background binance allesovercrypto coin binance coin

Binance Exchange Handleiding

Binance is momenteel het snelstgroeiende handelsplatform voor cryptocurrency's.  In een periode van zes maanden heeft het plek 3 bemachtigd in de lijst van top volume crypto-exchanges. Het is niet voor niks dat het platform binnen zo'n korte tijd zo populair is geworden. Het is namelijk beschikbaar in meerdere talen, prettig in gebruik en orders worden extreem snel afgehandeld. Daarnaast betalen zij netjes dividend uit en komen bitcoin-forks snel op de exchange. In dit artikel wordt er een uitgebreide uitleg gegeven over de Binance Exchange en hoe jij hier je crypto kan kopen!

 

Ga direct naar Binance

 

Navigatie

 1. Handelen op Binance
  1.1 Hoe maak ik een account aan?
  1.2 Hoe zet ik geld op Binance?
  1.3 Hoe koop ik andere cryptocurrency's?
   
 2. Over Binance
  2.1 Informatie over de exchange
  2.2 Het team
  2.3 Wat doen ze tegen de reguleringen van China?
  2.4 Waarom kan ik het beste bij Binance handelen?
  2.5 Gedecentraliseerde exchange
   
 3. Over hun eigen coin
  3.1 Wat is Binance Coin (BNB)?
  3.2 De ICO van BNB
   
 4. Extra programma's van Binance
  4.1 Binance Launchpad
  4.2 Binance Angel program
  4.3 Binance referral program
  4.4 Binance labs

1. Handelen op Binance

1.1 Hoe maak ik een account aan?
 

 1. Bezoek Binance en vul het formulier in. Gebruik bij voorkeur een lang wachtwoord met bijvoorbeeld random woorden. Laat deze comic je inspireren.

  Binance Exchange Register.PNG

   

 2. Schuif het puzzelstukje op de juiste plek

  Slider-binance-allesovercrypto.png


   

 3. Bevestig de mail die je van hen hebt gekregen

  Binance e-mailverificatie.PNG


  Confirm Binance Registration.PNG


  Binance account activeren.PNG

   

 4. Klik op Login en vervolgens op Google Authentication

  Binance Google Authenticator.png


  Binance authenticator installeren next step.png

   

 5. Download Google Authenticator uit de App Store / Google Play. Open vervolgens de app, klik op het plusje rechts onderin en druk op 'een streepjescode scannen'.

  Binance Google Authenticator installeren.png  Binance google authenticator nieuwe toevoegen.png

  Richt de camera op de streepjescode die je op Binance ziet. Zodra hij de code ziet, zal hij hem instellen.

   

 6. Maak een printscreen van je streepjescode en sleutel die op Binance staan weergegeven.
  Dit heb je nodig als backup, mocht je jouw telefoon kwijtraken. Typ ook de gegeven sleutel over in Microsoft Word, deze heb je straks nodig. Als je dit hebt gedaan kan je naar de volgende stap gaan. Je bent nu bij de stap 'backup key'. Dit hebben we net gedaan dus je kan weer een stap verdergaan. 

  Activeer je Google Authenticator door je sleutel uit Word te kopiëren, je wachtwoord in te voeren en de zescijferige code uit de app in te vullen.
  Mocht de zes-cijferige code niet werken, dan kan dit komen doordat de tijd van het apparaat waar je Google Authenticator op hebt staan, niet overeenkomt met de tijd van Binance. Zorg dat de tijden hetzelfde staan ingesteld.

  Enable Google Authentication.png
   

1.2 Hoe zet ik geld op Binance?

Binance is een handelsplatform voor alleen cryptocurrency's. Je kunt er dus niet met dollars en euro's handelen. Het is daarom noodzakelijk eerst Bitcoin aan te kopen en dit over te zetten naar Binance. De volgende stappen leggen uit hoe je dit het beste kunt doen.
 

 1. Ga naar Binance, login en klik bovenaan op funds -> Deposits

  Binance funds deposits.png

   
 2. Zoek BTC en kopieer het adres

  Binance deposit BTC.png

   
 3. Ga naar Bitonic om Bitcoin te kopen

  Bitonic bitcoin kopen.PNG

   
 4. Vul je gekopieerde Bitcoinadres in en accepteer de voorwaarden. Als je nog niet eerder Bitcoin bij hun hebt gekocht dan vragen ze om €0,01 over te maken ter verificatie. Druk op afrekenen en maak handmatig het bedrag over via je bank.

  Bitonic hoe koop ik bitcoin.PNG

   
 5. Wacht totdat de gekochte hoeveelheid Bitcoin op je Binance Balance staat. Deze vindt je door op Binance naar Funds -> Balance te gaan en vervolgens BTC in de zoekbalk in te toetsen.

  Binance funds balance.png
   

1.3 Hoe koop ik andere cryptocurrency's?

Zodra je Bitcoin(s) zijn aangekomen op de exchange, kan je beginnen met handelen in andere cryptocurrency's. Bekijk hier de huidige koersen.

 1. Ga naar Exchange (basic), zoek de currency die je wilt en klik erop

  Binance Trading.png
   
 2. Voer het aantal in bij Amount en druk op Buy. Zodra ze zijn gekocht kan je ze zien bij de balance van de desbetreffende coin/token.

  Binance Gifto kopen.PNG

Hieronder zie je een korte video hoe Joeri uitlegt hoe je Bitcoin koopt bij Binance met iDEAL.

2. Over Binance

2.1 Informatie over de exchange?

 • Het is een Chinees handelsplatform voor cryptocurrency's. Het is op 14 juli 2017 gelanceerd.
 • In zes maanden tijd zijn ze van een nieuwe onbekende speler in de markt uitgegroeid tot de nummer #3 cryptocurrency exchange van de wereld. Ze hebben zelfs tijdelijk op nummer 1 gestaan en een volume van maar liefst 10 miljard aangetikt. Sinds ze de deuren gedeeltelijk hebben gesloten voor nieuwe inschrijvers zijn ze twee plekken gedaald.
 • Binance staat erom bekend dat ze snel coins toevoegen aan de handelslijst. Op dit moment zijn er 103 cryptocurrency's verhandelbaar op de exchange. Als crypto-startup kan je jezelf aanmelden via de website van Binance. Je betaalt dan een bedrag om opgenomen te worden op de handelslijst. Dan moet je echter wel nog door de screening van Binance komen. Ze zullen niet zomaar iedere coin opnemen in de lijst.
  Naast je ervoor aan te melden kan je als cryptomunt ook gekozen worden. Ze hebben iedere maand de 'coin of the month' waarbij je kan stemmen op jouw favoriete coin. De winnaar hiervan wordt gratis op de exchange gezet. De afgelopen vijf maanden hebben respectievelijk Stratis, Substratum, Zcoin, EthLend en Raiblocks gewonnen. De laatste, Raiblocks, moet nog worden toegevoegd. Het is moeilijk om te zeggen of een listing op de exchange direct een toename in de prijs veroorzaakt. Bij deze coins was dit wel het geval, maar daarbij moet gezegd worden dat in die periode alle coins/tokens omhoog gingen. Het kan dus ook de marktwerking van die periode zijn geweest. 

2.2 Het team

De CEO van Binance is Changpeng Zhao. Hij was voorheen de CTO van OKCoin. Yi He, co-founder van OKCoin heeft zich later bij het Binance-team gevoegd. De rest van het team heeft ervaring bij Wall Street, met crypto-investeringen en met het oprichten van succesvolle startups.

Als je een kijkje wilt nemen bij Changpeng Zhao op het kantoor, dan kan je op hun Youtubekanaal kijken. Hier laten ze onder andere zien hoe een gemiddelde werkdag bij hen eruit ziet. Zo leer je het team, de werksfeer en de leiders beter kennen. 

2.3 Wat doen ze tegen de reguleringen van China?

De Chinese regering waarschuwde dat ze cryptocurrency exchanges in China willen sluiten. In reactie hierop besloot Binance de toestroom van Chinese handelaren te stoppen. Chinese IP-adressen werden geblokkeerd en niemand vanuit China kon zich nog registreren. Niemand had hen benaderd dit te doen, maar het leek ze een juiste beslissing om respect voor de regering te tonen en zelf geen problemen op de hals te halen. Ze hebben dit van tevoren netjes aangekondigd, zodat de Chinezen op tijd hun geld van Binance af konden halen.
Op dit moment geven ze aan dat ze de situatie afwachten en aankijken. Afhankelijk van de Chinese regering bepalen ze of Chinezen weer worden toegelaten op het platform of niet. Tot die tijd laten ze zien dat ze meewerkend zijn en dat de inwoners van China zullen worden geweigerd. 

Naast het blokkeren van de IP-adressen hebben ze besloten om hun eigen IP-adressen te veplaatsen. Op dit moment zijn ze geregistreerd in de Britse Maagdeneilanden en nog een paar onbekende locaties. Op deze manier zullen ze nooit worden beïnvloed door landspecifieke reguleringen. 

Ze willen te allen tijde goed contact houden met de regeringen, zodat ze deze partijen te vriend kunnen houden. Ze zijn van mening dat anonieme platformen eerder worden verbannen dan een platform dat open is en bereidheid toont om te praten over mogelijkheden. 

2.4 Waarom kan ik het beste bij Binance handelen?

 • Het is een innovatief handelsplatform dat hard op weg is de grootste te worden in de gehele cryptowereld. 
 • Ze zijn snel met het opnemen van nieuwe coins, dit in tegenstelling tot exchanges als Bittrex en Poloniex. 
 • Je kan meedoen met ICO's direct op het platform. Mooie voorbeelden hiervan zijn TRON en Gifto
 • De transactiekosten bij Binance zijn lager. Waar je bij Bittrex 0,25% betaalt, betaal je hier 0,1%. Daarbij komt dat je 50% korting hierop krijgt als BNB, bezit en hebt aangegeven dat je hiermee je transacties wilt betalen. Je betaalt dan nog maar 0,05% transactiekosten.
 • Ze leggen de nadruk op veiligheid, snelheid en klantenservice. Dit geeft je als klant meer vertrouwen in het platform.
 • Je kan het platform op meerdere apparaten gebruiken. De exchange ondersteunt web browsers, Android, iOS, HTML5, WeChat en andere platformen.
 • Ze hebben een eigen applicatie die je in de App Store en in Google Play kan downloaden
 • Het handelsplatform is ontzettend snel en kan maar liefst 1,4 miljoen orders per seconde verwerken. Dit maakt het een van de snelste exchanges van dit moment.
 • Het platform is beschikbaar in Engels, Chinees, Frans, Spaans, Japans en Koreaans.
 • Ze zijn een van de weinige exchanges die GAS distribueert aan de NEO-holders.
 • Ze investeren veel in hun klantenservice en hierdoor zijn ze snel in het beantwoorden van vragen.

De reden dat ze een stop zetten op nieuwe inschrijvers en nu maximaal 200,000 inschrijvingen per dag aannemen heeft te maken met de klantenservice. Ze willen niet dat huidige klanten lijden onder de toestroom van nieuwe klanten. Hij benoemt dit in het volgende interview:
 

2.5 Gedecentraliseerde exchange

Changpeng Zhao heeft plannen om met een gedecentraliseerde exchange te komen waarop Binance Coin (BNB) als belangrijkste coin zal fungeren. Op dit moment ligt de focus nog wel op de gecentraliseerde manier. De CEO geeft namelijk aan dat gecentraliseerde exchanges snellere matching engines en hogere liquiditeit hebben. Daarnaast zijn ze gemakkelijker te promoten doordat je winacties kunt houden. 

3. Over hun eigen cryptocurrency

3.1 Wat is Binance Coin (BNB)?

Binance heeft zijn eigen cryptocurrency gecreëerd, Binance Coin (BNB). Het draait op de Ethereum-blockchain en wordt gebruikt om transactiekosten mee te betalen. Wanneer je BNB gebruikt krijg je 50% korting op je transactiekosten gedurende het eerste jaar van je account. Voor jaar twee is dit 25%, jaar drie 12,5% en 6,25% voor het vierde jaar. Daarna wordt er geen korting meer gegeven. 

Voorbeeld transactiekosten

Bitcoin heeft een waarde van $12.000 en BNB is $15
Je verkoopt 5 Bitcoin voor $60,000. De normale transactiekosten op de exchange zijn 0,1%. 
$60,000 x 0,1% = $60. 
Wanneer je BNB gebruikt krijg je 50% korting. $60/2 = $30. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is BNB bezitten. In het geval van $30 aan kosten moet je op z'n minst twee BNB bezitten. 

3.2 De ICO van BNB

Ze hebben zelf een ICO gehouden alvorens ze online gingen. Ze hebben door de verkoop van 200 miljoen BNB-tokens een bedrag van 15 miljoen dollar opgehaald.  De verdeling van de tokens is als volgt:

% Aantal BNB Deelnemers
50% 100.000.000 ICO
40% 80.000.000 Het team van Binance
10% 20.000.000 Investeringsmaatschappijen

Voor alle details over BNB kan je naar Etherscan gaan.

4. Extra programma's van Binance

4.1 Binance Launchpad

De exchange faciliteert ICO's op de Binance Launchpad. Hier kan je direct vanuit het platform meedoen met ICO's. De financiering wordt gedaan met BNB-tokens. Na de sluiting van zo'n crowdfundingsactie komen de coins/tokens op het Binance handelsplatform te staan.
Een van de eerste cryptocurrency's die hieraan meedeed was Tronix. Deze ICO was binnen tien seconden gevuld. Twee andere ICO's waren die van Gifto, die binnen 60 seconden was uitverkocht, en die van BitTorrent, die niet langer nodig had dan vijftien minuten. Alle drie de coins/tokens zijn erna op Binance gekomen om te verhandelen.

4.2 Binance Angel program

Zeven maanden geleden kon je je opgeven als Binance Angel. Je wordt dan een van de twintig vrijwilligers die Binance helpt groot te maken. Ik heb net gekeken en het sollicitatieformulier staat nog open om ingevuld te worden. 

Wat doe je als Angel?

 • Je helpt nieuwe gebruikers
 • Je test het platform en geeft feedback aan de makers
 • Je helpt bij het organiseren van offline en online evenementen
 • Je helpt bij het modereren van de online en offline communities 
 • Je mag vrije input geven over wat jij denkt dat Binance beter kan doen

Wat krijg je ervoor terug?

 • Je wordt uitgenodigd voor alle evenementen en loopt daar als VIP rond.
 • Je hebt toegang tot de leden van het team
 • Je mag ieder kwartaal aanwezig zijn bij de Angel meeting. Hier zijn de andere Angels en senior-leden aanwezig
 • De door jou gegeven feedback wordt gezien als input van hoge prioriteit
 • Je ontvangt een limited edition polo shirt die alleen voor Angels gemaakt wordt
 • Je krijgt een Angel badge met een uniek nummer erop
 • Je krijgt speciale privileges voor de toekomstige online en offline evenementen

Lijkt het je wat om te solliciteren, dan moet je in ieder geval gepassioneerd zijn over cryptocurrency's en handelsplatform en je moet fan zijn van Binance. Dat zijn hun enige criteria.
Je kan je hier aanmelden.

4.3 Binance referral program

Ieder account heeft een eigen affiliatecode. Als iemand zich via jouw code inschrijft dan ontvang jij 20% van de gemaakte transactiekosten door jouw 'referral'. Voor jouw referral kost dit niks extra. Aan het begin was het 50%, maar dit hebben ze met 30 procentpunten verlaagd.

4.4 Binance labs

Binance Labs is een incubator voor blockchain-startups.

"Een incubator geeft startende ondernemingen technische ondersteuning, contacten en managementadvies om hun bedrijf een lancering te geven"

Ze focussen op projecten die een ICO willen houden. Binance Labs helpt bij de financiering, geeft advies, zorgt voor de verhandelbaarheid op hun exchange, een platform om de ICO op te houden (launchpad) en overige middelen.


Heb je vragen over Het Binance-platform of is er iets van de uitleg niet helemaal duidelijk? Stel ze gerust onderaan dit artikel of neem contact met ons op via Facebook

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.