background binance allesovercrypto coin binance coin

Binance Exchange Handleiding

 

Binance is momenteel het grootste handelsplatform voor cryptocurrency's.  In de lijst van top volume crypto-exchanges staat dit handelsplatform stevig op de eerste plaats. Het laat concurrenten zoals Coinbase of Huobi Global ver achter zich. 

Het is niet voor niks dat het platform binnen een aantal jaar tijd hard op weg is naar "total (crypto) world domination." Het platform is namelijk beschikbaar in meerdere talen, prettig in gebruik en orders worden extreem snel afgehandeld. Daarnaast betalen zij netjes dividend uit en komen interessante coins of tokens snel op de exchange.

In dit artikel wordt er een uitgebreide uitleg gegeven over de Binance Exchange en hoe jij hier je crypto kunt kopen!

Ga direct naar Binance

Bekijk snel

 

Handelen op Binance

Hoe maak ik een account aan?

Om te kunnen handelen of om crypto aan te schaffen heb je een account op Binance nodig. Dit is binnen enkele ogenblikken geregeld. Ga hier naar Binance om een account aan te maken.

 • Vul het formulier in. Voor het verzinnen van je wachtwoord gebruik je bij voorkeur een lang wachtwoord met bijvoorbeeld random woorden. 
Image
Binance account aanmaken
binance.com
 • Nu moet je een puzzelstukje in een puzzel schuiven om te bewijzen dat je een echt mens bent in plaats van een robot.
Image
Binance bot verificatie
binance.com
 • Als je met je gepuzzel overtuigend bewezen hebt dat je geen robot bent, dan krijg je een mail met een verificatiecode die je moet invullen. Heb je gekozen via je telefoon een account aan te maken, dan krijg je een sms-je met je verificatiecode.
Image
Binance account verificatie
binance.com
 • Binance vraagt dan of je Google Authenicator, een verificatie via Google, of telefoon verificatie nog wilt toevoegen.  Dit is nog een extra beveiliging van je account. Het is verstandig om dit te doen, aangezien je wilt dat je crypto goed beveiligd is. 
Image
Binance google authenticator
binance.com
 • Als dit  alles gelukt is, heb je officieel je account aangemaakt en kun je beginnen met handelen op Binance!

Identificatie

In principe kun je zonder verdere identificatie handelen op Binance. Maar vanaf bepaalde bedragen in je account of voor het opnemen van tegoeden is verificatie, oftewel een KYC procedure, nodig. KYC staat voor Know Your Customer. Een crypto exchange wordt min of meer verplicht door de autoriteiten om de identiteit van een klant te controleren. Dit is om zowel het account van de klant te beschermen, als na te gaan of geld wel legaal verkregen is. 

Hoe werkt de identificatie bij Binance?

Log in op je Binance account en klik op User Center en daarna op IdentificationKlik op Get verified.

Kies op welk niveau je wilt identificeren. Je begint altijd met Basic. Heb je een niveau voltooid, dan kun je op Upgrade to higher limits klikken om door te gaan met verificatie van het volgende niveau. De 3 niveaus zijn:

 • Basic - Hierbij geef je alleen adresgegevens op.
 • Intermediate - Hier moet je een foto van je ID-card, rijbewijs of paspoort uploaden. Verder moet je een selfie maken.
 • Advanced - Hierbij moet je een bewijs meesturen dat je op het opgegeven adres woont en post ontvangt. Dit kan door bijvoorbeeld een kopie van een bankafschrift te uploaden.

Houd er rekening mee dat het identificatieproces enige tijd in beslag neemt.

Image
Binance KYC
binance.com

Hoe zet ik geld op Binance?

Om crypto te kunnen kopen moet je eerst tegoed op je account zetten. Je kunt zowel crypto als bepaalde fiat currency's in je account wallet storten om te handelen. 

Crypto storten naar je Binance Account

Je kunt crypto op je account te zetten vanuit een andere wallet die je al hebt, of van een ander platform waar je crypto kunt kopen. Het Nederlandse platform Bitvavo is een handige keuze om cryptocurrency te kopen en deze dan naar je Binance account te storten. Bovendien is dit het goedkoopst ten opzichte van veel andere platformen. Crypto storten in Binance vanuit een ander platform, bijvoorbeeld dus Bitvavo, doe je door de volgende stappen te doorlopen:

 • Klik op Wallet en daarna op Overview
Image
Crypto storten in je Binance account, stap 1
binance.com
 • Klik op Deposit (storten)
Image
Binance deposit crypto
binance.com
 • Klik daarna  in het pop-up venster op Deposit Crypto
Image
Kies Binance deposit crypto
binance.com
 • Kies welke cryptocurrency je wilt stortenNu moet je het netwerk kiezen waar je stort. Het is heel belangrijk dat deze hetzelfde is als het platform waarvan je tegoeden opneemt. Is dit niet hetzelfde, dan raak je tegoeden kwijt! In het voorbeeld komt de Ethereum van het Ethereum netwerk, daarom kies je ERC-20.
Image
Binance crypto storten
binance.com
 • Tot slot kopieer je het aangegeven Adress van je Binance deposit wallet
Image
binance crypto storten, het adres copieren
binance.com
 • Je voert dit adres in op het platform waarvandaan je crypto wilt opnemen en in je Binance deposit wallet wilt storten. In dit geval is dit Bitvavo. Hiervoor log je eerst in bij Bitvavo en selecteert de cryptocurrency die je wilt opnemen. Daarna klik je op Opnemen.
Image
Klik op Opnemen bij Bitvavo
bitvavo.com
 • In het volgende scherm kun je het adres invullen en hoeveel crypto je wilt opnemen. Het adres moet wel eerst in het adresboek worden opgenomen en gecontroleerd worden.
Image
Bitvavo scherm crypto opnemen
bitvavo.com
 • Hiervoor moet je in 3 stappen het adres toevoegen. Hierbij maak je onder ander een filmpje van je account scherm van Binance met het adres.
Image
Bitvavo pop up om adres in te voeren om crypto te storten.
bitvavo.com
 • Als dit gecontroleerd is en het adres in het adresboek staat, kun je deze invoeren om de transactie te voltooien. Tot slot moet je deze transactie bevestigen. De transactie kan even duren. Dit ligt aan de transactiesnelheid van het platform op dat moment, hoe lang precies. 

Fiat tegoed storten om crypto currency te kopen op Binance

Je kunt uit een aantal fiat kiezen om te storten. Dit zijn in 2021 de volgende currencies:

 • EURO
 • AUD
 • BRL
 • HKD
 • KZT
 • NOK
 • PEN
 • RUB
 • TRY
 • UAH
 • UGX 

Het is per fiat currency verschillend hoe je geld kunt storten. Voor EURO’s kan dit door middel van een Visa, Mastercard, P2P Bank transactie of via Advcash Account Balance. Voor alle vormen van stortingen worden geen fees gerekend. P2P betekent peer to peer. Je kunt dan direct van een iemand die crypto verkoopt via een banktransfer deze crypto kopen.  Binance beveelt storting via een P2P Bank transactie of met Visa of Mastercard van harte aan. 

Fiat currency storten doe je zo:

 • Log in bij Binance en klik op Wallet en daarna op Overview
Image
Crypto storten in je Binance account, stap 1
binance.com
 • Klik op Deposit
Image
Binance deposit crypto
binance.com
 • Kies Fiat Deposit
Image
Kies Binance deposit crypto
binance.com
 • Kies welke betaalmethode je wilt gebruiken. Onder Recommended vind je P2P Bank Transfer en Bank Card 
Image
Binance fiat storten
binance.com
 • Onder Other Payments vind je Advcash Account Balance. Om van deze betaalmethode gebruik te kunnen maken, moet je de gehele persoonsverificatie voor je account hebben doorlopen.
Image
Binance fiat storten via Advcash Account Balance
binance.com

 

Hoe koop en verhandel ik cryptocurrency's op Binance?

Zodra je een tegoed in je Binance acccount hebt, kun je beginnen met handelen in cryptocurrency's. Bekijk hiervoor de huidige koersen. Je hebt op Binance een ruime keuze aan mogelijkheden in zowel cryotocurrency's als handelsopties.

Dit maakt het voor de beginnende crypto belegger soms wat lastiger om alles snel te begrijpen. Het platform heeft wel een Binance Academy met duidelijk tutorials en veel informatie. Verder heb je op de Binance App voor je mobiel de Lite Mode voor de beginnende trader.

Image
classic interface Binance
binance.com

Onder Trade vind je de verschillende mogelijkheden om te handelen:

 • Convert - Voor super simpel traden.
 • Classic - Makkelijk handelen met een heldere interface voor beginners.
 • Advanced - Uitgebreide handels- en analysemogelijkheden.
 • Margin - Mogelijkheden met geleend tegoed en hefboomwerkingen.
 • P2P - Peer to Peer marktplaats. 
 • Stock Token - Handelsmogelijkheden in aandelen door middel van tokens.

Tot voor kort was het in Nederland en België ook mogelijk met futures te beleggen via Binance. Helaas is die mogelijkheid er niet meer. Gelukkig zijn er wel andere manieren om met futures te handelen. Hier vind je daar meer informatie over.

Image
Binance handelsopties
binance.com

Over Binance

Informatie over de exchange

Binance is een van oorsprong Chinees handelsplatform voor cryptocurrency's. Het is op 14 juli 2017 gelanceerd. In verband met een dreigend verbod op de exchange door de Chinese overheid is het platform al snel naar Malta uitgeweken.

In 2017 is Binance zes maanden tijd zijn ze van een nieuwe onbekende speler in de markt uitgegroeid tot de nummer 3 cryptocurrency exchange van de wereld. In 2021 staat het platform bovenaan als grootste exchange platform wereldwijd. Naast een exchange heeft Binance ook Binance Smart Chain, een ontwikkelingsplatform voor dApps en DeFi toepassingen, gelanceerd. Verder heeft het nu ook een platform voor de ontwikkeling en handel in NFT's.

In 2021 zijn er 323 cryptocurrency's verhandelbaar op de exchange en er zijn 1175 handelsparen. Als crypto-startup kan je jezelf aanmelden via de website van Binance als je een coin of token wilt laten toevoegen aan de handelslijst. Je betaalt dan een bedrag om opgenomen te worden op de handelslijst. Dan moet je echter wel nog door de screening van Binance komen. 

Het is moeilijk om te zeggen of een listing op de exchange direct een toename in de prijs veroorzaakt. Bij veel coins was dit wel het geval. Maar daarbij moet gezegd worden dat ook de marktwerking van die periode een rol kan spelen.

Image
Site Binance
binance.com

Het team

Grote man achter Binance exchange is oprichter en CEO Changpeng Zhao. Hij was voorheen de CTO van OKCoin. In 2021 behoort de Chinees/Canadees mede dankzij de oprichting van Binance tot een van de rijkste crypto miljonairs. Yi He, co-founder van OKCoin heeft zich later bij het Binance team gevoegd. De rest van het team heeft ervaring bij Wall Street, met crypto-investeringen en met het oprichten van succesvolle startups. 

Binance is vooralsnog een centrale crypto exchange met een centraal bestuur met aan het hoofd Zhao. Changpeng Zhao heeft echter plannen om met een gedecentraliseerde exchange te komen waarop Binance Coin (BNB) als belangrijkste coin zal fungeren. 

Op dit moment ligt de focus nog wel op de gecentraliseerde manier. Zhao heeft hiervoor 2 belangrijke redenen: gecentraliseerde exchanges zorgen voor snellere matching engines en hebben een hogere liquiditeit.  

Regulering

Mede door het grote succes van het platform heeft Binance veel te maken met regulering van overheden: het aan banden leggen en controleren van de exchange. Dit begon al in China. De Chinese regering waarschuwde dat ze cryptocurrency exchanges in China willen sluiten. In reactie hierop besloot Binance de toestroom van Chinese handelaren te stoppen. Chinese IP-adressen werden geblokkeerd en niemand vanuit China kon zich nog registreren.

Niemand had hen benaderd dit te doen. Maar het leek Binance zelf een juiste beslissing om respect voor de regering te tonen en zelf geen problemen op de hals te halen. Ze hebben dit van tevoren netjes aangekondigd, zodat de Chinezen op tijd hun geld van Binance af konden halen.

Naast het blokkeren van de IP-adressen hebben ze besloten om hun eigen IP-adressen te verplaatsen. Op dit moment is Binance geregistreerd op Malta en nog een paar onbekende locaties. Op deze manier worden ze minder beïnvloed door landspecifieke reguleringen. 

Maar niet alleen China wil de macht van Binance aan banden leggen. In 2021 spraken onder andere Italië en Polen hun zorgen uit over de grootte van het platform en dreigden met maatregelen. Regulering door overheden is niet perse slecht nieuws voor Binance of de crypto handel in het algemeen. Blijkbaar is Binance als platform zo groot dat overheden niet om het platform heen kunnen. Regulatie kan ook tot verdere acceptatie leiden.

Binance wil te allen tijde goed contact houden met de regeringen, zodat ze deze partijen te vriend kunnen houden. Ze zijn van mening dat anonieme platformen eerder worden verbannen dan een platform dat open is en bereidheid toont om te praten over mogelijkheden. 

Alternatieven voor Binance

Hoewel Binance voorlopig nog wel de grootste en meest veelzijdige exchange zal blijven, is het altijd goed om ook alternatieve opties in de gaten te houden. Het kan natuurlijk zijn dat in de toekomst bepaalde services of handelsmogelijkheden via Binance door reguleringsmaatregelen of om wat voor reden dan ook, kunnen verdwijnen. Het is dan fijn dat je makkelijk kunt switchen naar andere exchanges.

Gok nooit op één paard wordt wel eens gezegd. En met crypto moet je natuurlijk sowieso nooit gokken, maar weten waarom je iets doet. Daarom is kennis over de verschillende crypto exchanges belangrijk voor jouw succes als crypto trader.

We noemden al even het Nederlandse platform Binance. Maar Coinmerce, Bitonic en Litebit zijn ook goede alternatieven voor Binance. In dit artikel gaan we uitgebreid in op wat de beste exchanges zijn van dit moment. 

Image
CEO Binance CZ tweet: "Do i look more regulated already?"
twitter.com

Waarom vinden we Binance één van de beste exchanges om te handelen?

 • Het is een innovatief handelsplatform, daarom niets voor niets de grootste in de gehele cryptowereld. 
 • Binance is snel met het opnemen van nieuwe coins, dit in tegenstelling tot andere exchanges. 
 • Naast handelen zijn er ook andere mogelijkheden om met je crypto meer te verdienen. Zo biedt Binance mogelijkheden voor onder andere staking en yield farming. Je kunt ook meedoen met ICO's of investeren in start-ups, direct op het platform via Binance Launchpad. 
 • De transactiekosten bij Binance zijn laag. Zeker als je in BNB, de token van Binance betaalt. In 2021 bij transacties onder de 50 BTC, betaal je een fee van 0,1% van het transactiebedrag. Daarbij komt dat je korting hierop krijgt als je BNB bezit en hebt aangegeven dat je hiermee je transacties wilt betalen. 
 • Veiligheid en service staan voorop bij Binance. Dit geeft je als klant meer vertrouwen in het platform.
 • Je kan het platform op meerdere apparaten gebruiken. De exchange ondersteunt web browsers, Android, iOS, HTML5, WeChat en andere platformen.
 • Ze hebben een eigen applicatie die je in de App Store en in Google Play kunt downloaden.
 • Het handelsplatform is ontzettend snel en kan maar liefst 1,4 miljoen orders per seconde verwerken. Dit maakt het een van de snelste exchanges van dit moment.
 • Het platform is beschikbaar in Engels, Chinees, Frans, Spaans, Japans en Koreaans.
 • Ze investeren veel in hun klantenservice en hierdoor zijn ze snel in het beantwoorden van vragen.

Binance Coin (BNB)

Wat is Binance Coin (BNB)?

Binance heeft zijn eigen cryptocurrency gecreëerd, Binance Coin (BNB).  Het wordt binnen het Binance ecosysteem gebruikt om transactiekosten mee te betalen. Aanvankelijk werd BNB ontwikkeld op het Ethereum netwerk. Maar inmiddels ontwikkelt de Binance blockchain zelf BNB op het eigen netwerk.  

De ICO van BNB

Binance heeft zelf een ICO gehouden in 2017, alvorens ze live gingen. Er werd door de verkoop van 200 miljoen BNB-tokens een bedrag van 15 miljoen dollar opgehaald.  De verdeling van de tokens is als volgt:

% Aantal BNB Deelnemers
50% 100.000.000 ICO
40% 80.000.000 Het team van Binance
10% 20.000.000 Investeringsmaatschappijen

In totaal zijn er 170.532.785 BNB Coins. Hiervan zijn er 153.432.897 tokens in voorjaar 2021 in omloop. All Time High bereikte BNB in mei 2021 met de prijs van 686,31 USD. Voor alle actuele details over BNB kan je naar Etherscan gaan. 

Extra programma's van Binance

Binance Launchpad

De exchange faciliteert ICO's op de Binance Launchpad. Hier kan je direct vanuit het platform meedoen met ICO's. De financiering wordt gedaan met BNB-tokens. Na de sluiting van zo'n crowdfundingsactie komen de coins/tokens op het Binance handelsplatform te staan.
Een van de eerste cryptocurrency's die hieraan meedeed was Tronix. Deze ICO was binnen tien seconden gevuld. Twee andere succesvolle ICO's waren die van Gifto, die binnen 60 seconden was uitverkocht, en die van BitTorrent, die niet langer nodig had dan vijftien minuten. Alle drie de coins/tokens zijn erna op de Binance handelslijst gekomen om te verhandelen.

Binance Angel Program

Het Binance Angel program loopt al vanaf de start van het handelsplatform. Als je jezelf opgeeft, kun je een van de vrijwilligers worden die Binance helpt groot te maken. Als Binance Angel help je nieuwe gebruikers en het platform. Dit doe je door bijvoorbeeld feedback te geven, of het helpen met organiseren van evenementen. Als beloning krijg je bijvoorbeeld VIP uitnodigingen van Binance evenementen en toegang tot leden van het Binance team.

Lijkt het je wat om te solliciteren, dan moet je in ieder geval gepassioneerd zijn over cryptocurrency's en handelsplatform en je moet fan zijn van Binance.  Je kunt je hier aanmelden.

Binance Referral program

Als jij Binance als tevreden klant aanprijst bij anderen, wordt Binance daar blij van. Daar wordt je dan via een referral link dan ook voor beloont. Deze links kun je aanvragen. Als iemand via deze referral links gaat traden, kun jij wel tot 40% van de gemaakte transactiekosten aan commissie ontvangen. 

Binance Labs

Binance Labs is een incubator voor blockchain-startups. Een incubator geeft startende ondernemingen technische ondersteuning, contacten en managementadvies om hun bedrijf een lancering te geven. Binance focust met name op projecten die een ICO willen houden. Binance Labs helpt bij de financiëring, geeft advies, zorgt voor de verhandelbaarheid op hun exchange, een platform om de ICO op te houden (Launchpad) en overige middelen.

Conclusie

Binance is in 2021 op afstand de grootste exchange met het grootste handelsvolume, marktcapaciteit en het aantal dagelijkse gebruikers. Het grote aanbod van cryptocurrency's, lage handelsfees en goede service maken dit tot een populair handelsplatform wereldwijd.

Met deze handleiding hopen we dat je snel en makkelijk aan de slag kunt met je crypto op dit veelzijdige platform. Als je nog vragen hebt, kun je deze heel makkelijk in onze FAQ opzoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + allesovercrypto googelt.

Wil je verder praten over Binance? Meld je aan bij onze AllesOverCrypto Facebookgroep! We praten daar graag verder!

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.