Market cap
€400.801.393.655,00
Volume (24h)
€16.012.561.701,00
Circulating supply
120.070.542,58
Max supply
-
All Time High
ICO
-
Daily close
-
Weekly close
-
Monthly close
-

Als je ... geleden een investering van €100 in Ethereum had gedaan dan was dat nu:


Waarde nu
Vanaf het begin
-
1 jaar
-
1 maand
-
1 week
-
1 dag
-

Ethereum (ETH) in 10 punten uitgelegd

 1. Ethereum kan gezien worden als het nieuwe internet. De bedenker van Ethereum is Vitalik Buterin die eerst werkzaam was als mede-oprichter van Bitcoin magazine, maar daar wegging vanwege de limitaties van Bitcoin. 
 2. Ethereum is een programmeerplatform zonder tussenkomst van derden. Het is dus een zogenaamd ‘gedecentraliseerd netwerk’, met alle voordelen (maar ook nadelen) van dien. Ethereum heeft zijn eigen blockchain.
 3. Het gedecentraliseerde netwerk gaat via duizenden ‘nodes’ die gerund worden door vrijwilligers over de hele wereld. En daarmee worden derde partijen, zoals bedrijven die data opslaan in hun servers (denk aan Facebook, Google en Amazon), buitenspel gezet. 
 4. Dit systeem van duizenden nodes dat gerund worden door vrijwilligers zorgt voor veel meer veiligheid en eerlijkheid. Het zorgt er namelijk voor dat er geen risico meer is dat data gehackt kan worden bij bedrijven zoals Facebook, Google en Amazon en dat zo ongevraagd persoonlijke informatie bij onbekende partijen terechtkomt. En daarnaast dat als er een code wordt geplaatst in de blockchain, deze code wordt doorgevoerd bij alle nodes die onderdeel zijn van het platform. Zo blijft de data alleen in controle van de gebruiker en elke keer als je iets opslaat, aanpast of verwijdert zal iedere node die verandering maken.
 5. Ethereum is het meest gebruikte platform waar smart contracts kunnen worden opgesteld. En daardoor worden de meeste ICO’s op dit platform gehouden.
 6. Een smart contract is vergelijkbaar met een contract zoals we die allemaal kennen. Net zoals een gewoon contract worden er bepaalde afspraken gemaakt tussen twee of meer partijen. Een smart contract is een programma dat precies opereert zoals de schrijvers hebben bepaald in een programmacode. Dus als er nu een afspraak wordt gemaakt kan die actie ook gelijk uitgevoerd worden met behulp van dat programma. Zo kan bijvoorbeeld Pietje aangeven dat hij 200 uur heeft gewerkt en automatisch het loon wat hij daarvoor krijgt uitbetaald krijgen door middel van het geschreven programma. 
 7. Een smart contract valt momenteel niet onder de rechtspraak en daarom is het alleen uit te voeren als alle betrokken partijen ermee akkoord gaan. Alle partijen moeten er dus mee akkoord gaan dat een smart contract niet valt af te dwingen in een wettelijke context en dat het contract alles kan uitvoeren zoals in dat contract is opgenomen.
 8. De werkwijze van een smart contract biedt oplossingen voor veel problemen in de wereld. Zo kunnen zij een oplossing bieden voor fair-trade voeding, door te waarborgen dat geld wordt verdeeld zoals de fair-trade producten zeggen dat zij doen. Andere voorbeelden zijn:
  1. In de branche van biologische producten registreren ze op de blockchain waar de producten vandaan komen en hoe ze zijn geteeld om te bewijzen dat ze écht biologisch zijn.
  2. Ditzelfde kan je ook doen voor de eerlijkheid van producten zoals kleding en auto’s. Je kan met de blockchain bewijzen dat het t-shirt echt van het merk 'Ralph Lauren' is en dat de auto daadwerkelijk in Japan is gemaakt.
  3. En de toepassing van blockchain is voor de eerlijkheid van muziek, films en tickets voor concerten ook zeer handig. Je kan namelijk veel beter de betalingen van de consument naar de creator monitoren.  
  4. Voor het stemproces in landen is het ook handig. Zo zou in de toekomst iedereen online op een eerlijke en transparante manier kunnen stemmen. De ideale oplossing voor corrupte landen.
 9. Daarnaast heeft de maker van Ethereum de ambitie om het platform het fundament te laten zijn voor allerlei gedecentraliseerde applicaties (dApp) en gedecentraliseerde autonome bedrijven (DAO). Deze applicaties en bedrijven zijn veel veiliger en kunnen privacy beter waarborgen, dankzij dit gedecentraliseerde systeem. 
 10. Om een smart contract, een dApp of een DAO te creëren, is er een speciale programmeertaal ontwikkeld, genaamd Solidity. Deze programmeertaal is vrij makkelijk te leren en lijkt behoorlijk op Javascript. Er is een tekort aan programmeurs in deze taal dus daarom aantrekkelijk om aan te leren, mocht je hier geïnteresseerd in zijn. 

 

di, 11/04/2023 - 08:55

Portfolio management - Dollar Cost Average strategie editie 6

Portfolio management is key bij crypto trading. Lees hier hoe een investeerder met een DCA strategie zich voorbereidt op de komende bull market
di, 31/01/2023 - 10:33

Extra rendement verdienen met je staked coins? Ontdek Liquid Staking Derivatives

Extra rendement met je staked coins? Ontdek de nieuwe ontwikkeling in de wereld van DeFi: Liquid Staking Derivatives
do, 24/11/2022 - 09:00

Wat is Keccak-256? Hashing Algoritme van Ethereum (ETH)

Ethereum gebruikt Keccak-256 als hashing algoritme voor zijn blockchain. Dit algoritme behoort tot de minder bekende protocollen, dus hoe werkt het?
za, 20/08/2022 - 09:00

Wat is zero-knowledge Ethereum Virtual Machine (zkEVM)?

Ethereum is continu in ontwikkeling, en een van de nieuwste termen die je hoort is zero-knowledge Ethereum Virtual Machine (zkEVM). Maar wat is het?
zo, 31/07/2022 - 23:58

Ethereum Roadmap - Merge, Verge, Purge, Surge en Splurge.

Vitalik Buterin maakte tijdens het EthCC evenement bekend hoe de toekomst van Ethereum eruit gaat zien!
ma, 30/05/2022 - 23:59

Hoeveel Ethereum heb je nodig om miljonair te worden?

Hoeveel Ethereum heb je nodig om miljonair te worden?
wo, 06/04/2022 - 11:00

Wat is The Merge en welke bijdrage levert het aan Ethereum 2.0?

The Merge speelt een belangrijke rol binnen de upgrade naar Ethereum 2.0 en zorgt ervoor dat Ethereum (ETH) volledig overgaat naar Proof of Stake (PoS).
vr, 25/02/2022 - 10:26

Stoner Cats - De complete handleiding

Wat is Stoner Cats? Is het interessant voor jou en hoe kun je deze animatieserie bekijken?
ma, 31/01/2022 - 16:05

Beeple NFTs, de meest beroemde digitale kunst!

Beeple is misschien wel dé grootste NFT-artiest van dit moment. Met $69 miljoen heeft hij één van de duurste NFT's ooit verkocht.
za, 29/01/2022 - 07:00

Curio Cards: De eerste NFTs gebouwd op Ethereum

Curio Cards, de eerste NFT collectie gebouwd op Ethereum, leek vergeten in de hypes rond CryptoPunks en Bored Apes. Maar de collectie is wederom populair bijverzamelaars. Hoe komt dit en wat kunnen we nog meer van  dit project verwachten?
Exchange Pair Volume (24h) Prijs Volume (%)
Ethereum
1 Ethereum =
€3.344,39
Euro

Hoe koop ik Ethereum?

Ethereum kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van ETH.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek ETH op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in ETH. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt ETH gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

Ethereum

Tags

Social media