Krijg antwoord op alle vragen die je hebt over Bitcoin en cryptocurrency’s.

Op deze pagina vind je een verzameling van de meest gestelde vragen in de cryptowereld mét uitgebreide antwoorden hierop. Deze wereld zit namelijk vol met lastige woorden en termen als PoW, consensus-algoritme, FUD, FOMO en nog veel meer.

Hier leggen we deze allemaal aan je uit. Ook voor vragen als waar je het best kan handelen of hoe je jouw cryptocurrency’s dient te beveiligen, ben je hier op de juiste plek!

 

AllesOverCrypto

Hebben jullie een community?
Ik wil contact met jullie opnemen, hoe kan ik dit het beste doen?

Wat leuk dat je contact met ons wilt opnemen! Wij reageren het snelst op berichten die op ons Crypto Forum en in onze Facebookgroep worden geplaatst. Een bericht via de mail is niet handig aangezien onze inbox wordt overspoeld met 100+ e-mails per dag.

Wie zijn de oprichters van AllesOverCrypto?

De website AllesOverCrypto is opgericht door Robin Westra, Derek Westra en Patrick Suiker.

Je kan meer over hen lezen op de over-ons-pagina.

Vanaf wanneer zijn jullie succesvol met crypto?

In 2015 hebben wij geleerd om het grote plaatje in de gaten te houden en te investeren op de bodem en te oogsten op de top. Vanaf de Bear Market die startte in 2018 zijn wij ook actief gaan leren traden. Na veel oefenen, durven we nu te zeggen dat we hier echt goed in zijn geworden.

Concreet:

 • Vanaf 2015 succesvol in het investeren in crypto
 • Vanaf de huidige Bear Market succesvol in het handelen in crypto
Hoe vind ik snel antwoord op mijn cryptovragen?

Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + allesovercrypto googlet. Zo kom je altijd bij onze uitgebreide blogs terecht. Alleen de belangrijkste kernwoorden vanuit je vragen + allesovercrypto volstaat ook al.

Om een voorbeeld te geven. Stel dat ik meer wil weten over het lastige begrip Transaction Hash, dan google ik heel simpel "transaction hash allesovercrypto" en vind ik direct een uitgebreide uitleg hierover. Zo kan je dit met alle crypto- en blockchain gerelateerde onderwerpen doen. Handig toch!

Image
Transaction hash allesovercrypto

NFT

Wat is een blue chip NFT?

Een blue chip NFT is een NFT met een goede reputatie. Het zijn de meest gewilde NFTs . Van deze Non-Fungible Tokens is de verwachting dat ze over 10+ jaar nog steeds bestaan en een prominente rol zullen blijven spelen in de NFT-wereld. Een voorbeeld van blue chip NFT is de CryptoPunks serie.

Money Mastery

Wat is Money Mastery?

Money Mastery is het alles-in-1 product om aan de slag te gaan in de nieuwe economie. Je leert er alles over crypto, komt in contact met gelijkgestemden uit de community en samen met hen ga je aan de slag om geld te verdienen in de cryptowereld.

Zo leer je bijvoorbeeld traden als een echte professional  en word je een ware master in het analyseren en vinden van nieuwe en onontdekte projecten. Wees voorbereid op de volgende NFT hype en wees de allereerste die investeert in grote projecten!

Je weet ook wanneer een project enorm hard kan groeien en wanneer je er beter van af moet blijven. Je krijgt enorm veel lessen om het allemaal op je eigen tempo door te kunnen nemen.

Ben je klaar met onze lessen en zoek je meer uitdaging? Geen probleem! We hebben een grote community op Discord waarin je met verschillende professionele traders en trendwatchers kan sparren. Zij duiken graag de diepte met je in en bezorgen ook leerzame livestreams op tweewekelijkse basis.

Naast deze livestreams houden ze 24/7 de cryptomarkt in de gaten en geven ze een signaal wanneer ze een unieke kans hebben gevonden.

Jij krijgt hierdoor een notificatie op je mobiel waardoor je direct de actie van de expert kan kopiëren. Als je nog meer informatie wil hebben dan kan je ook nog onze blog lezen over Money Mastery.

Wat is de Crypto Masterclass?

De Crypto Masterclass is de naam van het cursusgedeelte binnen Money Mastery.

In de Crypto Masterclass word je van A tot Z opgeleid tot een echte zelfstandige Crypto Master. Wat is een volwaardige Crypto Master? Wij zien een Crypto Master als iemand die zelfstandig aan de slag kan binnen de cryptowereld.

Je kan na het volgen van de Crypto Masterclass dus goed onderzoek doen naar projecten of protocollen waar je geld aan kan verdienen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je technische-, fundamentele-, en sentimentele analyses maakt. Dit betekent dat je grafieken af kan lezen, goed onderzoek kan doen naar hoe het project in elkaar steekt, en het sentiment omtrent een project kan aanvoelen.

In de Crypto Masterclass leer je ook over de geschiedenis van de cryptowereld. Ook krijg je de Crypto Parels van ons! Dit zijn tien munten waarvan wij verwachten dat ze tijdens een bull market een goed resultaat opleveren.

Lees hier meer over de Crypto Masterclass.

 

Zijn de signalen van Money Mastery financieel advies?

Nee, Money Mastery met de bijhorende signalenservice kan niet worden gezien als financieel advies. Wij delen de trades en investeringen die wij aangaan en deze kan je simpelweg volgen. We geven verder geen advies aan de hand van jouw persoonlijke situatie. 

Disclaimer
Het is belangrijk om de volgende disclaimer goed door te lezen. Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Money Mastery en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn. De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto. De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren. Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.

Zijn er ook gratis signalen binnen de Discord van AllesOverCrypto?

Ja, binnen de Discord-server van AllesOverCrypto zijn er een aantal gratis kanalen waar het volgende wordt gedeeld:

 1. Belangrijk Crypto Nieuws
 2. Dagelijkse Bitcoin-analyses
 3. Belangrijke evenementen van AllesOverCrypto zoals de livestream op Youtube
 4. Zo nu en dan gratis signalen om ervoor te zorgen dat je de juiste cryptomunt op het juiste moment aankoopt en daarna ook weer verkoopt

Klik hier om naar de gratis kanalen te gaan in Discord.

 

Ik heb een druk leven, kan ik alles op mijn eigen tempo volgen? 

Het is zeker mogelijk om Money Mastery op jouw eigen tempo te volgen. Wat we wel aanraden is om er op een standaardmoment tijd voor vrij te houden. Al is dit een half uur per drie dagen, je zorgt er alsnog voor dat de stof vers blijft en je opslaat in het langetermijngeheugen. Er zijn je ook al leden voorgegaan die weinig tijd hadden maar zich momenteel ware masters kunnen noemen.

 

Hoe zeg ik mijn Money Mastery abonnement op?

Het opzeggen van een abonnement is erg simpel. Het enige wat je hoeft te doen is ons een mail sturen op [email protected] waarin je vertelt dat je het abonnement op wil zeggen. Vervolgens sturen we je een bevestigingsmail terug en that’s it.

We vragen je wel om een week voordat de nieuwe termijn ingaat ons een mail te sturen. Stel je voor dat je het kwartaal abonnement op 08/06/2022 hebt aangeschaft, en je wil het annuleren, dan moet dit gedaan zijn voor 02/09/2022. Anders kunnen we het niet op tijd annuleren en loopt het door voor nog een termijn.

 

Welk niveau is Money Mastery?

Een onderdeel van Money Mastery is de online cursus. We hebben deze cursus zo ingestoken, dat iedereen hem kan volgen, ongeacht je studie-achtergrond. De lessen worden zowel in geschreven vorm als in videovorm gegeven en we gebruiken eenvoudig Nederlands zodat het voor iedereen is te begrijpen.

Dus MBO'ers, HBO'ers en WO'ers kunnen allemaal de online cursus doorlopen.

Kom je er toch niet uit? Dan staan wij altijd klaar om je vragen te beantwoorden in de Discordkanalen.

Beveiliging

Kan ik mijn 2FA op twee telefoons activeren?

Ja, je kan de 2FA op meerdere telefoons activeren.

Wanneer je de 2FA instelt, dan krijg je een backup-code. Deze backup-code kan je vervolgens ook scannen met je tweede telefoon waardoor je op twee telefoons dezelfde 2FA hebt staan. Het is niet mogelijk om twee verschillende 2FA's te hebben, maar wel dezelfde 2FA ook op een andere telefoon.

Welk VPN-netwerk kan ik het beste gebruiken?
Hoe zet ik Ethereum en ERC20-tokens op mijn Ledger Nano?

Door Ledger Live te downloaden kan je eenvoudig de Ethereum-applicatie installeren op je Ledger Nano  en de munten hiernaar overmaken. Dit zijn de stappen die je volgt:

 1. Download Ledger Live
 2. Open de Manager in Ledger Live
 3. Maak verbinding met je hardware wallet
 4. Vind Ethereum in de "App Catalog"
 5. Installeer de Ethereum-app op je apparaat
 6. Klik aan de linkerkant in het menu van Ledger Live op "Account"
 7. En maak een nieuw account aan voor Ethereum
 8. Klik op Receive aan de linkerkant in het menu van Ledger Live
 9. Geef aan dat je Ethereum wilt ontvangen en maak verbinding met je hardware wallet
 10. Kopieer je eigen Ethereum-adres en deze vul je in bij de exchange om je geld naartoe over te maken. Bij Bitvavo doe je dit door bij de cryptomunt op "opnemen" te klikken
Ik ben het wachtwoord van Ledger Live kwijt, wat nu?

Wanneer je het wachtwoord van je Ledger Live kwijt bent, dan is er zeker geen reden tot paniek. Dit betekent namelijk niet dat jouw cryptomunten weg zijn. Wel is het noodzakelijk om je Ledger Live opnieuw in te richten. Dit doe je door het programma te resetten en opnieuw de accounts toe te voegen. Ik zal je stap-voor-stap helpen om dit binnen een paar minuten te doen.

 1. Start Ledger Live
 2. Klik op "I lost my password"
 3. Volg de stappen in het scherm
 4. Wanneer je weer in Ledger Live zit, dan staan er nog geen accounts in. Voeg de accounts opnieuw toe.
 5. Je zal zien dat de munten op je Ledger nog steeds daar staan en het overzicht van je portfolio staat weer in Ledger Live

Binance

Kan ik bij Binance met euro's crypto kopen?
Welke coins zijn als een IEO via de Binance Launchpad gelanceerd?

Binance heeft meerdere Initial Exchange Offerings (IEO) gedaan via de Binance Launchpad. De volgende cryptomunten zijn gelanceerd:

 1. Gifto (GTO)
 2. Bread (BREAD)
 3. BitTorrent (BTT)
 4. Fetch.AI (FET)
 5. Matic (MATIC)
 6. Harmony (ONE)
 7. Elrond (ERD)
 8. WINk (WIN)
 9. Perlin (PERL)
 10. Band Protocol (BAND)
 11. KAVA (KAVA)
 12. Troy (TROY)
 13. WazirX (WRX)
Wat is de Commision Kickback Rate van Binance?

De Commision Kickback Rate van Binance maakt het mogelijk om je vrienden uit te nodigen om bij Binance te handelen en hiervoor korting te geven op de transactiekosten. Er kan gekozen worden uit 5%, 10%, 15% en 20%. Wij van AllesOverCrypto vinden het belangrijk dat jij tegen zo laag mogelijke kosten kan handelen en daarom hebben wij ons percentage op 20% ingesteld.

Om jouw 20% kickback rate te ontvangen, kan je via deze link een account bij Binance aanmaken.

Ook kan je handmatig deze code invullen in het invulformulier: CNG1VVKJ

Let op: je kan deze 20% alleen ontvangen als je via de link, binnen 72 uur na het klikken erop, een account aanmaakt. Het is niet mogelijk om dit later alsnog in te stellen.

Hebben jullie een Binance Futures Referral Code?

Ja, door onze Binance Futures Referral Code in te vullen, ontvang je 10% korting op de transactiekosten op het future-platform van Binance.

De Binance Futures Referral Code is: allesovercrypto

Hoe kan ik checken of ik de commission kickback rate van Binance echt ontvang?

Je kan de onderstaande stappen volgen om te bekijken of jij jouw 20% kickback rate van Binance ook daadwerkelijk ontvangt.

Stap 1: Login bij Binance in jouw account

Stap 2: Koop of verkoop een cryptomunt op Binance

Stap 3: Klik op je profiel en ga naar Referral

Stap 4: Navigeer naar beneden op de pagina totdat je bij "Commission Fees Shared with You" aankomt. Je ziet nu dat er een commissie met je gedeeld is voor de transactie die je zojuist hebt gedaan. Een voorbeeld hiervan staat in de afbeelding hieronder. Staat het er nog niet? Wacht dan even, dan komt het er later te staan. Staat het na een week er nog niet? Maak dan via deze Referral Code ID een account aan om alsnog jouw 20% kickback rate te ontvangen. Het kan zijn dat je, nadat je op de Referral Link hebt geklikt, dat je langer dan 72 uur hebt gewacht voordat je een account aanmaakte. Hierdoor kan Binance de link niet meer traceren.

Image
Binance commission fee
Waar vind ik mijn Binance Referral ID?

Je kan jouw Binance Referral ID vinden in je eigen Binance-account.

Stap 1: Login bij Binance

Stap 2: Klik op je profiel en ga naar "Referral"

Image
Binance Referral ID opzoeken

Onder het kopje "Referral ID" vind je jouw unieke code die je kan gebruiken om vrienden uit te nodigen.

Image
Referral ID Binance
Wat zijn de kosten om euro's op Binance te storten?

Het is mogelijk om op Binance direct euro's te storten zodat je hiermee crypto kan kopen. Ze bieden verschillende manieren aan. De kosten hiervan zijn bij de meeste providers best hoog. Zo nu en dan zijn er wel acties waarbij ze 0% deposit fees vragen. De volgende betalingsproviders zijn momenteel bij Binance aangesloten:

Betalingsprovider Betaling Deposit fee
Advcash / bank cards   5 euro
Payeer Visa / Mastercard 1,99%
Koinal Visa / Mastercard / UnionPay 2,5%
Simplex Visa / Mastercard 2,5 - 5% (met een minimum van $10)
Banxa Visa / Mastercard / Bank Transfer 1,99%
Mercuryo Visa / Mastercard 3,95%
Paxful Visa / Mastercard / Bank Transfer / Sofort 0%

Het is noodzakelijk om je te verifiëren bij Binance om euro's te kunnen storten op het platform. Ook dien je jezelf te verifiëren bij de derde platformen.

Soms geeft Binance aan dat er 0% fee wordt gerekend, maar dit is vanuit Binance het geval. De derde provider rekent wel gewoon z'n fee en die fees staan hierboven in de tabel.

Kan ik mijn Binance-account verwijderen?

Nee, Binance biedt helaas niet de optie om je account te verwijderen. Mocht je een nieuw account willen aanmaken om te profiteren van de 20% kickback rate, dan kan je dit doen met een ander e-mailadres. Na het openen van een account zet je jouw cryptomunten over naar het nieuwe account.

Je krijgt 20% kickback rate (korting op de transactiekosten) door deze code in te vullen bij de aanmelding: SSEI31FQ

Wat zijn de handelskosten bij Binance?

In deze tabel vind je de handelskosten bij Binance. Handelskosten worden ook wel trading fees genoemd. Om bij Binance met 25% korting te handelen, is het noodzakelijk om Binance coins (BNB) te bezitten. Om nog extra 20% korting te krijgen, gebruik je de Referral ID Code SSEI31FQ

Level 30d Handelsvolume (BTC) &/of BNB Balans Maker/Taker Maker/Taker
(BNB 25% korting)
Maker/Taker
(BNB 25% + Referral Kickback Rate 20%)
VIP 0 < 50 BTC of ≥ 0 BNB 0.1000% / 0.1000% 0.0750% / 0.0750% 0.0600%  /  0.0600%
VIP 1 ≥ 50 BTC & ≥ 50 BNB 0.0900% / 0.1000% 0.0675% / 0.0750% 0.0540%  /  0.0600%
VIP 2 ≥ 500 BTC & ≥ 200 BNB 0.0800% / 0.1000% 0.0600% / 0.0750% 0.0480%  /  0.0600%
VIP 3 ≥ 1500 BTC & ≥ 500 BNB 0.0700% / 0.1000% 0.0525% / 0.0750% 0.0420%  /  0.0600%
VIP 4 ≥ 4500 BTC & ≥ 1000 BNB 0.0700% / 0.0900% 0.0525% / 0.0675% 0.0420%  /  0.0540%
VIP 5 ≥ 10000 BTC & ≥ 2000 BNB 0.0600% / 0.0800% 0.0450% / 0.0600% 0.0360% / 0.0480%
VIP 6 ≥ 20000 BTC & ≥ 3500 BNB 0.0500% / 0.0700% 0.0375% / 0.0525% 0.0300%  /  0.0420%
VIP 7 ≥ 40000 BTC & ≥ 6000 BNB 0.0400% / 0.0600% 0.0300% / 0.0450% 0.0240%  /  0.0360%
VIP 8 ≥ 80000 BTC & ≥ 9000 BNB 0.0300% / 0.0500% 0.0225% / 0.0375% 0.0180%  /  0.0300%
VIP 9 ≥ 150000 BTC & ≥ 11000 BNB 0.0200% / 0.0400% 0.0150% / 0.0300% 0.0120%  /  0.0240%

 

Ik ben nog geen 18 jaar, kan ik een account aanmaken bij Binance?

Nee, helaas kan je als achttienjarige geen account aanmaken bij Binance. In hun voorwaarden staat namelijk:

By registering to use a Binance Account, you represent and warrant that (i) as an individual, you are at least 18 or are of legal age to form a binding contract under applicable laws.

Natuurlijk kan je alsnog bij de aanmelding aangeven dat je 18+ bent, maar tijdens de verificatie van de persoonsgegevens zullen ze zien dat je niet 18+ bent.

Ik heb al een Binance-account, kan ik alsnog gebruikmaken van de 20% kortingscode?

Wanneer je al een account hebt bij Binance, dan kan je helaas op dit account geen gebruikmaken van de 20% kortingscode. Maar ...

Wat je wel kan doen is een nieuw account aanmaken met een ander e-mailadres. 

Klik op deze link om door middel van onze Binance Referral ID Code een nieuw account aan te maken. Wanneer je dit hebt gedaan, dan heb je voor altijd 20% korting op je nieuwe account. Mocht je nog cryptomunten op je oude account hebben staan, dan kan je deze overhevelen naar je nieuwe account.

Dit zijn de stappen om je cryptomunten over te maken naar je nieuwe Binance-account.

 1. Login in je nieuwe account bij Binance.
 2. Ga rechtsboven naar "wallet" en klik "spot wallet" aan.
 3. Zoek de cryptomunt die je wilt storten op en klik op "Storting"
 4. Kopieer je deposit-adres.
 5. Login in je oude account bij Binance.
 6. Ga rechtsboven naar "wallet" en klik "spot wallet" aan.
 7. Zoek de cryptomunt die je wilt versturen op en klik op "opname".
 8. Plak het deposit-adres dat je zojuist hebt gekopieerd en bepaal hoeveel crypto je naar je nieuwe account wilt versturen
 9. Klik op "Indienen"
 10. Je hoeft nu alleen nog maar even te wachten voordat het netwerk jouw transactie heeft verwerkt. Wanneer dit is gedaan, dan zullen jouw cryptomunten op je nieuwe account staan en kan jij voortaan handelen met 20% korting.

Mocht je jezelf hebben geverifieerd op je oude account, dan kan je jezelf niet nogmaals verifiëren op het nieuwe account. Maar, het is momenteel niet noodzakelijk om jezelf te verifiëren om te kunnen traden bij Binance.

Hoe stel je een price alert in bij Binance?

Je kan een price alert bij Binance instellen door de desktop-versie of mobiele app van het platform te downloaden.

Desktop-applicatie van Binance

Volg de onderstaande print screens om de alert toe te voegen aan een trading pair.

Mobiele app van Binance

Je kan ook een alert instellen via de mobiele applicatie van Binance. Bekijk onderstaande print screens om je alarm juist in te stellen.

Image
Binance price alert instellen op mobiel
Kan ik bij Binance zowel een take profit order als een stop-loss tegelijk instellen?

Ja, dit kan met de OCO order! Je order moet wel eerst gevuld zijn voordat je deze kan instellen. 

Stel jij wilt Bitcoin kopen voor 9400 dollar en een stop instellen voor 9212 dollar. Dan dien je eerst te wachten voordat je limit order van 9400 dollar gevuld is, daarna kan je de OCO order instellen met bijvoorbeeld als target 10.000 dollar. Dat ziet er ongeveer zo uit:

1 - Price: Dit is je target (a.k.a. TP a.k.a. Take Profit) Hier vul je in voor hoeveel je jouw Bitcoins uiteindelijk weer wilt verkopen om winst te maken

2 - Stop: Dit is je stopprijs en staat in verband met nummer 3, je limit order. Je zegt als het ware als deze prijs bereikt wordt, dan wil ik dat mijn limit order hieronder geplaatst wordt
3 - Limit: Dit is de limit order die je plaatst wanneer de stopprijs bereikt wordt. Zet deze altijd lager dan je stop!! Dit doe je, omdat het kan voorkomen dat er ook grotere verkooporders staan. Stel iemand verkoopt 1 BTC 9212 dollar, maar is maar 0,8 BTC aanwezig om deze Bitcoin te kopen (de rest wilt Bitcoin alleen nog maar voor goedkoper kopen) dan blijft 0,2 BTC van deze order én jouw order staan, waardoor je stop nooit gehit wordt. Als je deze lager instelt, dan werkt het hetzelfde als een market order. Je verkoopt voor de beste prijs t/m maximaal de prijs die je hier hebt ingesteld.

4 - Amount: Hier vul je in hoeveel BTC je wilt verkopen in deze order

5 - Total: Dit is de totale winst die je kunt verdienen met deze order wanneer je price gehit wordt. Dit zijn dus niet de opbrengsten wanneer je stop geraakt wordt.

Wat zijn de leveraged tokens van Binance?

Bij Binance kan je in leveraged tokens handelen. Hierdoor kan je meer profiteren van eventuele dalingen en stijgingen.

Voorbeelden van leveraged tokens zijn BTCUP, BTCDOWN, ETHUP, ETHDOWN, ADAUP, ADADOWN, LINKUP, LINKDOWN, BNBUP, BNBDOWN, XTZUP, XTZDOWN.

Wanneer je normaal gesproken 100 euro in een munt investeert en deze stijgt 10%, dan heb je daarna 110 euro. Wanneer je 100 euro in een leveraged token met een hefboom van 2 investeert en deze stijgt 10% dan heb je daarna 120 euro. Het winstpercentage gaat namelijk x2. Het handelspaar waarmee je inspeelt op de stijging van een munt, herken je aan "UP". BTCUP, ETHUP en ADAUP zijn voorbeelden van deze tokens.

Andersom kan je ook inspelen op de daling van een munt, deze zijn te herkennen aan "DOWN", zoals LINKDOWN, BNBDOWN en XTZDOWN.

Wanneer dan een hefboom 2 is en de munt daalt met 10%, dan is jouw 100 euro ook 120 euro waard aangezien je nu winst pakt op een dalende trend.

Vind hier het overzicht van alle Binance Leveraged Tokens met de hefbomen per handelspaar erbij.

Hoe kan ik een bepaalde munt kopen op Binance?

Als je bent ingelogd op Binance dan moet je de volgende stappen uitvoeren:

We nemen de munt COTI even als voorbeeld.
 

 1. Klik links boven in op trade en daarna op classic.
 2. ​Ga nu weer links boven in het scherm naar BTC/USDT, naast het Binance logo. Hier kan je alle verschillende pairs op zoeken, inclusief Coti. 
 3. ​Als je in het zoek venstertje COTI intypt, dan zie je drie verschillende pairs tevoorschijn komen. COTI/USDT COTI/BTC en COTI/BNB
 4. ​Kies de gewenste pair en klik er op.
 5. Vervolgens kan je nu rechts onder in het scherm het aantal COTI invullen dat je wilt kopen, en voor welke prijs. Dit heet een Limit Order.
 6. Als je op Market klikt, dan kan je invullen hoeveel COTI je direct wilt kopen zonder een order te plaatsen in het order book.
Kan je bij Binance met iDEAL betalen?
Heeft Binance ook cryptomunten met lage marktwaarde?

Ja, Binance staat bekend om z'n diversiteit aan cryptomunten. Ze bieden zowel de grote bekende cryptomunten als de piepkleine onbekende cryptomunten aan. Sommige munten staan op plek nummer 500+ op de Crypto Ranglijst en kunnen gewoon verhandeld worden bij Binance.

Heeft Binance Nederlandse klantenservice?

Nee, momenteel heeft Binance helaas nog geen Nederlandse klantenservice. Ze zijn wel druk bezig om dit in de toekomst mogelijk te maken.

Ik krijg bij Binance een error wanneer ik me wil aanmelden, wat te doen?

Wanneer Binance een error geeft bij het aanmelden op de website dan kan dit te maken hebben met de drukte op het platform. Wanneer er hevige fluctuaties zijn op de cryptomarkt, dan heeft Binance te kampen met ontzettend veel bezoekers op de website. Hierdoor kan het zijn dat de servers van Binance wat oververhit raken.

Houdt de error nu langer aan, dan is het goed om contact op te nemen met Binance. Wellicht heeft het dan een andere oorzaak. Via deze link neem je direct contact op met Binance.

Bitvavo

Waar duiden de rode en groene percentages op bij Bitvavo?

De gekleurde percentages duiden op de prijsverschillen ten opzichte van 24 uur eerder. De Groene percentages betekenen dat de prijs van de cryptomunt nu hoger ligt dan 24 uur geleden. De rode percentages betekenen dat de prijs nu lager ligt dan 24 uur geleden.

Waarom zijn de prijzen bij Bitvavo lager dan bij coinmarketcap?

De prijzen bij Bitvavo worden weergegeven in euro's en bij CoinMarketCap in dollars. De koers van de euro schommelt zo rond de 1,10 dollar. Als er bij CoinMarketCap 110 dollar staat dan zal er bij Bitvavo 100 euro worden weergegeven.

Hoe verstuur ik Bitcoin van Binance naar Bitvavo?

Om je Bitcoin van Binance naar Bitvavo te versturen, volg je de volgende stappen:

 1. Login bij Bitvavo.
 2. Zoek Bitcoin op en klik erop.
 3. Hij staat bovenaan automatisch op het tabje "handelen", klik op "storten".
 4. Kopieer jouw Bitcoin-adres.
 5. Login bij Binance.
 6. Ga rechtsboven naar "wallet" en klik "spot wallet" aan.
 7. Zoek Bitcoin op en klik op "opname".
 8. Plak het Bitcoin-adres dat je bij Bitvavo hebt gekopieerd en geef aan hoeveel Bitcoin je wilt opnemen.
 9. Klik op "Indienen".
 10. Het is nu wachten totdat de Bitcoins in jouw Bitvavo-account staan. Mocht je het geld willen uitbetalen naar je bankrekening, volg dan nog stap 11 en 12.
 11. Wanneer ze zijn aangekomen, klik je bij Bitvavo op "tegoed opnemen".
 12. Je geld zal spoedig op je bankrekening staan.
Wat zijn de transactiekosten bij Bitvavo?

In deze tabel staan de transactiekosten van Bitvavo opgesomd. Met de Taker Fee wordt bedoeld dat je liquiditeit van de exchange wegneemt en met de Maker Fee wordt er bedoeld dat je zorgt voor extra liquiditeit op de exchange.

VOLUME (30D) TAKER FEE MAKER FEE
€ 0+ 0.25% 0.20%
€ 50 000+ 0.24% 0.15%
€ 100 000+ 0.22% 0.10%
€ 250 000+  0.20% 0.06%
€ 500 000+ 0.18% 0.03%
€ 1 000 000+ 0.16% 0.01%
€ 2 500 000+ 0.14% -0.01%
€ 5 000 000+ 0.12% -0.03%
€ 10 000 000+ 0.10% -0.05%
Heeft Bitvavo aandelen?

De Bitvavo Exchange heeft vooralsnog geen aandelen uitgegeven en daarmee is het als particulier niet mogelijk om in het bedrijf te investeren. Ook biedt het handelsplatform geen aandelen van andere bedrijven aan, ze zijn volledig gefocust op cryptomunten.

Ik heb al een account voor een andere Nederlandse exchange, is het dan verstandig om te switchen naar Bitvavo?

Dit hangt er vanaf hoe fanatiek je van plan bent om met crypto bezig te zijn. Als je uiteindelijk veel geld wilt investeren (of dat je investering heel veel waard wordt) of wanneer je zeker één keer per week je coins wilt kopen of verkopen tegen andere coins, dan kan het echt wel lonen om naar Bitvavo te gaan, omdat deze vele malen goedkoper zijn. Verder is het ook een heel prettig platform.

Bovendien hebben wij het idee dat Bitvavo echt de top is van Nederland en de kans dus het grootst is dat zij veruit het langst zullen bestaan, terwijl voor andere platformen deze kans kleiner is.

Maar onthoud: wij zijn geen financieel professioneel adviseurs en dit kan dan ook niet gezien worden als financieel advies, maar meer als een mening.

Door via AllesOverCrypto je aan te melden bij Bitvavo, krijg je 1000 euro gratis transactietegoed (klik).

Is Bitvavo ook goed voor als je in België woont?

Ja, Bitvavo is dan wel een exchange afkomstig uit Nederland, maar het is Europees zeer actief. Er zijn veel Belgen die hun cryptomunten kopen bij Bitvavo. Ook belastingtechnisch is het geen probleem om als Belg bij Bitvavo je crypto's te kopen.

Zie ik bij Bitvavo alleen de transacties van mensen die kopen en verkopen op Bitvavo, of is dit van de hele wereld?

Bij Bitvavo zie je alleen de transacties die bij Bitvavo gedaan worden en bij een ander platform zoals Binance zie je alleen de transacties die bij Binance gedaan worden.

Het totaal aantal transacties dat bij een exchange gedaan wordt, wordt ook wel het handelsvolume van de exchange genoemd.

Wat is de Anti-Phishing Code bij Bitvavo?

Door middel van de Anti-Phishing Code kan je controleren of een inkomende e-mail vanuit Bitvavo daadwerkelijk vanuit hen verstuurd is of niet. Dit herken je door te bekijken of de Anti-Phishing Code in de mail staat.

Een voorbeeld van een code is: "dezemailisveilig".

Wanneer je dat terugziet in de mail die je ontvangt van Bitvavo, dan is deze veilig.