Digixdao coin achtergrond

DigixDao (DGX|DGD) – de toekomst van goud

In de wereld van crypto is er weinig zeker, op één aspect na: de koersen vliegen alle kanten op. DigixDao (DGX|DGD) wil hier verandering in gaan brengen door een van de meest stabiele investeringen op de blockchain te zetten: goud. Een DGX-token staat gelijk aan een gram goud. Dit is echter niet alles, want je kan ook investeren in DigixDao zelf en daarmee de handel in goud (DGD). Hoe? Dit artikel zal het je uitleggen.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Bekijk snel:

Wat is DigixDao

Digix, zoals de cryptomunt ook wel wordt genoemd is de eerste Decentrale Autonome Organisatie (DAO) op basis van Ethereum. Een DAO is in feite hetzelfde als elke andere organisatie met als grootste verschil dat de regels van normale organisaties niet digitaal zijn vastgelegd en die van een DAO dus wel.

Om een duidelijk beeld te krijgen van DigixDao, is het goed om eerst te kijken naar de goudmarkt. Goud is een van de eerste grondstoffen waar genoeg mensen waarde aan hechtten waardoor het gebruikt kon worden als geld. Al 550 jaar voordat Christus werd geboren, werd dit al als betaalmiddel gebruikt en bijna 2600 jaar later vertegenwoordigt de goudmarkt 8 biljoen (!) dollar aan waarde. Doordat goud al zo lang bestaat en er zo ontzettend veel geld in zit, is het een zeer stabiele en veilige investering gebleken (in tegenstelling tot crypto).

Goud heeft als overeenkomst met (veel) cryptocurrency’s dat er een maximale hoeveelheid van bestaat. Er wordt dan wel nog steeds goud gevonden overal ter wereld, dit is veel te weinig om voor serieuze “inflatie” te zorgen. Toch hoor je weinig om je heen dat mensen investeren in goud. Dat komt doordat het niet gemakkelijk is om aan goud te komen. Er worden nog weleens mensen opgelicht en het kan duur zijn om aan te schaffen. Daarnaast is het een redelijk lomp metaal, dus niet ideaal om bij je thuis te bewaren. Helaas nemen de meeste beheerders van grote kluizen alleen investeerders aan die een flink bedrag hebben geïnvesteerd. DigixDao wil de toegang tot goud makkelijker maken voor iedereen en dit willen ze doen met behulp van twee crypto-tokens. 

DigixDao’s tokens: DGX en DGD

De tokens die DigixDao heeft gecreëerd om dit probleem op te lossen zijn DGX en DGD. Beide tokens zijn totaal verschillend van elkaar. Kort samengevat kan DGX gezien worden als een investering in goud, terwijl DGD gezien kan worden als een investering in het DigixDao-platform oftewel de handel in goud.

DGX – investering in goud

Het DigixDao-project draait voornamelijk om de DGX-token. Elke token staat gelijk aan 1 gram goud. Of anders gezegd: voor elke DGX-token die je bezit, bezit je 1 gram van 99% LBMC-goedgekeurd goud. Dit goud wordt voor je bewaard in een kluis in Singapore. Dit is een enorme kluis die, naast alle andere grondstoffen die ze daar opslaan, 30.000 kilogram aan goud kan opslaan. Het is een van de grotere spelers op de goudmarkt. In het onderstaande filmpje kan je precies zien waar je goud wordt opgeslagen. 

Dankzij DGX kan je nu dus met behulp van blockchain en slimme contracten zeer gemakkelijk in het bezit komen van goud. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een DGX-token kopen en op de blockchain wordt geregistreerd dat jij de trotse eigenaar bent van een gram goud. Op dit moment is de vraag naar een stabiele token steeds groter aan het worden. Momenteel hebben we de cryptomunt USDT Tether, maar het is niet duidelijk of deze te vertrouwen is. Er gaan geruchten dat er Tethers worden bijgedrukt die niet worden ondersteund door echte dollars. Mocht dit inderdaad zo zijn en dit allemaal uitkomen dan kan dat een zeer vervelend effect hebben op de gehele crypto-economie. Het is daarom een verademing om een project als DigixDao voorbij te zien komen. Vooral als we ons in een dalende markt bevinden is het fijn om een uitweg te hebben naar een stabiele factor als goud zonder ons zorgen te hoeven maken dat het oplichterij is. 
DGX vervult dus twee belangrijke functies: je kan het gebruiken als stabiele investering ten opzichte van cryptocurrency's en het vergemakkelijkt het proces van goud kopen aanzienlijk. Nu is de vraag: hoe kan jij als (crypto-)investeerder hier dan van profiteren?

 


Grafiek door GoldBroker.com

DGD – investering in DigixDao

Investeren in DGX en dus goud is veilig, maar echt rijk zal je er niet snel van worden. Waar de koersen van cryptomunten binnen een dag met 30% kunnen stijgen of dalen, zijn beleggers in goud al een feestje aan het vieren als de prijs 5% stijgt in een jaar. Gelukkig komt DigixDao ook met een token voor investeerders die op wat meer winst hopen. Met DGD kan je meedelen in de winsten die het platform maakt dankzij de transactiekosten die ze rekenen voor het kopen, verkopen en opslaan van DGX en goud. 100% van de opbrengsten die ze genereren uit transactiekosten gaan naar de DGD-tokenhouders. Er zijn 2 miljoen DGD-tokens in omloop en daar zullen geen nieuwe meer bijkomen. Houders van DGD-tokens worden elk kwartaal beloond met de DGX die zijn verdiend aan alle DGX-transacties. Als DGD-houder kan je dus geld verdienen aan zowel de stijging in waarde van de DGD-token als aan inkomsten vanuit gebruikers van het platform.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Voorbeeld ROI DGD-tokens

Hieronder volgt een voorbeeld hoe je geld kan verdienen aan het houden van DGD-tokens:

Scenario: een transactievolume op het platform van DigixDao van 2 miljoen euro op een dag. 

Met een prijs van €34,70 per gram goud betekent dit dat aan waarde 57.587,10 (2.000.000/34,70) gram goud wordt verhandeld op een dag. De transactiekosten op het platform zijn 0,13%. Deze worden volledig uitbetaald aan de DGD-houders. Dit betekent dat per dag 57.636 gram * 0,13% = 74,936 DGX-tokens worden uitbetaald. Er zijn maximaal 2 miljoen DGD-tokens in omloop. 1 DGD-token levert je in dit scenario dus 1,367 DGX-tokens per jaar op. Voor uitgebreide (en precieze) calculaties kan je dit document bekijken.

Image
DigixDao DGD ROI Calculator die per scenario uitrekent hoeveel DGX aan dividend je krijgt op het DigixDao-platform


Momenteel zijn dit niet de grote bedragen die we gewend zijn in crypto, maar als het volume stijgt, dan stijgen de opbrengsten mee. In potentie kan dit flink oplopen, vooral als het gebruikt gaat worden ter vervanging van Tether

Team

Het team van DigixDao opereert vanuit Singapore en bestaat momenteel uit elf personen en drie adviseurs:

 • Teo Hye, Chng is de voorzitter van DigixDao. Hiervoor was hij voorzitter en CEO van Fujitsu Asia Pte Ltd. Zijn expertises zijn IT en business development.
 • Kai C. Chng is een van de drie co-founders en de CEO. Hij heeft hiervoor vier jaar op Wall Street ervaring opgedaan als EMFX-handelaar bij een investeringsbank.
 • Anthony Eufemio behoort ook tot de co-founders en is de CTO van het bedrijf. Hij heeft al achttien jaar ervaring in software development, computer security en IT.
 • Shaun Djie is de derde co-founder en de COO van het bedrijf. Daarnaast is hij de hoofdcoördinator van de grootste Ethereum-community in Azië.
 • Daarnaast bestaat het team uit een bedrijfsadviseur (Teo Chen Shien), vier programmeurs, een business developer en een user experience specialist. 

DigixDao DGX|DGD team, hier staan de 3 founders en voorzitter van DigixDao weergegegeven

Conclusie

Het idee achter DigixDao is duidelijk en simpel. Het nadeel hieraan is dat het idee ook door andere spelers gekopieerd kan worden. DigixDao heeft hierin echter een groot voordeel door de eerste te zijn op de markt, een zogeheten “first mover advantage”. De cryptomarkt schreeuwt om een stabiele token die daadwerkelijk kan laten zien dat het ondersteund wordt door een achterliggende waarde (waar Tether dit helaas nog steeds niet heeft bewezen). Daarom is de kans groot dat er veel gebruikgemaakt zal worden van de DGX-tokens. Momenteel is ook bij elke daling van de koers van cyptocurrency’s te zien dat de koers van DGD in tegengestelde richting en dus omhoog gaat. Hierdoor kan het ideaal gebruikt worden als “hedge” (een manier om je risico’s in te perken). 
Daarnaast zijn cryptocurrency’s voor een grote groep mensen de eerste stap in de wereld van investeren. Een aanzienlijk deel van deze groep heeft dus nooit aandelen of goud bezeten en de DGX-token kan de eerste stap hiernaartoe zijn. Het zou dus zomaar kunnen dat het zelfs een positieve invloed heeft op de goudprijs. 

Hoe koop ik DigixDAO?

DigixDAO kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van DGD.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Druk links bovenaan op Crypto kopen en kies voor Bankstorting
 4. Zorg dat hij op het tabje Fiat staat in plaats van Crypto en controleer of hij op Euro staat
 5. Kies voor iDEAL wanneer je het geld direct op je account wilt hebben en Bank Transfer (SEPA) wanneer je het ook prima vindt als het een paar dagen duurt voordat het geld erop staat
 6. Wacht totdat jouw euro's op het Binance account zijn gestort
 7. Klik bovenaan op Handelen en selecteer Klassiek
 8. Je zit nu op het handelsgedeelte van Binance. Klik aan de rechterkant op FIAT en selecteer EUR
 9. Een aantal munten zijn op Binance te verhandelen voor euro's. Maar, de meeste worden verhandeld tegen Bitcoin. Zoek het handelspaar BTC/EUR op en koop met jouw euro's Bitcoin.
 10. Klik vervolgens het tabje BTC aan en zoek DigixDAO op aan de hand van z'n ticker DGD
 11. Je vindt nu het handelspaar BTC/DGD. Door die aan te klikken, kan je DigixDAO kopen
 12. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.