Market cap
€27.554.911.209,00
Volume (24h)
€532.750.509,00
Circulating supply
54.339.837.528,00
Max supply
-
All Time High
ICO
-
Daily close
-
Weekly close
-
Monthly close
-

Als je ... geleden een investering van €100 in Ripple had gedaan dan was dat nu:


Waarde nu
Vanaf het begin
-
1 jaar
-
1 maand
-
1 week
-
1 dag
-

Ripple (XRP) in 10 punten uitgelegd

 1. Ripple is een internationale en snelle betalingsinfrastructuur waarbij de transacties van Ripple decentraal verlopen, maar de technologie centraal wordt beheerd.
 2. Hierin verschilt Ripple nogal met andere cryptocurrency’s omdat het niet de bedoeling heeft om een gedecentraliseerd betalingssysteem te bieden, waardoor banken buitenspel worden gezet. Ripple biedt die banken juist mogelijkheden om hen sneller en makkelijker transacties uit te laten voeren.
 3. Ripple kent een zeer flexibele ledger, genaamd de Ripple Consensus Ledger, waarmee je meerdere verschillende currency's kunt versturen.
 4. Door dit principe maakt Ripple het mogelijk om in verschillende IOU’s (voluit: I Owe yoU) te handelen. Een IOU is simpel gezegd een tegoed dat jij verschuldigd bent aan iemand anders. Het principe van een IOU is het beste uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. Stel Jasper is een bedrag van 10 euro verschuldigd aan Lydia, dan kan Jasper het geld overmaken naar de bank van Lydia. Lydia heeft de 10 euro dan nog steeds niet in bezit omdat het geld bij de bank is, maar Lydia zal waarschijnlijk liever hebben dat de 10 euro in het bezit van de bank is dan in het bezit van Jasper. De IOU ligt dan bij de bank en niet meer bij Jasper.
 5. Daarnaast heeft het betalingssysteem Ripple ook een eigen valuta, genaamd XRP. En iedereen die aangesloten is bij Ripple zegt eigenlijk impliciet dat zij de valuta XRP vertrouwen. Middels deze valuta kunnen verschillende instanties altijd geld met elkaar uitwisselen.
 6. Door dit systeem van de flexibele ledger en de valuta XRP, biedt Ripple een oplossing voor een aanwezig probleem in de financiële sector. Dat probleem is dat mensen elkaar alleen kunnen betalen met een vorm van geld die alle aanwezige partijen vertrouwen. In de realiteit blijkt dat mensen vaak verschillen in de valuta die zij vertrouwen, waardoor mensen soms niet in staat zijn om met elkaar te kunnen handelen. Het Ripple-platform biedt dus door de flexibele ledger en XRP een systeem waarbij er altijd een keten van vertrouwen kan ontstaan, waardoor partijen altijd in staat zijn om met elkaar te kunnen handelen. 
 7. Met name voor banken die internationale verhandelingen met elkaar uitvoeren kan dit systeem een enorme verbetering zijn. Soms kan een internationale transactie tussen banken nu nog meerdere dagen duren. In 2016 heeft Ripple laten zien in een live-video dat een transactie tussen een Canadese bank en een Duitse bank precies 8 seconde duurde. Dit is dus echt een aantoonbaar verschil.
 8. Er wordt op dit moment dus gehandeld in IOU’s en XRP op het Ripple-platform. Een groot deel van de banken handelen nog niet in XRP, en het is niet echt duidelijk waarom dat zo is. Maar het heeft wel een aantal voordelen om te handelen in XRP, namelijk: ze worden geaccepteerd door iedereen die op het platform is aangesloten, er zijn geen extra overboekings- of handelskosten, en XRPs hebben geen ‘counter-party-risks’.
 9. Ripple heeft controle over de valuta’s en de handelingen. Dit hebben ze aangetoond in 2015 toen een van de oprichters van Ripple een miljoenen transactie wilde uitvoeren en Ripple Labs een node vroeg om de transactie te bevriezen. Ripple wil dus een soort controlerende functie hebben in het platform, en je kan je afvragen of je het ermee eens bent dat de organisatie van Ripple (of straks misschien ook banken en wisselkantoren) deze controlerende macht hebben. 
 10. Ripple wordt op dit moment al gebruikt gebruikt door meer dan 50 banken, en zij streven ernaar om alle banken over de wereld te voorzien in efficiënte en gemakkelijke transacties. Naarmate het aantal gebruikers van het platform toeneemt, zal de waarde van XRP toenemen. Als het Ripple-platform door alle banken wordt gebruikt is dat dus een leuke opbrengst voor de vroege vogels van investeerders in XRP.

 

do, 27/01/2022 - 18:00

Rechtszaak Ripple (XRP): het einde is in zicht!

In deze blog lees je alles over de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).
vr, 30/07/2021 - 16:00

Hoe kun je altcoins kopen? Uitleg en stappenplan voor beginners!

Weet jij wat altcoins zijn en hoe je deze cryptomunten kunt kopen? We leggen het je stap voor stap uit en vertellen je welke altcoins je kunt kopen!
za, 05/08/2017 - 09:27

Wat is Ripple (XRP)? Simpele uitleg voor beginners

Veel mensen geloven in Ripple (XRP), maar er zijn er weinig die het daadwerkelijk begrijpen. Na het lezen van dit artikel weet jij wél hoe Ripple werkt.
Exchange Pair Volume (24h) Prijs Volume (%)
Ripple
1 Ripple =
€0,51
Euro

Hoe koop ik Ripple?

Ripple kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van XRP.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek XRP op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in XRP. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt XRP gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

Ripple

Tags

Social media