Gate logo en naam op een mobieltje

Gate.io Review - Betrouwbaarheid, ervaringen en uitleg

In de zoektocht naar potentiële cryptocurrencies heb je er baat bij om als één van de eerste de mogelijke moontokens te kunnen aankopen. Wie eerst komt eerst maalt. Met een ruim aanbod aan tokens is Gate.io één van die exchanges die tokens lanceert voor deze op de grote exchanges komen. Maar is de Gate.io wel een betrouwbare exchange? In deze blog maken we een analyse van de Gate.io exchange.

Bekijk Snel

Wat is Gate.io?

Gate.io, dat werd opgericht door de Lin Han, die eveneens de CEO is, heeft zijn hoofdkwartier in Virginia, de Verenigde Staten. De crypto exchange vierde dit jaar zijn 8e verjaardag en kan zich als veteraan gaan noemen. In cryptojaren is dit al een zeer lange tijd. 

Gate.io overleefde verschillende bull- en bear markten door zich te richten op de laatste trends die crypto kende. Het platform focust zich niet alleen tot de Amerikaanse markt maar wil ook de toegangspoort zijn voor cryptocurrency trading van heel de Aziatische markt. 

Met een dagelijks volume van ongeveer 2 miljard dollar staat Gate.io op de 8ste plaats van alle exchanges, gerangschikt op basis van volume.

Op Gate.io is het mogelijk om  alle grote cryptocurency paren te verhandelen zoals daar zijn; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Tether (USDT) en tal van anderen. Met een aanbod groter dan 400 handelsparen zal je bij Gate.io niets tekort komen.

Naast spot trading is het ook mogelijk om te handelen met marge of met derivaten. Maar hier blijft het niet bij! Je kan ook opteren voor een passievere aanpak, waar je jouw je crypto kan staken om zo rente ontvangen op je slapende cryptocurrency.

Is Gate.io betrouwbaar?

Waarschijnlijk de belangrijkste vraag! Kan ik mijn crypto veilig houden bij Gate.io? Wel, het bedrijf dat Gate Technology Inc heet en het platform Gate.io bezit, is gevestigd in de Verenigde Staten. Ondanks de strenge Amerikaanse regelgeving omtrent cryptocurrencies is het platform buiten enkele staten vrij toegankelijk voor het Amerikaanse publiek. Maar niet alleen in Amerika is het platform gekend. Het wordt ook gebruik in meer dan 120 landen en heeft verschillende helpdesks.

Licentie

Gate.io heeft geen NY Bitlicense, dit wil zeggen dat het niet erkend wordt als handelsplatform op juridisch vlak. Deze vergunning zou het platform nodig hebben zou het willen dienen als on-ramp voor fiat geld. Dit wil zeggen dat het niet kan gebruikt worden voor het handelen in fiat valuta en er dus ook niet gestort of opgenomen kan worden via krediet kaarten of bank overschrijvingen. 

Hack

In 2019 werd Gate.io het slachtoffer van een 51%-aanval op het Ethereum Classic (ETC) netwerk. Tijdens deze cyberaanval slaagden criminelen erin om ongeveer 40.000 ETC stelen van het platform. Die ETC munten hadden op die moment een waarde van 271.500 dollar.

Hoewel dit een aanzienlijk bedrag is, komt dit niet in de buurt van recordbrekers van crypto hacks. Ook werd er een kwetsbaarheid in het netwerk van Ethereum Classic uitgebuit en niet in die van Gate.io. Na de aanval compenseerde de exchange het verlies van alle gedupeerde gebruikers. Momenteel gebruikt Gate.io zowel een hot- als een cold-wallet. Dit zorgt ervoor dat het zijn reserves veilig kan stockeren.

Systeembeveiliging

De systeemveiligheid van Gate ligt hoog, volgens metingen van het cybersecurity platform Cer staat Gate.io op de vijfde plaats van meest veilige crypto exchanges.

Op het Gate.io platform zal je jouw account kunnen beveiligen met dubbele authenticatie, zoals 2FA of SMS notificaties. Wanneer je dan wil inloggen of je crypto opnemen, zullen vragen naar jouw codes. Wanneer je deze beveiligingsmechanismen ingeschakeld, zal het veel moeilijker zijn voor hackers om jouw account te hacken. Ondertussen zijn dubbele authenticatie wel standaard bij elke reputabele exchange.

Bijkomend laat Gate.io zijn gebruikers twee wachtwoorden instellen, één om in te loggen en één dat zal worden gevraagd wanneer je cryptocurrency wil opnemen van het platform. Voel je je veilig genoeg? 

Wat zijn de producten van Gate.io? 

Initial Exchange Offering 

Gate.io lanceert verschillende crypto-projecten via zijn initial exchange offering, afgekort IEO. Hiermee lukt het ontwikkelaars van veelbelovende projecten om wereldwijd investeerders te vinden. 

Gate.io heeft verschillende succesvolle IEO’s achter de rug en volgens de statistieken zien we dat Gate.io op de derde plaats staat van top IEO’s platformen, net achter Poloniex en Binance. De IEO met het hoogste rendement was één van Gate, namelijk KardiaChain (KAI), dat een rendement gaf van 933%.

Copy Trades

Met de copy-trade strategie maakt Gate.io het mogelijk top traders te volgen en volledig te laten kopiëren. Dit zal er automatisch voor zorgen dat handelaren dezelfde rendementen krijgen als professionele traders. 

Met deze functie kunnen beginnende beleggers hun trades laten afhangen van gevorderde traders. Het is ook mogelijk om zelf te traden en mensen je te laten volgen. Dit zal natuurlijk afhangen van jouw eigen winstgevendheid. Mensen die zelf willen meedoen kunnen tot 5% verdienen op de winst van hun volgers.

Wees je ervan bewust dat dit een risico inhoudt en dat het mogelijk kan leiden tot een verlies van fondsen. Dit is geen magische truc om geld te toveren uit het niets. 

Image
Kopieer trades pagina
https://www.gate.io/rank#spot

Leveraged ETF’s

Gate.io heeft ook verschillende hefboom ETF producten. Deze producten herbalanceren de positie naar een bepaalde hefboom. Bij winst zal de positie worden uitgebreid. Bij verlies zal de positie worden verminderd. 

Dit is een simpelere manier om met marge te handelen en waarop je jezelf kunt blootstellen aan handelen met een grotere positie zonder hogere kosten of risico’s. In onderstaande video wordt er meer informatie gegeven over zulke ETF’s. Deze video zal zich focussen op de leveraged ETF’s van Ftx exchange. Het concept blijft hetzelfde.

 

https://youtu.be/i3oWh_2BF1Y

 

Auto Investment

Met auto investing kan je een periodiek beleggingsplan maken. De tool zal ervoor zorgen dat je aan een voorop ingesteld vast bedrag voor een vooraf bepaalde periode de markt in stapt.

. Je kan kiezen op welke munt je deze tool instelt en op welk vast tijdstip het dan de investering zal maken.

Dit is perfect voor personen die in de markt willen stappen op een gespreide en volledig automatische manier. Net zoals de kopieer trading functie zal men deze auto investment strategieën ook kunnen overnemen met één muisklik.

Image
Auto Invest pagina
https://www.gate.io/autoinvest

Crypto lenen

Voor de meer conservatieve aanpak kan je door het gebruiken van de lending functie jouw cryptocurrency uitlenen aan andere gebruikers tegen een bepaalde rentevoet. Het uitlenen van crypto valt meestal samen met een lock-up periode waar jouw munten worden vast gezet. De minimum lock-up periode is 10 dagen. De rendementen van de lending liggen aanzienlijk laag. Dit is omdat er weinig risico aan verbonden is, zeker wanneer je in stablecoins blijft. 

Image
Lenen pagina
https://www.gate.io/cryptoloan/USDT

Yield Farming

Gate.io doet gedeeltelijk mee aan de DeFi hype. Zo zal je kunnen yield farmen op het platform. Veel pools om te farmen zijn er helaas nog niet. Momenteel zijn er drie; ETH/BTC, ETH/USDT en SUSHI/ETH. Later zal dit waarschijnlijk uitgebreid worden naar meerdere pools. Nu zullen we het moeten doen met deze drie pools. Denk eraan, de risico’s van yield farming gelden hier nog steeds natuurlijk.

Image
Liquidity providing pagina
https://www.gate.io/en/liquidity

Hoe handel ik op Gate.io?

Handelen kan op Gate.io relatief gemakkelijk. Heb je al ervaring met handelen op crypto exchanges? Dan wijst dit zichzelf wel uit. Wanneer je volledig nieuw bent zal het even duren voor je het onder de knie hebt. 

Verificatie

Alvorens je kan beginnen handelen zal je jouw identiteit moeten laten verifiëren. Dit is nodig omdat Gate.io zich moet onderwerpen aan de Know Your Customer (KYC) wetten. Wanneer jouw verificatie gebeurd is, wat meestal binnen de 24u gebeurd, zal je een bevestiging krijgen via mail en ben je helemaal klaar om te traden op Gate.io.

Stortingen

De exchange accepteert geen andere stortingsmethode buiten cryptocurrencies. Nieuwkomers zullen dus een manier moeten vinden om crypto over te zetten naar Gate.io.

Cryptocurrencies moeten aangekocht worden via een andere exchange waarna je ze naar jouw Gate wallet kan sturen. Dit kan bijvoorbeeld op Binance of Bitvavo. Via deze manieren kan je gemakkelijk van fiat naar crypto omschakelen.

Om stortingen te doen ga je naar jouw account selecteer je de cryptocurrency die je wilt storten. In jouw wallet zal dan een een adres verschijnen dat je kan gebruiken om crypto door te sturen. In onderstaande video zien we hoe we crypto storten op Gate.io.

Opnames

Wanneer je crypto wil opnemen, zal dit op dezelfde manier gebeuren dan opnemen op andere crypto platformen. Selecteer de cryptocurrency die je graag wilt en klik vervolgens op 'withdraw'. Je kan nu een netwerk kiezen hoe je jouw crypto wil verzenden. De keuze van netwerk zal sterk afhangen aan welke coins je wenst op te nemen. Tenslotte plak je het gewenste adres naar waar je crypto wil sturen.

Wat zijn de transactiekosten van Gate?

Gate.io hanteert een gemiddelde handelsvergoeding van 0,2% op elke transactie. Houders van minimum 100 Gate token (GT), het eigen token, ontvangen korting op deze transactiekosten. Hierdoor zal voor de houders een handelsvergoeding van 0.15% worden verrekend.

Bij opnames van cryptocurrency via het Gate.io platform zullen er extra kosten bijkomen. Hoeveel deze kosten zullen zijn, zal afhangen van het netwerk dat deze munten gebruiken. Dit is voor vele cryptocurrencies verschillend. Wanneer je crypto zal storten naar jouw Gate.io wallet, zal het platform geen extra kosten afhouden. 

Gate.io app

Gate.io heeft een mobiele applicatie die te downloaden is voor zowel Android als voor Apple. Het is een eenvoudig en intuïtief te gebruiken. Het heeft tutorials voor nieuwe beginners die meer willen leren over de crypto geschiedenis. De Nederlandse taal wordt niet ondersteund. Via de mobiele applicatie slaagt Gate.io erin om met de moderne manier van ten allen tijden en overal te handelen.

Wat zijn de voor- en nadelen van Gate.io?

In dit kort overzicht kijken we naar de voor- en nadelen van deze exchange. Het is belangrijk dat je Gate.io toetst aan je eigen noden. 

Voordelen

 • Groot aanbod en hoge liquiditeit
 • Mee met de laatste nieuwe trends
 • Het platform is gebruiksvriendelijk
 • Heeft een mobiele applicatie 
 • Maakt het mogelijk om trades te kopiëren
 • Handelen met derivaten

Nadelen

 • Stortingen of opnames enkel mogelijk in crypto
 • Niet gereguleerd waardoor men niet verzekerd is
 • Ingewikkeld voor beginners
 • Niet in het Nederlands

Conclusie

Het feit dat Gate.io sinds 2013 bestaat wil natuurlijk wel iets zeggen. Het heeft door de jaren heen competitief kunnen blijven met de grootste platformen. Dit doet het door zijn innovatieve producten die het mogelijk maken om crypto te verhandelen. 

Het platform zette zijn doelen op het aanbieden van een divers aantal cryptocurrencies die op betrouwbare en veilige manier kunnen verhandeld worden. Iets wat redelijk goed lukt in de lange tijd dat Gate.io bestaat. 

Toch zijn er enkele beperkingen aan het platform. Zoals het niet rechtstreeks kopen of verkopen. De beginnende crypto gebruiker kan hierdoor worden afgeschrikt. Maar met een beetje geduld en goede wil zal dit veranderen in een geweldige ervaring.

Heb je al goede ervaringen gehad met Gate.io? Of wens je nog wat meer informatie? Laat het ons weten op de AllesOverCrypto Facebookgroep. Waar we klaar staan om jou verder te helpen.

Foto Header: Piotr Swat/Shutterstock

Hoe koop ik GateToken?

GateToken kopen op Gate.io is een fluitje van een cent. Binnen enkele stappen kan je al de trotse eigenaar zijn van GT.

 1. Meld je hier gratis aan bij Gate.io
 2. Druk bovenaan op Wallets
 3. Zoek naar Bitcoin (BTC) of naar Tether USDT (net welke munt je nodig hebt om GateToken bij Gate.io te kopen
 4. Klik op Deposit
 5. Kopieer het adres
 6. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 7. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 8. Koop Bitcoin of Tether en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
 9. Wacht totdat de cryptomunten op Gate.io staan
 10. Druk bij Gate.io bovenaan op Markets, kies BTC Markets of USDT Markets en zoek naar GT
 11. Koop de gewenste hoeveelheid GateToken. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.