Stratis logo met data op de achtergrond

Wat is Stratis? Complete uitleg voor beginners

Stratis is in feite een Blockchain-as-a-Service (BaaS) – platform. De cryptocurrency is opgezet om het bedrijfsleven, en dan met name de financiële sector, gemakkelijk toegang te geven tot blockchaintechnologie. Stratis biedt bedrijven de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier een eigen blockchain op te zetten op het Stratisplatform, een zogenaamde side-chain. Het Stratisplatform is zodanig ingericht dat dit vele malen makkelijker is dan dat de bedrijven een blockchain vanaf het begin helemaal zelf in elkaar moeten programmeren. 

Stratis verlaagt de drempel naar blockchaintechnologie

Het mag duidelijk zijn dat de blockchaintechnologie bezig is de wereld te veroveren. Het probleem is alleen dat de meeste blockchains geschreven zijn in de talen C++ of Java, terwijl niet veel programmeurs deze talen machtig zijn. Het grootste deel van de programmeurs wereldwijd werkt met C# dat verbonden is aan het grote Microsoft.NET Framework.

Stratis speelt hier slim op in doordat hun blockchain gebouwd is op het C#-Stratis-Bitcoin-Full-node-platform. Deze is weer gebouwd bovenop de NBitcoin library. Dit is een (bijna complete) port van Bitcoin Core. Nicolas Dorier (een van de Core developers van Bitcoin) heeft dit platform geheel geschreven in C# en .NET. Dankzij Stratis krijgt dus een enorm grote nieuwe groep programmeurs op een zeer laagdrempelige manier toegang tot blockchaintechnologie. Doordat bedrijven veel van deze programmeurs al intern in dienst hebben, is het voor hen dus een kleine stap om private blockchains te ontdekken en hiermee te testen. 

Als een bedrijf ervoor kiest om gebruik te maken van het Stratisplatform, zal het dus een private sidechain creëren van de hoofd blockchain van Stratis. Dit betekent dat deze sidechain de volledige bescherming geniet van de Stratis blockchain. Daarnaast krijg je als bedrijf ook advies en assistentie van het team van Stratis bij het ontwikkelen van een blokchainstrategie. Bovendien heeft het cryptobedrijf nog de ‘Stratis Academy’ opgericht om het programmeurs nog makkelijker te maken op hun blockchain te programmeren. 

De STRAT-token

Voor veel investeerders is het dan natuurlijk belangrijk om te weten wat dan precies de functie is van de STRAT-token. De token (gebaseerd op PoS) is voornamelijk uitgebracht om kapitaal op te halen en kan daarom ook gezien worden als een aandeel in het bedrijf. De token heeft echter ook andere functies. De private chains hebben STRATtokens nodig om aangesloten te worden op de hoofdchain. Ook zullen de tokens gebruikt worden om transactie fees aan miners te betalen.

Bovendien worden de STRATtokens gebruikt om de Stratis blockchain te beveiligen. In de toekomst zijn er zelfs nog plannen om de tokens te gebruiken zoals Ether voor Ethereum wordt gebruikt. Als het Stratisplatform veel gebruikt zal worden door bedrijven, zal de STRATtoken dus enorm in trek komen en kan de waarde ervan enorm stijgen. De STRATtoken is sowieso een van de munten die misschien wel de grootste waardestijging heeft meegemaakt het afgelopen jaar (14000%(!)).

Hoe koop ik Stratis?

Stratis kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van STRAT.

  1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
  2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
  3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
  4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
  5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
  6. Zoek STRAT op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
  7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in STRAT. 
  8. Gefeliciteerd! Je hebt STRAT gekocht!
    Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.