Trezor hardware wallet

Hardware wallet - Dé beveiliging voor Bitcoins

Risico's

Wanneer je geld hebt geïnvesteerd in cryptocurrency's dan is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de beveiliging van je computer en smartphone. Spyware en keyloggers kunnen ervoor zorgen dat mensen van buitenaf toegang kunnen krijgen tot jouw wallet en vervolgens er met de coins vandoor gaan. Er zijn al vele verhalen bekend waarbij coins gestolen worden. Niet alleen van de computers van mensen maar ook van exchanges. 
Naast het gevaar van hackers kan het ook gebeuren dat je computer crasht en hiermee alle coins verloren gaan. Dit is ontzettend zonde en er zijn manieren om deze risico's te vermijden. Een van die manieren is een hardware wallet.  In dit artikel lees je hoe dit in zijn werk gaat.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Hardware wallet - cold storage

De hardware wallet wordt ook wel gezien als de kluis om je coins in op te slaan en je hebt ze al vanaf 15 euro per stuk. Met een usb-kabel sluit je hem aan op de computer en installeer je er de Bitcoin wallet op. Vervolgens kan je hier je Bitcoins op storten en is het daarmee offline opgeslagen. Deze manier van opslaan wordt cold storage genoemd. 
Voornamelijk het offline opslaan van de private key is een belangrijke feature. De private key staat alleen op de wallet, nooit op de computer. 
De hardware wallets bevatten een geavanceerde veiligheidstechnologie die de Bitcoins beschermen. Zelfs op een geïnfecteerde computer kan er gebruik worden gemaakt van de wallet door deze technologie. Er is een soort muur gebouwd tussen de computer en de wallet die de nodige bescherming moet bieden. De hardware wallets zijn er in alle prijscategorieën en hoe duurder de wallet is, hoe meer geavanceerd de beveiligingstechniek is.

De hardware wallets zijn open source. Hierdoor zal iedere poging to hacken direct worden aangepakt door de vele programmeurs die aan de wallets werken. Door de open source maakt de hardware wallet een snelle ontwikkeling door. Er is veel talent bij elkaar gekomen en zij werken allemaal aan een steeds betere beveiliging. 
Wanneer je flink wat waarde aan cryptocurrencies hebt liggen dan is het zeker de moeite waard om voor een paar tientjes de veiligheid hiervan te garanderen. 

Het is belangrijk om een hardware wallet met een schermpje te hebben. Niet alleen is dit handiger maar het biedt ook wat extra veiligheid. Het toont namelijk belangrijke details van de wallet en met het scherm kan je jezelf verifiëren. 

Wil je alles over public en private keys, versleuteling en cryptografie weten? In onderstaande video, gemaakt door AllesOverCrypto, vertelt Matt je alles dat je hierover moet weten.

Hardware wallet - jouw telebankierapparaatje

De hardware wallet is te vergelijken met jouw telebankierapparaatje waarmee je online betalingen kan goedkeuren. Voor ieder bedrag dat je overmaakt dien je met de hardware wallet de transactie goed te keuren. Dit komt doordat alle private keys versleuteld op dit apparaatje staan opgeslagen. 

Wat als je de hardware wallet verliest?

Hier is de recovery sentence voor. Op ieder apparaatje dat BIP39 ondersteund kan je met deze zin toegang krijgen tot jouw private keys en daarmee de wallet terughalen.

Waar koop je hardware wallets?

Bekende wallets die hun strepen reeds hebben verdiend zijn: 

 • Digital Bitbox (€62,99). Dit is een minimalistische hardware wallet en two-factor authenticator met de focus op veiligheid en privacy.
 • Ledger Nano S (€59,00) Deze wallet is in augustus 2016 uitgegeven door het bekende bedrijf Ledger. Je kan er Bitcoin, Ethereum en andere Altcoins op opslaan en beheren.
 • TREZOR (€79,00) Dit is de eerste hardware wallet, gelanceerd in augustus 2014. De meest vertrouwde en veilige manier om je Bitcoins en altcoins op te slaan en te beheren.

Mocht je een hardware wallet willen aanschaffen, wij hebben goede ervaringen met de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan

Je hebt een hardware wallet, hoe nu verder?

 • Creëer een nieuwe wallet of importeer een bestaande wallet op het apparaatje
 • Stel een viercijferige pincode in op je wallet en bevestig hem
 • Stel je recovery sentence in op de wallet
 • Download de benodigde applicaties voor de PC
 • Zet de coins door middel van deze applicaties op de wallet

Je kan later heel gemakkelijk de coins weer van de hardware wallet afhalen. Je plugt de wallet in je computer, logt in en via de PC wallet kan je de coins weer verkopen. 

Voordelen van een hardware wallet tegenover andere wallets

 • Bescherming tegen computervirussen, malware en spyware. 
 • Kan veilig en interactief worden gebruikt, in tegenstelling tot een paper wallet die op een gegeven moment naar een software wallet moet worden geïmporteerd
 • Je kan meerdere cryptocurrencies op de wallet opslaan en beheren

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.