Market cap
€44.997.857.261,00
Volume (24h)
€410.999.454,00
Circulating supply
153.856.150,00
Max supply
-
All Time High
ICO
-
Daily close
-
Weekly close
-
Monthly close
-

Als je ... geleden een investering van €100 in Binance Coin had gedaan dan was dat nu:


Waarde nu
Vanaf het begin
-
1 jaar
-
1 maand
-
1 week
-
1 dag
-

Binance Coin (BNB) in 10 punten uitgelegd

 1. Binance is een populair Chinees handelplatform voor cryptovaluta en heeft sinds 2017 ook haar eigen coin, de Binance coin, afgekort BNB. 
 2. De munt heeft meerdere functies.Ten eerste wordt de munt gebruikt door traders omdat ze zo korting krijg op transactiekosten op het handelsplatform Binance. 
 3. De kortingen op transactiekosten die gehanteerd worden bij gebruik van BNB zijn: in het eerste jaar 50%, in het tweede jaar 25%, in het derde jaar 12,5%, in het vierde jaar 6,25% en daarna wordt er geen korting meer gegeven. 
 4. Daarnaast wordt de munt ook gebruikt als algemene munt om andere munten mee te kopen op het decentrale handelssysteem van Binance, Binance DEX.
 5. Vroeger was BNB een coin op de blockchain van Ethereum, maar nu heeft BNB haar eigen blockchain, de BinanceChain. Op deze blockchain draait ook het decentrale handelsplatform 'Binance DEX'.
 6. Dit decentrale systeem voor het handelen met crypto’s heeft zo zijn voordelen, want zo kun alleen jij in het bezit zijn van je eigen wallet (privacy) en is het niet mogelijk dat een centrale organisatie gehackt wordt (veiligheid). Op de Binance DEX kun je andere cryptocurrency’s kopen met behulp van de BNB. Er zijn naast de Binance Dex nog een aantal andere decentrale handelsplatformen.
 7. In het begin van de BNB waren er 200.000.000 BNB’s. Inmiddels dit er een stuk minder, en dat komt doordat er coins ‘geburnd’ worden door de organisatie van de munt. De organisatie zal uiteindelijk 50% van de BNB’s burnen, dus zullen er 100 miljoen overblijven. 
 8. Een zogenaamd burn-event vindt om het kwartaal plaats en de grootte van de burn is afhankelijk van de winst van dat kwartaal. De organisatie van de munt koopt dan een bepaald deel van de munt op en plaatst dit op een gesloten wallet, waarna niemand meer bij het geld kan.
 9. De reden achter deze burns is dat de organisatie van de munt iets terug wil geven aan de community van de winst die zij maken (door BNB te kopen van de community). En daarnaast om de munt op de lange termijn te laten stijgen in waarde, doordat de munt schaarser wordt.
 10. BNB wordt gebruikt op verschillende grote websites, zoals: Crypto.com, Uplive en Nexo. Op Crypto.com ben je in staat om met een MCO Visa te betalen en een mobiele app te gebruiken. Op Uplive kun je virtuele cadeau’s kopen. En op Nexo wordt de munt gebruikt om crypto-lonen uit te betalen.

 

di, 11/04/2023 - 08:55

Portfolio management - Dollar Cost Average strategie editie 6

Portfolio management is key bij crypto trading. Lees hier hoe een investeerder met een DCA strategie zich voorbereidt op de komende bull market
do, 06/01/2022 - 08:15

Wat is een BEP8-token? Een volledige uitleg voor beginners!

Wat is het belang van een token-standaard? Ontdek in deze blog alles over het BEP8-token van Binance!
zo, 14/11/2021 - 17:00

Binance Chain - Technische uitleg voor beginners

De Binance Chain is ontwikkeld door het bedrijf dat ook achter de Binance exchange zit. Maar hoe werkt de Binance Chain eigenlijk?
do, 30/09/2021 - 20:53

Hoe verbind je Metamask met de Binance Smart Chain?

Metamask is niet alleen een wallet voor Ethereum-tokens. Ook de Binance Smart Chain kan verbonden worden met Metamask! Hier lees je hoe!
di, 10/08/2021 - 06:00

Binance Exchange Handleiding

Een uitgebreide uitleg en handleiding voor de Binance Exchange, één van de grootste cryptocurrency handelsplatformen voor jouw bitcoins en altcoins.
ma, 09/08/2021 - 18:25

Wat is een Dusting Attack? Dit is alles wat je er over moet weten!

Het internet is nooit helemaal veilig geweest. We vertellen je alles over Dusting Attack, wat een vrij nieuwe vorm van hacking is.
za, 26/06/2021 - 09:00

Wat is DeFi, DeFi Pulse en Defistation? - Complete uitleg!

Weet jij al wat DeFi, DeFi Pulse en Defistation is? In dit artikel leggen we alles uit wat je over deze begrippen zou moeten weten!
vr, 25/06/2021 - 11:00

Blockchain Explorer - Complete Uitleg voor Beginners

Met de Blockchain Explorer kun jij zien welke transacties er worden uitgevoerd. Hier lees je een complete uitleg voor beginners!
wo, 16/06/2021 - 11:00

Binance Visa Card - wat is het en wat kan je ermee?

De Binance Visa Card is een nieuwe speler op de crypto creditcard markt. De kaart wordt tegen het licht gehouden in dit artikel.
zo, 06/06/2021 - 19:00

Wat is Binance Coin - BNB?

Wat is Binance coin - BNB? Uitgebreide tekst en uitleg over deze populaire altcoin. Wat kun je er mee doen, waar kun je hem gebruiken en welk team zit erachter. Alle vragen over de Binance coin worden beantwoord.
Exchange Pair Volume (24h) Prijs Volume (%)
Binance Coin
1 Binance Coin =
€292,41
Euro

Hoe koop ik Binance Coin?

Binance Coin kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van BNB.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek BNB op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in BNB. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt BNB gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

Binance Coin

Tags

Social media