NFT CryptoPunks

De beste 35 Twitteraccounts over NFTs

De gouden regel bij NFTs is dat iedereen die er vroeg bij is, de meeste kans heeft op succes! Het is dan ook de kunst om NFT projecten in een vroeg stadium te ontdekken. Eén van de meest genoemde adviezen voor nieuwkomers in de wereld van NFTs is daarom om betrokken mensen en bedrijven op Twitter te volgen, zodat je op de hoogte wordt gehouden van alles wat je moet weten over NFTs en geen projecten misloopt. Twitter is een populair platform onder crypto en NFT traders, omdat het enorm veel gebruikers heeft en informatie op een laagdrempelige manier gedeeld kan worden. Ook kun je informatie op een eenvoudige manier opzoeken aan de hand van toepasselijke hashtags.

In deze blog bespreken we de 35 beste accounts op Twitter over NFTs die je kunt volgen. Hierbij wordt zowel gekeken naar de officiële accounts van blockchain-netwerken en NFT projecten, als naar NFT collectors en accounts die regelmatig nieuws, updates en weetjes delen over NFTs. Als je nog niet zoveel weet over NFTs, of als je er meer te weten over wilt komen, dan is het zeker de moeite waard om deze eens door te nemen en te gaan volgen!

Bekijk snel

 

Image
Twitter
Annette Shaff/Shutterstock.com

Blockchain-netwerken

Als je op zoek bent naar informatie over NFTs, dan is het handig om sowieso de officiële accounts van de blockchains te volgen waarop NFTs verhandeld kunnen worden. Hieronder sommen we de belangrijkste negen voor je op.

@Ethereum

Ethereum (ETH) was de eerste blockchain die NFTs ondersteunde met zijn ERC-721 tokenprotocol, en wordt momenteel (januari 2022) het meest gebruikt. Meer dan 90% van alle NFTs zijn gemaakt als ERC-721-token op het Ethereum-netwerk, waaronder enkele van de meest populaire, zoals Axie Infinity en CryptoPunks.

De populariteit van Ethereum gaat echter gepaard met een aantal nadelen, waarvan vooral de hoge gas fees problematisch zijn. Om dit op te lossen zijn zogenaamde layer-2 protocollen ontworpen ​​die ook NFTs ondersteunen:

@Immutable

Immutable X (IMX) is het eerste layer-2 protocol voor Ethereum dat speciaal is ontworpen voor NFTs, met zero gas fees. Er zijn dus geen transactiekosten, transacties worden onmiddellijk afgehandeld en de NFTs zijn CO2-neutraal.

@Polygon

Polygon (MATIC), voorheen bekend als het Matic-netwerk, is een layer 2-protocol voor Ethereum, waarmee snellere en schaalbare oplossingen kunnen worden gebouwd met behulp van autonome slimme contracten. Het belangrijkste voordeel van deze blockchain zijn de zeer lage gas fees, en dat deze wordt ondersteund door de grote NFT marktplaatsen.

Inmiddels hebben ook veel andere blockchains dankzij de groeiende populariteit ondersteuning voor NFT’s toegevoegd, en zijn daarmee de concurrentie aangegaan met de Ethereum-blockchain. 

@Solana

Solana (SOL) is een rijzende ster in het crypto-ecosysteem en wordt beschouwd als één van de snelst beschikbare blockchains. Met meer dan 1000 transacties per seconde biedt het een ultieme infrastructuur voor het minten en verkopen van NFT's op een milieuvriendelijke en kostenefficiënte manier.

Verder winnen de volgende blockhains steeds meer terrein als het om NFTs gaat. Het is dus handig om die ook in de gaten te houden:

Image
OpenSea
FellowNeko/Shutterstock

NFT marktplaatsen

Het zou onvolledig zijn om een Twitterlijst samen te stellen zónder bekende NFT-marktplaatsen, waar je NFTs kunt kopen en verkopen. Hier worden namelijk veel updates gegeven over NFT collecties en drops. Ook delen ze vaak content van NFT makers en plannen voor de toekomstDat wil je dus echt niet missen!

De volgende accounts mogen zeker niet ontbreken in dit lijstje:

@OpenSea

OpenSea is momenteel dé leider als het gaat om NFT koop en verkoop. Het platform is erg gebruikersvriendelijk en ondersteunt meer dan 150 verschillende betalingstokens. Voor een introductie in de NFT wereld is OpenSea een geweldige plek om te beginnen.

@Rarible

Rarible is een andere grote marktplaats voor NFTs, en is grotendeels vergelijkbaar met OpenSea. In tegenstelling tot OpenSea moet je echter de eigen token Rarible (RARI) van de marktplaats gebruiken om NFTs op de markt te kunnen kopen en verkopen.

@TheBinanceNFT

Ook Binance heeft inmiddels een NFT marktplaats gelanceerd: Binance NFT. Hiermee voorziet de grootste crypto-exchange ter wereld haar gebruikers van de mogelijkheid om via de exchange NFTs te maken, kopen en verkopen, met gebruik van Binance (BNB) of stablecoins. Binance heeft al een aantal grote samenwerkingen gesloten, dus kan zeker worden gezien als een concurrent van OpenSea.

Image
Magic Eden
Magic Eden - NFT Marketplace

Launchpads

Als er platforms zijn waarmee je komende NFT projecten in een vroeg stadium kunt ontdekken, dan zijn het de zogenaamde launchpads wel. Crypto en NFT launchpads, ook wel IDO-platformen genoemd, zijn platformen waar de nieuwste crypto projecten worden gelanceerd, en hier kan iedereen een bijdrage aan leveren door mee te doen aan de crowdfunding van het project.

Deze platforms delen dan ook alles over nieuwe NFT projecten en zijn erg actief op social media. Het is daarom zeker handig om deze op Twitter te volgen. Hieronder een aantal van de grootste op dit moment, al zijn er nog veel meer:

Image
Beeple
mundissima/Shutterstock

NFT collectors/influencers

Tot slot bespreken we een aantal grote NFT collectors en influencers die je dagelijks op de hoogte houden van de nieuwste NFT projecten en nieuws, updates en weetjes delen over NFTs.

@Beeple

Deze kunstenaar is één van de meest nieuwswaardige namen in de wereld van NFTs. Eerder dit jaar werd een NFT, 'The First 5000 Days' gemaakt door Beeple, door veilinghuis Christie's verkocht voor maar liefst 69 miljoen dollar. Beeple post regelmatig zijn NFT's op Twitter, en deelt hier ook zijn bevindingen en inzichten over de NFT markt.

@GaryVee

Eentje die zeker niet mag missen in deze lijst is Gary Vaynerchuck. Met zijn bijna 3 miljoen volgers deelt hij veelbelovende NFT-trends. Zijn invloed heeft ertoe bijgedragen dat zowel veel beroemdheden als normale mensen, geïnteresseerd zijn geraakt in NFTs. Zelf heeft hij dan ook een imposante NFT collectie. Ook heeft hij een eigen YouTube-kanaal dat vol staat met educatieve inhoud. Dit is dus een zeer leerzaam account om te volgen.

@Adamamcbride

Adam McBride is een ware NFT-archeoloog die altijd op zoek is naar verborgen en nieuwe projecten. Zijn bevindingen deelt hij regelmatig op Twitter en hij host ook een podcast die zeker de moeite waard is als je meer wilt leren over NFTs. Zijn ervaringen heeft hij ook vastgelegd in een boek: NFT APE.

@Punk6529

Op dit Twitteraccount wordt ontzettend veel informatie gedeeld over Web3 en NFTs. Als je dit allemaal nog niet zo goed begrijpt of er meer over wilt weten, volg dan zeker Punk6529. Punk6529 is ook een bedachtzame NFT verzamelaar die een visie heeft op de toekomst van de NFT wereld en daar regelmatig zijn gedachten over deelt met zijn volgers.

@MayorofMatic

Mayor of Matic wordt aanbevolen door veel andere Twittergebruikers als het om crypto en NFTs gaat. Mayor of Matic tweet namelijk dagelijks over NFT projecten, en maakt analyses van Matic en andere blockchains. Met zijn veelzijdige kennis en deskundigheid word je goed op de hoogte gehouden van alles rondom NFTs.

@Ohhshiny

Ohhsniny deelt het beste van de NFT wereld in zijn dagelijkse posts op Twitter. Hij geeft daarbij vaak advies aan beginnende NFT projecten en voorziet iedereen van nuttige informatie. Ook geeft hij praktische tips hoe je de kosten voor NFTs zo laag mogelijk kunt houden.

@CozomoMedici

Een Twitteraccount dat ook zeker interessant is om te volgen, is Cozomo de' Medici. Een lange tijd werden hier anonieme en diepgaande NFT analyses en inzichten gedeeld. Totdat op een gegeven moment rapper Snoop Dogg onthulde achter het account te zitten, wat nogal als een verrassing kwam. Snoop Dogg is één van de grootste namen in de muziekindustrie en blijkt dus enorm geïnteresseerd te zijn in NFTs. Zijn gehele NFT collectie is momenteel een paar miljoen dollar waard.

Image
@Snoopdogg
@Snoopdogg

@NFTDaily & @NFTPlazas

NFT Daily en NFT Plazas delen beide simpelweg het laatste NFT nieuws, updates en aanbevolen projecten die je zeker niet mag missen. Deze Twitters zijn dus erg waardevol om te volgen.

@DigitalRoamad

Jeff, beter bekend als DigitalRoamad, is een Amerikaanse schrijver en digitale nomade, die mensen leert hoe ze online een inkomen kunnen verdienen. Hij deelt dan ook veel nuttige NFT projecten en tips.

@SOLBigBrain 

SOLBigBrain is één van de grootste en meest gerespecteerde Solana influencers. Wil je op de hoogte worden gehouden van alle Solana projecten? Volg dan zeker dit account.

@SOLbuckets

SOL buckets is ook een account dat helemaal in het teken staat van Solana projecten en is ook de moeite waard om te volgen.

@Softmoneyinc

SoftMoney is een NFT collector die de laatste paar maanden erg actief is geweest op Twitter en veel kansrijke NFT projecten heeft gedeeld en besproken.

@Nearbigbrain

Als je op zoek bent naar NFT projecten op de NEAR blokchain, dan is Near Big Brain een goed account om in de gaten te houden. NEAR is nog een vrije jonge blockhain en biedt dus mooie kansen!

Conclusie

In deze blog zijn 35 Twitteraccountants besproken over NFTs, die je helpen om op de hoogte te blijven van het laatste NFT nieuws en weetjes. AllesOverCrypto heeft zelf ook meerdere blogs geschreven waarin alles over NFTs wordt uitgelegd.

Een aantal hiervan die zeker de moeite waard zijn:

Als je meer wilt weten over NFTs, online geld verdienen met crypto of NFTs, of over crypto in het algemeen, kun je ook lid worden van onze AllesOverCrypto Facebookgroep of neem een kijkje op het Crypto Forum! Laat het ons ook weten als je zelf interessante ideeën hebt over een blog-onderwerp. Wie weet schrijven we de volgende keer wel voor jou. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag op onze FAQ-pagina op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt.

Header afbeelding: mundissima/Shutterstock.com


Geld verdienen met NFT's?

Start direct met onze NFT Blueprint!

 

Download de NFT Blueprint

 

Image
Blogbanner NFT Blueprint

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.