Trust Wallet

Trust Wallet – de complete handleiding

De belangstelling in de wereld van crypto neemt dagelijks toe. Door de aanhoudende bull-market van afgelopen maanden, zijn veel mensen getriggerd in deze interessante wereld. We nemen ze het niet kwalijk toch? Ondanks dat er momenteel een grote correctie gaande is waar veel mensen zeer klamme handen van krijgen, is en blijft de wereld van crypto uitermate interessant. En elke investering begint bij het kiezen van een wallet. Hier is het aanbod inmiddels ook best groot, maar met Trust Wallet, wat eigendom is van Binance, zijn de opties eindeloos. Zelf claimen ze zichzelf als de beste Ethereum-wallet en crypto wallet voor al je favoriete BEP2-, ERC20- én ERC721-token te verhandelen en op te slaan. Trust Wallet onderscheidt zich van andere wallets door het decentrale karakter.

Let op: hou er rekening mee dat de volgende uitleg over Trust Wallet en de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mogen worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua investering ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs. 

Foto: Andrew Angelov/Shutterstock.com

Bekijk snel

De paradox van crypto

Het huidige monetaire systeem is voornamelijk gebouwd op vertrouwen. Het vertrouwen dat we zomaar ons eigen vermogen bij een centrale organisatie laten beleggen en erop vertrouwen dat banken goed zorg dragen voor ons geld. Het verleden heeft meermaals uitgewezen dat dit vertrouwen onterecht was. Met meerdere financiële crisissen was er steeds meer nood aan een systeem waarbij we zelf de macht hebben over ons geld en investeringen zonder bemoeienis van een third-party, vaak een overheidsorgaan.

Afgelopen jaren wordt de wereld van crypto steeds bekender onder het grote publiek omdat de ideologie achter een decentraal netwerk enorm interessant is. De nieuwe financiële revolutie waarin we allemaal geloven en waarbij we allemaal deel van willen zijn. Dit uit zich doordat een steeds groter wordend publiek gaat investeren in crypto en een account aanmaken op een exchange wallet. Wacht, een account?

Waar we zo strijden om een decentraal netwerk waarbij we niet langer afhankelijk willen zijn van anderen, gaan we toch massaal investeren in crypto door middel van wallets die centraal gereguleerd worden. Alle grote platformen worden gereguleerd, waarbij we in ruil voor persoonlijke informatie, ons account kunnen activeren. Sommige exchange wallet zijn dan ook niet eens toegankelijk voor inwoners van een bepaald land of werelddeel. Dit is net de paradox van crypto waar nog hard aan gewerkt wordt.

Trust wallet, onderdeel van Binance, is daarom ook een decentrale exchange-wallet. Wat wil dit zeggen? Iedereen kan een account aanmaken zonder zichzelf hiervoor te verifiëren met officiële documenten. Dit maakt crypto toegankelijk voor letterlijk iedereen met een smartphone en een internetverbinding.

Features Trust Wallet

Gedecentraliseerd

Trust Wallet is een gedecentraliseerde wallet, je bent zelf in het bezit van je keys. Klopt, je bent zélf in het bezit van je eigen keys. In de wereld van crypto wordt vaak gezegd ‘Not your keys, not your coins’. Daarom willen ze eigenlijk zeggen dat zolang iemand anders, wie dan ook, toegang heeft tot jouw private keys, er een mogelijkheid bestaat dat iemand aan de haal kan gaan met jouw crypto. Ondanks dat je wallet bij een grote speler staat, is het nog steeds mogelijk dat deze slachtoffer worden van hackers die vervolgens aan de haal gaan met alle crypto op het platform. Of dat het team achter de exchange zélf aan de haal gaat met al je crypto. Het is helaas eerder gebeurd.

Trust Wallet is decentraal wat inhoudt dat je het geen enkele vorm van persoonlijke informatie vereist om een account aan te maken, crypto te kopen of met crypto te verhandelen. Daarnaast heeft het ook toegang tot dApps, waar we later op terugkomen.

Controle

Alleen de gebruiker heeft controle over zijn wallet en crypto. Controle is een belangrijke factor in de wereld van crypto én gedecentraliseerde netwerken. Niets of niemand kan de controle over jouw wallet overnemen of bepalen wat er gebeurt met je investeringen. Deze mate van controle is hét doel van een gecentraliseerd netwerk.

Trust wallet downloaden

Heb je de applicatie goed geïnstalleerd? Dan kan je meteen aan de slag. Alvorens je jouw wallet effectief kan gebruiken, vraagt hij eerst of je reeds een bestaande wallet hebt of dat je ervoor kiest om een nieuwe aan te maken. Het verbinden gebeurt heel snel, net als het aanmaken van je mogelijks eerste crypto wallet.

Je krijgt meteen een overzicht van je recovery phrase. Deze combinatie van woorden kan gezien worden als je unieke PIN-code. Deel deze nooit met anderen, aangezien deze iedereen toegang geeft tot je persoonlijke cryptowallet. Wat is de veiligste manier om deze te bewaren? Noteer deze woordencombinatie in een Word-document, druk deze vervolgens af door middel van een USB-verbinding met je printer en leg deze op verschillende plaatsen die veilig zijn.

Wees bewust dat de cryptomunten niet echt op je telefoon of apparaat worden opgeslagen, ze worden opgeslagen op de blockchain en je wallet is de toegangspoort die je toegang geeft tot je crypto. Dit betekent dat iedereen die je specifiek wachtwoord heeft, de Trust Wallet op een ander mobiel kan downloaden, je wachtwoord kan invoeren en de volledige toegang heeft tot je account en je crypto.

Bij het openen van je wallet kom je terecht op je dashboard. Dit is het totale overzicht van je investeringen. Je ziet hier ook enkele crypto die populair zijn, of die je misschien recentelijk hebt bekeken of verhandeld.

Trust Wallet instellen

Meerdere wallets

Je kun met Trust Wallet veel verschillende externe wallets gaan beheren en uploaden, allemaal te regelen vanaf één applicatie. Klik op Wallets in je instellingen en importeer je huidige wallet of kies ervoor om opnieuw een nieuwe wallet te creëren. Heb je verschillende wachtwoorden en herstelzinnen? Gebruik Trust Wallet om ze daadwerkelijk te gebruiken en ze hier allemaal te herstellen indien nodig.

Beveiliging

Beveiliging is altijd extreem belangrijk als het gaat over je crypto. In de sectie beveiliging kan je ervoor kiezen om App Lock te activeren. Dit is een extra beveiliging op je Trust Wallet en het is dus ook verstandig om hier een andere code te gebruiken dan je toegangscode voor je telefoon. Deze is een numerieke code die je zelf kiest alvorens je toegang krijgt tot de applicatie. Wanneer iemand je telefoon hackt, heeft de hacker alsnog een extra code nodig alvorens hij/zij toegang heeft tot je wallet. Dit is dus zeker geen overbodige luxe voor je investeringen veilig te stellen!

Wallet Connect

Wallet connect is een open-sourceproject waarmee je verschillende cryptowallets kan verbinden via gedecentraliseerde applicaties. Als je gebruik maakt van een dApp op je desktop of je wil crypto versturen van je wallet naar een dApp, dan kan je dit heel gemakkelijk doen via de Wallet Connect. Bij een transactie krijg je een QR-code die je kan scannen met je telefoon om vervolgens veilig verbinding te maken met je wallet en je dApp.

Image
by Immersion Imagery/Shutterstock
 Immersion Imagery/Shutterstock.com

Dashboard overzicht

In het dashboard krijg je een overzicht van je favoriete munten. Deze kan je wijzigingen door gebruik te maken van de filter in de rechterbovenhoek. Gelukkig krijgen we meer gedetailleerde informatie over de tokens indien gewenst. Door te klikken op je munt, zie je een transactiegeschiedenis met bovenaan de huidige koers. Wil je nog meer informatie? Raadpleeg de grafiek rechtsboven om meer informatie te krijgen over de marktkapitalisatie en andere handelsinformatie zoals volume. Wil je liever enkel crypto’s in het overzicht waar je zelf in geïnvesteerd hebt? Door een simpele swipe naar links verwijder je munten in het overzicht.

Ontvang en verzend crypto met Trust wallet

Wil je crypto ontvangen of verzenden via je Trust wallet? Selecteer ontvang op je dashboard om te starten. Elke crypto heeft zijn eigen unieke adres ook al heb je slechts één account met je Trust Wallet. Je kan veel verschillende adressen hebben zodat je crypto van alle verschillende blockchain kan kopen en verhandelen. Controleer daarom ook altijd of het adres dat je gebruikt op trust wallet, klopt met het adres van de service die je gebruikt om je crypto te verzenden of te ontvangen. Verstuur je Bitcoin, maak gebruik van de Bitcoin-blockchain. Als je hier een foutief adres opgeeft, ben je de gehele crypto van die transactie kwijt en kan je die niet meer terughalen.

Je ontvangt een adres aan de hand van een QR-code. Dit is een openbaar adres die je kan delen met andere zodat jij een transactie kan ontvangen. Deel je dit met anderen, is het handig dat de ander heel gemakkelijk hun wallet op hun smartphone gebruiken om deze QR-code te scannen. Je kan hier ook het daadwerkelijke Bitcoin-adres zien als je wil onder de QR-code. Let op: heb je Bitcoin op een andere exchange staan? Dan is deze code verschillend! Hier is altijd aangewezen om bij elke vorm van transactie, naar andere of naar jezelf, de eerste en laatste vier tekens te controleren. Dit om te voorkomen dat via een mogelijke malware, het adres veranderd wordt naar een hacker waardoor je alsnog je crypto overmaakt naar vreemden, zonder het beseffen.

Crypto kopen

Koop je favoriete crypto in het overzicht. De enige manier om crypto te kopen via Trust Wallet is door het gebruik van een kredietkaart, wat de enige zogenaamde third-party is in deze gecentraliseerde exchange-wallet. Het gebruik van kredietkaarten is wellicht de duurste manier om crypto te kopen, met transactiekosten rond de 3%. Omdat Trust Wallet onderdeel is van Binance is het veel voordeliger om je crypto te kopen via je persoonlijk dashboard op Binance zelf.

Staken met Trust Wallet

In je dashboard kan je ook naar je financiën gaan. Daar krijg je een overzicht van je stakings. Deze is wanneer je deelneemt aan een Proof-of-Stake Blockchain om de beveiliging van de blockchain te vergroten en zo beloond te worden aan de hand van crypto valuta. Let op dat niet elke token draait op een PoS-blockchain.

Klik op een token en je krijgt wederom een overzicht om hier crypto te verzenden of te ontvangen. Bij het tabblad ‘more’ kan je ervoor kiezen om je crypto te gaan staken. Hier kan je meteen alle gedetailleerde informatie zien voor je staking, inclusief je APR. Dit is de rente die je krijgt om je munten beschikbaar te stellen voor een staking.

Wanneer je staakt zijn je tokens geblokkeerd gedurende de periode van de staking, je kan ze dus niet verhandelen en verzenden. Trust Wallet hanteert een periode van 3 dagen om je token te staken, na afloop kan je ervoor kiezen om flexibel te staken waarbij je steeds je crypto weer kan verhandelen wanneer jij dat wilt.

Trade crypto - DEX

DEX is een product van Trust Wallet zelf waarbij je bepaalde crypto kan gaan verhandelen tegen andere tokens. Als je bijvoorbeeld een Binance token (BNB) hebt die je wil inruilen voor Bitcoin (BTC) dan doe je dat via de DEX-optie in je wallet.

Ga naar het exchange-menu voor een uitgebreid overzicht. Hier kan je de prijs invoeren die je bereid bent te betalen voor een bepaalde crypto. Via dit menu heb je veel meer controle over de prijs die je wilt betalen door middel van orders. Je voert een order in op de huidige markt waarvoor je bereid bent een bepaalde crypto te betalen.

dApps browser

In je dashboard heb je toegang tot de dApps browser. Helaas is deze functionaliteit nog niet beschikbaar voor iPhone. Dit is te danken aan enkele App-store regels. Een oplossing kan zijn om de browserversie op Safari of Chrome op de iPhone te gebruiken. Sommige Android-telefoons hebben hetzelfde probleem met de dApps browser.

Deze dApp browser kan gebruikt worden om gedecentraliseerde applicaties op een blockchain te raadplegen en dus in niemands bezit is. Het principe is hetzelfde als een AppStore of Google Store, maar dan exclusief voor gedecentraliseerde applicaties. Voorlopig kennen we dApps voornamelijk om crypto te ruilen en te verhandelen, maar de toepassingen groeien elke dag.

Conclusie

Trust Wallet is een grote speler wat betreft decentrale exchange-wallets. Doordat het deel is van Binance, zijn er gebruiksvriendelijke functionaliteiten die het handelen in crypto makkelijker maken dan ooit tevoren. Voor veel investeerders is het gebruik van een decentrale wallet nog onbekend en waar vele zich niet aan durven wagen.

Trust Wallet is een heel toegankelijke app voor zowel beginnende investeerders als meer ervaren crypto liefhebbers die op zoek zijn naar een geschikte decentrale wallet. Ben je benieuwd naar persoonlijke ervaringen met de Trust Wallet? Vraag het in onze AllesOverCrypto Facebookgroep en ontdek wat je nog meer kan doen met de decentrale wallet van Binance!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.