Market cap
€1.189.412.886,00
Volume (24h)
€32.233.343,00
Circulating supply
977.301.860,30
Max supply
-
All Time High
ICO
-
Daily close
-
Weekly close
-
Monthly close
-

Als je ... geleden een investering van €100 in Tezos had gedaan dan was dat nu:


Waarde nu
Vanaf het begin
-
1 jaar
-
1 maand
-
1 week
-
1 dag
-

Tezos (XTZ) uitleg in 10 punten

 1. Tezos (XTZ) is een platform cryptocurrency die zichzelf wil onderscheiden door middel van "zelf-ontwikkeling."
 2. Een platform cryptocurrency betekent dat je op het platform van Tezos (XTZ) je eigen smart contracts en cryptocurrency's kan bouwen en hier zelfs een ICO op kunt houden.
 3. De zelf-ontwikkeling houdt in dat het project volledig onafhankelijk kan blijven doorontwikkelen zonder dat hier een team of CEO of iets dergelijks voor nodig is. Zolang er een gemeenschap is, ontwikkelt het project zich door.
 4. Dit idee is goed aangeslagen bij de crypto-gemeenschap, want op 14 juli 2017 hadden ze de meest succesvolle ICO van toen ooit. Er werd binnen 2 weken maar liefst 232 miljoen (!) dollar opgehaald.
 5. Dit soort schatkisten bij een crypto-project hebben meestal een zéér positieve invloed op de prijs van de coin die erbij hoort.
 6. Tezos maakt gebruik van Delegated Proof of Stake (DPoS). Dit is hetzelfde als Proof of Stake met als grote verschil dat er 'delegates' door de gemeenschap worden aangewezen om te mogen staken. Bij Tezos werkt het alleen zo dat je er zelf voor mag kiezen of je iemand delegeert of dat je zelf staket.
 7. De zelf-ontwikkeling van het project wordt door de gemeenschap geregeld. Dit werkt als volgt: een ontwikkelaar heeft een goed idee om de blockchain van Tezos te verbeteren. Hij doet dit voorstel aan de gemeenschap en noemt een prijs die hij ervoor wilt krijgen. Vervolgens stemt het netwerk of ze dit goedkeuren of niet. Wanneer ze het goedkeuren, gaat de developer voor de afgesproken prijs aan de slag. Zo kan het platform zich onafhankelijk van het team door blijven ontwikkelen.
 8. Tezos heeft een zware periode achter de rug. Om een zéér lang verhaal kort te maken: de macht over de 232 miljoen opgehaalde dollars van de ICO lagen bij de verkeerde persoon. Dit zorgde voor de nodige problemen waardoor het project veel vertraging heeft opgelopen.
 9. De grote man achter Tezos is Arthur Breitman en hij is het project begonnen met zijn vrouw Kathleen. Arthur is een onwijs talentvolle programmeur en analist. Hij heeft veel ervaring bij onder andere Goldman Sachs en Morgan Stanley. Bovendien heeft hij 3(!) masters in: Applied Economcs, Computer Science en Physics.
 10. De coin van Tezos heet Tezzie en heeft de ticker XTZ. Tezzies hebben dezelfde functie als Ether bij het Ethereum-netwerk. Je hebt deze nodig om transactiekosten te betalen, ICO's te kunnen doen, maar ook om te kunnen stemmen op een delegate of over de toekomst van het netwerk.

 

wo, 15/12/2021 - 18:00

Hoe werkt Tezos blockchain (XTZ)? Technische uitleg voor beginners!

De blockchain Tezos wordt vergeleken met Ethereum, en is er een die zichzelf continu aan het ontwikkelen is. Hoe dat precies werkt, lees je in deze uitleg.
di, 31/07/2018 - 06:00

Tezos - Het platform dat zichzelf ontwikkelt

Tezos wil dankzij zelfontwikkeling een platform creëren dat oneindig doorgroeit.
di, 03/07/2018 - 06:00

De 10 beste crypto coins voor 2020

Wij zijn van mening dat 2020 het jaar wordt van de volgende 10 cryptomunten!
Exchange Pair Volume (24h) Prijs Volume (%)
Tezos
1 Tezos =
€1,22
Euro

Hoe koop ik Tezos?

Tezos kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van XTZ.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Druk links bovenaan op Crypto kopen en kies voor Bankstorting
 4. Zorg dat hij op het tabje Fiat staat in plaats van Crypto en controleer of hij op Euro staat
 5. Kies voor iDEAL wanneer je het geld direct op je account wilt hebben en Bank Transfer (SEPA) wanneer je het ook prima vindt als het een paar dagen duurt voordat het geld erop staat
 6. Wacht totdat jouw euro's op het Binance account zijn gestort
 7. Klik bovenaan op Handelen en selecteer Klassiek
 8. Je zit nu op het handelsgedeelte van Binance. Klik aan de rechterkant op FIAT en selecteer EUR
 9. Een aantal munten zijn op Binance te verhandelen voor euro's. Maar, de meeste worden verhandeld tegen Bitcoin. Zoek het handelspaar BTC/EUR op en koop met jouw euro's Bitcoin.
 10. Klik vervolgens het tabje BTC aan en zoek Tezos op aan de hand van z'n ticker XTZ
 11. Je vindt nu het handelspaar BTC/XTZ. Door die aan te klikken, kan je Tezos kopen
 12. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!

Tezos

Tags

Social media