allesovercrypto-gto-gifto-schenkingsplatform-contentmakers

Gifto coin - donaties geven aan streamers

Er is maandag, 18 december 2017, een nieuwe coin uitgebracht op het Binance-platform. De naam is Gifto (GTO). Een token waarvan de verkoop van 300 miljoen stuks binnen één minuut was uitverkocht! De currency's worden al snel in gebruik genomen nu het populaire live-streaming-platform Uplive de adaptatie ervan heeft aangekondigd en met deze eerste twintig miljoen gebruikers lijkt het erop dat dit een platform is om in de gaten te houden. Wij hebben in dit artikel de relevantie informatie voor jou bij elkaar gezet en wensen je veel plezier bij het lezen ervan!

Wat is Gifto (GTO)?

De eerste live-streaming-applicatie die Gifto gaat gebruiken is Uplive. Uplive wordt dagelijks door twintig miljoen mensen in Azië gebruikt. Mensen streamen wat ze aan het doen zijn en anderen kunnen ernaar kijken en erop reageren. De content kan echt van alles zijn, net zoals bij Youtube. De een streamt bijvoorbeeld een game die hij aan het spelen, terwijl de ander aan het zingen is voor haar publiek. Het is een leuke manier om in contact te blijven met je vrienden en ook zeker een goede manier om jezelf podium te bieden voor al jouw kennis en kunsten. Naast het kijken en reageren kunnen mensen virtuele cadeautjes geven aan de live-streamer. Bekijk dit filmpje om hier een beeld van te krijgen:
 

 

De markt van live streamen is ontzettend hard aan het groeien en Gifto springt hier op in. Zij willen de interactie tussen contentmakers en hun publiek decentraliseren. De dienst Uplive is de eerste online streamingdienst die het Gifto-protocol gaat gebruiken. Vandaag de dag kopen gebruikers voor miljoenen dollars aan virtuele cadeaus. Dit zorgt vanaf moment één al voor een grote adaptatie van het Gifto-protocol.
Het uiteindelijke doel is om de gehele markt van online streamen te laten werken op het Gifto-protocol. Andere platformen waaraan we dan kunnen denken zijn Youtube, Facebook, Twitch en Instagram. De markt is ontzettend groot en groeit met de dag.

In de praktijk

Ik heb zelf het platform uitgeprobeerd om te zien hoe het allemaal in zijn werk gaat. Ik kan met mijn euro's GTO-tokens kopen. Op het desbetreffende socialmediaplatform kan ik virtuele cadeaus aanschaffen met deze currency. Je kunt hierbij denken aan ringen, drankjes, huisdieren et cetera. Het leuke is dat ik zelf unieke karakteristieken kan geven aan het cadeautje. Hiermee kan ik hem helemaal personaliseren en is het nog leuker om cadeaus te geven en te krijgen!

                                             gifto virtual gifts.jpg


Nadat ik wat cadeaus heb gekocht en aangepast naar mijn smaak, kijk ik een live-stream waarin iemand danst op het nummer: "Everybody dance now" en om even in de stemming te komen:Ze doen het erg goed en ik besluit om een cadeau'tje te geven. Ze krijgen van mij 10 xbloem.PNGen 1xring.PNG en dit vertegenwoordigd een waarde van 5 GTO. 
De overdracht van de virtuele cadeaus van mij naar de videomaker wordt geregeld via de Ethereum-blockchain. Hier wordt door middel van een smart contract automatisch het ID van de eigenaar aangepast. De nieuwe eigenaar kan ervoor kiezen de tokens te houden of in te wisselen voor euro's. Op deze manier ontstaat er een gedecentraliseerd economisch systeem.

Wat zijn de voordelen van Gifto?

 • Het vergroot de positie van het Uplive-platform.
  De 60,000 broadcasters (mensen die streamen) kunnen nu ook cadeaus van hun andere sociale media volgers ontvangen, zoals van Youtube, Facebook, Instagram et cetera. Hierdoor kunnen zij meer geld verdienen.
 • Gebruikers kunnen hun favoriete streamer op een leuke manier geld geven.
  Er is maar één manier om 10 euro te geven maar er zijn ontelbaar manieren om cadeaus ter waarde van 10 euro te doneren.
 • Potentie om het aantal cadeaus exponentieel te laten groeien
  Het huidige team van Uplive bestaat uit 300 werknemers en creëren maar 50 nieuwe cadeaus per maand. Door het Gifto-protocol kan iedereen zijn eigen cadeau creëren en zal naarmate de populariteit stijgt ook het aantal beschikbare cadeaus stijgen. Het doneren wordt daardoor steeds leuker!

Karakteristieken van de GTO-tokens

 • Bij de verkoop van de tokens lag de prijs op 0,10$. Participanten konden minimaal voor 0,3 Ethereum en maximaal voor 23 Ethereum aan GTO-tokens aanschaffen. 
 • In totaal zullen er 1 miljard tokens in omloop worden gebracht en daarvan zijn nu de eerste 300 miljoen van de hand gedaan. 
 • Bij de verkoop werden inwoners van Amerika, China, Vietnam, Iran, Noord-Korea, Algerije, Ethiopië, Syrië en Jemen uitgesloten van deelname. 
 • Gifto draait op de Ethereum-blockchain en de GTO-tokens zijn dan ook ERC20-tokens. Hierdoor kunnen ze in een Ethereum-wallet zoals 'MyEtherWallet' worden opgeslagen.

Wie zitten er in het team van Gifto?

Het bedrijf achter Gifto is Asian Innovations Group (AIG), een snelgroeiend mobiel internetbedrijf dat producten maakt voor de smartphone, met meer dan 100 miljoen gebruikers. Het eerder genoemde Uplive is een van de applicaties die zij hebben gemaakt. Andere noemenswaardige producten zijn:

 • PengPeng: een chat applicatie in Azië met meer dan 40 miljoen downloads
 • BigCat: maakt filmpjes voor youtube en trekt 150 miljoen kijkers per maand
 • Superfans: een fan applicatie dat het mogelijk maakt voor fans om hun idool te volgen op social media. De applicatie heeft al meer dan tien miljoen gebruikers sinds de oprichting in 2016. 


Het team achter Gifto is sterk en zeer ervaren:

 • Andy Tian: De CEO en oprichter van AIG en voorheen manager van Zynga China en lid van Google China. 
 • Charles Thach: Hij is de Chief Crypto Officer van Gifto en was voorheen werkzaam bij top investeringsbanken in Washington DC, Boston, Paris, New York en Hong Kong. 
 • William H.Nguyen: De Chief Crypto Architect van het team. In de afgelopen tien jaar heeft hij veel sociale netwerken, on-demand video streamingsdiensten en telecommunicatieapplicaties opgezet. Deze initiatieven waren goed voor tientallen miljoenen gebruikers van over de hele wereld. Ook is hij de maker van de technologie die het mogelijk maakt om een schaalbare cryptocurrency wallet te creëren. Hier rust een patent op en deze technologie zal gebruikt  worden voor de wallet van Gifto.

 

Een greep uit de Board of Advisors

De groep adviseurs zijn zeer gerespecteerd in de cryptowereld en een aantal noemenswaardige hiervan zijn:

Voor alle adviseurs kan je op Gifto's website kijken. 

Hoe ziet de roadmap voor Gifto eruit?

Alpha versie - Einde van 2017
Een gecentraliseerd gifto-protocol dat werkt op externe contentplatformen. Er wordt een pilot gedraaid met 5000 actieve streamers.
Beta version- Eerste kwartaal 2018
Het Gifto-protocol zal gedecentraliseerd op de externe contentplatformen gaan werken. 
Commerciële versie - Derde kwartaal 2018
Het gehele ecosysteem zal draaien op een platform dat wereldwijde expansie aan zal kunnen zodat alle streamers in de wereld Gifto kan gaan gebruiken.

Google Trends

Op Google Trends kan je gemakkelijk de populariteit van zoektermen vinden. Voer hier Gifto in en je krijgt de onderstaande grafiek te zien. Deze grafiek laat zien dat het zoekvolume naar Gifto vanaf begin december is toegenomen en zijn piek had op het punt dat de coin verhandelbaar werd op Binance. Daarna zat de markt in een dip en zochten minder mensen op Gifto. Nu de markt weer aantrekt zien we ook op deze zoekterm weer een volumestijging.

Hoe koop ik Gifto?

Gifto kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van GTO.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Druk links bovenaan op Crypto kopen en kies voor Bankstorting
 4. Zorg dat hij op het tabje Fiat staat in plaats van Crypto en controleer of hij op Euro staat
 5. Kies voor iDEAL wanneer je het geld direct op je account wilt hebben en Bank Transfer (SEPA) wanneer je het ook prima vindt als het een paar dagen duurt voordat het geld erop staat
 6. Wacht totdat jouw euro's op het Binance account zijn gestort
 7. Klik bovenaan op Handelen en selecteer Klassiek
 8. Je zit nu op het handelsgedeelte van Binance. Klik aan de rechterkant op FIAT en selecteer EUR
 9. Een aantal munten zijn op Binance te verhandelen voor euro's. Maar, de meeste worden verhandeld tegen Bitcoin. Zoek het handelspaar BTC/EUR op en koop met jouw euro's Bitcoin.
 10. Klik vervolgens het tabje BTC aan en zoek Gifto op aan de hand van z'n ticker GTO
 11. Je vindt nu het handelspaar BTC/GTO. Door die aan te klikken, kan je Gifto kopen
 12. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!

 

Get in touch!

Wil je meer weten over Gifto en met ze in contact komen? Klik dan door naar social media en de whitepaper via de volgende links:

Reddit     Twitter     Website

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.