Paarse achtergrond met in het wit het logo van SuperFarm.

Wat is SuperFarm? - De complete uitleg

Van de duizenden cryptomunten op de cryptomarkt, is er maar een klein aantal die daadwerkelijk bruikbaar zijn. Vaak wordt een project gelanceerd zonder product. Veel projecten hebben grote plannen, maar moeten deze eerst nog waarmaken. 

Hierdoor heeft een token van een project geen nut. Het is enkel interessant voor speculanten, die verwachten dat het project en de bijbehorende token in de toekomst hun meerwaarde zullen tonen. 

Deze meerwaarde kost echter tijd en een hoop energie voor het project. Investeerders hadden in de beginjaren van de cryptomarkt twee opties: HODL of verkopen. Echter zijn hier in de loop der jaren meerdere opties bijgekomen.

Zo kun je de coins gebruiken, door ze te staken of door te farmen. Hiervoor ontvang je nog meer coins als beloning. Naast deze manieren om je investering te vergroten, kun je ook invloed uitoefenen op het project zelf. DeFi-projecten laten houders vaak stemmen of geven hun de ruimte om ideeën te delen.

SuperFarm (SUPER) richt zit op het bruikbaar maken van een token. Naast de hierboven genoemde opties, ziet SuperFarm veel meer kansen voor de coin van een project. In dit artikel ontdek je de plannen van SuperFarm en nemen we het bedrijf zelf onder de loep.

Bekijk snel

In de onderstaande video legt de CEO van SuperFarm zelf uit wat het project inhoudt:

Wat is SuperFarm (SUPER)?

SuperFarm is een gedecentraliseerd protocol, die zich richt op het nuttig maken van tokens. Het protocol is een cross-chain protocol, wat betekent dat er direct gecommuniceerd kan worden tussen verschillende blockchains. 

Het nut van een token wordt op een unieke manier gerealiseerd. Veel projecten proberen investeerders bij hun project te betrekken, door het aanbieden van bijvoorbeeld farm pools. SuperFarm gaat een stap verder. Het project is zo ontworpen, dat elke token kan fungeren als NFT farm.

Elk project kan deze innovatieve manier van farmen implementeren. SuperFarm geeft projecten de mogelijkheid om op een eenvoudige manier farms op te zetten, maar helpt ook bij het opzetten van nieuwe tokens en NFTs, die op een eigen marktplaats verhandeld kunnen worden.

SuperFarm maakt crypto mainstream

De meeste mensen in de wereld zijn niet actief aan het beleggen en hebben weinig financiële kennis. Hierdoor is het voor de cryptomarkt lastig om wereldwijd de norm te worden. NFTs zijn een grote kans om de blockchain technologie aan de man te brengen.

NFTs kunnen in elke markt verwerkt worden, maar de gaming sector is de meest eenvoudige manier. Jaarlijks geven gamers meer dan 180 miljard dollar uit aan games. Daarnaast is de gemiddelde leeftijd van gamers rond de 32 jaar. Deze getallen zijn nagenoeg identiek aan de kenmerken van gebruikers die actief zijn op de cryptomarkt. 

Hierdoor heeft SuperFarm de visie dat videogames het middel is om cryptocurrency en blockchain mainstream te maken. Het geeft binnen de ingewikkelde wereld van de blockchain iets herkenbaars. Daarnaast is het play-to-earn model een lucratieve optie voor gamers, en kunnen ze nog meer profiteren van een game, door via een IDO vroegtijdig in een game te investeren. 

Superverse

Ook richt SuperFarm zich op de metaverse, door het ontwikkelen van de Superverse. De Superverse combineert de belangrijkste peilers van SuperFarm. In de Superverse worden videogames en NFTs gecombineerd met de partners van SuperFarm. 

Hierdoor zorgt SuperFarm dat hun token nuttig is. Door de cross-chain mogelijkheden op het platform, is de Superverse niet alleen interessant voor bepaalde ecosystemen, maar ook voor ecosystemen daarbuiten. Een voorbeeld hiervan is het uitbrengen van NFTs, die je kunt bemachtigen via verschillende activiteiten op verschillende blockchains.

De token van SuperFarm: SUPER

Binnen het ecosysteem van SuperFarm speelt SUPER als token een grote rol. De ERC-20 token zal gebruikt worden voor verschillende handelingen op het platform. Het is onder andere het betaalmiddel op het platform van SuperFarm.

Zo zullen houders van de coin de mogelijkheid hebben om te kunnen stemmen over voorstellen. In de toekomst zal het platform volledig gedecentraliseerd zijn, waarbij tokenhouders volledig eigendom zijn.

Naast de inspraak, worden tokenhouders ook beloond voor het staken van de coins zelf. Hiervoor ontvang je als beloning voor het staken extra SUPER. Is dat niet super?

Ook kan je SUPER inzetten voor het farmen van coins. Met deze handeling kun je exclusieve NFTs als beloning verdienen. Daarnaast heb je als SUPER-houder ook exclusieve toegang tot nieuwe NFTs van projecten die met SuperFarm samenwerken.

Kenmerken van SUPER

Token ticker SUPER
Totaal aantal tokens 1,000,000,000 SUPER
Aantal tokens in omloop 999,998,077 SUPER
Token type ERC-20

Waar kan je SUPER kopen?

SUPER is te verkrijgen via verschillende platformen. In totaal is de coin via meer dan 20 platformen verkrijgbaar. Onder deze platformen zijn een hoop betrouwbare opties, waar veel Nederlanders gebruik van maken. Je kunt SUPER tokens onder andere op Bitvavo, Uniswap, Binance, KuCoin en PancakeSwap (CAKE) kopen.

Geschikte wallet voor de token

SUPER kan je naast de exchange, SUPER ook bewaren in een software wallet. Deze token kan zowel op de Trust Wallet, als de MetaMask Wallet en de Binance Chain Wallet worden opgeslagen. Daarnaast kun je SUPER ook op een hardware wallet opslaan. 

Het opslaan van je coins op een hardware wallet wordt in de meeste gevallen aangeraden, aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen.

Image
het hoofd van EllioTrades, met daarbij de maan en een chart.
Bron: Youtube/EllioTrades

Het team van SuperFarm

Binnen het team van SuperFarm is de nodige kennis en ervaring aanwezig. Dit bewijst CEO Elliot Wainman dagelijks met zijn video’s op Youtube, waarin hij op het kanaal EllioTrades blockchain gerelateerde onderwerpen behandeld.

Naast zijn werkzaamheden voor Superfarm, is Wainman ook CEO van Dapp Evolution, een bedrijf dat zich richt op blockchain videogames. Voor deze werkzaamheden, was Wainman meerdere jaren werkzaam bij Tictoklabs en Fonda & Fraser LLC. 

Een ander belangrijk teamlid binnen het team van SuperFarm is Andy Anderson. Hij is - zoals hij het zelf omschrijft - de creatief directeur binnen het bedrijf. Ook heel Anderson ervaring opgedaan bij Enjin (ENJ), een bekend cryptobedrijf dat zich richt op gaming en de metaverse. 

Anderson ziet zijn werkzaamheden als een unieke kans. Hij ziet de blockchain revolutie als een vooruitgang die groter is dan de industriële revolutie. Naast deze activiteiten, is hij al meer dan 8 jaar actief als trader

Naam Functie Ervaring
Elliot Wainman CEO
  • Youtube - EllioTrades
  • Tictoklabs
  • Fonda & Fraser LLC
Andy Anderson Creatief directeur
  • Enjin
  • Al meer dan 8 jaar trader

De toekomstplannen van SuperFarm

Het team van SuperFarm is nog lang niet klaar met het project. Er staan grote ontwikkelingen op de roadmap van het project. Zo zijn er grote plannen omtrent NFTs. Er komt een marktplaats waar je de unieke tokens kunt kopen en verkopen. Naast deze vorm van handelen, zal het ook mogelijk worden om je NFTs te ruilen met andere verzamelaars.

Daarnaast zijn er ontwikkelingen gaande omtrent een eigen multiplayer game, genaamd Imposters. Deze plannen gaan samen met de ontwikkelingen voor video game software, waarbij de blockchain technologie gebruikt wordt voor de optimale game-ervaring. Ook bij Imposters zal er in-game handel plaatsvinden.

Image
Een weergave van geld verdienen met NFTs, op een lichtblauwe achtergrond.
Afbeelding afkomstig van Pixabay.com

De populariteit van SuperFarm

Dankzij het Youtube kanaal EllioTrades, het kanaal van co-founder Elliot Wainman, is het bereik van het project enorm groot. EllioTrades heeft meer dan 500.000 volgers. De meeste projecten zijn niet enorm actief op Youtube, waardoor SuperFarm zich hierin onderscheid. 

Door een aantal projecten wordt Youtube gebruikt voor een klein aantal instructievideo's. Er is echter meer uit het medium te halen. Zo zorgen video’s ervoor, dat je betrouwbaar en kundig overkomt. Ook de livestream functie op Youtube zorgt ervoor dat projecten direct met investeerders kunnen communiceren, waardoor deze groep zich meer betrokken voelt.

Via Youtube worden er enorm veel mensen bereikt, maar er zijn meer kanalen waar SuperFarm een groot aantal volgers heeft. Onder veel investeerders is Twitter een populair medium om het crypto nieuws te volgen. Dit geldt ook voor SuperFarm, waarbij het Twitter-account bijna 180.000 volgers heeft bereikt in de eerste weken van november 2021. 

Ook via Telegram bereikt SuperFarm met bijna 71.000 volgers een groot publiek, waardoor dit platform na Twitter en Youtube het belangrijkste social media kanaal van SuperFarm is. 

Naast Youtube, Telegram en Twitter, maakt SuperFarm van twee andere kanalen gebruik. De aantallen die via deze kanalen bereikt worden vallen echter in het niet vergeleken met de drie eerder genoemde social media kanalen. Via Reddit worden er ongeveer 1.200 volgers bereikt, terwijl er via het platform van Medium 6.900 volgers worden bereikt.

Ondanks dat deze aantallen relatief laag zijn, is de hoeveelheid volgers op Medium zeer knap. Medium is een website waar auteurs artikelen kunnen plaatsen en lezers vervolgens kunnen betalen om maandelijks ongelimiteerd te lezen.

De bijna zevenduizend volgers op Medium is daarom zeer hoog. Grote crypto bedrijven zoals Chainlink (LINK), Litecoin (LTC) en NEO (NEO) hebben respectievelijk 2.400, 500 en 3.000 volgers. SuperFarm heeft meer volgers dan deze drie projecten samen!

Populariteit van SuperFarm (november 2021)

Twitter 178.100 volgers
Telegram 70.700 volgers
Medium 6.900 volgers
Reddit 1.200 volgers

Kritische noot

Aan elk project zitten haken en ogen, geen één project is perfect. Zo ook het project van SuperFarm. Er zijn er vele andere marktplaatsen waar je kunt handelen in NFTs. Echter hebben deze marktplaatsen minder te bieden dan de mogelijkheden die SuperFarm biedt. 

Het voordeel van marktplaatsen zoals OpenSea en Rarible is hun hoeveelheid gebruikers. Deze platformen worden door een groot publiek gebruikt en is daarnaast bekender bij een groot publiek. Indien deze platformen dezelfde diensten aanbieden als SuperFarm, kan dit een bedreiging voor het project zijn.

De bekendheid van platformen zoals OpenSea, vallen nog in het niet bij de bekendheid van handelsplatformen. Dit komt doordat handelsplatformen voor nieuwe investeerders de eerste kennismaking zijn, bij het kopen van cryptomunten. De wereld van de NFTs is vaak een stap verder.

Op het moment van schrijven (november 2021), zijn er diverse handelsplatformen die een eigen NFT marktplaats hebben opgericht. Zo hebben platformen als Binance en FTX al een eigen NFT marktplaats, maar ook Coinbase is druk bezig met het uitvoeren van dezelfde plannen. Deze platformen hebben samen rond de 100 miljoen gebruikers. Het is natuurlijk ook mogelijk dat deze platformen gaan samenwerken met SuperFarm, wat juist een enorme kans zou kunnen zijn.

Conclusie

Het project van SuperFarm heeft zeer unieke kenmerken. Het farmen van NFTs is weer een grote stap in de ontwikkeling rondom de blockchain technologie. Zeker door de cross-chain mogelijkheden, is SuperFarm naar mijn mening een veelbelovend project.

De populariteit rondom DeFi en NFTs is in de eerst helft van 2021 enorm toegenomen. De trends voor de tweede helft lijken gaming en metaverse. Er zijn maar weinig bedrijven die alle vier trends van 2021 gebruiken, maar SuperFarm presteert het. Naast de populaire onderwerpen, heeft SuperFarm een enorm bereik op social media. Dit komt grotendeels door het Youtube kanaal EllioTrades van CEO Elliot Wainman. Voor projecten is het zeer belangrijk dat een community je plannen steunt.

Ondanks de voornamelijk positieve geluiden omtrent de plannen van SuperFarm, is een kritische noot op zijn plaats. De cryptomarkt is een enorm groeiende markt, die blijft innoveren. Voor investeerders is het daarom raadzaam om naast de plannen en de uitvoering van SuperFarm, ook te kijken naar de ontwikkelingen rondom andere marktplaatsen.

Zo zouden de NFT marktplaatsen van grote exchanges een gevaar voor SuperFarm kunnen zijn. Maar tegelijk is dit een kans, indien de handelsplatformen gebruik maken van de kennis en ervaring van SuperFarm. Dit kan zowel een kans voor het bedrijf SuperFarm zijn, als de coin SUPER. 

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over SuperFarm of NFTs? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 90.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over de ontwikkelingen rondom de ontwikkelingen rondom NFTs!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.