Krijg antwoord op alle vragen die je hebt over Bitcoin en cryptocurrency’s.

Op deze pagina vind je een verzameling van de meest gestelde vragen in de cryptowereld mét uitgebreide antwoorden hierop. Deze wereld zit namelijk vol met lastige woorden en termen als PoW, consensus-algoritme, FUD, FOMO en nog veel meer.

Hier leggen we deze allemaal aan je uit. Ook voor vragen als waar je het best kan handelen of hoe je jouw cryptocurrency’s dient te beveiligen, ben je hier op de juiste plek!

 

AllesOverCrypto

Wie zijn de oprichters van AllesOverCrypto?

De website AllesOverCrypto is opgericht door Robin Westra, Derek Westra en Patrick Suiker.

Je kan meer over hen lezen op de over-ons-pagina.

Vanaf wanneer zijn jullie succesvol met crypto?

In 2015 hebben wij geleerd om het grote plaatje in de gaten te houden en te investeren op de bodem en te oogsten op de top. Vanaf de Bear Market die startte in 2018 zijn wij ook actief gaan leren traden. Na veel oefenen, durven we nu te zeggen dat we hier echt goed in zijn geworden.

Concreet:

 • Vanaf 2015 succesvol in het investeren in crypto
 • Vanaf de huidige Bear Market succesvol in het handelen in crypto
Hebben jullie een community?
Ik wil contact met jullie opnemen, hoe kan ik dit het beste doen?

Wat leuk dat je contact met ons wilt opnemen! Wij reageren het snelst op berichten die op ons Crypto Forum en in onze Facebookgroep worden geplaatst. Een bericht via de mail is niet handig aangezien onze inbox wordt overspoeld met 100+ e-mails per dag.

Bitvavo

Ik heb al een account voor een andere Nederlandse exchange, is het dan verstandig om te switchen naar Bitvavo?

Dit hangt er vanaf hoe fanatiek je van plan bent om met crypto bezig te zijn. Als je uiteindelijk veel geld wilt investeren (of dat je investering heel veel waard wordt) of wanneer je zeker één keer per week je coins wilt kopen of verkopen tegen andere coins, dan kan het echt wel lonen om naar Bitvavo te gaan, omdat deze vele malen goedkoper zijn. Verder is het ook een heel prettig platform.

Bovendien hebben wij het idee dat Bitvavo echt de top is van Nederland en de kans dus het grootst is dat zij veruit het langst zullen bestaan, terwijl voor andere platformen deze kans kleiner is.

Maar onthoud: wij zijn geen financieel professioneel adviseurs en dit kan dan ook niet gezien worden als financieel advies, maar meer als een mening.

Door via AllesOverCrypto je aan te melden bij Bitvavo, krijg je 1000 euro gratis transactietegoed (klik).

Is Bitvavo ook goed voor als je in België woont?

Ja, Bitvavo is dan wel een exchange afkomstig uit Nederland, maar het is Europees zeer actief. Er zijn veel Belgen die hun cryptomunten kopen bij Bitvavo. Ook belastingtechnisch is het geen probleem om als Belg bij Bitvavo je crypto's te kopen.

Zie ik bij Bitvavo alleen de transacties van mensen die kopen en verkopen op Bitvavo, of is dit van de hele wereld?

Bij Bitvavo zie je alleen de transacties die bij Bitvavo gedaan worden en bij een ander platform zoals Binance zie je alleen de transacties die bij Binance gedaan worden.

Het totaal aantal transacties dat bij een exchange gedaan wordt, wordt ook wel het handelsvolume van de exchange genoemd.

Waar duiden de rode en groene percentages op bij Bitvavo?

De gekleurde percentages duiden op de prijsverschillen ten opzichte van 24 uur eerder. De Groene percentages betekenen dat de prijs van de cryptomunt nu hoger ligt dan 24 uur geleden. De rode percentages betekenen dat de prijs nu lager ligt dan 24 uur geleden.

Wat is de Anti-Phishing Code bij Bitvavo?

Door middel van de Anti-Phishing Code kan je controleren of een inkomende e-mail vanuit Bitvavo daadwerkelijk vanuit hen verstuurd is of niet. Dit herken je door te bekijken of de Anti-Phishing Code in de mail staat.

Een voorbeeld van een code is: "dezemailisveilig".

Wanneer je dat terugziet in de mail die je ontvangt van Bitvavo, dan is deze veilig.

Waarom zijn de prijzen bij Bitvavo lager dan bij coinmarketcap?

De prijzen bij Bitvavo worden weergegeven in euro's en bij CoinMarketCap in dollars. De koers van de euro schommelt zo rond de 1,10 dollar. Als er bij CoinMarketCap 110 dollar staat dan zal er bij Bitvavo 100 euro worden weergegeven.

Hoe stel ik een limit order in bij Bitvavo?

Wanneer je een limit order wilt instellen bij Bitvavo, dan volg de volgende stappen.

 1. Login bij Bitvavo
 2. Klik rechtsboven op "geavanceerd"
 3. Het orderformulier staat automatisch op "limiet"
 4. Je kan door middel van het formulier een koop- of verkooporder plaatsen
 5. Vul de hoeveelheid van de cryptomunt en de prijs die je bereid bent om te betalen in 
 6. Het totaalbedrag wordt automatisch uitgerekend
 7. Klik op "kopen" of "verkopen"

Wanneer je deze 7 stappen hebt doorlopen, dan wordt de order in het orderboek opgenomen. Wanneer er een andere handelaar jouw munten koopt of zijn munten aan jou verkoopt, dan wordt de limit order automatisch door Bitvavo uitgevoerd.

Hoe verstuur ik Bitcoin van Binance naar Bitvavo?

Om je Bitcoin van Binance naar Bitvavo te versturen, volg je de volgende stappen:

 1. Login bij Bitvavo.
 2. Zoek Bitcoin op en klik erop.
 3. Hij staat bovenaan automatisch op het tabje "handelen", klik op "storten".
 4. Kopieer jouw Bitcoin-adres.
 5. Login bij Binance.
 6. Ga rechtsboven naar "wallet" en klik "spot wallet" aan.
 7. Zoek Bitcoin op en klik op "opname".
 8. Plak het Bitcoin-adres dat je bij Bitvavo hebt gekopieerd en geef aan hoeveel Bitcoin je wilt opnemen.
 9. Klik op "Indienen".
 10. Het is nu wachten totdat de Bitcoins in jouw Bitvavo-account staan. Mocht je het geld willen uitbetalen naar je bankrekening, volg dan nog stap 11 en 12.
 11. Wanneer ze zijn aangekomen, klik je bij Bitvavo op "tegoed opnemen".
 12. Je geld zal spoedig op je bankrekening staan.
Wanneer ik geld op Bitvavo wil storten, krijg ik de melding dat mijn kaart niet wordt geaccepteerd. Wat kan ik eraan doen?

Wanneer Bitvavo aangeeft dat ze je bankkaart niet accepteren, dan is het goed om hun even een mailtje te sturen. Ze zullen dan vragen om een foto van je bankkaart. Stuur deze naar hen op zodat ze kunnen verifiëren dat "je bent wie je zegt dat je bent".

Wanneer ze de bankkaart hebben geverifieerd, dan zullen ze de betaling accepteren.

Wat zijn de transactiekosten bij Bitvavo?

In deze tabel staan de transactiekosten van Bitvavo opgesomd. Met de Taker Fee wordt bedoeld dat je liquiditeit van de exchange wegneemt en met de Maker Fee wordt er bedoeld dat je zorgt voor extra liquiditeit op de exchange.

VOLUME (30D) TAKER FEE MAKER FEE
€ 0+ 0.25% 0.20%
€ 50 000+ 0.24% 0.15%
€ 100 000+ 0.22% 0.10%
€ 250 000+  0.20% 0.06%
€ 500 000+ 0.18% 0.03%
€ 1 000 000+ 0.16% 0.01%
€ 2 500 000+ 0.14% -0.01%
€ 5 000 000+ 0.12% -0.03%
€ 10 000 000+ 0.10% -0.05%
Hoe werkt staken bij Bitvavo?

Staken bij Bitvavo kan je heel eenvoudig vanuit je eigen Bitvavo-account doen. Wanneer je inlogt dan zal je een melding krijgen met de vraag of je staking in je account wilt toestaan of niet. Kies ervoor om dit toe te staan, dit kan je later altijd weer uitzetten als je dit zou willen.

Via deze opt-in kan je jouw instellingen met betrekking tot Bitvavo staking wijzigen en bij instellingen kan je dit doen.

Cryptomunten die je kan staken op Bitvavo

Momenteel worden de volgende cryptomunten ondersteund voor het staken op Bitvavo: 

 • ARK (ARK)
 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Cardano (ADA)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • ICON (ICX)
 • NEO (NEO)
 • Ontology (ONG)
 • Ripple (XRP)
 • Tezos (XTZ)
 • Tron (TRN)
 • VeChain (VET)
 • Waves (WAVES)

Je kan blijven handelen in de cryptomunten

Je kan blijven handelen in de cryptomunten waarbij staking wordt ondersteund. Wanneer je de munten bezit, dan ontvang je staking-opbrengsten. Besluit je ze te verkopen, dan kan dit direct en na de verkoop zal je geen opbrengsten meer ontvangen. Logisch natuurlijk aangezien je de munten niet meer hebt.

Heeft Bitvavo aandelen?

De Bitvavo Exchange heeft vooralsnog geen aandelen uitgegeven en daarmee is het als particulier niet mogelijk om in het bedrijf te investeren. Ook biedt het handelsplatform geen aandelen van andere bedrijven aan, ze zijn volledig gefocust op cryptomunten.

Hoe koop ik crypto op Bitvavo?

Ben je een beginner en wil je graag je eerste stappen zetten in de wereld van crypto? Dan is Bitvavo de perfecte optie voor jou. Je kan hier al vanaf €1,- kennismaken met investeren in cryptocurrency's. Maar ook als je meer wilt uitgeven is Bitvavo perfect. Ze bieden de meest populaire munten aan en dit zijn ook de meest veilige investeringen om mee te beginnen.

Voorbeelden van cryptovaluta's die je hier kunt kopen, zijn de bekende BitcoinEthereumRippleEOSTronVerge en Zilliqa. Wil je weten of jouw cryptocurrency op Bitvavo te koop is? Bekijk dan hier de lijst aan munten die Bitvavo aanbiedt.

Aankoopinstructies

De beste manier is om eerst onze samenvatting te volgen. Als je het liever visueel volgt, hebben we ook een YouTube filmpje hieronder van 3 minuten die je kan bekijken. Dit zou genoeg uitleg moeten geven om je eerste crypto aan te kunnen schaffen. Mocht dit niet het geval zijn, dan hebben we eronder een uitgebreide handleiding. Hier kan je per stap lezen wat je precies aan het doen bent. Ook staan er printscreens als je bij een bepaalde stap niet kan vinden waar je moet zijn. Succes!

Samenvatting

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 3. Vul het formulier in en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 4. Wacht maximaal 5 minuten tot je euro's erop staan.
 5. Zoek je favoriete cryptocurrency op en druk ernaast op "Kopen".
 6. Vul het koopformulier in en investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in de cryptomunt.
 7. Gelukt! Je hebt je eerste crypto aangeschaft!

 

Binance

Kan ik bij Binance met euro's crypto kopen?
Wat zijn de handelskosten bij Binance?

In deze tabel vind je de handelskosten bij Binance. Handelskosten worden ook wel trading fees genoemd. Om bij Binance met 25% korting te handelen, is het noodzakelijk om Binance coins (BNB) te bezitten. Om nog extra 20% korting te krijgen, gebruik je de Referral ID Code SSEI31FQ

Level 30d Handelsvolume (BTC) &/of BNB Balans Maker/Taker Maker/Taker
(BNB 25% korting)
Maker/Taker
(BNB 25% + Referral Kickback Rate 20%)
VIP 0 < 50 BTC of ≥ 0 BNB 0.1000% / 0.1000% 0.0750% / 0.0750% 0.0600%  /  0.0600%
VIP 1 ≥ 50 BTC & ≥ 50 BNB 0.0900% / 0.1000% 0.0675% / 0.0750% 0.0540%  /  0.0600%
VIP 2 ≥ 500 BTC & ≥ 200 BNB 0.0800% / 0.1000% 0.0600% / 0.0750% 0.0480%  /  0.0600%
VIP 3 ≥ 1500 BTC & ≥ 500 BNB 0.0700% / 0.1000% 0.0525% / 0.0750% 0.0420%  /  0.0600%
VIP 4 ≥ 4500 BTC & ≥ 1000 BNB 0.0700% / 0.0900% 0.0525% / 0.0675% 0.0420%  /  0.0540%
VIP 5 ≥ 10000 BTC & ≥ 2000 BNB 0.0600% / 0.0800% 0.0450% / 0.0600% 0.0360% / 0.0480%
VIP 6 ≥ 20000 BTC & ≥ 3500 BNB 0.0500% / 0.0700% 0.0375% / 0.0525% 0.0300%  /  0.0420%
VIP 7 ≥ 40000 BTC & ≥ 6000 BNB 0.0400% / 0.0600% 0.0300% / 0.0450% 0.0240%  /  0.0360%
VIP 8 ≥ 80000 BTC & ≥ 9000 BNB 0.0300% / 0.0500% 0.0225% / 0.0375% 0.0180%  /  0.0300%
VIP 9 ≥ 150000 BTC & ≥ 11000 BNB 0.0200% / 0.0400% 0.0150% / 0.0300% 0.0120%  /  0.0240%

 

Welke coins zijn als een IEO via de Binance Launchpad gelanceerd?

Binance heeft meerdere Initial Exchange Offerings (IEO) gedaan via de Binance Launchpad. De volgende cryptomunten zijn gelanceerd:

 1. Gifto (GTO)
 2. Bread (BREAD)
 3. BitTorrent (BTT)
 4. Fetch.AI (FET)
 5. Matic (MATIC)
 6. Harmony (ONE)
 7. Elrond (ERD)
 8. WINk (WIN)
 9. Perlin (PERL)
 10. Band Protocol (BAND)
 11. KAVA (KAVA)
 12. Troy (TROY)
 13. WazirX (WRX)
Ik ben nog geen 18 jaar, kan ik een account aanmaken bij Binance?

Nee, helaas kan je als achttienjarige geen account aanmaken bij Binance. In hun voorwaarden staat namelijk:

By registering to use a Binance Account, you represent and warrant that (i) as an individual, you are at least 18 or are of legal age to form a binding contract under applicable laws.

Natuurlijk kan je alsnog bij de aanmelding aangeven dat je 18+ bent, maar tijdens de verificatie van de persoonsgegevens zullen ze zien dat je niet 18+ bent.

Wat is de Commision Kickback Rate van Binance?

De Commision Kickback Rate van Binance maakt het mogelijk om je vrienden uit te nodigen om bij Binance te handelen en hiervoor korting te geven op de transactiekosten. Er kan gekozen worden uit 5%, 10%, 15% en 20%. Wij van AllesOverCrypto vinden het belangrijk dat jij tegen zo laag mogelijke kosten kan handelen en daarom hebben wij ons percentage op 20% ingesteld.

Om jouw 20% kickback rate te ontvangen, kan je via deze link een account bij Binance aanmaken.

Ook kan je handmatig deze code invullen in het invulformulier: CNG1VVKJ

Let op: je kan deze 20% alleen ontvangen als je via de link, binnen 72 uur na het klikken erop, een account aanmaakt. Het is niet mogelijk om dit later alsnog in te stellen.

Ik heb al een Binance-account, kan ik alsnog gebruikmaken van de 20% kortingscode?

Wanneer je al een account hebt bij Binance, dan kan je helaas op dit account geen gebruikmaken van de 20% kortingscode. Maar ...

Wat je wel kan doen is een nieuw account aanmaken met een ander e-mailadres. 

Klik op deze link om door middel van onze Binance Referral ID Code een nieuw account aan te maken. Wanneer je dit hebt gedaan, dan heb je voor altijd 20% korting op je nieuwe account. Mocht je nog cryptomunten op je oude account hebben staan, dan kan je deze overhevelen naar je nieuwe account.

Dit zijn de stappen om je cryptomunten over te maken naar je nieuwe Binance-account.

 1. Login in je nieuwe account bij Binance.
 2. Ga rechtsboven naar "wallet" en klik "spot wallet" aan.
 3. Zoek de cryptomunt die je wilt storten op en klik op "Storting"
 4. Kopieer je deposit-adres.
 5. Login in je oude account bij Binance.
 6. Ga rechtsboven naar "wallet" en klik "spot wallet" aan.
 7. Zoek de cryptomunt die je wilt versturen op en klik op "opname".
 8. Plak het deposit-adres dat je zojuist hebt gekopieerd en bepaal hoeveel crypto je naar je nieuwe account wilt versturen
 9. Klik op "Indienen"
 10. Je hoeft nu alleen nog maar even te wachten voordat het netwerk jouw transactie heeft verwerkt. Wanneer dit is gedaan, dan zullen jouw cryptomunten op je nieuwe account staan en kan jij voortaan handelen met 20% korting.

Mocht je jezelf hebben geverifieerd op je oude account, dan kan je jezelf niet nogmaals verifiëren op het nieuwe account. Maar, het is momenteel niet noodzakelijk om jezelf te verifiëren om te kunnen traden bij Binance.

Hebben jullie een Binance Futures Referral Code?

Ja, door onze Binance Futures Referral Code in te vullen, ontvang je 10% korting op de transactiekosten op het future-platform van Binance.

De Binance Futures Referral Code is: allesovercrypto

Hoe stel je een price alert in bij Binance?

Je kan een price alert bij Binance instellen door de desktop-versie of mobiele app van het platform te downloaden.

Desktop-applicatie van Binance

Volg de onderstaande print screens om de alert toe te voegen aan een trading pair.

Mobiele app van Binance

Je kan ook een alert instellen via de mobiele applicatie van Binance. Bekijk onderstaande print screens om je alarm juist in te stellen.

Image
Binance price alert instellen op mobiel
Hoe kan ik checken of ik de commission kickback rate van Binance echt ontvang?

Je kan de onderstaande stappen volgen om te bekijken of jij jouw 20% kickback rate van Binance ook daadwerkelijk ontvangt.

Stap 1: Login bij Binance in jouw account

Stap 2: Koop of verkoop een cryptomunt op Binance

Stap 3: Klik op je profiel en ga naar Referral

Stap 4: Navigeer naar beneden op de pagina totdat je bij "Commission Fees Shared with You" aankomt. Je ziet nu dat er een commissie met je gedeeld is voor de transactie die je zojuist hebt gedaan. Een voorbeeld hiervan staat in de afbeelding hieronder. Staat het er nog niet? Wacht dan even, dan komt het er later te staan. Staat het na een week er nog niet? Maak dan via deze Referral Code ID een account aan om alsnog jouw 20% kickback rate te ontvangen. Het kan zijn dat je, nadat je op de Referral Link hebt geklikt, dat je langer dan 72 uur hebt gewacht voordat je een account aanmaakte. Hierdoor kan Binance de link niet meer traceren.

Image
Binance commission fee
Kan ik bij Binance zowel een take profit order als een stop-loss tegelijk instellen?

Ja, dit kan met de OCO order! Je order moet wel eerst gevuld zijn voordat je deze kan instellen. 

Stel jij wilt Bitcoin kopen voor 9400 dollar en een stop instellen voor 9212 dollar. Dan dien je eerst te wachten voordat je limit order van 9400 dollar gevuld is, daarna kan je de OCO order instellen met bijvoorbeeld als target 10.000 dollar. Dat ziet er ongeveer zo uit:

1 - Price: Dit is je target (a.k.a. TP a.k.a. Take Profit) Hier vul je in voor hoeveel je jouw Bitcoins uiteindelijk weer wilt verkopen om winst te maken

2 - Stop: Dit is je stopprijs en staat in verband met nummer 3, je limit order. Je zegt als het ware als deze prijs bereikt wordt, dan wil ik dat mijn limit order hieronder geplaatst wordt
3 - Limit: Dit is de limit order die je plaatst wanneer de stopprijs bereikt wordt. Zet deze altijd lager dan je stop!! Dit doe je, omdat het kan voorkomen dat er ook grotere verkooporders staan. Stel iemand verkoopt 1 BTC 9212 dollar, maar is maar 0,8 BTC aanwezig om deze Bitcoin te kopen (de rest wilt Bitcoin alleen nog maar voor goedkoper kopen) dan blijft 0,2 BTC van deze order én jouw order staan, waardoor je stop nooit gehit wordt. Als je deze lager instelt, dan werkt het hetzelfde als een market order. Je verkoopt voor de beste prijs t/m maximaal de prijs die je hier hebt ingesteld.

4 - Amount: Hier vul je in hoeveel BTC je wilt verkopen in deze order

5 - Total: Dit is de totale winst die je kunt verdienen met deze order wanneer je price gehit wordt. Dit zijn dus niet de opbrengsten wanneer je stop geraakt wordt.

Waar vind ik mijn Binance Referral ID?

Je kan jouw Binance Referral ID vinden in je eigen Binance-account.

Stap 1: Login bij Binance

Stap 2: Klik op je profiel en ga naar "Referral"

Image
Binance Referral ID opzoeken

Onder het kopje "Referral ID" vind je jouw unieke code die je kan gebruiken om vrienden uit te nodigen.

Image
Referral ID Binance
Wat zijn de leveraged tokens van Binance?

Bij Binance kan je in leveraged tokens handelen. Hierdoor kan je meer profiteren van eventuele dalingen en stijgingen.

Voorbeelden van leveraged tokens zijn BTCUP, BTCDOWN, ETHUP, ETHDOWN, ADAUP, ADADOWN, LINKUP, LINKDOWN, BNBUP, BNBDOWN, XTZUP, XTZDOWN.

Wanneer je normaal gesproken 100 euro in een munt investeert en deze stijgt 10%, dan heb je daarna 110 euro. Wanneer je 100 euro in een leveraged token met een hefboom van 2 investeert en deze stijgt 10% dan heb je daarna 120 euro. Het winstpercentage gaat namelijk x2. Het handelspaar waarmee je inspeelt op de stijging van een munt, herken je aan "UP". BTCUP, ETHUP en ADAUP zijn voorbeelden van deze tokens.

Andersom kan je ook inspelen op de daling van een munt, deze zijn te herkennen aan "DOWN", zoals LINKDOWN, BNBDOWN en XTZDOWN.

Wanneer dan een hefboom 2 is en de munt daalt met 10%, dan is jouw 100 euro ook 120 euro waard aangezien je nu winst pakt op een dalende trend.

Vind hier het overzicht van alle Binance Leveraged Tokens met de hefbomen per handelspaar erbij.

Wat zijn de kosten om euro's op Binance te storten?

Het is mogelijk om op Binance direct euro's te storten zodat je hiermee crypto kan kopen. Ze bieden verschillende manieren aan. De kosten hiervan zijn bij de meeste providers best hoog. Zo nu en dan zijn er wel acties waarbij ze 0% deposit fees vragen. De volgende betalingsproviders zijn momenteel bij Binance aangesloten:

Betalingsprovider Betaling Deposit fee
Advcash / bank cards   5 euro
Payeer Visa / Mastercard 1,99%
Koinal Visa / Mastercard / UnionPay 2,5%
Simplex Visa / Mastercard 2,5 - 5% (met een minimum van $10)
Banxa Visa / Mastercard / Bank Transfer 1,99%
Mercuryo Visa / Mastercard 3,95%
Paxful Visa / Mastercard / Bank Transfer / Sofort 0%

Het is noodzakelijk om je te verifiëren bij Binance om euro's te kunnen storten op het platform. Ook dien je jezelf te verifiëren bij de derde platformen.

Soms geeft Binance aan dat er 0% fee wordt gerekend, maar dit is vanuit Binance het geval. De derde provider rekent wel gewoon z'n fee en die fees staan hierboven in de tabel.

Hoe kan ik een bepaalde munt kopen op Binance?

Als je bent ingelogd op Binance dan moet je de volgende stappen uitvoeren:

We nemen de munt COTI even als voorbeeld.
 

 1. Klik links boven in op trade en daarna op classic.
 2. ​Ga nu weer links boven in het scherm naar BTC/USDT, naast het Binance logo. Hier kan je alle verschillende pairs op zoeken, inclusief Coti. 
 3. ​Als je in het zoek venstertje COTI intypt, dan zie je drie verschillende pairs tevoorschijn komen. COTI/USDT COTI/BTC en COTI/BNB
 4. ​Kies de gewenste pair en klik er op.
 5. Vervolgens kan je nu rechts onder in het scherm het aantal COTI invullen dat je wilt kopen, en voor welke prijs. Dit heet een Limit Order.
 6. Als je op Market klikt, dan kan je invullen hoeveel COTI je direct wilt kopen zonder een order te plaatsen in het order book.
Kan ik mijn Binance-account verwijderen?

Nee, Binance biedt helaas niet de optie om je account te verwijderen. Mocht je een nieuw account willen aanmaken om te profiteren van de 20% kickback rate, dan kan je dit doen met een ander e-mailadres. Na het openen van een account zet je jouw cryptomunten over naar het nieuwe account.

Je krijgt 20% kickback rate (korting op de transactiekosten) door deze code in te vullen bij de aanmelding: SSEI31FQ

Crypto uitbetalen

Welke munt kan ik het beste gebruiken om crypto te versturen naar een andere exchange?

Om je cryptomunten van de ene exchange naar een andere exchange te versturen, kan je meerdere cryptomunten gebruiken. Bij de bepaling welke munt je gebruikt, houd je rekening met de volgende factoren:

 • De withdrawalkosten van de exchange. Deze verschilt met cryptomunt. Je wilt natuurlijk de munt pakken met de allerlaagste withdrawalkosten.
 • De transactiekosten van de cryptomunt zelf, hier zitten veel verschillen tussen. Je wilt de munt pakken die de laagste transactiekosten heeft.
 • Het handelsvolume van de verschillende exchanges in deze cryptomunt. Je pakt de munt met het hoogste handelsvolume op de exchange, zodat je de munt eenvoudig kan inwisselen voor een andere munt.

Hieronder staan de cryptomunten die het meeste worden gebruikt voor het overboeken van waarde van de ene exchange naar de andere exchange.

 • Bitcoin
  Deze munt wordt veel gebruikt omdat het meestal het hoogste handelsvolume heeft en je eenvoudig iedere cryptomunt met Bitcoin kan kopen. Je hoeft dus bijvoorbeeld niet eerst je XRP te verkopen voor Bitcoin voordat je een andere altcoin kan kopen.
 • XRP
  XRP is erg populair bij het versturen van waarde. Dit komt doordat de withdrawalkosten zeer laag zijn, de transacties zeer snel worden verwerkt en de transactiekosten laag zijn. Ook ondersteunt bijna iedere exchange wel deze cryptomunt en is er ook nog eens een hoog handelsvolume in deze munt. Het enige nadeel is dat je deze wel eerst dient te verkopen voor Bitcoin voordat je weer een nieuwe altcoin kan kopen
 • Litecoin
  Hiervoor geldt dezelfde motivatie als voor XRP. De withdrawalkosten zijn meestal laag, de transacties zijn snel en de transactiekosten zijn laag. Ook ondersteunt bijna iedere exchange wel Litecoin en is er een hoog handelsvolume. Verder heeft het ook het nadeel dat je eerst Litecoin voor Bitcoin moet inwisselen alvorens je een andere altcoin kan aanschaffen.

Bij AllesOverCrypto pakken wij altijd XRP, tenzij we echt op een kleine exchange zitten met een laag handelsvolume, dan is Bitcoin het meest ideaal.

 

Kan ik de crypto die ik op mijn hardware wallet heb via Bitvavo uitbetalen?

Ja, je kan deze coins gewoon naar je adres op Bitvavo overmaken. Test het altijd met een klein bedrag als je het nog niet (vaak) hiervoor hebt gedaan om te testen of je het goed doet. Stuur altijd de juiste coins naar de juiste wallet!

Vervolgens kan je deze coins via Bitvavo verkopen voor euro's. Hier betaal je transactiekosten over.

De euro's die je vervolgens ontvangt, kan je overmaken naar je eigen rekening. Dit is volledig gratis!

Hardware Wallet

Waar koop ik een hardware wallet?

Een hardware wallet koop je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan. Deze partij heeft verschillende soorten hardware wallets en bieden een uitstekende service.

Ga direct naar Cryptomaan.

Kan ik mijn hardware wallet ontkoppelen, nog voordat de munten binnen zijn?

Ja, zodra je op verzenden hebt geklikt, dan kan je met een gerust hart de hardware wallet ontkoppelen.

Wat is de beste hardware wallet?
Staan cryptomunten echt op mijn hardware wallet?

Nee, het is niet zo dat de cryptomunten echt op je hardware wallet staan. Op je hardware wallet staat jouw private key met die private key heb je toegang tot jouw cryptomunten.

Verlies ik mijn coins en tokens wanneer ik de firmware van mijn hardware wallet update?

Nee, je cryptocurrency’s staan opgeslagen op de blockchain en niet op de hardware wallet zelf. Op de hardware wallet staan enkel je private keys die je toegang geven tot je cryptocurrency’s. Updates kunnen dus veilig worden uitgevoerd. Let er wel op dat je nog steeds de pincode en recovery seed van de wallet bezit, mocht de update misgaan. 

Hoe zet ik mijn cryptomunten van de ene Ledger Nano hardware wallet over naar mijn andere Ledger Nano hardware wallet?

Om je cryptomunten over te zetten van de ene hardware wallet naar de andere, is het nodig om het deposit address van je nieuwe Ledger Nano te weten. Dit kan je zien als je IBAN-nummer, waar je het geld op wilt ontvangen. De volgende stappen helpen je bij het vinden van je deposit address en het overboeken van je cryptomunten.

 1. Download Ledger Live
 2. Open de Manager in Ledger Live
 3. Maak verbinding met je hardware wallet
 4. Vind de cryptomunt die je wilt overboeken in de "App Catalog"
 5. Installeer de app van deze cryptomunt op je apparaat
 6. Klik aan de linkerkant in het menu van Ledger Live op "Account"
 7. Maak een nieuw account aan voor de cryptomunt
 8. Klik op Receive aan de linkerkant in het menu van Ledger Live
 9. Geef aan welke cryptomunt je wilt ontvangen en maak verbinding met je hardware wallet
 10. Kopieer het adres dat tevoorschijn komt, dit is je deposit address of ook wel public key genoemd
 11. Maak nu verbinding met je andere hardware wallet en klik op "Send" in Ledger Live
 12. Selecteer de cryptomunt die je wilt versturen en plak het zojuist gekopieerde deposit address
 13. Nu kan je eenvoudig je cryptomunten overmaken van de ene hardware wallet naar de andere hardware wallet
Waarom kunnen niet alle cryptocurrency’s op een hardware wallet worden opgeslagen?

Een hardware wallet ondersteunt nog niet alle cryptocurrency’s, omdat de ontwikkelaars eerst de ondersteuning moeten inbouwen. De producten worden continu doorontwikkeld en er worden al steeds meer cryptomunten toegevoegd. Naarmate de tijd vordert, zullen er steeds meer cryptocurrency’s worden ondersteund op de verschillende hardware wallets.

Mijn hardware wallet werd ongeseald afgeleverd, is dit te vertrouwen?

Nee, wanneer jouw hardware wallet ongeseald, dus zonder cellofaan eromheen, wordt afgeleverd, dan is dit zeker niet te vertrouwen. Je hardware wallet hoort altijd afgeleverd te worden met een plastic hoesje eromheen. Wanneer dit niet het geval is, dan kan het zijn dat de eerdere eigenaar wat met de hardware wallet heeft gedaan waardoor hij straks bij jou cryptomunten kan komen.

Zorg er daarom voor dat je nooit een tweedehands hardware wallet koopt. Goede partijen waarbij je er een kan bestellen zijn Coolblue en Cryptomaan.

Welke cryptomunten worden door de Ledger hardware wallet ondersteund?
Kan een hardware wallet vol raken?

Je cryptomunten staan niet echt op je hardware wallet, alleen je private key staat hier op. Dus je kan oneindig veel munten op je hardware wallet zetten, zonder dat hij vol raakt. Maar, hij kan wel vol raken van de apps die je erop installeert.

Stel dat je de Ledger Nano S hebt, dan kunnen er maar een paar applicaties op. De Ledger Nano X is de nieuwe variant en daar kunnen alweer een stuk meer apps op. Deze heeft namelijk meer storage space ofwel opslagruimte.

Doordat de munten niet op je apparaat staan, kan je eenvoudig een app verwijderen zonder dat de munten verdwijnen. Wanneer je daarna gewoon de app weer installeert, heb je weer toegang tot je munten.

Kunnen alle ERC20-tokens op een hardware wallet worden opgeslagen?

Ja, alle ERC20-tokens kunnen op de Ledger en Trezor hardware wallets worden opgeslagen. Hier kan je hetzelfde Ethereum-adres voor gebruiken.

Wat doe ik met coins die niet ondersteund worden door mijn hardware wallet?

Wanneer cryptomunten niet worden ondersteund door je hardware wallet, dan zijn er een aantal opties waar je uit kan kiezen.

 1. Je kan onderzoeken of ze wellicht op een andere hardware wallet passen, denk aan Ledger Nano X of de Trezor T Wallet
 2. Je kan ze op een exchange laten staan. Let op, dit is wel minder veilig.
 3. Je kan ze op een software wallet zetten. Deze zijn veelal te downloaden op de website van de cryptomunt. Installeer de software wallet wanneer je jouw internet uit hebt gezet, bewaar de private key/reqovery phrases offline en zorg voor een back-up. Zorg ook dat niemand anders weet waar deze geheime informatie bewaard ligt. Scan van tevoren jouw computer op virussen en malware, om er zeker van te zijn dat niemand meekijkt met jouw acties op de computer.