Market cap
€8.831.443.515,00
Volume (24h)
€741.424.284,00
Circulating supply
587.099.971,31
Max supply
-
All Time High
ICO
-
Daily close
-
Weekly close
-
Monthly close
-

Als je ... geleden een investering van €100 in Chainlink had gedaan dan was dat nu:


Waarde nu
Vanaf het begin
-
1 jaar
-
1 maand
-
1 week
-
1 dag
-

Uitleg Chainlink (LINK) in 10 punten

 1. Chainlinks (LINK) belangrijkste doel om is smart contracts beschikbaar te maken voor de hele wereld.
 2. Dit willen ze doen door allerlei verschillende blockchains met elkaar te verbinden en deze te koppelen aan bestaande systemen. Zo krijgen smart contracts toegang topt API's, data feeds en traditionele bankgegevens.
 3. Normaal gesproken worden er zogeheten "Oracles" gebruikt om blockchains te koppelen, maar deze zijn niet altijd even veilig. Chainlink komt met een alternatief en veiliger Oracle-netwerk. Deze is volledig decentraal en draait op blockchaintechnologie.
 4. De token van Chainlink is LINK en is momenteel nog gebaseerd op Ethereum.
 5. Het is echter geen ERC20-token, zoals de meeste tokens die op Ethereum gebaseerd zijn, maar een ERC677-token. Dit is in feite hetzelfde als een ERC20-token met als extra optie om data mee te sturen.
 6. Chainlink werkt met een reputatiesysteem. Deelnemers aan het netwerk (node operators) kunnen LINK -tokens voor een bepaalde tijd vastzetten om zo smart contracts te beveiligen en onderhouden. Hoe meer tokens ze vastzetten, hoe groter de smart contracts, hoe meer ze kunnen verdienen. Echter, wanneer ze het niet goed doen, dan kost dit ze ook tokens.
 7. De cryptocurrency is opgericht in juni 2017 door het bedrijf SmartContract. De oprichters hiervan zijn Sergey Nazarov en Steve Ellis. D. Zij hebben beide al heel erg veel ervaring in de cryptowereld.
 8. Op 1 juni 2019 is het mainnet 'live' gegaan op het Ethereum-netwerk waardoor het voor het eerst mogelijk was om decentrale Oracles te gebruiken.
 9. Chainlink heeft een paar interessante partners, zoals Celer Network (CELR). 
 10. Ook is groot in het nieuws geweest dat Chainlink een samenwerking met Google zou hebben. Dit bleek ietwat opgeblazen te zijn. Google is vooral bezig de mogelijkheden van blockchain te testen en de technologie van Chainlink is een van de technologieën die ze testen. Hoewel dit veelbelovend is, is het zeker niet zo veelbelovend als een partnership.

 

vr, 30/07/2021 - 16:00

Hoe kun je altcoins kopen? Uitleg en stappenplan voor beginners!

Weet jij wat altcoins zijn en hoe je deze cryptomunten kunt kopen? We leggen het je stap voor stap uit en vertellen je welke altcoins je kunt kopen!
di, 04/06/2019 - 06:00

Wat is Chainlink? Complete uitleg voor beginners

ChainLink maakt het mogelijk dat iedereen smart contracts kan gebruiken met de data die wordt aangeleverd door aangesloten instanties. Lees meer ...
Exchange Pair Volume (24h) Prijs Volume (%)
Chainlink
1 Chainlink =
€15,05
Euro

Hoe koop ik Chainlink?

Chainlink kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van LINK.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek LINK op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in LINK. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt LINK gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

Chainlink

Tags

Social media