Market cap
€0,00
Volume (24h)
€0,00
Circulating supply
0,00
Max supply
-
All Time High
ICO
-
Daily close
-
Weekly close
-
Monthly close
-

Als je ... geleden een investering van €100 in Bitcoin had gedaan dan was dat nu:


Waarde nu
Vanaf het begin
-
1 jaar
-
1 maand
-
1 week
-
1 dag
-

Bitcoin (BTC) in 10 punten uitgelegd

 1. De Bitcoin is bedacht en opgericht na de financiële crisis van 2008. In 2009 publiceerde de softwareontwikkelaar Satoshi Nakamoto een 9 pagina’s lange code voor een online gedecentraliseerd betaalsysteem: de Bitcoin (BTC).
 2. De Bitcoin wordt gemaakt door computers die hele moeilijke wiskundige problemen oplossen, dit wordt mining genoemd.
 3. Om bij te houden bij wie welk geld is, wordt alles geregistreerd op de blockchain. Je kan dit zien als een soort enorm kasboek waarin alle transacties worden bijgehouden. Als persoon A een Bitcoin wil verkopen aan persoon B, dan wordt er door miners gecontroleerd of persoon A inderdaad in het bezit is van die Bitcoin. Als dat het geval is dan wordt de Bitcoin overgemaakt naar persoon B en is persoon B in staat om hier weer verder mee te handelen. 
 4. Door dit systeem, de blockchain, gaan transacties veel sneller dan bij banken. Bij banken kan een transactie soms een tot meerdere dagen duren als een transactie plaatsvindt tussen twee verschillende banken. Bij de blockchain daarentegen wordt dit binnen enkele minuten verwerkt.
 5. De waarde van de Bitcoin wordt net zoals andere cryptovaluta’s en de aandelenmarkt bepaald door vraag en aanbod. Door de vraag en aanbod kan de Bitcoin een zeer volatiele koers hebben. De cryptomarkt werkt niet met een puntensysteem zoals we die kennen van de Forex-beurs.
 6. In totaal zijn er 21 miljoen Bitcoins. Deze 21 miljoen Bitcoins worden gemined, en de verwachting is dat de laatste Bitcoin in 2140 wordt vrijgegeven. Op deze manier is het niet mogelijk om geld bij te maken, om bijvoorbeeld schulden te verdoezelen. 
 7. Er wordt gezegd dat 21 miljoen BTC niet genoeg is voor alle mensen op aarde. Hier is al een oplossing voor, een Bitcoin kan namelijk door 8 worden gedeeld. En zo is het mogelijk om 0,00000001 BTC te kopen. Zo'n achtste decimaal wordt ook wel een Satoshi genoemd. Wanneer een t-shirt 0,00000010 BTC kost dan kan je ook zeggen dat het 10 Satoshi's kost.
 8. De code is geschreven in een open source in C++. Dit houdt in dat iedereen de code kan bekijken en kan aanpassen. Het schijnt dat op dit moment nog maar 20% van de code origineel is en 80% al is herschreven.
 9. Doordat de code is geschreven in een open source, kan deze code ook worden aangepast. Als deze code wordt aangepast, maar er wordt wel nog steeds dezelfde kerncode gebruikt dan spreekt men van een ‘soft fork’. Bij zo'n soft fork is er een kleine aanpassing gedaan en het vergroten van de blockgrootte zou een voorbeeld hiervan kunnen zijn. Om zo'n aanpassing erdoorheen te krijgen is het van belang dat de hele Bitcoin-community erachter staat. 
 10. Er kan ook echter een hele nieuwe munt worden ontwikkeld, die afwijkt van het normale protocol. Dit wordt een ‘hard fork’ genoemd. Dat komt voor als er ontwikkelingen gebeuren waar niet de hele community achter staat en er dus een opsplitsing nodig is.

 

ma, 08/01/2018 - 20:45

Bitcoin (BTC) - Een uitgebreide uitleg voor beginners

Ben jij iemand die bij het koffiezetapparaat de vraag ‘wat is Bitcoin?’ met een nee moet beantwoorden? Lees dan dit artikel en verras iedereen met jouw kennis!
wo, 19/07/2017 - 15:00

Wat is een cryptocurrency?

De meest beroemde cryptocurrency is Bitcoin, maar is zeker niet de enige. Ondertussen bestaan er al duizenden. Maar wat zijn het precies? Lees het hier.
zo, 10/10/2021 - 13:30

Wat is Proof of Work (PoW)? - Een uitleg over dit consensus algoritme

Proof of Work (PoW) is het eerste en een van de bekendste consensus algoritmes voor blockchains. Maar wat is Proof of Work en hoe werkt het?
di, 21/09/2021 - 10:50

Hoe koop je Bitcoin, Ethereum en andere altcoins via FTX exchange?

Via FTX kun je Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en andere altcoins kopen en heb je bovendien toegang tot interessante handelsopties. Vind hier de uitgebreide uitleg.
za, 18/09/2021 - 16:30

De Bitcoin koers - Zitten we in een 6-jarige cyclus?

Veel investeerders leggen bij Bitcoin de focus op de halvings theorie of het stock-to-flow model, die beiden gebaseerd zijn op een vier jarige cyclus. Om out of the box te denken kun je ook kijken naar een 6-jarige cyclus!
do, 19/08/2021 - 18:15

Cryptohopper - Een uitgebreide uitleg en review

Wat is Cryptohopper? Lees de handleiding en review over deze crypto trading bot. Ontdek hoe Cryptohopper kan bijdragen aan jouw succes op de cryptobeurs.
ma, 09/08/2021 - 18:25

Wat is een Dusting Attack? Dit is alles wat je er over moet weten!

Het internet is nooit helemaal veilig geweest. We vertellen je alles over Dusting Attack, wat een vrij nieuwe vorm van hacking is.
ma, 02/08/2021 - 19:00

Binance futures verboden? Dit zijn de alternatieven voor futures trading!

Het is niet meer mogelijk om Binance futures te gebruiken zoals dat eerst wel kon. Dit zijn de meest gebruikte alternatieven voor futures trading!
zo, 01/08/2021 - 12:00

Dit is het verschil tussen BTC en BTC (Segwit) - Duidelijke uitleg

Het verschil tussen Bitcoin en Bitcoin SegWit is niet moeilijk te begrijpen nadat je deze heldere en duidelijke uitleg hebt gelezen!
vr, 30/07/2021 - 16:00

Hoe kun je altcoins kopen? Uitleg en stappenplan voor beginners!

Weet jij wat altcoins zijn en hoe je deze cryptomunten kunt kopen? We leggen het je stap voor stap uit en vertellen je welke altcoins je kunt kopen!
Exchange Pair Volume (24h) Prijs Volume (%)
Bitcoin
1 Bitcoin =
€0,00
Euro

Hoe koop ik Bitcoin?

Bitcoin kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van BTC.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek BTC op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in BTC. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt BTC gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

Bitcoin

Tags

Social media