Binance naam en logo op scherm van telefoon

Binance Lite - crypto kopen voor beginners

Het woord 'lite' betekent licht of lichter. Niet het licht dat van een lamp komt, maar lichter zoals in minder zwaar. Er zijn tegenwoordig honderden verschillende 'lite' versies bekend. Je kunt ze meestal vinden als elektronische apps, maar ook in voedsel, al heet het daar meestal 'light'. 

In apps is het meestal belangrijk dat een eenvoudigere, minder energie verbruikende versie gebruikt kan worden, bijvoorbeeld op je telefoon. Bij voedsel gaat het dan meestal om minder calorieën die je binnenkrijgt.

Dit zijn alle twee hele goede toepassingen. 

Wij gaan nu de nieuwe Lite modus in de Binance app bekijken. Deze app is alleen voor je telefoon beschikbaar.

Ga er goed voor zitten en pak je mobiele telefoon erbij, zodat je kunt zien hoe deze Binance Lite modus werkt. Je kunt als het ware direct volgen wat er gebeurt en zien hoe het werkt.

Voordat we verder gaan, eerst onze disclaimer;

Let op: hou er rekening mee dat de volgende uitleg en toelichting op geen enkele manier als advies opgevat mogen worden. De keuze voor óf en op welke manier je crypto wilt traden en welke keuzes je maakt qua in- en verkoop ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Bekijk snel

 

Image
Telefoon met Binance op het scherm geschreven
Foto door Jimmy Tudeschi/Shutterstock

Wat is Binance?  

Binance is een cryptocurrency exchange en is daarbij de grootste van de wereld op dit moment in termen van handelsvolume. Begonnen in 2017 en direct sinds 2018 de grootste en wellicht bekendste in de wereld. 

Op een cryptocurrency exchange kun je handelen in cryptomunten. Behalve deze handel in veel verschillende cryptomunten, biedt Binance nog diverse andere opties en varianten in de cryptohandel aan. Zoals onder andere staken, minen via hun Binance pool en crypto lenen.

Verder biedt Binance goedkope handelskosten en wordt het als een veilige exchange gezien. In juli 2017 werd het opgericht door Changpeng Zhao, ook wel CZ genoemd. In 2018 was hij al miljardair.

Hun website is echter relatief uitdagend, zeker voor crypto beginners. Het is dus heel fijn en handig dat ze met deze Lite modus voor je mobiel uitkomen. Dit maakt het digitale handelen in crypto een stuk aantrekkelijker en gemakkelijker voor beginners.

Image
Binance Lite screenshot over de test

Maak kennis met de Lite modus in de Binance app  

Vandaag testen wij de nieuwe Lite modus in de Binance app. Volgens Binance is dit de eenvoudigste manier om Bitcoin en altcoins te kopen.

Heb je nog geen Binance account? Klik op onderstaande button en ontvang 20% korting op je handelskosten.

Maak gratis een Binance account aan en ontvang 20% korting op je handelskosten

Binance heeft misschien wel het meest uitgebreide aanbod aan cryptodiensten, maar zeker voor een beginner kan dit nogal overweldigend zijn. Precies daarom hebben ze nu voor deze groep de Lite module in leven geroepen.

Als je de Binance app al hebt, kun je eenvoudig switchen naar Lite modus. Kun je de Lite knop niet vinden in je Binance app? Zorg ervoor dat je de nieuwste versie gebruikt door de app te updaten. Binance Lite is dus niet een losstaande app!

Image
Binance Lite schakel optie tussen Lite en Pro op je mobiel

Bij het eerste gebruik van de app, start je in Pro-modus, en je krijgt meteen de vraag of je in Lite modus verder wilt gaan. Je kunt nu dus meteen makkelijk switchen. Nadat je via de app een Binance-account hebt aangemaakt, en je de identiteitsverificatie hebt voltooid kun je direct aan de slag. Dit kan zowel via de iOS of Android versie.

Eerste indruk van Binance Lite

Het aanmelden op de Binance app ging makkelijk. Binnen een paar minuten kun je de aanmelding en het verifiëren van je persoonlijke gegevens klaar hebben.

Er is ook meteen de mogelijkheid om een beginnersgids door te lezen. Dit geeft een goed inzicht hoe de app het beste te gebruiken is met diverse tips. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe je persoonlijke gegevens geverifieerd kunnen worden, en hoe je crypto kunt kopen met een creditcard op Binance Lite.

De eenvoudige en intuïtieve interface maakt het nog gemakkelijker om crypto te kopen of te verhandelen, en dat alles tegen erg lage handelskosten. Als je dan bovendien hun eigen cryptomunt, de Binance munt of BNB gebruikt om deze kosten te betalen, krijg je nog eens 25% extra korting op je handelskosten.
Dan ziet het er zo uit dat je bij Binance 0,10% transactiekosten betaald. Wanneer je hun BNB bezit, krijg je hier 25% korting op. Als je je via onze link aanmeldt dan krijg je nog een 20% korting. Hierdoor betaal je nog maar 0,055% handelskosten.

Markten

Op het begin van je scherm zie je meteen in een simpel overzicht de populairste cryptomunten. Dat is heel handig. Omdat dit de Lite versie is, missen er wel enkele munten in vergelijking met de Pro modus van de app. Aangezien deze app echter vooral bedacht is voor beginners, zou dat niet een al te groot probleem moeten opleveren. Je hebt toegang tot 31 verschillende munten. Dat betekent toch dat je al een behoorlijke keuze hebt. 

Mocht de munt die je zoekt er niet bij zitten, kun je alsnog naar de Pro modus switchen.

Rechtsboven in je scherm, zie je ook een knop met 'Marktkapitalisatie'. Onder deze knop kun je instellen of je de marktkapitalisatie, de prijs of toch liever de verandering tijdens de laatste 24 uur wilt zien.

Linksboven heb je de mogelijkheid om alle munten te zien, of alleen de munten die je wilt zien. Klik op het sterretje en op een volgend scherm kun je instellen welke munten je ziet.

Image
Binance Lite laat een lijst zien van populaire munten

Geld storten

Als je op het gele vierkantje onderaan het scherm drukt, krijg je vier opties te zien. Eentje is 'storten'. Klik hierop en vervolgens kun je iDeal selecteren om euro's op je Binance account te zetten. Er zijn uiteraard ook andere betaal en stortingsopties beschikbaar, zoals SEPA-bankoverschrijvingen en aankopen via bank kaart.

Image
Binance Lite geld storten wordt eenvoudig gemaakt

Handelen

Klik op een munt in het Markten overzicht, bijvoorbeeld de Bitcoin. Nu kun je zien hoe hard de Bitcoin gestegen of gedaald is in het afgelopen uur, dag, week, maand of jaar. Klik dan op de knop 'Omzetten, Handel in cryptomunten', en je kunt je euro's omzetten naar Bitcoin of elke andere munt die je uitgekozen hebt.

Als je op de gele knop 'kopen' klikt, kun je uiteraard BTC kopen.

Image
Binance Lite screen met kopen, verkopen, sterten en omzetten opties

Wat ook fijn is, is dat elke munt heel goed uitgelegd wordt. Er komt een uitvoerige beschrijving van elke munt waarop je klikt, onder het knopje 'Over Bitcoin' of elke andere munt die je kiest.

Deze uitleg is wel steeds in het Engels, maar er wordt uitvoerig ingegaan op diverse specificaties van elke munt. Zo is er; 'general data and information' wat algemene data en informatie betekent, 'milestones' of mijlpalen, 'utility' of nut, 'significant features' wat belangrijke kenmerken betekent en er is een lijstje met referenties.

Dit stelt je in staat om snel onderzoek  te doen naar elke munt in de Lite modus lijst.

Image
Biannce Lite handelen in Bitcoin

Wallet

In de wallet, het knopje rechts onderaan van de app, kun je makkelijk en overzichtelijk crypto ontvangen en versturen.

Image
Screenshot can Binance Lite waar je de wallet button kunt vinden

Je ziet ook je portfolio, een overzicht van alle cryptomunten die je in je bezit hebt. Ze zijn in dezelfde lijst opgesteld die je in het tabblad 'Markten' kunt terugvinden. Er is ook de mogelijkheid om met een klik 'kleine bedragen verbergen' aan te vinken.

Image
Binance Lite bekijk je saldo en portfolio-overzicht in je wallet

Instellingen

Als je in het tabblad ‘Markten’ bent, kun je helemaal linksboven op instelling klikken. Links waar de naam Binance Lite staat. Druk op het grijze ronde knopje.

Korting op kosten

Hier kun je allerlei extra functies gebruiken of instellen. Het begint met ‘korting op kosten’, je moet echter in de Pro-modus zijn om spot-, marge- en futures-handel te gebruiken om in aanmerking te komen voor de kortingen.

Takencentrum

Onder het tabblad ‘Takencentrum’ kun je taken opgeven die je wilt uitvoeren.

Het volgende tabblad is beloningen, hier kun je speciale bonussen en beloningen in de vorm van Binance-vouchers ontvangen. Er wordt ook informatie verstrekt hoe je zo een voucher kunt verzilveren onder een nieuw tabblad.

Mijn referentiecode

Als je op het tabblad 'Mijn referentiecode' klikt, kom je op een uitgebreide nieuwe pagina terecht. Als je vrienden uitnodigt met jouw referentiecode, kun je tot wel 40% commissie krijgen op elke handelstransactie die ze uitvoeren.

Op je dashboard zie je een lijst met alle accounts, maar je kunt ook switchen om gedetailleerd je Spot-, Futures- of Mining-accounts apart te zien.

Wat ook interessant is, is een gedetailleerde lijst met referentie links. Je kunt deze bewerken of uitnodigingen delen of downloaden om later op social media te delen.

Verder is ook een lijst met vrienden die je uitnodiging geaccepteerd hebben. Er is ook nog een commissiegeschiedenis, met grafieken en de commissiekosten die met je gedeeld zijn.
Een zeer interessant tabblad waar je in staat wordt gesteld om passief geld te verdienen.

Mijn geschenken

Onder ‘mijn geschenken’ kun je geschenken van Binance claimen. Dit zijn promotionele beloningen (digitale activa) die aan Binance-gebruikers worden gegeven voor hun deelname aan verschillende activiteiten waarbij je beloond wordt met zulke geschenken. Stel je dit voor als een digitale envelop met digitale activa van verschillende waarden.

Meldingen

Bij meldingen krijg je precies dat, je krijgt meldingen over activiteiten die op je account hebben plaatsgevonden. Bijvoorbeeld wanneer je ingelogd hebt.

Betaalmethoden

Om de betaalmethoden in te schakelen, moet je naar de Pro modus on dit in te stellen.

Beveiliging

Dit is dan weer een stuk interessanter en belangrijker. Hier krijg je de optie om op verschillende manieren je account te beveiligen. Dit kan onder andere via de Google authenticator. Dit is waarschijnlijk de beste manier om je account te beveiligen, want de code van deze authenticator verandert elke 30 seconden. Daar kan geen hacker tegen op. Je wordt op deze manier beschermd tegen ongewenste aanmeldingen en opnames.

Er is ook een Sms-verificatie mogelijk. Deze optie voegt een extra beveiligingslaag toe aan je account en opnames.

E-mailverificatie is weer een andere optie. De app biedt echter op dit moment geen ondersteuning voor het (opnieuw) instellen van e-mailadressen. Hiervoor moet je naar de Binance-website om deze stappen uit te voeren.

Activiteiten

Als laatste beveiligingsmogelijkheid heb je nog de optie om 'verificatie met beveiligingssleutel' in te geven. Hiervoor moet je echter ook naar de Binance website om dit in te stellen.

Apparaten

Hier kun je zien welke apparaten toegang hebben tot je account. Dit zijn een of meerdere van je telefoons en laptops of pc's.

Wachtwoord

Hier kun je het wachtwoord wijzigen. Om veiligheidsredenen zijn opnamen niet toegestaan in de 24 uur nadat de beveiligingsmethoden zijn gewijzigd, Hou daar rekening mee!

Patroon

Dit geeft je de mogelijkheid om een patroon tussen verschillende punten op je scherm te tekenen, zodat alleen diegene die het patroon kent, bij je account kan komen.

Instellingen

Hier kun je diverse instellingen voor je account aanpassen. Opties die je hebt zijn: je opnameadres bewerken of op een whitelist zetten. Je kunt zowel de taal als ook de valuta en betaling valuta instellen. Je kunt zien of je in Lichte modus of Pro modus bent en je kunt ook een kleurvoorkeur of een stijl instellen. De cache kan leeggemaakt worden en een vertrouwenscertificaat kun je ook nog instellen. Als laatste zijn er dan nog de 'netwerktest' en een 'over ons' tabblad.

Image
Screenshot op Binance Lite van instellingen

Help en ondersteuning

Helpcentrum

Dit helpcentrum is gevuld met een uitgebreide FAQ-pagina.

Verzoek indienen

Als je hulp nodig hebt en je vraag wordt niet beantwoordt bij de FAQ-pagina, dan kun je hier een ‘ticket’ aanvragen. Er is echter een grote achterstand met het beantwoorden van verzoeken op het moment. Wees geduldig!

Systeemfeedback

Hier kun je een logboek met fouten van hun producten digitaal doorsturen aan Binance. Dit stellen ze erg op prijs, dus vooral doen als het systeem niet goed werkt.

De app delen

Dit is het laatste tabblad en hiermee kun je de link van de Binance app delen op Facebook of Telegram. Er is ook een download knop om een advertentie op je telefoon te zetten en op deze op die manier op andere social media te verspreiden.

Al deze instellingen zijn handig en nodig om goed en veilig te kunnen handelen. Vooral het beveiliging tabblad laat zien waarom Binance als een veilige exchange wordt beschouwd.

Image
Binance deel van log in screen op telefoon
Foto door Burdun Iliya/Shutterstock

Conclusie

Ons oordeel: Lite vs Pro modus in de Binance app

Lite modus is perfect voor mensen die net begonnen zijn met crypto. Pro modus is complexer en ziet er eng uit voor de beginnende crypto investeerder. Lite is dan ook een zeer uitgeklede versie van de Pro modus.

Ben je enthousiast over de Binance Lite variant en wil je hem graag gratis uitproberen? Klik op de onderstaande button en ontvang 20% korting op je handelskosten.

Maak gratis een Binance account aan en ontvang 20% korting op je handelskosten

Mocht je toch wat meer ervaring hebben, dan mis je in Lite Mode wel wat mooie functionaliteiten. Bijvoorbeeld;

-Passief inkomen generen met Binance earn

-Short of long gaan met Binance Futures

-Betalen met crypto via de Binance Visa Card

Als je een beginners bent in het investeren in crypto, is deze app echt iets voor jou! Mocht je echter nog vragen over deze app hebben, kun je terecht op onze AllesOverCrypto Facebookgroep. Je vragen zullen daar zeker beantwoord worden, door onze AOC-medewerkers of door de zeer actieve leden in de groep.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.