GameFi
15/9/21

Geld verdienen met blockchain games – een volledige handleiding

Geld verdienen met blockchain games – een volledige handleiding

Snel €10 verdienen?

  1. Maak een account aan
  2. Stort 10 euro
  3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Geld verdienen met crypto, elke dag lijken er wel weer nieuwe dingen te verschijnen waarmee je dit kunt doen. Zo nu ook, want blockchain games zouden zomaar eens de nieuwste grote hype in crypto kunnen worden, net zoals NFT's en shitcoins eerder waren.

Dat klopt, je hoort het echt goed. Vandaag de dag kun je echtgeld verdienen door iets wat je misschien al jaren dagelijks doet: gamen. Voor velen kan het dus een erg interessante manier zijn om mogelijk wat extra inkomsten te generen met datgene wat ze eigenlijk het liefste doen.

Maar hoe werkt dit precies? Hoe kan het überhaupt dat je geld kunt verdienen met games? Hoe ga je ermee van start? En wat zijn de risico’s ervan? Dat alles, en meer, lees je in deze blog!

Bekijk snel

In onderstaande video van AllesOverCrypto wordt blockchain gaming (en hoe je er geld mee kunt verdienen) eenvoudig uitgelegd. 

Wat zijn blockchain games?

Blockchain games zijn, zoals de naam al doet suggereren, games die gebruikmaken van de blockchaintechnologie. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de items die je gebruikt in de game, zoals skins of wapens, te verhandelen zijn voor cryptocurrency.

De blockchain maakt het mogelijk om deze transacties tussen spelers plaats te vinden en volgens vele is de blockchaintechnologie dan ook een technologie die de gaming industrie écht naar het volgende level gaat tillen.

Er poppen dagelijks weer nieuwe games op, maar ook zijn er veel al bestaande, gevestigde games die de blockchaintechnologie integreren in hun spel. Een voorbeeld hiervan is Fortnite.

Welke blockchain games zijn er?

Er zijn tal van verschillende blockchain games. Er zijn heel veel verschillende soorten spellen en je kunt er op heel veel verschillende manieren geld mee verdienen. Op een aantal van deze blockchain games gaan we nu wat dieper in, zodat je een goed beeld krijgt van wat er allemaal in de markt is.

Axie Infinity

Als eerste kijken we naar de grootste blockchain game van dit moment: Axie Infinity. Axie Infinity is een populaire online blockchain game die geïnspireerd werd door het razend populaire Pokemon. Er is heel veel mogelijk in de game en spelers kunnen poppetjes sparen, die Axies heten. Dit zijn in principe gewoon NFT’s.

Het belangrijkste onderdeel van het spel is de Battle. In deze modus kun je met je team van Axies vechten tegen een ander team van Axies. Hier kun je dan weer rewards voor ontvangen, wanneer je wint natuurlijk.

De Battle modus is niet de enige modus in de game. Zo komt er binnenkort bijvoorbeeld ook de Land modus aan. Er is een wereld, genaamd Lunacia, die is opgedeeld in stukjes NFT-land. Dit land kan bijvoorbeeld gebruikt worden om resources te verzamelen, maar ook te creëren. Deze resources zijn NFT’s en deze kun je dan dus ook weer verkopen.

Je kunt nu al in deze Land modus investeren door een stukje land te kopen op de marketplace. De prijs voor zo’n stukje land begint vandaag de dag (11 september 2021) vanaf 3.5 ETH. Er is dus zeker vraag naar!

Een screenshot van een Axie Infinity game
Een Axie Infinity potje

Zed Run

Een andere interessante blockchain game is Zed Run. De game is nog in beta, maar het wordt al volop gespeeld. In de game kunnen gebruikers een NFT-paard kopen. Dit paard kunnen ze dan inzetten in paardenraces.

In deze paardenraces racen verschillende paarden tegen elkaar. Het gaat er uiteraard om welk paard als eerste aan de finishlijn komt. Dit paard wint dan de prijzenpot van de race. Deze prijzenpot kan voortkomen uit het bedrag dat iedereen inlegt, maar er zijn ook races waar je gratis aan mee kunt doen.

Daarnaast kun je je paarden ook inzetten om te breeden. Ze zullen dan baby paardjes maken en deze kun je gebruiken om mee te racen of om door te verkopen. Wanneer je een paard hebt dat goed is en vaak races wint, is er vaak erg veel vraag naar de baby’s van je paard en deze kun je dan ook voor veel geld verkopen.

De game neemt de laatste tijd enorm in populariteit toe en zeker op TikTok is het erg populair. Wie weet wat de game ons in de toekomst nog allemaal gaat brengen.

Een Zed Run race
Een Zed Run race

Gods Unchained

Een andere populaire blockchain game is Gods Unchained. Het is zelfs één van de eerste blockchain games die werd uitgebracht. Het is een NFT cards game. In Gods Unchained gaan verschillende goden de strijd met elkaar aan.

Dit kunnen goden zijn uit de tijd van de Grieken en Romeinen, maar ook uit de Egyptische en Scandinavische mythologie. In Gods Unchained bepaal jij het spel. Jij kiest met welke strijder je gaat vechten en van welke wapens je hierbij gebruikt maakt.

Via Immutable X kun je zowel goden als wapens kopen in de vorm van NFT’s. Deze NFT’s kun je dan gebruiken in de Gods Unchained game. De prijzen hiervan zijn niet zo hoog en je kunt dus vrij goedkoop van start gaan.

Wil jij meer weten over deze populaire blockchain game? Over Gods Unchained schreven wij een uitgebreide blog.

Een potje Gods Unchained
Een potje Gods Unchained

Hoe kun je van start gaan met het geld verdienen met blockchain games?

Ben jij nu helemaal overtuigd en wil je meteen van start gaan met blockchain games? Dan leggen we je uiteraard graag uit hoe. Het bestaat eigenlijk uit 3 verschillende stappen, waarvan de laatste 2 eigenlijk voor elke game net iets anders zijn, maar we zullen je het zo overzichtelijk mogelijk proberen uit te leggen.

1. Kies een game

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat je een game gaat kiezen. Welke game wil jij gaan spelen? Dit kan natuurlijk van verschillende dingen afhangen. Wil je graag de game waar je het snelste of het meeste geld aan kunt verdienen? Of gaat het je ook om het plezier?

Het zijn allemaal zaken die je voor jezelf moet afwegen. Welke games vind je leuk? Houd je van vechten of van racen? We hebben in ieder geval goed nieuws voor je: de keuze is reuze! Elke dag komen er weer tal van nieuwe blockchain games uit en je kunt het zo gek niet bedenken en het bestaat waarschijnlijk.

Je kunt natuurlijk één van de games die we eerder al behandelden kiezen, maar er zijn nog zoveel andere keuzes. Zo heb je bijvoorbeeld CryptoKitties, The Sandbox, The Six Dragons, League of Kingdoms en ga zo maar door!

Maak voor jezelf een goede keuze en ga dan door naar de volgende stap! Je kunt natuurlijk ook verschillende games spelen.

2. Connect met de game

Wanneer je een keuze hebt gemaakt over welke game je wilt gaan spelen kun je de stappen gaan voltooien die ervoor zorgen dat je van start kunt gaan met spelen.

Vaak is de eerste stap in dit proces het connecten van je wallet. Dit kun je meestal bijvoorbeeld doen met een MetaMask wallet. Heb je deze al een? Dan weet je waarschijnlijk wel hoe je deze connect. Heb je er nog geen? Wij schreven een uitgebreide blog over hoe MetaMask precies werkt en hoe je er een wallet aanmaakt. Zeker een aanrader om te lezen!

Je bent nu gekoppeld met de game. De volgende stap verschilt werkelijk voor elke game. Bij de meeste games moet je nu namelijk je NFT’s gaan kopen. Bij Zed run is dit het moment dat je bijvoorbeeld je paard gaat kopen om mee te racen, bij Axie Infinity ga je nu je Axies kopen en bij Gods Unchained ga je nu je goden en wapens kopen.

Het is volledig afhankelijk van welke game je hebt gekozen wat je nu moet doen. Vaak wijst het zichzelf wel en anders is er vaak een handleiding beschikbaar per game.

3. Begin met spelen (en verdienen)

Nu je de attributen hebt verzameld waarmee je kunt gaan spelen is het tijd om je eerste games te gaan spelen. Ook dit wijst vaak zichzelf wel per game.

In Zed Run kun je nu aan je eerste race gaan deelnemen en in Axie Infinity en Gods Unchained aan je eerste battles. Meestal wordt het ‘verdienmodel’ per game je wel uitgelegd en hier kom je dus spelenderwijs achter.

Hoeveel kun je verdienen met blockchain games?

De hamvraag: hoeveel geld kun je nou daadwerkelijk verdienen met blockchain games? Op die vraag is er niet één antwoord. Het is van zoveel verschillende factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld: welke game je speelt, hoe goed je bent, of je in de juiste potjes terechtkomt en ga zo maar door.

Bij sommige games kun je best wel een leuke bijverdienste verdienen. Op elk moment zijn er wel races bezig met een prijzenpot van bijvoorbeeld $300,00. Echter, deze prijzenpot gaat natuurlijk maar naar 1 persoon. Weet je dit soort races vaak te winnen? Dan verdien je natuurlijk goed. Het kan natuurlijk ook dat je nooit een race wint en dan blijft het bedrag op $0 staan.

Hetzelfde geldt voor Axie Infinity. Wanneer je veel battles wint kun je zeker een mooi bedrag per dag verdienen. Echter, verlies je alles, dan is dit bedrag al snel een stuk lager.

Je moet het dus ook vooral als een game blijven zien. Hoewel het natuurlijk erg leuk is om geld te verdienen met een game, gaat het nog altijd om het plezier wanneer je aan het gamen bent. Houd dit dus altijd in je achterhoofd. Wanneer je teveel bezig bent met het verdienen van geld aan de game, neemt het plezier waarschijnlijk al snel af.

De voordelen en nadelen van blockchain games

Zoals alles, heeft ook blockchain gaming verschillende voor- en nadelen. Een eerste voordeel is dat blockchain gaming enorm veilig is. We weten inmiddels natuurlijk allemaal hoe veilig de blockchain is (hoe dat precies werkt lees je hier!). Wanneer een game dus op de blockchain gebouwd wordt is het aannemelijk dat deze erg veilig is. Dat is dus ook zo. De kans dat je dus bijvoorbeeld gehackt wordt is vrijwel nul. Dat is natuurlijk erg fijn wanneer je bijvoorbeeld een heel ‘portfolio’ aan strijders, Axies of racepaarden aan het bouwen bent.

Daarnaast is natuurlijk het geld dat erbij komt kijken een enorm leuke bijkomstigheid. Je wordt snel uitbetaald, in tegenstelling tot misschien bij je baas ?. Daarnaast zijn er vaak leuke bonussen of bijzondere spellen waar je aan deel kunt nemen, en is het principe dat je geld kunt verdienen met gamen zonder professional te zijn al erg leuk.

Een nadeel aan blockchain gaming is dat de games tot op heden nog lang niet zo geavanceerd zijn als bijvoorbeeld de games van Electronic Arts, Activision of Epic Games. Hierdoor vinden sommige mensen blockchain games vaak minder leuk om te spelen dan bijvoorbeeld games van de eerder benoemde producenten. Zoals we weten kunnen ontwikkelingen in de wereld van blockchain gaming erg snel gaan en wij verwachten dan ook dat de games op de blockchain binnen no time net zo goed zijn als reguliere games. De tijd zal het ons leren…

Het risico van blockchain games

Zoals met eigenlijk alles binnen crypto, kun je ook bij blockchain games in het verkeerde project instappen. Zoals we eerder al uitlegden is het principe van geld verdienen met blockchain games voornamelijk gebaseerd op NFT’s.

NFT’s kunnen natuurlijk in waarde stijgen, maar ook in waarde dalen. Het kan dus zo zijn dat je verschillende NFT’s aankoopt, die een aantal dagen later al niets meer waard zijn. Stel je koopt bijvoorbeeld 3 Axies voor 0.2 ETH, dan kan het zomaar zijn dat deze Axies 3 dagen later nog maar 0.05 ETH waard zijn. Je weet het nooit.

Pas hier dus altijd mee op en denk niet dat er enkel mooie kanten aan blockchain games zitten.

Conclusie

Blockchain games zijn dus enorm in de opmars de laatste tijd. Het is naar mijn mening een enorm leuke ontwikkeling binnen de wereld van crypto én het is een manier om mogelijk wat geld bij te verdienen met iets wat wellicht al je hele leven je hobby is. Wie wil dat nou niet.

Geld verdienen is echter geen garantie, je kunt zelfs geld verliezen. Doe het dan ook enkel omdat je het leuk vindt en niet met de insteek om er een fortuin mee te gaan verdienen.

Wil je meer weten over blockchain games of misschien samen spelen met een andere blockchain gamer? Join dan de AllesOverCrypto Facebookgroep . Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt.

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!