bybit gaat samenwerken met satos

Bybit en SATOS - Alles wat je over deze samenwerking moet weten

Halverwege 2023 liet Binance weten de deuren in Nederland te sluiten. Sindsdien zoeken veel Nederlanders naar alternatieve crypto exchanges of brokers. Het aanbod is gigantisch, maar niet ieder platform is geschikt voor Nederlandse crypto handelaren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat het platform stortingen met euro’s en betalingen met iDEAL of bankoverschrijving ondersteunt.

Tegenwoordig is Bybit een perfect alternatief voor Nederlandse crypto handelaren. Bybit liet in juni 2023 namelijk weten een samenwerking met SATOS aan te gaan, waardoor het nu mogelijk is om crypto met euro’s te kopen. We vertellen je hieronder alles dat je moet weten over de samenwerking tussen Bybit en SATOS en hoe je crypto met euro’s en iDEAL bij Bybit koopt.

Bekijk snel

Bybit en SATOS gaan samenwerken waardoor jij nu crypto met iDEAL kunt kopen

Bybit kondigde in juni 2023 aan dat het met de Nederlandse crypto exchange SATOS gaat samenwerken. SATOS werkt sindsdien als een bewaardienst voor Nederlandse gebruikers. Nederlandse Bybit-gebruikers kunnen via SATOS eenvoudig euro’s storten en opnemen (met onder andere iDEAL en bankoverschrijving), wat het voor Nederlanders een stuk makkelijker maakt om Bybit te gebruiken.

In de aankondiging van Bybit deelde de exchange het volgende:

Vanaf 15 juni 2023 hebben Nederlandse gebruikers geen toegang meer tot P2P-diensten en kunnen ze geen aankopen meer doen met bankpassen op Bybit. Alle fiat-naar-crypto-transacties die door Nederlandse gebruikers worden uitgevoerd, worden geleverd door SATOS. Bybit Card-gebruikers worden niet getroffen en kunnen hun kaart gewoon blijven gebruiken.

Ontvang een welkomstbonus van €20

Heb je momenteel nog geen account bij Bybit? Dan hebben we goed nieuws. Registreer jezelf via de volgende knop en ontvang als lezer van AllesOverCrypto een welkomstbonus van €20,-. Het enige wat je hoeft te doen, is het storten van 100 euro op je account. De €20,- zal na deze maand worden gestort op je account.

Account aanmaken bij Bybit

Wat is Bybit?

Bybit is een Aziatische crypto exchange die de laatste jaren steeds populairder is geworden, waaronder in Nederland. Bij Bybit vind je een groot aantal cryptocurrencies (meer dan 400) en verschillende handelsopties. Zo zijn handelaren in staat om onder andere derivaten en leverage trading te gebruiken. Het vergroten van posities met leverage en de mogelijkheid om short-trades uit te voeren, waardoor je ook tijdens een dalende markt geld kunt verdienen, trekt vooral gevorderde handelaren aan.

Ook voor de beginnende handelaar zijn er meer dan genoeg redenen om voor de Bybit exchange te kiezen. Dat begint bij de veiligheid en betrouwbaarheid van het platform. Het bedrijf is open en transparant over de wijze waarop ze het platform beveiligen. Daarbij is het de interface gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, waardoor iedereen deze makkelijk kan gebruiken.

Waarom Bybit in Nederland mag blijven (en Binance niet)

In 2023 werd duidelijk dat Binance de deuren in Nederland moest sluiten. Binance is net als Bybit een oorspronkelijk Aziatische crypto beurs. Het is dus meer dan begrijpelijk dat je jezelf afvraagt of het wel verstandig is om voor Bybit te kiezen. Toch zijn er verschillende redenen om er vanuit te gaan dat Bybit niet hetzelfde overkomt als Binance.

Binance moest de deuren sluiten omdat het de regels van De Nederlandsche Bank (DNB) niet kon naleven. Het bedrijf had een vergunning nodig, en deze kon de exchange niet krijgen. Bybit is juist om deze problemen te voorkomen gaan samenwerken met SATOS. De Aziatische exchange wil er op deze manier voor zorgen dat alle regels van DNB worden nageleefd. SATOS is namelijk een goedgekeurde aanbieder van cryptocurrencies en helpt Bybit met de naleving van de regels.

Waarom zouden Nederlanders voor Bybit kiezen?

Nederlanders kunnen bij een groot aantal crypto exchanges en brokers terecht. Toch zijn er verschillende redenen om juist voor Bybit te kiezen. Dat begint bij de kosten; deze zijn met een tarief van 0,10% of lager, een stuk minder dan bij het merendeel van de Nederlandse crypto brokers. Ook biedt Bybit veel lagere spreads aan en is er de mogelijkheid tot leverage trading, wat veel exchanges in Nederland (nog) niet aanbieden.

Bybit heeft, net zoals Binance, een eigen launchpad voor de lancering van IEO’s, waardoor je als handelaar de kans krijgt om in startende cryptoprojecten te beleggen. Naast deze nieuwe projecten kun je ook in een groot aantal bekende cryptocurrencies investeren. Bybit heeft namelijk een aanbod dat uit meer dan 400 cryptocurrencies bestaat, waardoor Bybit het grootste aanbod van Nederland heeft.

Sinds juni 2023 kun je als Nederlander ook crypto met je favoriete betaalmethode afrekenen. Door de samenwerking met SATOS kwam Bybit met een Nederlandse website waar je met onder andere iDEAL, creditcard en bankoverschrijving kunt afrekenen.

Heb je nog geen account bij Bybit? Dan hebben we nóg een reden om voor Bybit te kiezen: door jezelf via deze link te registeren ontvang je als lezer van AllesOverCrypto namelijk een welkomstbonus van €20.

Image
ByBit user interface

Wat is SATOS?

SATOS is al sinds 2013 actief binnen Nederland en België, waardoor SATOS vaak als ‘oude’ crypto broker wordt gezien. Ondanks dat het platform al zo lang bestaat, is er een kans dat je het misschien nog niet kent. Dat komt doordat SATOS minder groot is dan bijvoorbeeld Bitvavo of Coinmerce.

Bij SATOS kun je alleen cryptocurrencies kopen en verkopen, en niet opslaan in een software wallet. Gebruikers moeten namelijk een externe wallet aan het platform koppelen om cryptocurrencies te verhandelen. Je hoeft daarom ook geen account aan te maken om crypto bij SATOS te verhandelen (je hoeft alleen een eenmalige identiteitsverificatie te doorlopen).

Het is niet verassend dat SATOS heeft besloten samen te werken met Bybit. Het platform staat erom bekend dat het graag met andere exchanges en brokers samenwerkt. Zo was het altijd al erg eenvoudig om vanaf SATOS cryptocurrencies naar andere exchanges en brokers te sturen.

Staan mij cryptocurrencies en gestorte euro’s bij SATOS of Bybit?

Betalingen via iDEAL worden volledig gefaciliteerd door SATOS, en ook alle fondsen van Nederlandse gebruikers vallen onder beheer van SATOS. Dit betekent dat je euro’s en cryptocurrencies bij SATOS staan opgeslagen.

Hoe kun je bij Bybit crypto met euro’s kopen?

Wil je cryptomunten met euro’s kopen bij Bybit? Dat doe je door onderstaande stappen te volgen.

Stap 1: Maak een account bij Bybit aan

Op de website van Bybit kun je vrij eenvoudig een account aanmaken door de stappen op de registratiepagina te volgen. Door jezelf via deze link te registeren ontvang je als lezer van AllesOverCrypto een welkomstbonus van €20.

Account aanmaken bij Bybit

Zorg ervoor dat je een sterk wachtwoord kiest en two-factor authentication (2FA) inschakelt om je account extra te beveiligen. Vervolgens rond je de registratie af door je e-mailadres te verifiëren.

Stap 2: Doorloop het verificatieproces

Bybit is verplicht om de identiteit van gebruikers te verifiëren voordat ze crypto kunnen kopen of verkopen. Volgens de Nederlandse wet- en regelgeving moeten gebruikers een selfie, foto van hun identiteitsbewijs en een vragenlijst sturen voor accountverificatie. Degenen die de Bybit Card willen gebruiken moeten ook een bewijs van hun woonadres opsturen.

Stap 3: Stort geld (euro’s) op je account 

Ben je ingelogd? Klik dan rechtsboven in het scherm op ‘Assets’ en selecteer vervolgens ‘Deposit’, waarna je de betaalmethode kiest die je wilt gebruiken. Omdat Bybit nu met SATOS samenwerkt kun je betaalmethodes zoals iDEAL, creditcard en bankoverschrijving gebruiken, wat het kopen van crypto met euro's een stuk makkelijker maakt.

Bij het storten van geld kun je kiezen om het op je Spot- of Derivaten-account te storten. Wil je direct cryptocurrency kopen? Dan kun je jouw euro’s het beste op je Spot-account storten. Derivaten zijn contracten waar je geld kunt lenen om grotere posities te openen. We noemen dit ook wel leverage trading en wordt vanwege de hoge risico’s vooral door gevorderde crypto handelaren gebruikt.

Stap 4: Kies het handelspaar van de cryptocurrency die je wilt kopen

Na het storten van euro’s kun je het handelspaar van de cryptocurrency die je wilt kopen kiezen. Door op het handelspaar te klikken ga je naar de kooppagina. Hier zie je onder andere de huidige koers en een gedeelte waar je een transactie kunt uitvoeren, middels verschillende soorten orders. De meest gebruikte is de limit order en market order.

Bij een limit order kun je een aankoop of verkoop plaatsen tegen een specifieke prijs. De transactie wordt uitgevoerd zodra de koers deze prijs heeft bereikt. Wil je een cryptocurrency direct voor de huidige koersprijs kopen of verkopen, kun je een market order uitvoeren.

Aan de rechterzijde van het scherm kies je het order type dat je wilt gebruiken, waarna je de gewenste hoeveelheid munten of tokens invoert. Vervolgens klik je op de koop- of verkoop-knop om de transactie uit te voeren.

Conclusie

Door de samenwerking tussen Bybit en SATOS is het nu mogelijk om crypto met iDEAL te kopen bij Bybit. De in Singapore-gevestigde crypto exchange voldoet meteen aan alle wet- en regelgeving, aangezien SATOS een vergunning van DNB in bezit heeft. Hiermee loopt Bybit dus ver vooruit op andere buitenlande crypto exchanges die geen vergunning kunnen verkrijgen. Zo moest Binance eerder dit jaar nog haar deuren in Nederland sluiten omdat ze geen vergunning van DNB ontvingen.

Heb je nog geen account bij Bybit? Door jezelf via de onderstaande knop te registeren ontvang je als lezer van AllesOverCrypto een welkomstbonus van €20.

Account aanmaken bij Bybit

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over Bybit? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Community van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googlet.

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.