Market cap
€38.625.029.092,00
Volume (24h)
€1.005.900.139,00
Circulating supply
154.533.651,90
Max supply
-
All Time High
ICO
-
Daily close
-
Weekly close
-
Monthly close
-

Als je ... geleden een investering van €100 in Binance Coin had gedaan dan was dat nu:


Waarde nu
Vanaf het begin
-
1 jaar
-
1 maand
-
1 week
-
1 dag
-

Binance Coin (BNB) in 10 punten uitgelegd

 1. Binance is een populair Chinees handelplatform voor cryptovaluta en heeft sinds 2017 ook haar eigen coin, de Binance coin, afgekort BNB. 
 2. De munt heeft meerdere functies.Ten eerste wordt de munt gebruikt door traders omdat ze zo korting krijg op transactiekosten op het handelsplatform Binance. 
 3. De kortingen op transactiekosten die gehanteerd worden bij gebruik van BNB zijn: in het eerste jaar 50%, in het tweede jaar 25%, in het derde jaar 12,5%, in het vierde jaar 6,25% en daarna wordt er geen korting meer gegeven. 
 4. Daarnaast wordt de munt ook gebruikt als algemene munt om andere munten mee te kopen op het decentrale handelssysteem van Binance, Binance DEX.
 5. Vroeger was BNB een coin op de blockchain van Ethereum, maar nu heeft BNB haar eigen blockchain, de BinanceChain. Op deze blockchain draait ook het decentrale handelsplatform 'Binance DEX'.
 6. Dit decentrale systeem voor het handelen met crypto’s heeft zo zijn voordelen, want zo kun alleen jij in het bezit zijn van je eigen wallet (privacy) en is het niet mogelijk dat een centrale organisatie gehackt wordt (veiligheid). Op de Binance DEX kun je andere cryptocurrency’s kopen met behulp van de BNB. Er zijn naast de Binance Dex nog een aantal andere decentrale handelsplatformen.
 7. In het begin van de BNB waren er 200.000.000 BNB’s. Inmiddels dit er een stuk minder, en dat komt doordat er coins ‘geburnd’ worden door de organisatie van de munt. De organisatie zal uiteindelijk 50% van de BNB’s burnen, dus zullen er 100 miljoen overblijven. 
 8. Een zogenaamd burn-event vindt om het kwartaal plaats en de grootte van de burn is afhankelijk van de winst van dat kwartaal. De organisatie van de munt koopt dan een bepaald deel van de munt op en plaatst dit op een gesloten wallet, waarna niemand meer bij het geld kan.
 9. De reden achter deze burns is dat de organisatie van de munt iets terug wil geven aan de community van de winst die zij maken (door BNB te kopen van de community). En daarnaast om de munt op de lange termijn te laten stijgen in waarde, doordat de munt schaarser wordt.
 10. BNB wordt gebruikt op verschillende grote websites, zoals: Crypto.com, Uplive en Nexo. Op Crypto.com ben je in staat om met een MCO Visa te betalen en een mobiele app te gebruiken. Op Uplive kun je virtuele cadeau’s kopen. En op Nexo wordt de munt gebruikt om crypto-lonen uit te betalen.

 

za, 26/06/2021 - 09:00

Wat is DeFi, DeFi Pulse en Defistation? - Complete uitleg!

Weet jij al wat DeFi, DeFi Pulse en Defistation is? In dit artikel leggen we alles uit wat je over deze begrippen zou moeten weten!
vr, 25/06/2021 - 11:00

Blockchain Explorer - Complete Uitleg voor Beginners

Met de Blockchain Explorer kun jij zien welke transacties er worden uitgevoerd. Hier lees je een complete uitleg voor beginners!
wo, 16/06/2021 - 11:00

Binance Visa Card - wat is het en wat kan je ermee?

De Binance Visa Card is een nieuwe speler op de crypto creditcard markt. De kaart wordt tegen het licht gehouden in dit artikel.
zo, 06/06/2021 - 19:00

Wat is Binance Coin - BNB?

Wat is Binance coin - BNB? Uitgebreide tekst en uitleg over deze populaire altcoin. Wat kun je er mee doen, waar kun je hem gebruiken en welk team zit erachter. Alle vragen over de Binance coin worden beantwoord.
di, 20/04/2021 - 14:00

6 belangrijke crypto projecten op de Binance Smart Chain

Veel projecten maken gebruik van Ethereum, maar tegenwoordig is ook de Binance Smart Chain populair. Wij geven je de 6 belangrijkste projecten!
zo, 28/02/2021 - 16:00

Binance Smart Chain - Complete uitleg voor beginners

De Binance Smart Chain (BSC) is een splinternieuwe toevoeging aan het Binance ecosysteem. Lees mee als je er meer over te weten wilt komen!
wo, 03/02/2021 - 09:00

Wat is Binance cloud?

Het is bijna onmogelijk om nog om Binance heen te komen wanneer je aan crypto trading doet. We leggen je hier uit wat de Binance Cloud is en waarom Binance deze stap heeft gezet!
wo, 09/10/2019 - 15:00

Wat is een BEP2 token?

Een BEP2 token is een crypto die is uitgebracht op de blockchain van Binance. Vind hier de uitleg over dit protocol om de achtergrond ervan te begrijpen.
do, 26/04/2018 - 10:36

Binance biedt oplossing voor restwaarde coins

Een restwaarde aan coins is het resultaat van traden op Binance. Voorheen was dit verloren geld maar de exchange heeft hier nu een oplossing voor!
wo, 24/01/2018 - 06:00

Binance Exchange Handleiding

Een uitgebreide uitleg en handleiding voor de Binance Exchange, een van de grootste cryptocurrencyhandelsplatformen voor jouw bitcoins en altcoins
Exchange Pair Volume (24h) Prijs Volume (%)
Binance Coin
1 Binance Coin =
€250,12
Euro

Hoe koop ik Binance Coin?

Binance Coin kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van BNB.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Druk links bovenaan op Crypto kopen en kies voor Bankstorting
 4. Zorg dat hij op het tabje Fiat staat in plaats van Crypto en controleer of hij op Euro staat
 5. Kies voor iDEAL wanneer je het geld direct op je account wilt hebben en Bank Transfer (SEPA) wanneer je het ook prima vindt als het een paar dagen duurt voordat het geld erop staat
 6. Wacht totdat jouw euro's op het Binance account zijn gestort
 7. Klik bovenaan op Handelen en selecteer Klassiek
 8. Je zit nu op het handelsgedeelte van Binance. Klik aan de rechterkant op FIAT en selecteer EUR
 9. Een aantal munten zijn op Binance te verhandelen voor euro's. Maar, de meeste worden verhandeld tegen Bitcoin. Zoek het handelspaar BTC/EUR op en koop met jouw euro's Bitcoin.
 10. Klik vervolgens het tabje BTC aan en zoek Binance Coin op aan de hand van z'n ticker BNB
 11. Je vindt nu het handelspaar BTC/BNB. Door die aan te klikken, kan je Binance Coin kopen
 12. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!

Binance Coin

Tags

Social media