Passief geld verdienen met Binance

Passief geld verdienen op Binance

Er zijn verschillende manieren om passief geld te verdienen online, denk maar aan verschillende affiliate programma’s bij allerlei websites. Maar wist je dat je ook passief geld kan verdienen met je crypto? Passief geld is geld dat je verdient zonder hier iets voor te hoeven doen, klinkt zeer goed toch? Absoluut! Hoewel passief geld verdienen zeker mogelijk is, moet je uiteraard weten wat de mogelijkheden zijn. In deze blog bekijken we op welke manieren jij passief geld kan verdienen op Binance, en dat zijn er een hele hoop!

Let op: hou er rekening mee dat de volgende uitleg over passief geld verdienen op Binance en de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mogen worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua investering ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Pak Binance erbij

Bekijk snel

Wat is passief geld?

Wanneer we kijken naar het begrip ‘passief geld’ wordt dit vaak gedefinieerd als ‘geld waar je niets voor hoeft te doen’. Een duidelijk voorbeeld is natuurlijk de “aantrekkelijke rente” die je krijgt over je spaarrekening. Wanneer deze rente jaarlijks 5% zou zijn op een bedrag van 10.000 euro, zou je als het ware 500 euro ‘passief geld’ verdiend hebben. Hoera, 12 maanden wachten en je geld op de bank laten staan voor 500 euro extra, dat is zo een 40 euro per maand. Wil je hiervoor elk jaar 10.000 euro aan de kant zetten waar je niets mee kan doen?

Rente verdienen op je spaargeld is natuurlijk een manier om op lange termijn een paar centen extra te verdienen op jaarbasis, maar de return on investment kan veel beter. We weten inmiddels allemaal dat we bijna negatieve rente moeten betalen bij banken. Extra geld betalen, om je eigen vermogen bij een externe partij te zetten. Klinkt heel krom, niet? Via Binance kan je gelukkig op verschillende manieren passief geld verdienen die wél een goede return on investment geven.

Met de komst van cryptocurrency’s en verschillende exchanges wallets kan jij nu ook passief geld verdienen en een veel betere return on investment krijgen dan bij de verschillende banken. Dus maak snel je account aan bij Binance!

Mogelijkheden passief geld via Binance

Bij Binance, één van de grootste crypto exchanges, kan je geld verdienen met de cryptomunten die je bezit in je wallet. Niet elke manier van passief geld verdienen met Binance verloopt geheel zonder risico, dus lees je goed in wat de mogelijkheden zijn. En nogmaals: wij zijn geen financieel adviseurs, deze blog is louter informatief.

Om te beginnen ga je naar je persoonlijk dashboard in Binance. Bovenaan onder het tabblad ‘Finance’ ga je naar Binance Earn. Dit is het beginscherm waarbij je alle mogelijkheden ziet hoe jij extra kan verdienen met je eigen crypto.

Image
Binance Earn

We zien maar liefst tien manieren om je eigen portefeuille een boost te geven. Hieronder bespreken we de voornaamste:

Sparen

Vast sparen

Het begrip sparen kennen we vanuit de fiatwereld. Dit is niets meer dan je crypto vastzetten voor een bepaalde tijd om hierop rente te krijgen. Hoeveel rente je ontvangt is afhankelijk van welke munt je gaat sparen én van hoelang je deze wil sparen. Elke crypto heeft een aparte interest en deze verandert ook steeds.

Bij elke munt krijg je een overzicht van de interestpercentage en ook de duur waarvan jij je munten tijdelijk wilt blokkeren. Merk op dat het vastzetten van je valuta onderdeel is van vast sparen. Hier kan je kiezen tussen 7 – 14 – 30 – 90 dagen. Hoe langer je je tokens vastzet, des te hoger de rente die jij zal ontvangen. Gelukkig krijg jij vooraf een indicatie van het rentepercentage dat jij zult ontvangen.

Bij transfer zie je een overzicht van de cryptomunten die jij vast gaat zetten en tegen welk rentepercentage. Bij elk overzicht krijg je een lot size, dit is het minimale bedrag dat je moet vastzetten om rente te verdienen op deze munt. Let op: bij het goedkeuren van de transactie moet je het aantal lots doorgeven, dit staat niet gelijk aan het aantal munten.

Flexibel sparen

Het principe is hetzelfde als bij vast sparen, maar hier heb je de flexibiliteit over de tijdsduur waarop jij je tokens beschikbaar stelt. Je kan dus op elk moment ervoor kiezen om je tokens te traden voor een andere munt en dus je tokens niet langer te sparen. Hier zijn ook de rentepercentages verschillend per munt, maar dit verschilt ook tussen vast sparen of flexibel sparen. Hier is geen bepaald minimumbedrag noodzakelijk, je kan zelf kiezen hoeveel crypto jij inzet voor deze flexibele savings.

Een andere handige tool is hier de automatische transfer. Dit betekent dat elke munt die je in je wallet hebt, automatisch bij je savings komen te staan. Koop je bijvoorbeeld extra USDT? Dan verdien je hier automatisch rente op indien je deze toepassing actief hebt staan. Omdat deze op flexibel staan, moet je hier ook geen rekening houden als je gaat traden. Je kan dus steeds met de gehele waarde van je volle portefeuille gaan handelen.

Image
Binance passief inkomen

Staking

Staking is wellicht de meest gekende vorm van passief inkomen. Verschillende exchanges bieden de mogelijkheid om munten te gaan staken. Staken is niets meer dan je munten ter beschikking stellen voor de liquiditeit van de markt.

Stakings heb je op verschillende wallets afhankelijk van de munten die beschikbaar zijn. Zowel flexibele als vaste stakings zijn mogelijk. De populairste manier van staken op Binance is door middel van vaste stakings.

Vaste staking

Staking is het proces waarbij je jouw munten ter beschikking stelt als onderpand om deel te nemen aan een proof-of-stake blockchain.  Je kan ook hier kiezen tussen een vaste tijdsduur afhankelijk van de blockchain en de munt die je wil gaan staken. Dit wil zeggen dat je voor de gekozen tijd geen toegang hebt tot je munten, je kan deze niet gaan verhandelen of verkopen. Daarna zijn je tokens inclusief je interest weer beschikbaar om verder te gaan traden of opnieuw te gaan staken.

Flexibele staking

Het principe van flexibele staking is hetzelfde als vaste staking. Het enige verschil is dat jij zelf beslist wanneer je wil stoppen met het staken van je munt. Je kan dus op eender welk moment ervoor kiezen om de munten waar je ook mee staakt, te gaan verhandelen. Dan stopt de staking automatisch.

Image
binance passief inkomen staking

DeFi-staking (Hoog risico)

Een DeFi-staking wordt doorgaans gedaan op de Ethereum-blockchain en wordt aangeboden door Binance zelf. Binance investeert deze munten in andere DeFi-projecten op de blockchain. Wanneer er een nieuw veelbelovend project zich ontwikkelt, kan Binance deze als het ware gaan sponsoren om ervoor te zorgen dat ze hun doelstellingen kunnen behalen. Deze vorm van staking brengt de nodige risico’s met zich mee en daar waarschuwt Binance zelf ook voor. Binance does not assume liability for any losses incurred due to project on-chain contract security issues’

Mogelijke risico’s zijn dat de eigenaren van het project besluiten niet verder te gaan met de ontwikkelingen of fraude plegen. Of dat het project gehackt wordt en dat alle geïnvesteerde coins, verkregen door Binance, worden gestolen. Iedereen die dan heeft geïnvesteerd aan de hand van deze DeFi-staking verliest dan zijn of haar aandeel.

Flexibel DeFi-staking : Laag rentepercentage maar minder risico

Vast DeFi-staking: hogere rentes maar ook hoger risico

Launchpool (flexible terms)

Een launchpool is alles wat het woord zegt. Bij deze investering zet je een bepaald deel van je cryptomunten in de pool, waardoor je automatisch deelneemt aan het ontwikkelen van nieuwe munten. Voor de periode dat jij je crypto actief hebt staan in de pool, ontvang je niet alleen rente (APY), maar ook ontvang je gloednieuwe coins. Interessant!

Investeren in launchpool kan niet met alle cryptomunten. Via Binance kan dit enkel maar met drie verschillende tokens, namelijk:

Image
Launchpool Binance
  • BNB-pool: dit is de crypto van Binance zelf en wordt gebruikt als betaalmiddel voor transacties op het platform. Hierdoor krijg je extra korting boven op de scherpe transactiekosten.
  • BUSD-Pool: Een stabiele munt van Binance met als ijkingspunt de Amerikaanse dollar
  • BTC-Pool: Investeer door een deel van je Bitcoins in te leggen in de launchpool.

Hier is het belangrijk om na te gaan of het voor jou interessant is om passief geld te verdienen aan de hand van een launchpool. Waarom? De rentepercentages liggen lager dan bij andere vormen, omdat je hier als extra nieuwe munten voor in de plaats krijgt. Deze munten kan je niet zelf kiezen, daarom is het altijd belangrijk om je eigen onderzoek te doen. Geloof je in deze nieuwe munten, is dit een meerwaarde? Het kan zomaar zijn dat je een munt krijgt die in no-time een paar keer over de kop gaat. Maar heb je geen vertrouwen in de munt? Dan zijn er betere manieren om passief geld te verdienen met Binance.

Het voordeel is dat het flexibel van aard is, dus je bepaalt weer zelf hoelang jij je crypto beschikbaar wil stellen aan de launchpool. Hieronder zie je een voorbeeld van een launchpool. In dit voorbeeld krijg je Litentry (LIT), een token die op één maand tijd al verdubbeld is.

Image
Launchpool Binance optie

Liquid Swap (Hoog risico)

Deze manier is een vorm van passief geld te verdienen door je coins over te dragen aan Binance, om de liquiditeit op het platform te vergroten. Een hoge liquiditeit zorgt voor een betere stabiliteit en minder grote schommelingen in de markt als gevolg van meer transacties. De grote ‘whales’ kunnen bijvoorbeeld de prijzen beïnvloeden maar hoe groter de liquiditeit, des te minder groot het effect hierop is.

Om de liquiditeit te maximaliseren moet je minimaal 2 cryptomunten inzetten om te investeren zonder transactiekosten. De rentevoet voor deze investering is variabel, maar bij elke trade wordt er een schatting gemaakt naar jouw return on investment.

Dual Investment (Hoog risico)

Wat meteen opvalt bij Dual Investment zijn de torenhoge rentes die je kan verdienen. Dit gaat gepaard met de nodige risico’s. Deze vorm van passief geld verdienen is enkel weggelegd voor de ervaren traders omdat het gepaard gaat met complexe regels over hoe je investeert.

Voorbeeld: Je wil bitcoin investeren. Meteen zie je verschillende contracts met verschillende prijzen. Dit wil zeggen dat je als het ware gaat gokken hoe hoog Bitcoin staat op een bepaalde dag. Als het contract afloopt en de waarde van de munt is effectief gelijk of hoger dan de vooropgestelde waarde, verdien je een mooie rente! Is de prijs lager? Dan verlies je de cryptowaarde en wordt het automatisch omgezet in BUSD, wat de stabiele coin is van Binance.

BNB-vault

BNB-vault is een combinatie van verschillende mogelijkheden die Binance bij elkaar heeft genomen. Het is een combinatie van onder andere flexibel sparen en launchpool. Het doel is om je crypto te verspreiden over verschillende projecten die elk een ander risicofactor hebben. Uiteraard willen ze je inkomen zo hoog mogelijk houden en je return on investment maximaliseren.

Deze is enkel te gebruiken met Binance coins (BNB). Het is belangrijk onderzoek te doen naar de munten die jij krijgt als beloning. Indien deze crypto voor jou niet interessant zijn of je niet gelooft in hun toekomst, is BNB-vault niet de beste manier om passief geld te verdienen.

Start jouw passieve inkomen bij Binance

Conclusie

Waar veel exchanges je de mogelijkheid bieden om je munten te staken, kan je je bij Binance terecht voor een heel assortiment om passief geld te verdienen met de exchange. We staan nog steeds aan de vooravond van een financiële revolutie en elke dag komen er nieuwe munten en nieuwe projecten bij. Sommige van hen zijn veelbelovend waar ieder van ons ook van kan profiteren.

Ben je eerder nieuw in de wereld van crypto? Dan kan jij ook al passief geld gaan verdienen! De hierboven vernoemde opties hebben allemaal een aparte risicofactor. Ben je ervaren en weet je hoe de cryptomarkt werkt? Dan kan jij een aardig passief inkomen genereren door je cryptomunten op een verstandige manier te gaan gebruiken. Geld op de bank brengt niets op, en als het goed is stijgt de waarde in je crytowallet, maar waarom zou je niet nog meer winst willen halen?

Ben je benieuwd hoe jij je kennis en opportuniteiten maximaal kan inzetten in de cryptowereld? In onze Masterclass behandelen we alle onderwerpen die van jou een echte expert maken zodat ook jij de cryptoparels kan ontdekken en kan meegenieten van het grote succes. Veel leden in onze Facebookgroep hebben het succes al ontdekt van passief inkomen. Heb je vragen? Stel het gerust in onze groep en verdien je eerste passieve geld op Binance!

Bron afbeelding header: Nadezda Murmakova/Shutterstock.com


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.