Market cap
€1.299.208.504.518,00
Volume (24h)
€32.752.883.877,00
Circulating supply
19.676.925,00
Max supply
-
All Time High
ICO
-
Daily close
-
Weekly close
-
Monthly close
-

Als je ... geleden een investering van €100 in Bitcoin had gedaan dan was dat nu:


Waarde nu
Vanaf het begin
-
1 jaar
-
1 maand
-
1 week
-
1 dag
-

Bitcoin (BTC) in 10 punten uitgelegd

 1. De Bitcoin is bedacht en opgericht na de financiële crisis van 2008. In 2009 publiceerde de softwareontwikkelaar Satoshi Nakamoto een 9 pagina’s lange code voor een online gedecentraliseerd betaalsysteem: de Bitcoin (BTC).
 2. De Bitcoin wordt gemaakt door computers die hele moeilijke wiskundige problemen oplossen, dit wordt mining genoemd.
 3. Om bij te houden bij wie welk geld is, wordt alles geregistreerd op de blockchain. Je kan dit zien als een soort enorm kasboek waarin alle transacties worden bijgehouden. Als persoon A een Bitcoin wil verkopen aan persoon B, dan wordt er door miners gecontroleerd of persoon A inderdaad in het bezit is van die Bitcoin. Als dat het geval is dan wordt de Bitcoin overgemaakt naar persoon B en is persoon B in staat om hier weer verder mee te handelen. 
 4. Door dit systeem, de blockchain, gaan transacties veel sneller dan bij banken. Bij banken kan een transactie soms een tot meerdere dagen duren als een transactie plaatsvindt tussen twee verschillende banken. Bij de blockchain daarentegen wordt dit binnen enkele minuten verwerkt.
 5. De waarde van de Bitcoin wordt net zoals andere cryptovaluta’s en de aandelenmarkt bepaald door vraag en aanbod. Door de vraag en aanbod kan de Bitcoin een zeer volatiele koers hebben. De cryptomarkt werkt niet met een puntensysteem zoals we die kennen van de Forex-beurs.
 6. In totaal zijn er 21 miljoen Bitcoins. Deze 21 miljoen Bitcoins worden gemined, en de verwachting is dat de laatste Bitcoin in 2140 wordt vrijgegeven. Op deze manier is het niet mogelijk om geld bij te maken, om bijvoorbeeld schulden te verdoezelen. 
 7. Er wordt gezegd dat 21 miljoen BTC niet genoeg is voor alle mensen op aarde. Hier is al een oplossing voor, een Bitcoin kan namelijk door 8 worden gedeeld. En zo is het mogelijk om 0,00000001 BTC te kopen. Zo'n achtste decimaal wordt ook wel een Satoshi genoemd. Wanneer een t-shirt 0,00000010 BTC kost dan kan je ook zeggen dat het 10 Satoshi's kost.
 8. De code is geschreven in een open source in C++. Dit houdt in dat iedereen de code kan bekijken en kan aanpassen. Het schijnt dat op dit moment nog maar 20% van de code origineel is en 80% al is herschreven.
 9. Doordat de code is geschreven in een open source, kan deze code ook worden aangepast. Als deze code wordt aangepast, maar er wordt wel nog steeds dezelfde kerncode gebruikt dan spreekt men van een ‘soft fork’. Bij zo'n soft fork is er een kleine aanpassing gedaan en het vergroten van de blockgrootte zou een voorbeeld hiervan kunnen zijn. Om zo'n aanpassing erdoorheen te krijgen is het van belang dat de hele Bitcoin-community erachter staat. 
 10. Er kan ook echter een hele nieuwe munt worden ontwikkeld, die afwijkt van het normale protocol. Dit wordt een ‘hard fork’ genoemd. Dat komt voor als er ontwikkelingen gebeuren waar niet de hele community achter staat en er dus een opsplitsing nodig is.

 

ma, 08/01/2018 - 20:45

Bitcoin (BTC) - Een uitgebreide uitleg voor beginners

Ben jij iemand die bij het koffiezetapparaat de vraag ‘wat is Bitcoin?’ met een nee moet beantwoorden? Lees dan dit artikel en verras iedereen met jouw kennis!
wo, 19/07/2017 - 15:00

Wat is een cryptocurrency?

De meest beroemde cryptocurrency is Bitcoin, maar is zeker niet de enige. Ondertussen bestaan er al duizenden. Maar wat zijn het precies? Lees het hier.
di, 11/04/2023 - 08:55

Portfolio management - Dollar Cost Average strategie editie 6

Portfolio management is key bij crypto trading. Lees hier hoe een investeerder met een DCA strategie zich voorbereidt op de komende bull market
zo, 05/02/2023 - 09:00

Portfolio management - Dollar Cost Average strategie editie 5

Portfolio management is key bij crypto trading. Lees hier hoe een investeerder met een DCA strategie zich voorbereidt op de komende bull market
ma, 12/12/2022 - 11:17

Portfolio management - Dollar Cost Average strategie editie 4

Portfolio management is key bij crypto trading. Lees hier hoe een investeerder met een DCA strategie zich voorbereidt op de komende bull market
do, 01/12/2022 - 07:00

15 cryptocurrency's die je nog altijd kunt minen!

Steeds minder crypto projecten gebruiken crypto mining, ontdek welke cryptocurrencies je nog wel kunt minen!
do, 10/11/2022 - 09:00

Wat is SHA-256? Hashing Algoritme van Bitcoin (BTC)

SHA-256 is het hashing algoritme van de Bitcoin blockchain. Dit hashing protocol zorgt ervoor dat jij veilig een BTC transactie kunt uitvoeren.
vr, 28/10/2022 - 17:10

Portfolio management - Dollar Cost Average strategie editie 3

Portfolio management is key bij crypto trading. Lees hier hoe een investeerder met een DCA strategie zich voorbereidt op de komende bull market
wo, 05/10/2022 - 09:00

Portfolio management - Dollar Cost Average strategie editie 2

Portfolio management is key bij crypto trading. Lees hier hoe een investeerder met een DCA strategie zich voorbereidt op de komende bull market
wo, 22/06/2022 - 19:00

Waarom Bitcoin niet vergelijkbaar is met de tulpenmanie: 10 belangrijke verschillen

In deze blog wordt uitgelegd waarom Bitcoin niet goed vergelijkbaar is met de tulpenmanie en worden 10 belangrijke verschillen besproken, waardoor duidelijk wordt dat Bitcoin een betere investering is dan tulpenbollen in de 17e eeuw.
Exchange Pair Volume (24h) Prijs Volume (%)
Bitcoin
1 Bitcoin =
€66.229,00
Euro

Hoe koop ik Bitcoin?

Bitcoin kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van BTC.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek BTC op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in BTC. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt BTC gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

Bitcoin

Tags

Social media