Market cap
€0,00
Volume (24h)
€0,00
Circulating supply
0,00
Max supply
-
All Time High
ICO
-
Daily close
-
Weekly close
-
Monthly close
-

Als je ... geleden een investering van €100 in BitTorrent had gedaan dan was dat nu:


Waarde nu
Vanaf het begin
-
1 jaar
-
1 maand
-
1 week
-
1 dag
-

Ben jij een fanatiek gebruiker van torrentwebsites? Dan ben je vast bekend met de frustraties wanneer een download ontzettend traag verloopt. Mensen voor jou hebben dezelfde mooie film gedownload en zijn vervolgens te egoïstisch om het bestand weer te uploaden. Gelukkig heeft BitTorrent hier dé oplossing voor gevonden en blockchain speelt hier een belangrijke rol in. Hoe ze deze technologie willen integreren in hun platform lees je in dit artikel!

Bekijk snel

Wat is BitTorrent (BTT)?

BitTorrent is een bestaand peer-to-peer platform dat veel mensen al jarenlang gebruiken voor de uitwisseling van bestanden. Deze bestanden staan niet bij BitTorrent zelf opgeslagen, maar worden decentraal uitgewisseld tussen gebruikers die op dat moment meedoen aan het up- en downloaden. Op het platform worden documenten, foto's en ook hele films met elkaar gedeeld.

Wanneer iemand een bestand downloadt dan zal hij automatisch het gedeelte dat hij al binnen heeft gehaald ook weer uploaden op het platform. Doordat het wordt geüpload kan iemand anders hem weer downloaden. Hoe meer mensen tegelijkertijd downloaden en uploaden, hoe sneller deze processen zullen gaan. 

Overheden zijn geen fan van torrents aangezien er veelal illegale bestanden worden uitgewisseld. De torrentwebsite 'The PirateBay'  is veel negatief in het nieuws geweest en een aantal internetproviders hebben zelfs de toegang tot deze website geblokkeerd. 

Tokenizen van het platform

BitTorrent wil nu graag het decentraal delen van bestanden 'tokenizen' door middel van hun eigen cryptocurrency. Ze willen de makers van content aansporen om in contact te komen met hun publiek. De geïnteresseerden kunnen dan aangeven welke content ze van hen willen zien en hier een vergoeding voor geven in de vorm van een cryptocurrency. Deze munt maakt het mogelijk dat het geld uitgewisseld kan worden zonder tussenpersoon.

Naast het vergoeden van de content creator zullen ook de uploaders een vergoeding krijgen. Wanneer iemand een bestand heeft gedownload, dan is er voor hem geen échte reden om te blijven uploaden zodat anderen het bestand ook kunnen downloaden. Door middel van de cryptomunt kan de uploader vergoed worden voor zijn uploadwerkzaamheden. Hierdoor worden gebruikers gestimuleerd om voor een langere tijd hun client te laten aanstaan om te uploaden. Hoe meer mensen dit doen, hoe sneller het bestand gedownload kan worden. 

BitTorrent heeft z'n eigen cryptomunt uitgebracht op de blockchain van Tron. Dit is geen verrassing aangezien Tron eerder het bedrijf voor $126 miljoen heeft overgenomen. De naam voor de munt is 'BitTorrent Token' en draagt de ticker BTT. Meer dan 100 miljoen mensen gebruiken het BitTorrent-platform en deze grote groep zal snel in aanraking komen met de BTT-munt. 

De ontwikkelingen binnen BitTorrent liggen in het verlengde van het doel dat Tron heeft met zijn blockchain. Ze willen namelijk dat blockchain mainstream gaat worden en dit is een stap in de juiste richting. Het samengaan van BitTorrent en Tron en het gezamenlijke doel wat daaruit is voortgekomen noemen ze 'Project Atlas'.

De Token van BitTorrent: BTT

BitTorrent token is een TRC-10 token dat gebaseerd is op de Tron blockchain. Tron staat bekend om zijn hoge transactiesnelheid en hier zal BitTorrent van profiteren. Om ervoor te zorgen dat mensen de munt in handen krijgen, hebben ze een ICO gelanceerd op het Launchpad platform van Binance. De munt was te koop voor $0,00012 en je moest er minimaal 100.000 afnemen. De minimale investering lag dus op 12 dollar. Het maximale bedrag waarvoor je de munten mocht aankopen lag op 20.000 dollar. 

De ICO begon op 28 januari 2019 en verliep in twee sessies die tegelijkertijd werden gehouden. De eerste sessie was voor de mensen die met de Binance token wilden betalen en de andere was bedoeld voor betalingen met de Tron token. De BTT-munt was blijkbaar erg in trek aangezien beide sessies binnen 15 minuten waren uitverkocht!

Welke rol heeft de token?

De utility token wordt gebruikt om:

 • gebruikers te stimuleren om langdurig bestanden te blijven uploaden. Hierdoor kunnen bestanden sneller worden gedownload en wordt het voor meer mensen aantrekkelijk om het platform te gebruiken;
 • crowdfundingacties te houden om de creatie van nieuwe bestanden te financieren;
 • content creators te stimuleren om nieuwe bestanden te maken en aanvullende diensten te leveren zoals het houden van een live-stream; en
 • bij te dragen aan de massa-adoptie van blockchain en cryptocurrency's in de wereld van nu.
Kenmerken
Token symbool BTT (BitTorrent Token)
Totaal aantal tokens 990,000,000,000
Aantal tokens in omloop 89,100,000,000
Prijs tijdens ICO $0,00012
Token type TRC-10 (gebaseerd op het Tron-protocol)
ICO streefbedrag $7,2 miljoen en dit is binnen 15 minuten behaald

Geschikte wallet voor de token

BTT is een token dat is gebaseerd op de blockchain van Tron. Je kan de munten dan ook opslaan op een wallet dat compatibel is met TRC10-tokens. Deze wallets vind je op de website van Tron.

Team

Het totale team van dat zich met BitTorrent en zijn token bezighoudt, bestaat uit 19 mensen, waarvan 12 developers zijn. De belangrijkste drie mensen staan in de onderstaande tabel.

Naam Functie Ervaring
Justin Sun Oprichter van Tron en de CEO van BitTorrent
 • Adviseur bij Ripple Labs
 • Oprichter en CEO van Callme (PEIWO)
Justin Knoll VP of Product Management van BitTorrent
 • Senior Software Engineer bij HBI Consulting
 • Oprichter van Noema Design
 • Senior Software Developer bij Technology By Design
Marcus Zhao Head of Public Chain van BitTorrent
 • Head of blockchain bij Ruibo
 • Senior algoritme-zoeker bij Lianshang Network Technology

Roadmap

Het team werkt dagelijks hard om de gestelde doelen te behalen. In de roadmap van hieronder staat aangegeven wat zij de komende drie kwartalen willen bereiken.

 •  

  Q1 2019

  01-01-1970

  • Afronding van de on-chain en off-chain exchange server-side ontwikkeling.
  • Afronding van de swarm analyse-framework.
  • Uitgeven van TRC-10 BTT tokens.
  • De wallet door de eerste groep gebruikers laten testen.
 •  

  Q2 2019

  01-01-1970

  • Lancering van de wallet op de client.
  • De wallet met on-chain / off-chain exchange laten zien aan de testgroep.
  • Afronding van de BTT airdrop die wordt gegeven aan iedereen die BTT-tokens heeft.
 •  

  Q3 2019

  01-01-1970

  • Publiceren van de BEPs gerelateerd aan het tokenizen van het BitTorrent protocol.
  • Het mogelijk maken om Tron tokens op de wallet op te slaan. Hierdoor zullen ook alle TRC-10 en TRC-20 tokens op de wallet kunnen worden bewaard.
  • Experimenteren bij het integreren van decentrale applicaties (dApps).

Populariteit

BitTorrent heeft in de afgelopen jaren veel gebruikers aan zich gebonden en velen kennen het decentrale platform dan ook. Doordat ze al een lange tijd actief zijn, hebben ze op social media al veel volgelingen. Nu ze zijn overgenomen door Tron én een eigen token hebben uitgebracht, zijn de socialmedia-cijfers hard omhoog aan het gaan. In de tabel van hieronder staat aangegeven hoeveel duizend volgers ze per platform hebben.

Populariteit BitTorrent
Twitter 70k volgers
Telegram 64k volgers
Facebook 660k volgers
Reddit 2,6k lezers

Kritiek

Simon Morris, de voormalig Chief Strategy Officer, heeft zijn twijfels uitgesproken over of de blockchain van Tron het hoge volume van de BTT-token aan zal kunnen. Hij noemde dit in een interview met het BREAKER Magazine. Op het moment van schrijven, is het handelsvolume van de BitTorrent-token $400 miljoen dollar. Dit is nog hoger dan het volume van Tron zelf. De toekomst zal uitwijzen of het netwerk deze extra werkdruk aankan.

Conclusie

 • BitTorrent is een bestaand platform voor het decentraal uitwisselen van bestanden. 
 • Ze hebben nu een cryptocurrency uitgebracht dat is gebaseerd op de blockchain van Tron. Dit is zeker geen toeval te noemen aangezien ze eerder zijn overgekocht door Tron.
 • Door het tokenizen van het BitTorrent-platform zullen meer content creators worden gestimuleerd om bestanden te maken en te delen. Daarnaast zullen meer gebruikers zich gestimuleerd voelen om te blijven uploaden. Hierdoor zullen downloads sneller verlopen waardoor het voor steeds meer mensen interessant wordt om BitTorrent te gaan gebruiken. 
 • De 100 miljoen gebruikers van BitTorrent komen in aanraking met blockchain en cryptomunten en dit kan een positieve invloed hebben op de massa-adoptie van de technologie.
 • De BitTorrent Tokensale was binnen 15 minuten uitverkocht en de munt is direct daarna 9x over de kop gegaan. Dit laat zien dat de munt erg gewild is en dat mensen veel vertrouwen hebben in het samengaan van BitTorrent met Tron. De toekomst zal uitwijzen of Project Atlas zijn doelen gaat verwezenlijken. 
 
Bronnen
ma, 18/02/2019 - 14:00

BitTorrent - Airdrop voor alle Tron-houders

Iedereen die Tron bezit, heeft recht op de maandelijkse airdrop van BitTorrent. Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen!
di, 12/02/2019 - 06:00

BitTorrent Token (BTT) - Uitleg in 10 punten

Het bekende p2p-platform, BitTorrent, heeft zijn eigen cryptomunt gelanceerd! Waar de munt voor dient lees je in dit artikel!
Exchange Pair Volume (24h) Prijs Volume (%)
BitTorrent
1 BitTorrent =
€0,00
Euro

Hoe koop ik BitTorrent?

BitTorrent kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van BTT.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Druk links bovenaan op Crypto kopen en kies voor Bankstorting
 4. Zorg dat hij op het tabje Fiat staat in plaats van Crypto en controleer of hij op Euro staat
 5. Kies voor iDEAL wanneer je het geld direct op je account wilt hebben en Bank Transfer (SEPA) wanneer je het ook prima vindt als het een paar dagen duurt voordat het geld erop staat
 6. Wacht totdat jouw euro's op het Binance account zijn gestort
 7. Klik bovenaan op Handelen en selecteer Klassiek
 8. Je zit nu op het handelsgedeelte van Binance. Klik aan de rechterkant op FIAT en selecteer EUR
 9. Een aantal munten zijn op Binance te verhandelen voor euro's. Maar, de meeste worden verhandeld tegen Bitcoin. Zoek het handelspaar BTC/EUR op en koop met jouw euro's Bitcoin.
 10. Klik vervolgens het tabje BTC aan en zoek BitTorrent op aan de hand van z'n ticker BTT
 11. Je vindt nu het handelspaar BTC/BTT. Door die aan te klikken, kan je BitTorrent kopen
 12. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!

BitTorrent

Tags

Social media