De Binance Coin - BNB op blauwe achtergrond

Wat is de Binance Coin - BNB?

Ben je ooit in een van de vele Disneyparken in de wereld geweest? Tussen 1987 en 2016 kon je er Disney dollars kopen en hiermee kon je door het hele park betalen. De biljetten zijn er in de vorm van $1, $5, $10, $20 en $50 biljetten. Ze hebben Mickey Mouse, Donald Duck, Goofy en Pluto of bekende en herkenbare Disneypark gebouwen erop gedrukt. Hoe cool is dat?
Ze waren een instant hit en zijn nog steeds geldig in alle parken. Ze zijn echter ook een 'collector item' geworden. Vanaf dag één dat ze uitkwamen eigenlijk, maar zeker toen bekend werd dat ze niet meer verkocht zouden worden. Er zijn al deals van US $ 10,000. - bekend en het einde is nog niet in zicht, ze stijgen alleen maar in waarde.

Changpeng Zhao ook bekend als CZ, de eigenaar van Binance heeft ook zijn eigen Disney dollar, bij wijze van spreken! Hij heeft voor zijn Binance blockchain en website de Binance Coin - BNB. 

Deze munt gaan we uitvoerig in deze blog bespreken. Pak er een lekkere stoel bij met de telefoon, laptop of pc in de aanslag.

Eerst onze disclaimer;

“Alles wat ik zeg of schrijf is louter algemene informatie en alléén bedoeld als algemene informatie. Het bevat geen investeringsadvies noch een aanbod, uitnodiging of aanbeveling om een financieel instrument aan te kopen of te verkopen of om een andere transactie aan te gaan. Wij zijn geen professioneel financieel adviseurs. Als je in crypto wilt investeren, investeer dan alleen geld dat je bereid bent te verliezen, want de kans dat je het verliest is altijd aanwezig. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de investeringskeuzes die jij maakt, de enige die hiervoor verantwoordelijk is, ben jij zelf.”

Coverfoto door Nadezda Murmakova/Shutterstock

Bekijk snel

Hieronder kun je een video zien hoe je crypo-dust kunt omzetten in Binance Coin – BNB. Crypto-dust zijn kleine hoeveelheden cryptocurrency die overblijven na trades. De hoeveelheid is te klein om mee te handelen, maar je kunt het op Binance handig omzetten naar de Binance Coin.

Wat is de Binance Coin-BNB?

Binance Coin (BNB) is een cryptocurrency die kan worden gebruikt om te handelen en vergoedingen te betalen op de Binance cryptocurrency exchange. De Binance Exchange is sinds januari 2018 de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld en faciliteert meer dan 1,4 miljoen transacties per seconde.

De Binance Coin - BNB drijft het Binance-ecosysteem aan en is de oorspronkelijke munt van de Binance Chain. Er zijn verschillende aanwendingen voor deze munt, waar we snel op terugkomen.

De geschiedenis van de Binance munt - BNB.

De Binance munt - BNB werd gelanceerd via een Initial Coin Offering (of ICO) dat plaatsvond van 26 juni tot 3 juli 2017 - 11 dagen voordat de Binance Exchange werd geopend om te handelen.

De Binance Coin draait ook al een tijdje mee in de top van alle cryptocurrency’s. 

Wat zijn de kenmerken van de Binance Coin-BNB?

De Binance Coin - BNB is een ERC20-token gebouwd op Ethereum. Het totale aanbod is beperkt tot 200 miljoen BNB, waarna er geen munten meer worden aangemaakt.

Er werden 100 miljoen BNB's aangeboden in de ICO, maar het huidige totale aanbod is lager dan dat vanwege de periodieke 'burn events'.
Deze burn events moeten ervoor zorgen dat de Binance Coin zijn waarde behoud. Dadelijk bespreken we waar de Binance Coin zoal voor gebruikt kan worden. We zullen dan zien dat dit hoofdzakelijk is om op de Binance chain transactiekosten mee te betalen. Elk jaar krijg je echter minder korting. Het is in de lijn van de verwachtingen dat de Binance Coin daarom ook in waarde zal dalen. Door deze burns, die vastgelegd zijn in de whitepaper en elk kwartaal plaatsvinden, wordt het totale aanbod van Binance Coin van 200 miljoen teruggebracht naar 100 miljoen. Op deze manier probeert Binance de waardevermindering van de munt tegen te gaan.

Hieronder is een video die goed uitlegt wat een token burn is.

Waar kun je de Binance Coin – BNB voor gebruiken?

Je kunt de Binance Coin - BNB voor allerlei doeleinden gebruiken, maar op dit moment hoofdzakelijk om handelskosten op de Binance Chain mee te betalen.  We gaan bekijken wat er verder nog met deze munt gedaan kan worden.

Aan ICO’s deelnemen

Je kunt de Binance-munten ook gebruiken om te investeren in bepaalde ICO's die worden vermeld via het Launchpad-programma van Binance.

Handelskosten betalen

Dit is het meest gebruikte manier om deze munt te gebruiken. De kortingen op je handelskosten zien er als volgt uit:

 • 1e jaar - 50%
 • 2e jaar - 25%
 • 3e jaar - 12,5%
 • 4e jaar - 6.75%
 • 5e jaar - geen korting

Dit verklaart nu ook waarom Binance deze munt elk kwartaal aan het verbranden of burnen is. Zoals eerder, hierboven al uitgelegd is.

Betalingen

Er zijn diverse manieren hoe je de Binance Coin voor betalingen kunt gebruiken. Een paar voorbeelden zijn:

 • Pundi X - aankopen maken in winkels die het XPOS-apparaat van Pundi X gebruiken. 
 • Crypto.com - betaal met BNB via de Crypto.com creditcard.
 • Monetha - je kunt met BNB betalen bij Monetha handelaren.
 • Bij HTC Exodus, Coinpayments, Coingate, coinify en NOWPayments kun je met je Binance Coin - BNB terecht.

Reizen

 • Travelbybit - je kunt in Australië met BNB betalen bij zaken die hierbij zijn aangesloten.
 • Trip.io - met BNB betalen op deze hotelboekingssite.
 • Travala.com - Voor je wereldwijde accommodatie met BNB betalen bij deze firma.

Entertainment

 • Machi X - Koop muziek copyright tokens op Machi X met BNB.
 • ADAMANT messenger - verstuur BNB via dit social media platform.
 • BNB-Lotto - gebruik BNB om met een eenarmige bandiet te spelen, andere games te spelen of aan grote jackpots in loterijen deel te nemen.
 • Bij VIBE, AERON, Axie Infinity en Steenmonster kun je ook je BNB's gebruiken.

Service

DENT - betaal met BNB op DENT-apps.

MyWish - met je BNB kun je voor het opzetten van smart contracts betalen op MyWish.

PureVPN - je kunt BNB gebruiken om voor deze service te betalen.

BitTorrent, Storm, Canya en CenterServe zien ook graag je Binance Coin munten.

Financieel

Nexo en ETHLend- gebruiken BNB als onderpand voor leningen.

Bitcoin Suisse - koop en verkoop BNB met verschillende fiat currency's.

LNDR - samen rekeningen betalen met vrienden door gebruik te maken van Binance Coins.

Moeda en NAGA zijn ook Binance Coin vriendelijk.

Er zijn dus best wel mogelijkheden om je Binance Coin - BNB ook voor andere doeleinden te gebruiken dan alleen maar om korting op de Binance Chain te krijgen. De mogelijkheden van de munt zijn nog een beetje beperkt op het moment, maar Binance is er veel aan gelegen om de gebruikersmogelijkheden van deze munt uit te breiden. Zeker iets om in de gaten te houden. Het verklaart ook een beetje waarom deze munt het zo goed doet in alle cryptomunten lijsten en in de top 10 meedraait.

Image
Binance coin op CoinMarketCap
dennizn/Shutterstock

Wat is een geschikte wallet voor de Binance Coin-BNB?

De meest geschikte wallet voor je Binance Coin - BNB is de Ledger Nano X. Er zijn ook nog mobiele en online opties. We bekijken ze hier beneden. Bekijk deze blog voor een uitvoerige uitleg wat de beste wallets zijn.

Hardware wallets

Ledger Nano X

Op dit moment de beste hardware wallet die er te krijgen is. Het is een HD-wallet die 1000+ cryptocurrencies ondersteunt met zijn software-interface Ledger Live. 
Een HD Wallet, of Hierarchical Deterministic wallet, is een digitale wallet die automatisch een hiërarchische structuur van privé/openbare adressen (of sleutels) aanmaakt, zodat de gebruiker ze niet zelf moet genereren.

Let er wel op dat de Ledger Live-app de BNB-munten niet ondersteunt, maar je moet de web wallet van de Binance Chain gebruiken om BNB op je Ledger Nano X op te slaan. Het zou me niet verbazen als Ledger Live binnenkort ook de Binance Coin accepteert.

Ledger Nano S

De voorganger van de Nano X. Het biedt dezelfde beveiligingsstandaard als Nano X, maar heeft minder functies. Zoals dat het geen batterij en Bluetooth heeft.

Mobiele wallets

Trust wallet

Deze wallet is onderdeel van het Binance netwerk. Een vrij logische keuze dus. Trust wallet ondersteunt zowel iOS- als Android-telefoons met meer dan 50 cryptocurrencies, inclusief Binance Coins. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare mobiele wallet voor Binance Coin, hoef je eigenlijk niet verder te zoeken.

Web wallets

Binance chain web wallet

Weer een product van het Binance imperium. Binance web wallet is de officiële wallet voor de Binance Coin. De portemonnee is rechtstreeks geïntegreerd met de Binance DEX, waar je je BNB-munten en andere cryptocurrencies op kunt zetten en zo de controle over je geld kunt behouden.

De Binance web wallet kan worden geïntegreerd met je Ledger wallets, zodat je eenvoudig je Binance Coins op een Ledger wallet kunt opslaan met behulp van de interface van de Binance web wallet. Dit is handig als je niet graag web wallets gebruikt.

Image
Binance munt op een pc
Nadezda Murmakova/Shutterstock

Wie zijn het team, adviseurs en partners van de Binance Coin - BNB?

Volgens de whitepaper is Binance opgericht in China door Changpeng Zhao, die CTO was van OKCoin en daarna oprichter en CEO van BijieTech. Roger Wang is medeoprichter en de CTO. James Hofbauer is de chief architect. Paul Jankunas is de VP of engineering. Allan Yan en Sunny Lee zijn respectievelijk product- en operations director. Dit zijn allemaal zeer ervaren mensen in hun vakgebied.

Er is een zeer uitgebreid team van adviseurs en investeerders bij Binance betrokken. Zo traden na de lancering onder andere Yi He (CMO of Yixia Technology en co-founder van OKCoin), Matthew Roszak (Bloq co-founder), Roger Ver (CEO van Bitcoin.com), Guicheng Xiong (Mede-oprichter van 91 Wireless, overgenomen door Baidu voor $ 1,9 miljard USD) ook toe tot het Binance-team. Zeer gerespecteerde namen in de crypto wereld.

Hun hoofdzetel is nu in Malta. 

Binance is sindsdien exponentieel gegroeid en het is nu de grootste crypto exchange op de wereld.

Omdat Binance Coin nu in grote hoeveelheden wordt verbrand om het aanbod te beperken, zijn er nu geen teams die aan de ontwikkeling van het token zelf werken.

Roadmap

 • Binance DEX Testnet - Februari 2019 - Testnet

Binance lanceert het testnet voor zijn gedecentraliseerde exchange

 • Binance Chain Mainnet - April 2019 - Mainnet

Het mainnet wordt gelanceerd met vooraf geselecteerde validators die blokken (blocks op de blockchain) produceren

 • BNB ERC-20 Mainnet Swap - April 2019 - Token Migratie

ERC-20 BNB worden geruild voor BEP2-tokens

Elk kwartaal worden er Binance coins verbrand, zoals in het whitepaper beschreven staat.

Image
Grafiek met informatie over het burnen of verbranden van de Binance coin - BNB

De roadmap volgt de planning van het whitepaper heel goed. Ik zou haast durven te zeggen dat het er beter uitziet dan ze ooit verwacht hebben sinds de oprichting.

Populariteit

Binance Coin - BNB is het native token van de Binance-exchange, de grootste crypto-exchange ter wereld op dit moment. De munt heeft op dit moment een marktkapitalisatie van meer dan 44,15 miljard USD en een dagelijks handelsvolume van meer dan 8.5 miljard USD.

Ze staan al lang in de top 10 en in maart 2021 staat alleen Bitcoin en Ethereum boven de Binance Coin.

Met die populariteit zit het wel snor voor de Binance Coin - BNB.

Is er kritiek op de Binance Coin - BNB?

Het belangrijkste punt van kritiek is de afhankelijkheid van Binance. Het is een gecentraliseerde munt en wordt gecontroleerd door een bedrijf met winstoogmerk. De functionaliteit en winstgevendheid van Binance Coin - BNB hangen nauw samen met de populariteit van het Binance-platform. Het is dan ook logisch dat als er iets met Binance zou gebeuren, BNB zal lijden.

Binance is ook een gecentraliseerde exchange. Een gecentraliseerde beurs biedt op zichzelf voordelen, waaronder geavanceerde functies en tools, gebruiksgemak en, misschien nog belangrijker, liquiditeit.

Het heeft echter ook zijn nadelen. Het geld staat vast op de exchange, niet bij jou.

Gecentraliseerde uitwisselingen vereisen ook KYC- (Know Your Customer) en AML (Anti-Money Laundering) verificatie-processen, die soms vervelend kunnen zijn of niet goed functioneren. Het wordt ook meer bedreigd door hacks en diefstal in vergelijking met zijn gedecentraliseerde concurrenten.

Je kunt ook het nut van de munt betwijfelen. Zonder smart contract functionaliteit zijn dApps onbereikbaar op Binance. Het ontbreken van deze functionaliteit betekent niet noodzakelijkerwijs dat een token wordt gediskwalificeerd. In het geval van BNB wordt het gebrek aan smart contracts gecompenseerd door andere use-cases, bijvoorbeeld als het native token van Binance Chain.

Een ander probleem waarmee veel tokens worden geconfronteerd, heeft te maken met hun classificatie. Als een token wordt gedefinieerd als een security, is dat een belangrijk moment. Zo snel het token is geclassificeerd als een security, krijgt het met veel nieuwe regelgevings-uitdagingen te maken. Je kunt dan vaak het token niet op markten aanbieden zoals Canada en de Verenigde Staten.

We hebben nu naar diverse kritiekpunten van de Binance Coin gekeken. Kritiek is gezond en je moet ook naar de mindere kanten van een munt of token kijken. Al deze kritiek op de Binance Coin betekent echter niet dat je deze munt dus maar moet opgeven. Helemaal niet, want op zijn Cruijffs gezegd, “elk nadeel hep ook zijn voordeel”. Geen smart contracts hebben wordt gedeeltelijk opgeheven door andere voordelen die de munt op de Binance chain heeft. Een gecentraliseerde exchange betekent dat er weer andere voordelen zijn tegenover een gedecentraliseerde exchange. Het is onder andere gebruikersvriendelijker. 

Image
Binance coin gaat omhoog op de beurzen
AlekseyIvanov/Shutterstock

Conclusie

Op dit moment ligt de waarde van Binance Coin - BNB op de eerste plaats binnen de exchange. Dit maakt deze cryptomunt uniek onder de meeste nieuwe munten omdat het al een praktische use-case heeft. 

De meeste investeerders zullen de hoogste ROI (return on investment) halen uit het verzilveren van de BNB-korting. In de toekomst is het echter mogelijk dat de waarde van Binance Coin - BNB als activa kan groeien. De eerste investeerders hebben al een groot rendement op Binance Coin gezien. Het zal interessant zijn hoe de Binance Coin zich verder gaat ontwikkelen. 

Bij Binance is er in elk geval de ambitie om er meer van te maken dan alleen een munt die je voor korting op de exchange kunt gebruiken.

Mocht je nog meer vragen hebben over de Binance Coin – BNB, dan ben je van harte welkom op onze AllesOverCrypto Facebookgroep. Hier kun je al je vragen over de BNB kwijt en je vind er ook talloze andere crypto gerelateerde discussie met AOC-medewerkers en groepsleden.

Hoe koop ik Binance Coin?

Binance Coin kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van BNB.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Druk rechtsboven op Wallet en vervolgens Spot
 3. Zoek Bitcoin (BTC) op en druk ernaast op Deposit (storten) 
 4. Aan de rechterkant verschijnt er een QR-code met daaronder een reeks aan getallen en cijfers. Dit is jouw unieke Bitcoin adres.
  Kopieer dit adres.
 5. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 6. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 7. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 8. Koop Bitcoin en stuur deze vervolgens naar jouw Bitcoin adres dat je eerder hebt gekopieerd.
 9. Wacht totdat de Bitcoins op Binance zijn aangekomen.
 10. Ga op Binance naar Trade -> Classic en klik BNB aan
 11. Koop de gewenste hoeveelheid Binance Coin aan
 12. Gefeliciteerd, je hebt succesvol een cryptocurrency gekocht!
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.