Market cap
€662.507.768,00
Volume (24h)
€10.764.232,00
Circulating supply
3.267.780.757,00
Max supply
-
All Time High
ICO
-
Daily close
-
Weekly close
-
Monthly close
-

Als je ... geleden een investering van €100 in IOTA had gedaan dan was dat nu:


Waarde nu
Vanaf het begin
-
1 jaar
-
1 maand
-
1 week
-
1 dag
-

IOTA (MIOTA) in 10 punten uitgelegd

 1. IOTA is een revolutionaire vorm van een cryptocurrency. De cryptocurrency draait op een systeem dat anders is dan de blockchaintechnologie. Het draait namelijk op Tangle. Het wordt IOTA genoemd omdat het oplossingen biedt voor een andere baanbrekende technologie: the Internet Of Things (IOT). 
 2. IOTA is gebouwd op een ledger genaamd de Tangle ledger, die gebaseerd is op de Directed Acyclic Graph (DAG) techniek. Deze ledger is schaalbaar, gedecentraliseerd en modulair. 
 3. Deze ledger kun je zien als een groot web van allerlei transacties die aan elkaar verbonden zijn. En heeft niet zoals de Blockchain een chronologische lijn van aan elkaar verbonden blokken, maar een topologische volgorde.
 4. Bij deze techniek wordt er een nieuw mechanisme gehanteerd voor het valideren van de transacties. Bij de Blockchain zijn er mensen die het valideren van transacties uitvoeren tegen een betaling. Bij de IOTA tangle geldt dat jij eerst twee transacties moet valideren voordat jij zelf een transactie kunt uitvoeren. 
 5. Dit werkt als volgt: stel jij wilt een transactie uitvoeren, dan wordt er eerst gevraagd of jij twee eerdere transacties wilt controleren met de transactiegeschiedenis in de Tangle, om te kijken of de transactie uitgevoerd kan worden. Als je dit gedaan hebt volgt er een cryptografische puzzel die vergelijkbaar is met de blockchain die je moet oplossen. En hierna kun je de transactie kosteloos uitvoeren.
 6. Dit systeem heeft als voordelen dat er geen heterogeniteit bestaat tussen de gebruikers (alle gebruikers maken én valideren namelijk de transacties), dat transacties altijd kosteloos zijn, dat transacties ook uitgevoerd kunnen worden door computerchips, en dat dit een nog veiligere techniek is dan de blockchain.
 7. Deze techniek is er niet speciaal op gericht om geld te verhandelen, maar ook andere dingen zoals data of informatie. 
 8. MIOTA is de cryptomunt die gebruikt kan worden in dit systeem, maar daarnaast kan er ook ander fiatgeld gebruikt worden op IOTA. Maar waarom zou je dan MIOTA gebruiken?
 9. Dat heeft twee redenen. Bij MIOTA wordt net zoals ander fiatgeld de waarde bepaald door de vraag naar de munt, hierdoor fungeert de munt dus als een solide valuta én kan je makkelijk deze munt gebruiken als enige munt, en hoef je dus niet telkens te wisselen tussen verschillende cryptomunten. 
 10. Daarnaast kan MIOTA gebruikt worden om te betalen voor data-integriteit. Zo kun je tegen een kleine betaling ervoor zorgen dat jouw data juist en consistent blijft.

 

ma, 20/09/2021 - 09:42

IOTA blockchain - technische uitleg voor beginners

De blockchain van IOTA is een technische hoogstandje. Ik leg je graag op een simpele en toegankelijke manier uit hoe de blockchain van IOTA werkt.
zo, 20/08/2017 - 10:22

IOTA: de Bitcoin killer?

Verwacht wordt dat IOTA voor een ware revolutie gaat zorgen binnen crypto. IOTA maakt namelijk geen gebruik van blockchain. Lees hier alles over IOTA
Exchange Pair Volume (24h) Prijs Volume (%)
IOTA
1 IOTA =
€0,20
Euro

Hoe koop ik IOTA?

IOTA kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van IOTA.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek IOTA op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in IOTA. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt IOTA gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

IOTA

Tags

Social media