19. Tezos (XTZ) kopen en koers

‹‹ Terug naar het cryptocurrency overzicht

Hoe koop ik Tezos?

Tezos kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van XTZ.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek XTZ op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in XTZ. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt XTZ gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

Koers
€0,90

Direct Tezos kopen

Eigenschappen

Koersverloop

 

Tezos (XTZ) uitleg in 10 punten

 1. Tezos (XTZ) is een platform cryptocurrency die zichzelf wil onderscheiden door middel van "zelf-ontwikkeling."
 2. Een platform cryptocurrency betekent dat je op het platform van Tezos (XTZ) je eigen smart contracts en cryptocurrency's kan bouwen en hier zelfs een ICO op kunt houden.
 3. De zelf-ontwikkeling houdt in dat het project volledig onafhankelijk kan blijven doorontwikkelen zonder dat hier een team of CEO of iets dergelijks voor nodig is. Zolang er een gemeenschap is, ontwikkelt het project zich door.
 4. Dit idee is goed aangeslagen bij de crypto-gemeenschap, want op 14 juli 2017 hadden ze de meest succesvolle ICO van toen ooit. Er werd binnen 2 weken maar liefst 232 miljoen (!) dollar opgehaald.
 5. Dit soort schatkisten bij een crypto-project hebben meestal een zéér positieve invloed op de prijs van de coin die erbij hoort.
 6. Tezos maakt gebruik van Delegated Proof of Stake (DPoS). Dit is hetzelfde als Proof of Stake met als grote verschil dat er 'delegates' door de gemeenschap worden aangewezen om te mogen staken. Bij Tezos werkt het alleen zo dat je er zelf voor mag kiezen of je iemand delegeert of dat je zelf staket.
 7. De zelf-ontwikkeling van het project wordt door de gemeenschap geregeld. Dit werkt als volgt: een ontwikkelaar heeft een goed idee om de blockchain van Tezos te verbeteren. Hij doet dit voorstel aan de gemeenschap en noemt een prijs die hij ervoor wilt krijgen. Vervolgens stemt het netwerk of ze dit goedkeuren of niet. Wanneer ze het goedkeuren, gaat de developer voor de afgesproken prijs aan de slag. Zo kan het platform zich onafhankelijk van het team door blijven ontwikkelen.
 8. Tezos heeft een zware periode achter de rug. Om een zéér lang verhaal kort te maken: de macht over de 232 miljoen opgehaalde dollars van de ICO lagen bij de verkeerde persoon. Dit zorgde voor de nodige problemen waardoor het project veel vertraging heeft opgelopen.
 9. De grote man achter Tezos is Arthur Breitman en hij is het project begonnen met zijn vrouw Kathleen. Arthur is een onwijs talentvolle programmeur en analist. Hij heeft veel ervaring bij onder andere Goldman Sachs en Morgan Stanley. Bovendien heeft hij 3(!) masters in: Applied Economcs, Computer Science en Physics.
 10. De coin van Tezos heet Tezzie en heeft de ticker XTZ. Tezzies hebben dezelfde functie als Ether bij het Ethereum-netwerk. Je hebt deze nodig om transactiekosten te betalen, ICO's te kunnen doen, maar ook om te kunnen stemmen op een delegate of over de toekomst van het netwerk.

 

di, 31/07/2018 - 06:00

Tezos - Het platform dat zichzelf ontwikkelt

Tezos wil dankzij zelfontwikkeling een platform creëren dat oneindig doorgroeit.
di, 03/07/2018 - 06:00

De 10 beste crypto coins voor 2019

Wij zijn van mening dat 2019 het jaar wordt van de volgende 10 cryptomunten!