Market cap
€29.545.521.258,00
Volume (24h)
€4.708.057.136,00
Circulating supply
154.533.651,90
Max supply
-
All Time High
€280.52
ICO
-
Daily close
-
Weekly close
-
Monthly close
-

Als je ... geleden een investering van €100 in Binance Coin had gedaan dan was dat nu:


Waarde nu
Vanaf het begin
-
1 jaar
-
1 maand
-
1 week
-
1 dag
-

Binance Coin (BNB) in 10 punten uitgelegd

 1. Binance is een populair Chinees handelplatform voor cryptovaluta en heeft sinds 2017 ook haar eigen coin, de Binance coin, afgekort BNB. 
 2. De munt heeft meerdere functies.Ten eerste wordt de munt gebruikt door traders omdat ze zo korting krijg op transactiekosten op het handelsplatform Binance. 
 3. De kortingen op transactiekosten die gehanteerd worden bij gebruik van BNB zijn: in het eerste jaar 50%, in het tweede jaar 25%, in het derde jaar 12,5%, in het vierde jaar 6,25% en daarna wordt er geen korting meer gegeven. 
 4. Daarnaast wordt de munt ook gebruikt als algemene munt om andere munten mee te kopen op het decentrale handelssysteem van Binance, Binance DEX.
 5. Vroeger was BNB een coin op de blockchain van Ethereum, maar nu heeft BNB haar eigen blockchain, de BinanceChain. Op deze blockchain draait ook het decentrale handelsplatform 'Binance DEX'.
 6. Dit decentrale systeem voor het handelen met crypto’s heeft zo zijn voordelen, want zo kun alleen jij in het bezit zijn van je eigen wallet (privacy) en is het niet mogelijk dat een centrale organisatie gehackt wordt (veiligheid). Op de Binance DEX kun je andere cryptocurrency’s kopen met behulp van de BNB. Er zijn naast de Binance Dex nog een aantal andere decentrale handelsplatformen.
 7. In het begin van de BNB waren er 200.000.000 BNB’s. Inmiddels dit er een stuk minder, en dat komt doordat er coins ‘geburnd’ worden door de organisatie van de munt. De organisatie zal uiteindelijk 50% van de BNB’s burnen, dus zullen er 100 miljoen overblijven. 
 8. Een zogenaamd burn-event vindt om het kwartaal plaats en de grootte van de burn is afhankelijk van de winst van dat kwartaal. De organisatie van de munt koopt dan een bepaald deel van de munt op en plaatst dit op een gesloten wallet, waarna niemand meer bij het geld kan.
 9. De reden achter deze burns is dat de organisatie van de munt iets terug wil geven aan de community van de winst die zij maken (door BNB te kopen van de community). En daarnaast om de munt op de lange termijn te laten stijgen in waarde, doordat de munt schaarser wordt.
 10. BNB wordt gebruikt op verschillende grote websites, zoals: Crypto.com, Uplive en Nexo. Op Crypto.com ben je in staat om met een MCO Visa te betalen en een mobiele app te gebruiken. Op Uplive kun je virtuele cadeau’s kopen. En op Nexo wordt de munt gebruikt om crypto-lonen uit te betalen.

 

wo, 09/10/2019 - 15:00

Wat is een BEP2 token?

Een BEP2 token is een crypto die is uitgebracht op de blockchain van Binance. Vind hier de uitleg over dit protocol om de achtergrond ervan te begrijpen.
do, 26/04/2018 - 10:36

Binance biedt oplossing voor restwaarde coins

Een restwaarde aan coins is het resultaat van traden op Binance. Voorheen was dit verloren geld maar de exchange heeft hier nu een oplossing voor!
wo, 24/01/2018 - 06:00

Binance Exchange Handleiding

Een uitgebreide uitleg en handleiding voor de Binance Exchange, een van de grootste cryptocurrencyhandelsplatformen voor jouw bitcoins en altcoins
Exchange Pair Volume (24h) Prijs Volume (%)
Binance Coin
1 Binance Coin =
€190,95
Euro

Hoe koop ik Binance Coin?

Binance Coin kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van BNB.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Druk rechtsboven op Wallet en vervolgens Spot
 3. Zoek Bitcoin (BTC) op en druk ernaast op Deposit (storten) 
 4. Aan de rechterkant verschijnt er een QR-code met daaronder een reeks aan getallen en cijfers. Dit is jouw unieke Bitcoin adres.
  Kopieer dit adres.
 5. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 6. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 7. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 8. Koop Bitcoin en stuur deze vervolgens naar jouw Bitcoin adres dat je eerder hebt gekopieerd.
 9. Wacht totdat de Bitcoins op Binance zijn aangekomen.
 10. Ga op Binance naar Trade -> Classic en klik BNB aan
 11. Koop de gewenste hoeveelheid Binance Coin aan
 12. Gefeliciteerd, je hebt succesvol een cryptocurrency gekocht!
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!

Binance Coin

Tags

Social media