Wilder world Metaverse

Wilder world - De volgende 5D Metaverse?

Metaverse is nog volledig in ontwikkeling, maar inmiddels in zijn opvolger al opgestaan. In dit artikel neem ik je mee in de wereld van Wilder Words. Wat is het precies, wat zijn de verwachtingen en wat is het verschil met de Metaverse, zoals die nu voor onze deur staat? 

Bekijk snel

 

Wat is de Metaverse?

Ik schreef eerder al een heel uitgebreid artikel over de Metaverse, waarin ik je aan de hand meeneem langs de ontwikkelingen, de projecten en de partners. De definitie is natuurlijk ook essentieel, maar voor het gemak zal ik die hier ook nog even uitleggen. 

In 1992 kwam het boek Snow Crash van Neal Stephenson uit, waarin hij het concept Metaverse omschrijft. Dit boek is zo'n beetje de bijbel van toekomstige versies van het internet geworden. Maar wat is de Metaverse nu precies? De Metaverse is een virtuele, gedeelde ruimte, die totstandkomt door internet, augmented reality en virtual reality te combineren. Het is net een kopie van onze wereld, maar dan volledig digitaal.

In onderstaande video van AllesOverCrypto legt Matt uit wat de metaverse is en wat de belangrijkste metaverse crypto’s zijn.

Wat is Wilder World?

Mooi, je hebt nu een beetje een idee van de Metaverse is. Maar wat is Wilder World dan? Wilder World is een meeslepende 5D-wereld, die gebouwd is op Ethereum, ZERO & Unreal Engine 5. Je kunt het eigenlijk zien als de next-level Metaverse, vanwege de onbegrensde mogelijkheden. In onderstaande video kun je de trailer van Wilder World bekijken:

 

Wilder guild

Wilder guild staat voor het gilde van Wilder World. De personages in deze 5D-wereld zijn interactief en worden gemaakt door toonaangevende designers in de digital art scene en natuurlijk de NFT-space. 

Wilder Guild is de eerste officiële artiesten-DAO van Wilder World. Dit betekent dat het platform gebouwd is door en voor artiesten. De beste 3D-artiesten van deze tijd werken samen om de verhaallijnen, karakters en omgevingen vorm te geven. Dit alles tezamen zal uiteindelijk de Metaverse vormen. 

Op de market van Wilder Guild kun je zelf handelen in deze personages, die uiteraard verhandelbaar zijn in de vorm van NFTs. Zoals je kunt zien is het aanbod nog heel beperkt, maar worden de prijzen al gigantisch opgedreven. Dit betekent vaak dat er potentie inzit! In onderstaande tweet van Wilder World citizen Frank Wilder, zie je zijn speciale guild NFT. Hij heeft een karakter gemaakt op basis van Mark Zuckerberg, genaamd ZUCKERBORG. Check it out:

Wilder Cribs

Het Wilder gilde moet natuurlijk ergens ondergebracht worden, dus let me introduce you: Wilder Cribs! Gelanceerd eind november 2021, dus op het moment dat ik dit artikel schrijf. De website en de trailer koppen:

Cribs, a place to call home in the Metaverse

In de stad Wiami (yep...) wordt op 30 november 2021 het eerste eigendom gelanceerd. Het ziet er verfijnd uit, dichtbij perfectie. Dit indrukwekkende architecturale wonder staat garant voor luxe in de Metaverse. Je geniet van een compleet uitzicht op Wiami en kunt het futuristische leven volledig in je opnemen. 

Het gebouw heeft maar liefst 39 verdiepingen, waarbij op iedere verdieping drie appartementen zullen huisvesten. Er komen zes unieke plattegronden bij de aankoop, maar de crème de la crème zijn toch echt wel de bovenste drie verdiepingen. Daar zijn namelijk luxueuze penthouses gevestigd, die zeldzaam zullen zijn. 

Image
Wiami Wilder World

Op het dak vind je een privé-oppervlakte, waar toekomstige features ontwikkeld kunnen worden. We noemen dit Wiami's first craft-pad. Er wordt bij Wilder World namelijk gewerkt, door gepassioneerde interieurdesigners, aan een toolset. Met deze tools kun je als bewoner je eigen unieke kenmerken vormgeven, binnen de muren van je appartement.

Goed om te weten dat hier maar liefst 99 van de 108 cribs for sale zijn. De resterende negen cribs zijn gereserveerd voor de DAO van Wilder World. In onderstaand filmpje zie je de allereerste onroerendgoed-drop, maar dit zal absoluut niet de laatste zijn: 

Wilder wheels

Als Wilder World citizen heb je dan straks wellicht een dak boven je hoofd, maar hoe zit het met vervoer? Een unieke verzameling van 5D-NFT voertuigen, die kunnen racen in de Metaverse. Ze staan bekend onder de noemer Wilder Wheels en ook dit ziet er weer gelikt uit. Er zijn via de marketplace al ruim 10.000 voertuigen beschikbaar, waar je - no suprise - geweldige games mee kunt spelen.

In onderstaande video zie je de opwarmer voor Wilder Wheels:

Wilder Kicks

Dit is nog maar het begin van de 5D-Metaverse, want het ontwerpen en lanceren van accessoires, omgevingen, huizen en karakters kan natuurlijk oneindig doorgaan. Kijk maar naar bijvoorbeeld Roblox, waar je als speler je avatar en eigendommen kunt pimpen en upgraden. 

Wilder kicks is een exclusieve lijn met zeldzame schoenen, die je kunt dragen in de 5D-wereld. Ze garanderen dynamic gameplay abilities, en ja, dit zie ik wel als een belofte. Op de marketplace kun je de collectie sneakers bewonderen, die ontworpen zijn door Wilder World x Pet Liger. Maar liefst 99 modellen, die je als NFT kunt aanschaffen. 

Image
AirWild - Wilder World

 

Van de 99 sneakers gaan er 9 in de presale voor de community, en eveneens 9 paar zijn ontworpen in samenwerking met Wilder Sporting Wambassadors. Ook blijven er weer 9 voor de DAO zijn gereserveerd, worden er 3 paar weggegeven aan de community en de rest van de kicks (69 stuks) worden geveild sinds september. Op onderstaande afbeelding zie je één van de ontwerpen:

Image
Wilder World Kickers - NFTs

Wilder World Land

Binnenkort is het mogelijk om land te kopen in Wilder World. In dit artikel schreven we al over land kopen in de metaverse, maar als je in Wiami wilt settelen, dan moet je toch echt Wilder Land aanschaffen. 

Een woning, of een kavel, kopen is in onze lijfelijke wereld al gigantisch populair, dus het is helemaal niet zo raar om te investeren in virtuele werelden. Door met crypto te investeren in online kavels, kun je jouw vermogen serieus laten groeien. Let op: dit is een mogelijkheid, geen advies of belofte. Investeren is altijd risicovol, evenals de wereld van crypto. 

Partners Wilder World

Om zo'n geweldige wereld te bouwen, is het essentieel om de juiste partners erbij te halen. Wilder World werkt, zoals hierboven gezegd, al samen met artiesten, designers en cryptofanaten om de wereld neer te zetten. Om deze universe te lanceren moet er veel meer gedaan worden, dan enkel de stad Wiami vormgeven. De volgende samenwerkingen zijn al bekend gemaakt: 

 • VaynerNFT
 • Zed Run
 • The Doge Pound
 • Knights of Degen
 • Illuvium
 • BossLogicUniverse
 • Sneaky Vampire Syndicate
 • Polkastarter Gaming Build
 • Animoca Brands' REVV Motorsport
 • Immutable X

Ook zijn er zogenaamde sleutelfiguren nodig, die dit universum onder de aandacht brengen. Denk aan Jake Paul, Beeple, Baron Davis, 888, Michael Carter-Williams, Nyjah Huston en Anthony Pompliano. Op twitter maken ze regelmatig nieuwe samenwerkingen bekend, zoals ze hier enthousiast de samenwerking met de blockchain gaming experts deelden:

 

Wilder World vs. Zero.Space

Zero.Space is de draaiende motor achter dit grote platform van Wilder World. De technische ontwikkelingen ligt geheel in handen van Zero.Space, maar volgens kenners moet dit helemaal goed komen. Zero.Space introduceert zichzelf graag groot, zoals blijkt uit hun headline op de site: Zero is a decentralized metaverse that enables you to share, trade, and create with your community. 

Eerder dit jaar haalde Wilder World in een financieringsronde een bedrag van maar liefst 3 miljoen dollar op, voor de ontwikkeling van deze 5D-wereld. 

Wilder Token (WILD)

De Wilder World coin koop je op dit moment voor rond de €5,-, maar dit kan nog alle kanten op. Je koopt de WILD-coin bij diverse bekende exchanges, zoals KuCoin en Gate.io. Hieronder heb ik een stappenplan gedeeld, zodat je kunt zien hoe je zelf in het bezit kan komen van deze token. 

Wilder World (WILD) is de currency om in Wilder World te handelen, maar wordt ook gebruikt als de governance token voor de Wilder DAO. Een DAO is een Decentralized Autonomous Organization, waar dus geen centrale leider is aangewezen. De community beslist over de toekomst van het platform, dus door middel van de tokens kan er gestemd worden door stakeholders. 

De koers van Wilder World (WILD) is volatiel, net als alle anderen crypto's. Dit betekent dat er veel pieken en dalen zichtbaar zijn, doordat er grote schommelingen in het prijsniveau plaatsvinden. In onderstaande grafiek kun je het historisch prijsverloop bekijken en, zoals je ziet, dit is de laatste maanden explosief toegenomen. Had je direct in het begin €100 ingelegd, dan had je nu ruim €1.200 in je pocket gehad. 

Image
Prijsverloop WILD

 

Naast de $WILD coin, maakt het platform ook gebruik van andere currencies. Denk aan $LOOT, $III & $ZERO. 

Hoe koop ik Wilder World?

Wilder World kopen op Gate.io is een fluitje van een cent. Binnen enkele stappen kan je al de trotse eigenaar zijn van WILD.

 1. Meld je hier gratis aan bij Gate.io
 2. Druk bovenaan op Wallets
 3. Zoek naar Bitcoin (BTC) of naar Tether USDT (net welke munt je nodig hebt om Wilder World bij Gate.io te kopen
 4. Klik op Deposit
 5. Kopieer het adres
 6. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 7. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 8. Koop Bitcoin of Tether en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
 9. Wacht totdat de cryptomunten op Gate.io staan
 10. Druk bij Gate.io bovenaan op Markets, kies BTC Markets of USDT Markets en zoek naar WILD
 11. Koop de gewenste hoeveelheid Wilder World. 

Wilder World WILD Wallet

Nee, deze alliteratie heb ik niet expres gemaakt... Wil jij Wilder World coins aanschaffen, dan moet je ze natuurlijk wel ergens kunnen bewaren. Het is niet zo dat je een portemonnee in je hand hebt, waar briefjes en munten in komen rollen. Er zijn diverse software wallets die je kunt gebruiken om je Wilder World munten in te bewaren, zoals:

Persoonlijk zou ik altijd kiezen om een Hardware wallet te gebruiken, zodat je altijd zelf in het bezit bent van jouw cryptocurrencies. Online is en blijft relatief kwetsbaar, maar door je coins en private key in eigen beheer te hebben, is het vele malen veiliger handelen. Een goede hardware wallet is die van Ledger Nano, waarvoor we ook een handige handleiding hebben geschreven. 

NFTs in Wilder World

Hierboven heb ik al behoorlijk wat gedeeld over de NFTs in Wilder World. Denk aan de coole sneakers, de karakters en het investeren in vastgoed in Wiami. Had ik trouwens al gezegd dat Wiami qua indeling een 1-op-1 kopie is van Miami? Tof hè? 

Wil je investeren in Wilder World door NFTs aan te schaffen? Je koopt deze op de Wilder World Marketplace, maar ook gewoon via het OpenSea-platform. De eerste collectie is mega bijzonder, want het zijn de eerste NFTs die officieel 5D Metaverse-ready zijn! 

Image
Roadmap Wilder World

Roadmap Wilder World

De Roadmap van Wilder World (zie hierboven) is al behoorlijk achterhaald, want de plannen voor 2021 zijn al bijna allemaal gerealiseerd. We zitten nu in november, waarvoor de launch van het NFT Social Network en de Fashion Launch op de planning staan. In december staat de community DAO en de uitrol van play-to-earn aan genodigden gerealiseerd worden.

Als ik zelf inlog op het netwerk, dan word er gesproken over het lanceren van Wilder World in december 2021:

Image
Launch Wilder World

Conclusie

Je merkt misschien wel aan mijn manier van schrijven dat ik enthousiast ben, want het ziet er allemaal indrukwekkend uit. De designs en mogelijkheden zijn impactvol, waardoor je gewoon zin krijgt om er zelf deel vanuit te maken. 

De Metaverse is sowieso al een punt van aandacht, sinds Mark Zuckerberg zich ermee bezighoudt. Het is goed om te zien dat partijen als Wilder World actief te werken gaan, zodat er straks niet een centrale Metaverse is, die in handen ligt van topman Zuckerberg. Dat is namelijk wat hij vast het liefst zou hebben, maar is absoluut niet wat de kenmerken van een Metaverse ondersteunt. 

Er is nog veel te ontwikkelen in deze 5D-wereld, aangezien de meeste partijen zich nog focussen op het opzetten van een werkende 3D-wereld. Maar de intenties zijn goed en de designs tot nu toe om je mee omver te blazen. De koers van de token is uiteraard afhankelijk van het succes van de plannen van Wilder World, maar de verwachtingen zijn hooggespannen. 

Note: ik noem in dit artikel het meermaals een virtuele realiteit of virtuele wereld, maar deze termen zijn eigenlijk al voorbehouden aan reeds bestaande projecten. Er is echter nog geen andere manier om dit concreet te omschrijven, maar dit zal ongetwijfeld nog veranderen. 

Heb je nog vragen over Wilder World (WILD) of andere begrippen die in dit verhaal voorbij kwamen? In onze FAQ vind je makkelijk en snel de antwoorden. Wat ook handig werkt, is om je vraag + 'AllesOverCrypto' te googelen. De kans is namelijk groot dat we in het verleden al een artikel hebben geschreven over het onderwerp waar je graag meer vanaf wilt weten.

Wil je verder praten over de koers en verwachting van WILD? Wil je meer weten over het investeren in crypto? Meld je dan snel aan bij onze AllesOverCrypto Facebook groep! Hier staan onze crypto- en blockchainexperts klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zie ik je daar?

Header image: wilderworld.com


Als eerste de nieuwste crypto trends vinden?

Word een Crypto Master en maximaliseer je winst!

Ontdek hier de nieuwste trends!

 

Image
Money Mastery blogbanner

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.