Wat is Stratis? Complete uitleg voor beginners

Wat is Stratis? Complete uitleg voor beginners
Stratis
strax

Snel €10 verdienen?

  1. Klik op de knop
  2. Maak een account aan
  3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

Stratis is in feite een Blockchain-as-a-Service (BaaS) – platform. De cryptocurrency is opgezet om het bedrijfsleven, en dan met name de financiële sector, gemakkelijk toegang te geven tot blockchaintechnologie. Stratis biedt bedrijven de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier een eigen blockchain op te zetten op het Stratisplatform, een zogenaamde side- chain . Het Stratisplatform is zodanig ingericht dat dit vele malen makkelijker is dan dat de bedrijven een blockchain vanaf het begin helemaal zelf in elkaar moeten programmeren. 

Stratis verlaagt de drempel naar blockchaintechnologie

Het mag duidelijk zijn dat de blockchaintechnologie bezig is de wereld te veroveren. Het probleem is alleen dat de meeste blockchains geschreven zijn in de talen C++ of Java, terwijl niet veel programmeurs deze talen machtig zijn. Het grootste deel van de programmeurs wereldwijd werkt met C# dat verbonden is aan het grote Microsoft.NET Framework.

Stratis speelt hier slim op in doordat hun blockchain gebouwd is op het C#-Stratis- Bitcoin -Full-node-platform. Deze is weer gebouwd bovenop de NBitcoin library. Dit is een (bijna complete) port van Bitcoin Core . Nicolas Dorier (een van de Core developers van Bitcoin) heeft dit platform geheel geschreven in C# en .NET. Dankzij Stratis krijgt dus een enorm grote nieuwe groep programmeurs op een zeer laagdrempelige manier toegang tot blockchaintechnologie. Doordat bedrijven veel van deze programmeurs al intern in dienst hebben, is het voor hen dus een kleine stap om private blockchains te ontdekken en hiermee te testen. 

Als een bedrijf ervoor kiest om gebruik te maken van het Stratisplatform, zal het dus een private sidechain creëren van de hoofd blockchain van Stratis. Dit betekent dat deze sidechain de volledige bescherming geniet van de Stratis blockchain. Daarnaast krijg je als bedrijf ook advies en assistentie van het team van Stratis bij het ontwikkelen van een blokchainstrategie. Bovendien heeft het cryptobedrijf nog de ‘Stratis Academy’ opgericht om het programmeurs nog makkelijker te maken op hun blockchain te programmeren. 

De STRAT-token

Voor veel investeerders is het dan natuurlijk belangrijk om te weten wat dan precies de functie is van de STRAT-token. De token (gebaseerd op PoS) is voornamelijk uitgebracht om kapitaal op te halen en kan daarom ook gezien worden als een aandeel in het bedrijf. De token heeft echter ook andere functies. De private chains hebben STRATtokens nodig om aangesloten te worden op de hoofdchain. Ook zullen de tokens gebruikt worden om transactie fees aan miners te betalen.

Bovendien worden de STRATtokens gebruikt om de Stratis blockchain te beveiligen. In de toekomst zijn er zelfs nog plannen om de tokens te gebruiken zoals Ether voor Ethereum wordt gebruikt. Als het Stratisplatform veel gebruikt zal worden door bedrijven, zal de STRATtoken dus enorm in trek komen en kan de waarde ervan enorm stijgen. De STRATtoken is sowieso een van de munten die misschien wel de grootste waardestijging heeft meegemaakt het afgelopen jaar (14000%(!)).

 

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!