmacode. Dus als er nu een afspraak wordt gemaakt kan die actie ook gelijk uitgevoerd worden met behulp van dat programma. Zo kan bijvoorbeeld Pietje aangeven dat hij 200 uur heeft gewerkt en automatisch het loon wat hij daarvoor krijgt uitbetaald krijgen door middel van het geschreven programma. 
 7. Een smart contract valt momenteel niet onder de rechtspraak en daarom is het alleen uit te voeren als alle betrokken partijen ermee akkoord gaan. Alle partijen moeten er dus mee akkoord gaan dat een smart contract niet valt af te dwingen in een wettelijke context en dat het contract alles kan uitvoeren zoals in dat contract is opgenomen.
 8. De werkwijze van een smart contract biedt oplossingen voor veel problemen in de wereld. Zo kunnen zij een oplossing bieden voor fair-trade voeding, door te waarborgen dat geld wordt verdeeld zoals de fair-trade producten zeggen dat zij doen. Andere voorbeelden zijn:
  1. In de branche van biologische producten registreren ze op de blockchain waar de producten vandaan komen en hoe ze zijn geteeld om te bewijzen dat ze écht biologisch zijn.
  2. Ditzelfde kan je ook doen voor de eerlijkheid van producten zoals kleding en auto’s. Je kan met de blockchain bewijzen dat het t-shirt echt van het merk 'Ralph Lauren' is en dat de auto daadwerkelijk in Japan is gemaakt.
  3. En de toepassing van blockchain is voor de eerlijkheid van muziek, films en tickets voor concerten ook zeer handig. Je kan namelijk veel beter de betalingen van de consument naar de creator monitoren.  
  4. Voor het stemproces in landen is het ook handig. Zo zou in de toekomst iedereen online op een eerlijke en transparante manier kunnen stemmen. De ideale oplossing voor corrupte landen.
 9. Daarnaast heeft de maker van Ethereum de ambitie om het platform het fundament te laten zijn voor allerlei gedecentraliseerde applicaties (dApp) en gedecentraliseerde autonome bedrijven (DAO). Deze applicaties en bedrijven zijn veel veiliger en kunnen privacy beter waarborgen, dankzij dit gedecentraliseerde systeem. 
 10. Om een smart contract, een dApp of een DAO te creëren, is er een speciale programmeertaal ontwikkeld, genaamd Solidity. Deze programmeertaal is vrij makkelijk te leren en lijkt behoorlijk op Javascript. Er is een tekort aan programmeurs in deze taal dus daarom aantrekkelijk om aan te leren, mocht je hier geïnteresseerd in zijn. 

 

za, 12/06/2021 - 09:38

Sorare, wat is het? - Complete uitleg voor beginners

Sorare, wat is het? - Complete uitleg voor beginners van dit voetbal fantasy game. Lees over alle opties die deze game biedt en wat de mogelijkheden zijn om er geld mee te verdienen.
do, 10/06/2021 - 10:00

Hoe maak je NFT kunst? - Creatief met crypto kunst - De uitleg

Hoe maak je NFT kunst? Uitgebreide uitleg voor beginners. We bespreken de sleutelbegrippen en alles wat je moet doen zodat jij een NFT kunt maken.
do, 27/05/2021 - 16:00

Blockchain Layer 1 (Network) - Complete Uitleg

Layer 1 van de blockchain is de netwerklaag, en zorgt voor de communicatie. In dit artikel leggen we je alles uit over Blockchain Layer 1.
do, 20/05/2021 - 13:00

Wat zijn Blockchain Layers? Een complete uitleg!

Blockchain Layers zijn belangrijk voor de werking en communicatie van de blockchain. Maar wat is het nu echt? Ik leg je er alles over uit!
zo, 02/05/2021 - 13:00

Wat zijn de 20 beste crypto twitter accounts van dit moment?

Wat zijn de beste crypto twitter accounts van dit moment? Een tweet kan een wereld van verschil maken op de crypto markt, een tweet missen voor jou dus ook. Daarom hebben we 20 van de belangrijkste crypto twitter accounts voor je op een rij gezet.
ma, 12/04/2021 - 10:00

Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) - Waarin kun je beter investeren?

Bitcoin of Ethereum zijn op dit moment de nummer 1 en 2 cryptocurrency. En dat lijkt nog wel even zo te blijven. In welke coin kan je nu het beste investeren? Wij zoeken het voor je uit.
wo, 31/03/2021 - 08:00

Hoeveel kost het om te handelen in crypto?

Crypto trading kan veel geld opleveren, maar het kost natuurlijk ook geld om te starten. Dus, hoeveel kost het eigenlijk om te handelen in crypto?
zo, 21/03/2021 - 07:30

Wat is EIP-1559 en hoe lost het de problemen van Ethereum op?

Met EIP-1559 zouden de vergoedingen binnen Ethereum verbeterd worden. We leggen je hier uit wat EIP-1559 is en waarom Ethereum hier beter van zal worden.
di, 09/03/2021 - 10:00

Wat is Impermanent loss? Duidelijke uitleg en berekeningen!

Impermanent loss is een begrip dat je tegenkomt in de wereld van crypto. We leggen je uit wat het is!
Exchange Pair Volume (24h) Prijs Volume (%)
Ethereum
1 Ethereum =
€2.141,38
Euro

Hoe koop ik Ethereum?

Ethereum kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van ETH.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek ETH op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in ETH. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt ETH gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

Ethereum

Tags

Social media