Elon Musk NFT

Deze beroemde mensen zijn positief over NFTs

Wanneer zich een nieuwe hype ontwikkelt, willen we er allemaal als eerste bij zijn. Wie wil nu niet aan het begin staan van een revolutie of een soort van influence-rol uitoefenen. Weet je nog hoe een bekijk en interesse je kreeg toen je als één van de eerste een mobiel had? Wat momenteel heel erg normaal is, herinneren velen van ons allemaal het begin van dat tijdperk nog, met uitzondering van de millennials. Met de zeer snelle ontwikkeling van deze non-fungible tokens, willen we er ook allemaal bijzijn en dit is voor beroemde en invloedrijke mensen niet anders. Benieuwd welke celebrities al handelen in NFT’s? Ontdek hier welke beroemdheid welke NFT-investeringen heeft gedaan.

Foto header:  pantid123/Shutterstock.com

Bekijk snel

Wat zijn NFT’s

Inmiddels hebben we de term non fungible tokens, beter bekend als NFT’s, wel eens voorbij horen komen. Zowel op verschillende crypto fora als in de mainstream media leren we steeds meer kennen over deze unieke digitale assets en hoe deze de wereld veroveren. Het is dan ook niet geheel verrassend dat nieuwsitems zoals Editie NL deze NFT’s bespreken in hun dagelijkse niveau.

Kort gezegd is een NFT een unieke digitale asset die vastgelegd wordt op de blockchain. Waarom is dit zo interessant? Zo een NFT is een niet-inwisselbaar en onvervangbaar eigendomscertificaat. In tegenstelling tot de crypto die je vasthoudt in je wallet, is een NFT echt eigendom van jou als persoon en is dit eigendomsrecht vastgelegd door middel van smart contracts. Wil je een uitgebreide informatie over NFT’s? Ontdek hier alles wat de NFT-hype zo uniek maakt.

Elon Musk

Hoe kunnen we anders dan beginnen met de man die de hele crypto industrie uit de palm van zijn hand laat eten en die met een simpele tweet de Bitcoin kan laten stijgen als geen ander. Elon Musk houdt van controversie en gebruikt zijn bekendheid en bereik dan ook om te experimenteren me deze nieuwe technologische ontwikkelingen. Recentelijk heeft hij aangekondigd dat hij met zijn bedrijf Tesla voor maar liefst 1,5 miljard dollar heeft geïnvesteerd in Bitcoin (BTC). Maar daar houdt het niet op, NFT’s zijn voor Musk ook geen onbekend terrein meer.

Op 15 maart 2021 lanceerde Elon Musk een tweet met een geanimeerde video, een GIF met als bijschrift ‘I’m selling this song about NFTs as an NFT’. Op dit 2 minuten durende filmpje zie je een goud glimmende trofee met woorden zoals ‘HODL’ en ‘NFT’ bovenop de trofee. Hier wil hij een duidelijk statement maken over NFT’s.

Het nummer dat je hoort op de achtergrond is een technobeat met de simpele lyric “NFT for your vanity, computers never sleep, it’s verified, it’s guaranteed’. Wat simpelweg wijst op de nieuwe hype die zich zeer snel ontwikkelt. Het hoogste bod werd gedaan voor 1,1 miljoen dollar. Correct, voor een tweet! Beeple, de kunstenaar die eerder een NFT verkocht voor een recordbedrag van 69 miljoen dollar had wel interesse en deed een genereus bod. Elon Musk zijn reactie? Voor 420 miljoen DOGE is het werk van hem, waarmee hij de markt en de prijs van Doge weet te manipuleren.

Image
Elon Musk NFT
Image
Elon Musk NFT

Grimes

Grimes is de excentrieke partner van Elon Musk en ze hebben elkaar zeker gevonden in de controverse die ze graag opzoeken. Laatst zei ze nog dat ze klaar is om te sterven op Mars, als Elon Musk erin slaagt met zijn bedrijf SpaceX een hele samenleving te maken op Mars. Het is een koppel dat vaak vragen oproept bij anderen door hun excentrieke plannen en controversiële uitspraken. NFT’s zijn ook geen onbekend terrein voor de Canadese elektro-popster. Ze verkocht al voor ongeveer 6 miljoen dollar aan digitale kunstwerken.

Zo verkocht ze een serie van 10 stuks, deze werden aangeboden op het platform van Nifty Gateway in februari van 2021. Het duurste stuk was een video genaamd ‘Death of the Old’ met een kruis, een zwaard en vliegende engeltjes op weg naar het licht. Uiteraard met één van haar eigen nummers op de achtergrond. Dit werk ging voor maar liefst een slordige 389.000 dollar de digitale deur uit.

Shawn Mendes

De zanger staat niet alleen bekend om zijn muzikale carrière en zijn señiorita, maar de Canadese singer-songwriter toont ook grootse interesse in de wereld van NFT’s. Hij werkt namelijk samen met Genies, een bedrijf dat digitale avatars maakt en handelt op het platform van OpenSea. Dit is de grootste marktplaats voor NFT’s. Genies werkte eerder samen met beroemdheden zoals Rihanna en Justin Bieber om hun avatars te maken voor online gastoptredens.

Het is vooral zijn manager die het voortouw neemt in de samenwerking met Genies voor de creatie van deze avatars die verkocht worden als NFT. Het is ook mogelijk om eerder gecreëerde avatars te verkopen als NFT.

Steve Aoki

Muzikant Steve Aoki heeft al een nettowaarde van 120 miljoen dollar, maar daar houdt het niet bij op. Met de creaties van NFT’s neemt deze waarde zeer snel toe. Hij heeft alvast een mooi rendement op zijn unieke digitale assets. Zijn collectie ‘Dream Catcher’, een reeks gemaakt van 11 individuele items was een samenwerking tussen Aoki en 3D-illustrator Antoni Tudisco. Deze werd te koop aangeboden op het platform van Nifty Gateway. Een bepaald deel van de collectie, ‘Hairy’, werd verkocht voor het mooie bedrag van 888.888.888 dollar en is daarmee de duurste sale van de website tot nu toe voor een NFT.

Lindsey Lohan

De Amerikaanse actrice en zangeres Lindsey Lohan ziet ook toekomst in NFT’s. Waar andere investeerders alleen financieel voordeel zien, ziet Lohan het gebruik van NFT’s ook als een middel om een groter doel te bereiken. Zo gebruikt ze deze hype om andere acteurs en muzikanten in staat te stellen om hun eigen artistieke rechten beter te beschermen. Op deze manier krijgen ze zelf de financiële waardering die ze verdienen bij het creëren van hun kunst. We zien dat muzikanten minimale inkomsten hebben door het streamen van hun muziek op grote platformen.

Image
NFT Lohan
Bron: Fansforever.io

Lohan lanceerde zelf op 27 maart een NFT via het platform FansForever. Ze gebruikt dit platform als een actieve manier om te communiceren met haar fans. Ze wil een deel van de opbrengsten schenken aan Save The Children en aan kleine artiesten die niet in staat zijn om door te breken door gebrek aan bekendheid. Het laatste bod op haar NFT was een gulle 1 miljoen TRON, wat gelijkstaat aan 135.000 euro op moment van schrijven.

FansForever

FAN is een gedecentraliseerde sociale marktplaats die makers verbindt met hun fans door middel van NFT’s. Traditioneel is deze connectie tussen maker en fan op basis van merchandise, denk aan onder andere shirts of een ticketverkoop voor speciale events of zelfs een meet-en-greet. Met NFT willen ze de ervaring digitaliseren en digital assets in het proces financieren.

Het platform heeft aangekondigd dat steeds meer celebrities zich aansluiten bij het platform. Zo hebben ook Tyga, Ne-Yo, Soulja Boy en meer dan 30 andere muzikanten zich gepresenteerd op FansForever. Ze vermelden dat ze minstens 1 nieuw toptalent per week zullen aankondigen.

Paris Hilton

Net zoals Lindsey Lohan ziet Paris Hilton de NFT’s ook als de economie van de toekomst.  In het verleden heeft Paris zich profileert als de naïeve blondine die liever lui dan moe is, maar toch weet deze onderneemster iedereen te verrassen met haar werkethos en persoonlijkheid. Al sinds de komst van NFT toont ze haar ware aard als onderneemster en verdiept ze zich in deze trend door middel van Q&A’s die ze op haar website doet.

Image
Paris Hilton NFT
Bron: Parishilton.com

Ze zegt dan ook uitdrukkelijk dat we momenteel leven in de ‘Golden age of the Creator’ waar kunstenaars eindelijk de plaats en aandacht krijgen die ze verdienen. Als succesvolle DJ snapt ze als geen ander de noodzaak dat creators gehoord en gezien moeten worden via een dergelijk platform. Deze NFT's helpen creators en kunstenaars om de waarde van hun werk te vergroten en het in real-time te delen met hun fans. Naast de verkoop, krijgen ze ook vergoedingen voor secundaire verkopen aan de hand van royalty’s. Paris is zelf van plan om nog groter en invloedrijker te worden met NFT door te innoveren, investeren en vooral te verzamelen.

In augustus van 2020 verkocht ze al een tekening die ze had gemaakt van haar kat Munchkin. Het digitale kunstwerk werd geveild voor 17.000 dollar door een onbekende koper die handelde onder het pseudoniem ‘Adirolls’.

Azealia Banks

Het voordeel aan NFT is de vrijheid die iedereen heeft bij het maken van deze unieke digitale asset. Rapper Azaelia Banks heeft zo haar eigen benadering op deze NFT’s. Waar iedereen het platform OnlyFans gebruikt voor expliciete content, verkoopt Banks een sekstape als NFT. De audio-tape duurt maar liefst 24 minuten waarop ze te horen is met haar verloofde Ryder Ripps, een conceptuele kunstenaar. De excentrieke NFT werd verkocht aan kunstenaar Rulton Fyer voor 17.240 dollar.

Dit is een voorbeeld van de artistieke vrijheid die NFT’s met zich meebrengen. Waar celebrities zoals Paris Hilton of Lindsey Lohan het gebruiken als een manier om hun fans te verbinden en streven voor een grotere financiële tegemoetkoming van hun eigen werk, is deze vorm van NFT voor Azealia louter een amusementskwestie met een zeer speciale invalshoek.

Kings of Leon

De Amerikaase rockband Kings of Leon behoort tot de nieuwste celebrities die meedoen aan de hype van NFT. Ze brachten hun nieuwste album, genaamd When You See Yourself, uit als een NFT in maart 2021. Het album is uiteraard voor iedereen beschikbaar in traditionele formaten, maar daarnaast worden er maar liefst zes NFT’s formaten verkocht in drie varianten. Elke NFT wordt verkocht voor 50 dollar, met voordelen zoals geanimeerde albumhoezen, digitale downloads en concert tickets. De verkoop van deze NFT’s gebeurt via het ticketplatform YellowHeart.

Mark Cuban – Shark Tank

De Amerikaanse miljardair en investeerders en bekend van Shark Tank, verkoopt één van zijn motiverende quotes als een non fungible token (NFT) voor een bedrag van 1700 dollar aan crypto. De NFT is niets meer dan een afbeelding met zijn eigen quote: “Nobody ever changed the world by doing what everyone else was doing - Mark Cuban”

Hij rekent zelf 15% aan royalty’s bij secundaire verkopen, dit genereert natuurlijk een extra cashflow voor hem in de toekomst. Deze cashflow is minimaal, zeker voor een investeerder die miljoenen bezit, maar toch is deze verkoop interessant omdat steeds grotere investeerders interesse tonen in de digitale kunst van NFT.

Toekomst van NFT’s

Platformen zoals OpenSea zien een exponentiële stijging van het aantal NFT’s die aangeboden worden op het platform wat duidt op een aanhoudende trend. Echter zal de toekomst uitwijzen in hoeverre deze trend zich nog voortzet. Deze NFT’s kunnen ook zorgen voor een integratie in de wereld van DeFi, denk bijvoorbeeld aan unieke avatars die verkocht en gebruikt kunnen worden op game-platformen of nieuwe trends van Polkamons.

Door de inmenging van beroemde personen zien we dat de ontwikkelingen van NFT plaatsvinden vooral op het gebied van royalty’s zodat kunstenaars en muzikanten meer financiële toestroom krijgen voor hun creaties. Slechts een klein deel van de opbrengsten van een kunstwerk gaat maar toe naar de kunstenaar of muzikant zelf. Door gebruik te maken van NFT op de blockchaintechnologie, kunnen kunstenaars beter controle houden over hun eigen creatie en onnodige kosten van tussenpartijen elimineren.

Conclusie

Naar verluidt verkocht Beeple offline nooit een kunstwerk voor meer dan 100 dollar alvorens hij wereldnieuws werd met de verkoop met zijn NFT voor maar liefst 69 miljoen dollar. Naarmate er meer succesverhalen naar buiten komen van monsterverkopen, zijn steeds meer mensen en ook beroemde mensen geïnteresseerd om gebruik te maken van deze nieuwe hype. Waar dit voor vele een manier is om zich artistiek te uiten en hier hopelijk ook veel geld aan te verdienen, zien we verrassend genoeg ook dat celebrities zoals Paris Hilton en Lindsey Lohan ook een achterliggend doel zien van deze hype.

Het platform van FansForever heeft aangekondigd in de toekomst nog meer beroemdheden te binden aan hun platform. We zijn dan ook benieuwd welke beroemdheden nog gebruik gaan maken van NFT’s. Stay tuned!

Onze AllesOverCrypto Facebook community telt al meer dan 44.000 leden. Heb je vragen over het kopen of verkopen van NFT’s? Stel je vraag in onze besloten groep en krijg antwoord van experts en ga op ontdekkingsreis in de wereld van non-fungible tokens!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.