GAS

GAS - Het dividend van NEO

In een eerder artikel is te lezen wat de NEO-blockchain is en daar wordt kort NEO GAS, voorheen bekend als Antcoins, in benoemd. In dit artikel zal meer worden ingegaan op wat deze cryptocurrency precies inhoudt, hoe je GAS kan kopen en wat de huidige koers van de cryptocurrency is.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Het dividend van NEO

Mensen die NEOshares in hun wallet hebben staan hebben daarmee een aandeel in de NEO-blockchain. Op dit aandeel krijgen zij dividend uitbetaald, net als bij aandelen in een bedrijf. Ook hebben ze door het NEO aandeel zeggenschap binnen de blockchain. Het dividend wordt uitbetaald in de vorm van GAS en krijgen mensen in hun wallet gestort. Belangrijk hierbij is dat de NEO in een PC wallet staat in plaats van op een exchange. Op een exchange gaat het dividend namelijk nog weleens naar de portemonnee van de exchange zelf. Bittrex doet dit bijvoorbeeld op dit moment en strijken daarmee op een, volgens velen, oneerlijke manier geld op. 
Op de volgende website staat een rekentool om uit te rekenen hoeveel tokens je verdient per NEO dat je in de wallet hebt staan. Vervolgens kan je dit aantal keer de huidige koersprijs doen om het dividend in fiat uit te drukken.  

Waarom verdien je dividend met NEO?

Neo werkt volgens het Proof-of-Stake principe en aandeelhouders kunnen hun NEOshares staken om te helpen bij de beveiliging van het NEO-netwerk. In ruil hiervoor krijgen zij een gedeelte van de transactiekosten en dat is hun dividend. 

Wat is GAS dan precies?

GAS is de brandstof van de NEO-economie. Voor alles wat er op het NEO-platform gebeurd moet een kleine fee worden betaald dat wordt uitgedrukt in GAS en betaald in fiat. Hierbij kan je denken aan data schrijven op het platform en het uitvoeren van transacties. GAS is dus enkel een deelbare rekeneenheid. Het is mogelijk om de waarde tot in acht cijfers achter de komma uit te drukken. Het is daarmee mogelijk om 0,00000001 GAS te hebben.

Hoeveel komen er maximaal in omloop?

Op het moment van schrijven zijn er 2,927,312 GAS in omloop en zal doorgroeien tot het maximum van 100,000,000. 
Bij iedere NEO block die wordt gegenereerd komt er ook GAS vrij. Een NEO block wordt tussen de 15-20 seconden gegenereerd en daarmee zullen er 2,000,000 blocks per jaar gegenereerd worden. Aan het begin zal bij iedere block acht GAS vrijkomen. Ieder jaar wordt dit aantal verlaagt met 1. In  het eerste jaar zijn het acht GAS per block, in het tweede jaar zijn het er zeven per block en zo verder. Dit gaat door totdat de rate 1 GAS per block is. Na 22 jaar, dus na 44,000,000 blocks, zal er geen GAS meer worden vrijgegeven. Dit betekent dat 16% van het totale aantal in het eerste jaar vrijkomt, 52% in de eerste vier jaar en 80% in de eerste twaalf jaar. Deze worden proportioneel gedistribueerd aan de aandeelhouders van NEO, ofwel de mensen die NEOshares hebben in hun wallet en dit als dividend uitbetaald krijgen.
Doordat er steeds minder GAS tokens vrijkomen zal de schaarste toenemen. Met de toekomst die NEO voor zich heeft is de kans sterk aanwezig dat de tokens tot ongekende hoogtes zullen stijgen. 

NEO en GAS geen cryptocurrency's   NEO GAS dividend.png

Neo en zijn GAS worden geschaald onder crypto-equity in plaats van cryptocurrency. Hierdoor kunnen ze de samenwerking aangaan met Chinese overheidsinstellingen en Chinese banken. De samenwerking met deze partijen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling en adoptie van de NEO-blockchain. 

Populariteit

De NEO-blockchain is de afgelopen maanden sterk in populariteit gestegen. Als we kijken naar de zoekfrequentie op "neo blockchain" dan zien we een toename van 426%. Dit betekent dat steeds meer mensen nieuwsgierig worden naar NEO en op zoek zijn naar meer informatie hierover. Aangezien er op internet vol lof over NEO wordt gesproken is de kans groot dat een gedeelte van deze informatiezoekers een bedrag gaat investeren en aandeelhouder wordt van de blockchain. GAS daarentegen is nog wat onbekend voor de meesten en was ook een lange tijd niet verhandelbaar op exchanges. Sinds de goedkeuring van NEO om GAS te verhandelen op de exchange Binance is de cryptocurrency exponentieel gestegen. Velen zoeken de toevlucht naar deze exchange om van de sterke koersstijging een graantje mee te pikken. Op het moment van schrijven staat GAS op $18 en lijkt het einde nog niet in zicht te komen. Sterker nog, wanneer Westerse exchanges de mogelijkheid pakken om deze token ook op de lijst te zetten, kan de currency nog veel harder gaan stijgen. 

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Investeren in NEO of in GAS?

De meningen zijn sterk verdeeld over of het tegen de huidige koers verstandiger is om in NEO of in GAS te investeren. GAS is een stuk schaarser en staat relatief op een lage prijs waardoor de verwachting is op korte termijn hier meer geld mee te kunnen maken. Denk je meer op de lange termijn dan zou NEO een verstandige keuze kunnen zijn doordat je kan meeliften op de prijsstijging van NEO en tegelijkertijd GAS kan ontvangen als dividend. Hiermee heb je het beste van twee werelden!

De vooruitzichten voor NEO zijn goed en een aandeel binnen de blockchain kan wel eens van grote waarde worden! 

Let op: dit is geen investeringsadvies, maar pure speculatie en een persoonlijke mening. Investeer alleen geld dat je kunt missen.

Hoe koop ik GAS?

GAS kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van GAS.

  1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
  2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
  3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
  4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
  5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
  6. Zoek GAS op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
  7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in GAS. 
  8. Gefeliciteerd! Je hebt GAS gekocht!
    Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

 

Get in touch with NEO

Facebook
Github
Reddit
Slack
Twitter
Website
Youtube

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.