Wat is Binance Launchpool?

Wat is Binance Launchpool?

Snel €10 verdienen?

  1. Maak een account aan
  2. Stort 10 euro
  3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Afgelopen periode kwamen allerlei crypto meer en meer in het nieuws, crypto bereikt steeds meer het grote publiek. Uiteraard hebben grote spelers zoals Elon Musk ervoor gezorgd dat de belangstelling eens zo groot is geworden. Dit heeft Bitcoin ook opnieuw naar een all time high geholpen!

Ondanks dat er zoveel cryptomunten zijn die het fantastisch doen, vergeten we ook wel eens dat er iedere dag nieuwe crypto bijkomen of reeds bestaan crypto waar ontzettend veel potentieel inzit. Via één van de grootste exchanges Binance, is het mogelijk om mee aan het begin te staan van deze coins in de Binance Launchpool.

Let op: hou er rekening mee dat de volgende uitleg over Binance Launchpool en de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mogen worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua investering ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Foto: Diego Ioppolo / Shutterstock.com

Bekijk snel

Ontstaan nieuwe tokens

In een decentraal netwerk met open sources kan iedereen met programmeerkennis een token op de markt brengen. Elke crypto is tenslotte zo gestart. Als je nagaat dat Bitcoin in oktober van 2010 slechts 10 dollarcent waard was, is het wel de moeite om een nieuwe crypto te ontwikkelen en een gooi te doen naar het grote succes.

In de praktijk gebeurt het dat er forks ontstaan van bestaande munten. Zo heb je inmiddels naast Bitcoin, ook Bitcoin Cash en Bitcoin SV. Dit zijn afsplitsingen van de huidige blockchain. Maar elke dag komen er ook gloednieuwe munten bij. Met de stijgende populariteit van crypto en de mogelijkheden die het biedt, zien we steeds meer en meer projecten bijkomen. Hier zitten ook cryptoparels tussen waarbij je een ontzettend hoog rendement kan krijgen. Ontdek in onze Masterclass hoe ook jij op zoek kan gaan naar de echte cryptoparels.

Deze nieuwe projecten hebben natuurlijk draagkracht nodig en willen gelanceerd worden zodat gebruikers investeren en geloven in hun project. Een mooie manier om dit te doen is door middel van launchpools zoals Binance. Wat een launchpool is en hoe het werkt, bespreken we later in deze blog.

Het doel van exchanges-wallet

Er zijn inmiddels zoveel exchanges dat we vaak door het bos de bomen niet meer zien. Er zijn grote internationale wallets zoals Binance, maar ook wallets die nog in opkomst zijn. Zo heeft BUX sinds kort ook een nieuwe ontwikkeling in hun app waarbij ze het mogelijk stellen om ook te investeren in Crypto. BUX Crypto is sinds kort ook live en staat nog in de beginfase, maar het Amsterdamse bedrijf is druk bezig om ook te investeren in een goede exchange-wallet. 

Portefeuille

Het hoofddoel van een exchange is natuurlijk het hebben van een portefeuille waar jij je munten in bewaart. Deze digitale wallet bevat al je valuta, of je nu met deze handelt of aan het HODL’en bent. Afhankelijk van het aanbod van crypto heb je één of meerdere wallets. Zo hebben veel investeerders meerder wallets omdat ze relatief nieuwe tokens niet kunnen kopen in hun huidige exchange. Heb je effectief meerdere wallets? Gebruik Blockfolio om een overzicht te krijgen van al je investeringen en je winsten.

Passief inkomen

Met crypto heb je verschillende manieren om extra rendement te krijgen op je investeringen. Op de grootste exchange Binance, heb je verschillende manieren om passief geld te verdienen. De meest gekende manier is door middel van staking. Staking is het proces waarbij je je munten in je portefeuille bewaard en hiervoor een beloning krijgt. Dit rendement is procentueel naargelang je eigen investering in de token. Het is niet mogelijk om eender welke munt te staken. Dit is afhankelijk van zowel je crypto als je exchange. Wist je trouwens dat je Ethereum pas kan staken vanaf 32ETH?

Ontstaan nieuwe munten

Afhankelijk van je welke wallet je gebruikt, heb je toegang tot nieuwe crypto die nog maar net op de markt komen. Grotere spelers zoals Binance hebben een veel groter aanbod waarbij je zelf kan onderzoeken welke munt voor jou interessant is. Andere exchanges zoals Bitvavo hebben eerder een beperkt aanbod met munten die reeds gekend zijn. Recentelijk heeft Bitvavo nieuwe crypto toegevoegd aan zijn wallet, ontdek of jouw favoriete munt hier al bij zit. Een grote exchange heeft doorgaans meer gebruikers waarbij er veel meer mogelijk is in het ontwikkelen van nieuwe munten, en dat is waar Binance Launchpool handig gebruik van maakt.

Doel Binance Launchpool

Het doel van de Binance Launchpool is het ontstaan van nieuwe crypto mogelijk maken. Wanneer gebruikers hun crypto investeren in DeFi-projecten, om liquiditeit te verschaffen in de pool, krijgen ze hier beloningen voor. Dit wordt Yield Farming genoemd. Binance introduceert daarom Launchpool waarbij gebruikers hun crypto, BNB, USD en andere tokens, investeren in een pool, en hiervoor beloond worden. Deze beloning is door middel van nieuwe crypto die aan de start staan van hun ontwikkelingen.

Deelnemen met Binance Launchpool

Heb je nog geen account op Binance? Open hier een account en ontdek de wondere wereld van crypto! Om deel te nemen aan Binance Launchpool ga je naar je dashboard naar Launchpad. Hier vind je alle launchpool projects.

Dit zijn alle projecten waarbij jij kan investeren in ruil voor nieuwe crypto. Bij launchpad krijg je een overzichten van de projecten die nog niet gelanceerd zijn, maar ook krijg je een overzicht van de projecten die reeds zijn afgelopen.

Launchpool Biance

Je hebt drie verschillende pools waarin jij kan investeren, afhankelijk van de crypto die jij wilt gebruiken. In bovenstaand voorbeeld kan jij kiezen tussen BNB, BETH of BUSD. Het principe is hetzelfde voor de verschillende pools, hoewel je verschillende rendementen hebt. Je kan hier kiezen voor de crypto die jij in je wallet hebt, of een bepaalde hoeveelheid aankopen om te investeren in een Launchpool.

Launchpool Binance 2

Wanneer je hebt gekozen voor een launchpool, krijg je meer informatie te zien. Bovenaan krijg je alle informatie van de huidige launchpool, waaronder de zogenaamde farming periode. Dit is essentieel om te weten alvorens je je tokens vastzet. De opgegeven rente is bepaald op de vooropgestelde periode, in dit voorbeeld 14 dagen.

Je kan op elk moment kiezen om je eigen investeringen uit de launchpool te halen. Bovenstaande balans krijgt elke uur een update, zo zie je steeds wat je beloning is. Wil je niet langer investeren in de launchpool? Claim je beloning en stap uit de pool.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Bovenaan heb je rechtstreeks toegang tot hun website en whitepaper. Het lezen van een whitepaper is ontzettend belangrijk omdat je natuurlijk wil weten wat het project doet en wat hun doelstellingen zijn. De crypto die je krijgt als beloning zijn allemaal onbekende munten, daarom is het wel zo belangrijk om na te gaan of jij achter hun project staat en of jij ook gelooft dat ze een toekomst hebben. Je wil tenslotte tokens krijgen waar je in gelooft en waarvan jij denkt dat ze een groot rendement gaan opbrengen. Afgelopen september 2020 was Alpha ook onderdeel van een nieuwe crypto in de Binance launchpool, als je weet dat de prijs van 0,03 cent begin september naar maar liefst 2 euro 19 is gegaan begin februari. Dan heb je hier een behoorlijk rendement te pakken!

Rechtsboven zie je een timer die aangeeft hoelang het project nog loopt. Zo weet je hoeveel tijd jij nog hebt om je te verdiepen in het project en of je ook wil investeren.

Launchpool Biance 3

Risico’s Binance Launchpool

Het risico om investeren in Binance Launchpool in erg laag. Het is een vorm van flexibel investeren, hierdoor kan je steeds zelf bepalen wat je doet met je crypto en hoe je deze wil gaan handelen. De Binance Launchpool is er om nieuwe munten te lanceren en verder te ontwikkelen, maar verder zit jij nergens aan gebonden.

Volatiliteit

Het investeren in een launchpool is flexibel van aard. Dit wil zeggen dat je er steeds voor kan kiezen om je investering terug op te vragen inclusief de nieuwe munten die je hebt verdiend in die tijdspanne. Je kan dus niet handelen met deze investeringen alvorens je deze uit de pool hebt gehaald. Wanneer je in een erg volatiele markt zit, kan het zijn dat snel wil handelen met deze munten, maar deze eerst opnieuw uit je pool moet halen. Het handelen met crypto gebeurt doorgaans in een erg volatiele markt.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om extra rendement te krijgen op je investeringen. Velen halen hun rendement uit stakingsopbrengsten, waarbij ze een procentueel deel van de munt krijgen die ze staken. Bij Binance Launchpool krijg je als het ware een nieuwe munt als beloning voor het staken. Alvorens je investeert, analyseer het project. Je wil tenslotte enkel investeren in projecten waarin je zelf gelooft. Wanneer je tenslotte gelooft in het project en de munt, kan het zomaar zijn dat rendement hiervoor op termijn veel groter kan zijn. Vergeet niet dat elke crypto klein is gestart!

Benieuwd welke van onze Facebookgroep leden al mooi rendement hebben behaald via de Binance Launchpool of heb je vragen? Dan beantwoorden we deze graag voor je! Wil je zelf op zoek naar cryptoparels? In onze Masterclass vertellen we hoe jij zelf parels kan vinden!

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!