futures crypto trading

Binance futures verboden? Dit zijn de alternatieven voor futures trading!

Binance leek ooit de machtigste en grootste crypto exchange ter wereld waar niemand tegenop kon vechten. In ieder land werd de exchange volop gebruikt, en na het uitrollen van de Binance Smart Chain (BSC) ging het beter dan ooit.

Doordat crypto trading steeds populairder werd, en er hogere bedragen in rond gingen, besloten steeds meer overheden om crypto trading in 2021 aan strenge wet- en regelgeving te voorzien. Binance leek op dat moment het zwaarst gestraft te worden door verschillende landen. Oók in Nederland.

In Nederland is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om Binance futures te gebruiken. Dat is een doorn in het oog voor alle crypto traders die maar al te graag futures bij Binance kochten. Zij moeten op zoek naar een alternatief. En dat is geen probleem, want er zijn genoeg alternatieven. Soms vallen deze alternatieven zelfs voordeliger uit dan Binance.

Ik vertel je in dit artikel wat de populairste alternatieven voor Binance futures zijn, zodat jij jouw future contracten kunt blijven kopen. Het is verstandig om ook zelf onderzoek te doen naar de verschillende exchanges, zodat je beter kunt bepalen welke future exchange bij jou past.

Weet je nog niet helemaal wat futures zijn en hoe ze werken? Dan raad ik je aan om na de alternatieven verder te lezen. Want nadat ik de best alternatieven heb besproken, geef ik je meer uitleg over crypto future trading.

Bekijk snel

De beste alternatieven voor Binance Futures Trading

Je bent hier waarschijnlijk omdat je de beste alternatieven voor Binance futures wilt vinden. Daarom ga ik dit artikel hier ook meteen mee beginnen! Wil je eerst meer weten over wat futures zijn en hoe deze werken? Dan raad ik je aan om even naar beneden te scrollen en de uitleg over futures te lezen.

BitMEX

Het bekendste alternatief dat je in deze lijst gaat tegenkomen, is BitMEX misschien wel. Naast dat je hier terecht kunt voor futures, is het ook een ontzettend populaire exchange voor spot trading (normale crypto trading).

BitMEX biedt verschillende future contracten aan:

 • Swap contracten
 • Normale future contracten

De normale future contracten hebben een expiratie datum. Dat betekent dat je deze contracten niet op ieder moment kunt kopen over verkopen. De regels omtrent deze contracten kunnen met de dag veranderen, en daarom raad ik je aan om de website van BitMEX in de gaten te houden om op de hoogte te blijven. Wil je meer informatie over de normale future contracten van BitMEX zien? Klik dan hier.

De swap contracten zijn doorlopend en meer liquide dan de normale future contracten. Dit komt doordat er meer crypto traders zijn die deze swap contracten traden. Om van deze swap contracten gebruik te maken, moet je iedere 8 uur een funding betalen. Deze funding is een soort rente die je betaalt voor het gebruik van het swap contract, en is een percentage van de waarde van de gehele positie.

Hierdoor blijft de prijs van het swap contract ook gelijk aan de waarde van het onderliggende product (zoals Bitcoin of Ethereum). 

Komt de prijs van het swap contract hoger te liggen dan de index prijs? Dan betalen de long positie funding aan de short posities. Op het moment dat de prijs van het swap contract lager komt de ligger dan de index prijs, betalen de short posities funding aan de long posities.

De swap contracten zijn altijd $1 waard, en het is mogelijk om een leverage van maximaal 100x in te stellen.

Klik hier om te beginnen bij BitMEX.

In onderstaande video leer je hoe je zelf future contracten bij BitMEX kunt kopen.

Deribit

Het is ook mogelijk om futures te kopen bij Deribit. Deze futures zijn op cash gebaseerd, wat betekent dat een koper van een BTC future niet daadwerkelijk Bitcoin koopt. Hetzelfde geldt voor de verkoop van een BTC future; er wordt niet daadwerkelijk Bitcoin verkocht.

De crypto trader betaalt uiteindelijk zijn verlies, of krijgt juist winst uitgekeerd. 

Het is bij Deribit mogelijk om zowel Bitcoin als Ethereum futures te kopen. Hier zijn wel verschillende regels aan verbonden, die over de tijd gewijzigd kunnen worden. Wil je actuele informatie lezen over de futures die Deribit aanbiedt? Klik dan hier.

Dit zijn de transactiekosten voor futures bij Deribit:

 • Maker Fee: 0,00%
 • Taker Fee: 0,075%

Klik hier om te beginnen bij Deribit.

In onderstaande video leer je hoe je zelf futures bij Deribit kunt aanschaffen.

Bakkt

Bakkt is onderdeel van de ICE, wat staat voor Intercontinental Exchange. Zij hebben in 2019 toestemming gekregen van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission om Bitcoin futures aan te bieden.

Het grootste verschil tussen Bakkt en andere exchanges waar je futures kunt kopen, is dat je bij Bakkt betaalt met Bitcoin. Normaal gesproken zet je dollars in om een future contract aan te schaffen. De Bitcoins van klanten worden vervolgens in een speciale kluis bewaard, om zo de veiligheid te kunnen waarborgen.

Je kunt future contract bij Bakkt kopen tussen 14:00 en 12:00 de volgende dag, en de contractgrootte is gelijk aan 1 Bitcoin (minimale prijsfluctuatie van 2,50 dollar per Bitcoin of contract. Je betaalt bij Bakkt $1,25 per future contract. Wil je meer informatie over de future contracten van Bakkt? Klik dan hier!

Klikt hier om te beginnen bij Bakkt.

Kraken Futures

Kraken Futures stond vroeger bekend als Crypto Facilities, maar is van naam veranderd sinds het in 2019 is overgenomen door Kraken.

Bij Kraken Futures kon je oorspronkelijk Bitcoin future contracten kopen, al is het tegenwoordig ook mogelijk om met dollars future contracten te kopen voor:

Door veel crypto traders wordt het platform als minder overzichtelijk beschouwd, mede door het donkere uiterlijk. Toch is dit niet het belangrijkste onderdeel van een crypto exchange.

De contractgrootte bij Kraken Futures is 1 dollar, en er is een maximale leverage van 50x mogelijk. Wil je meer te weten komen over de future contracten van Kraken Futures? Klik dan hier.

Klik hier om te beginnen bij Kraken Futures.

In onderstaande video leer je meer over het gebruik van futures bij Kraken Futures.

Quedex

Quedex is een Bitcoin futures exchange, beschikt over een licentie en doet zijn werk volgens de TLD-wetgeving van Gibraltar. Dat betekent dat het 's wereld eerste gereguleerde exchange voor crypto futures is. 

Wanneer je gebruik maakt van Quedex, is het mogelijk om een leverage van maximaal 10x te gebruiken op Bitcoin futures. Ook maakt deze exchange gebruik van een speciaal mechanisme waardoor het onmogelijk is om een negatief balans op je account te krijgen. Het mechanisme berekent wanneer je in de min komt te staan, en zorgt door middel van automatische acties dat contracten hiervoor al worden verkocht.

Dit zijn de transactiekosten voor futures bij Quedex:

 • Maker Fee: 0,03%
 • Taker Fee: 0,05%

Wil je beginnen bij Quedex? Klik dan hier.

In onderstaande video leer je meer over het gebruik van futures bij het handelsplatform van Quedex.

Overige exchanges voor futures

Heb je nog niet het beste alternatief gevonden? Dan zou je eens kunnen kijken op de volgende exchanges:

Wat zijn futures?

Ben je nog nieuw met future trading? Dan is het verstandig om eerst meer te leren over future trading. Het is namelijk een compleet andere wereld dan normale crypto trading (spot trading), en het brengt veel meer risico's met zich mee. Zorg ervoor dat je weet wat deze risico's zijn.

Bij futures ben je aan het gokken op een koersstijging of -daling. Dat betekent dat je niet daadwerkelijk een cryptomunt koopt in de hoop dat deze in waarde gaat stijgen. Je koopt bij een future geen cryptomunt, maar een contract. In dit contract staat aangegeven of je een koersstijging of -daling verwacht.

Denk je dat de koers van Bitcoin gaat stijgen? Dan ga je long, en zul je winst maken wanneer de koers ook daadwerkelijk gaat stijgen binnen het vooraf afgesproken tijdsbestek.

Of denk je dat de koers van Bitcoin gaat dalen? Dan ga je short, en zul je winst maken wanneer de koers ook daadwerkelijk zal dalen binnen het vooraf afgesproken tijdsbestek.

Zo'n contract sluit je voor een bepaald termijn af. Je bepaalt van te voren dus al wanneer je een Bitcoin (of Ethereum) gaat kopen of verkopen.

Daarnaast is het ook mogelijk om een leverage te nemen. Dit is een hefboom waarmee je jouw positie nog sterker kunt innemen. Je kunt ervoor kiezen om je positie te versterken met 2, 5, 10, 25, 50 of 100x. Hiermee kun je dus jouw winst vergroten. Hetzelfde geldt voor het verlies dat je kunt maken. Een hefboom zorgt ervoor dat jouw verlies veel groter is dan de daadwerkelijke koersstijging- of daling.

Verlies pakken bij een future

Op het moment dat jouw positie de stop-loss grens heeft bereikt, wordt de positie gesloten en pak je jouw verlies op een future.

Om dit eenvoudig te kunnen uitleggen, nemen we even een voorbeeld.

Stel dat je een short contract voor Bitcoin koopt op een waarde van $30,000 met een 10x leverage, omdat je verwacht dat de koers van Bitcoin gaat dalen. Wanneer dat gebeurt en je pakt een rendement van $1,000, betekent dit dat je uiteindelijk dit bedrag x10 uitbetaald krijgt, wat neerkomt op $10,000. Hetzelfde geldt ook wanneer je verlies maakt.

Mocht je een stop-loss op een prijs van $31,000 hebben gezet, dan wordt deze positie automatisch verkocht wanneer het deze prijs aanraakt. Je hebt dan $1,000 verloren, en door de leverage komt het verlies uiteindelijk op $10,000 neer. Je kunt jezelf voorstellen dat dit dus erg nadelig uit kan pakken.

In onderstaande video leer je meer over Bitcoin futures.

De voor- en nadelen van futures

Er zijn verschillende voor- en nadelen te bedenken voor futures. Het is belangrijk om jezelf bewust te zijn van de voor- en nadelen, voordat je futures ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

Voordelen van futures

 • De fees die je betaalt voor future trading zijn vaak lager dan de kosten van spot trading.
 • Je hoeft niet daadwerkelijk een munt aan te schaffen om er winst (of verlies) op te maken.
 • Met minder geld valt een hoger rendement te behalen door het gebruik van leverage.

Nadelen van futures

 • Door de leverage kun je meer geld verliezen dan de waarde van je inzet.
 • Future trading is moeilijker te begrijpen en leren dan spot trading.
 • De leverage zorgt ervoor dat een koerswijziging veel meer effect heeft op de ingenomen posities.
 • Relatief gezien wordt er meer geld verloren met future trading dan met spot trading.

Waarschuwing voor het gebruik van futures

Ik kan dit artikel niet publiceren zonder je te waarschuwen voor het gebruik van futures. Het gebruik van futures brengt namelijk een groot risico met zich mee. Dit komt door het hefboomeffect, wat ervoor zorgt dat je meer geld kunt verliezen dat het geld dat je hebt ingelegd.

De meeste mensen die geld verliezen bij crypto trading, wisten van te voren niet waar ze daadwerkelijk geld in stopte. Door kennis op te doen over het product waar je in investeert, kun je zelf bepalen waarom en wanneer het verstandig is om geld in te stoppen.

Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de financiële producten waar je in investeert. Dat is altijd al belangrijk geweest, maar is helemaal belangrijk wanneer het je handelt met futures.

Conclusie

Ondanks dat het niet meer mogelijk is om futures bij Binance te kopen, is er geen reden voor paniek. Er zijn namelijk meer dan genoeg alternatieven voor crypto future trading. Zo kun je terecht bij:

 • BitMEX
 • Deribit
 • Bakkt
 • Kraken Futures
 • Quedex

De handel in futures kent veel voordelen. Zo is het mogelijk om met relatief minder geld een hoger rendement te behalen. Dit komt door het gebruik van de leverage, die ervoor zorgt dat je inzet wordt verhoogt zonder daadwerkelijk een hoger bedrag in te zetten.

Echter, dit zorgt er natuurlijk ook voor dat de handel in futures veel meer risico's met zich meebrengt. Je kunt namelijk ook meer geld verliezen dan het geld dat je hebt ingezet. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je mee handelt.

Heb je veel aan dit artikel gehad, waar ik de beste alternatieven voor Binance future trading met je bespreek? Of wil je graag nog meer weten over crypto trading? Meld je dan aan bij onze AllesOverCrypto Facebookgroep! We spreken er graag over alles wat met crypto en de blockchain te maken heeft en delen er waardevolle informatie met je. Hopelijk zien we je daar!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.