Blockchain weergave, met daarop een NFT gevestigd.

Top 10 NFT websites voor beginners

Sinds 2021 zijn de ontwikkelingen rond NFTs in volle gang. De unieke tokens bestaan al langer, maar de adoptie lijkt nu pas echt op gang te komen. NFTs komen steeds vaker in het nieuws en steeds meer beroemdheden kopen NFTs, waardoor hun grote achterban ook in aanraking komt met deze non-fungible tokens. Het ontdekken dat een digitale afbeelding van een aap duizenden euro's waard kan zijn is één ding, maar hoe blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen?

Er zijn tientallen marktplaatsen, honderden blockchain games en duizenden collecties. Wanneer je actief wil worden met het gebruiken van NFTs of op de hoogte rondom de ontwikkelingen wil blijven, is het lastig om goede informatie te vinden. Daarom hebben wij een top 10 websites voor jou samengesteld, waar je zeer handige info kunt ontdekken!

De top 10 is in willekeurige volgorde gerangschikt. Dit komt doordat de websites gericht zijn op verschillende onderdelen binnen de NFT-wereld, waardoor het appels met peren vergelijken is. In dit artikel nemen we alle sites kort met je door, waarbij je zelf de site kunt checken door te klikken op de website naam, die in het blauw weergeven wordt.

Natuurlijk snap ik dat je AllesOverCrypto op de eerste plaats zou verwachten, maar in dit artikel worden enkel externe websites behandeld. Op de website van AllesOverCrypto kun je onder het kopje 'Blog' ook de sectie NFTs vinden, waar je toegang hebt tot een schat aan informatie. Zeker wanneer je liever informatie in het Nederlands leest, is dit een handige bron!

Bekijk Snel

Image
NFTCalendar.io logo

1. NFTCalendar

Via de website NFTCalendar kun je volledige op de hoogte blijven van alle NFT-collecties die op die dag worden uitgebracht, maar ook toekomstige NFT-collecties. Hierbij heb je de mogelijkheid om te filteren op blockchain. Zo kun je bijvoorbeeld alle Solana NFT-collecties eenvoudig vinden door in het filter Solana aan te klikken. Daarnaast kun je ook per NFT marktplaats de upcoming collecties bekijken. Ideaal als je bijvoorbeeld alleen geïnteresseerd bent in listings op OpenSea.

Naast informatie over nieuwe NFT-collecties, kun je op de website ook meer achtergronden van creators vinden. Net als de collecties, worden de creators in een lijst weergeven. Door op de naam in de lijst te klikken, kun je meer informatie over de betreffende creator vinden. Bij sommige creators is zelfs een tijdlijn van hun creaties te vinden!

Image
rarity.tools NFT sectie als voorbeeld.

2. Rarity.tools

Rarity.tools is een website waar je de zeldzaamheid van een NFT kunt checken. Op de website kun je alle bestaande collecties inzien en daarbij per NFT kijken welke kenmerken deze heeft. Per kenmerk kun je de zeldzaamheidsscore zien, maar ook van alle kenmerken samen geeft de site een totaalscore van de zeldzaamheid. Door deze score kun je ook zien wat de meest zeldzame exemplaren binnen een NFT-collectie zijn. 

Naast de gegevens van unieke exemplaren, kun je op de website ook algemene gegevens van de grootste collecties vinden. Per collectie kun je bijvoorbeeld zien hoeveel mensen een NFT van de collectie bezitten, hoeveel NFTs er in totaal zijn en wat de gemiddelde prijs van een NFT is. Daarnaast is het ook mogelijk om via Rarity.tools upcoming projecten te ontdekken.

Image
RaritySniffer logo op een donkere achtergrond.

3. RaritySniffer

De website RaritySniffer is net als Rarity.tools handig wanneer je de zeldzaamheid van bepaalde NFTs wil ontdekken. Op de website staan een groot aantal collecties. Per collectie kan je niet alleen de zeldzaamheid van een NFT of binnen de gehele collectie bekijken, maar ook kun je op basis van prijs of zeldzaamheid NFTs filteren. Daarnaast kom je met een klik op de knop direct op de website van OpenSea terecht, waardoor je eenvoudig een NFT zou kunnen kopen.

Persoonlijk vind ik RaritySniffer iets overzichtelijker dan Rarity.tools, wat handig kan zijn in het doolhof van NFT-collecties. Net als vele andere websites, is het via RaritySniffer ook mogelijk om upcoming collecties te ontdekken. Via dit overzicht kun je makkelijk kijken op welke blockchain de collectie zich bevindt en wanneer je de NFT kunt minten. Ook worden de betreffende social media kanalen erbij vermeld, waardoor je snel een aankomende collectie kunt onderzoeken.

Image
Weergave van het dashboard van playtoearn.net

4. PlayToEarn.net

Wanneer je van gamen houdt en hier geld mee wil verdienen, is PlayToEarn.net jouw website! Op deze websites kun je alle blockchain games vinden, waar je geld kunt verdienen met het gamen. PlayToEarn geeft een overzicht van alle virtuele werelden, NFTs, gaming tokens, airdrops en games, waardoor je als gamer je ei hier kwijt kan! Wanneer je van statistieken houdt, is deze website ideaal voor jou. Naast de statistieken per game, die overigens hieronder verder worden uitgediept, kan je ook de statistieken van de gehele NFT-markt vinden. Zo kan je bijvoorbeeld ontdekken dat er meer games gebouwd zijn op de Binance Smart Chain (BSC) dan op Ethereum (ETH).

Daarnaast houdt deze site verschillende gegevens van projecten bij. Een voorbeeld hiervan is de social score, waarbij er gekeken wordt naar de populariteit van een game. Dit wordt gemeten via het aantal volgers en interactie met de community op social media. Naast de social score, worden er meer gegevens getoond. Per game kan je alle gegevens overzichtelijk zien. Op welke blockchain is het spel gebouwd? Waar kan je spelen via de desktop, smartphone of website? Is het free-to-play of heb je een NFT nodig? Wat kan je verdienen met play-to-earn, NFTs of crypto? Al deze vragen worden per game behandeld. Wanneer je in het overzicht op een spel klikt, zal je nog meer informatie kunnen ontdekken!

Image
NFTPlazas.com homepage

5. NFTPlazas

Indien je volledig op de hoogte wil blijven over al het nieuws omtrent NFTs, is NFTPlazas jouw website. De website behandelt al het nieuws omtrent NFTs, waarbij het onderwerp in de breedste zin behandeld wordt. Zo vind je er nieuws omtrent de metaverse, gaming, kunst en muziek. Ook is er een educatiesectie, waar je meer kunt leren over de unieke tokens.

NFTPlazas kun je niet alleen raadplegen via hun website, maar het platform is ook te vinden in verschillende virtuele blockchain werelden. In totaal heeft het platform 99 locaties, verdeeld over 3 virtuele werelden. Hierdoor kun je NFTPlazas op verschillende locaties in Decentraland (MANA), Cryptovoxels en Somnium Space vinden!

Image
NFTevening.com homepage

6. NFTEvening

Net als NFTPlazas is NFTEvening een nieuwssite, waar je al het nieuws omtrent NFTs kunt vinden. Ook deze website behandelt NFTs in de breedste zin. Het verschil met NFTPlazas is dat je op NFTEvening ook aankomende NFT-collecties kunt ontdekken. Persoonlijk vind ik NFTPlazas zeer bruikbaar, maar geeft NFTEvening een beter overzicht. Ook deze website doet er alles aan om zo informatief mogelijk te zijn, zodat zij ook een speciale sectie hebben met uitleg over NFTs.

Opvallend is dat beide nieuwssites voornamelijk de grote partijen op het gebied van metaverse behandelen. Zo kun je er terecht voor nieuws over The Sandbox (SAND) en Decentraland, maar niet voor opkomende projecten zoals Ceek VR, Metahero en Bloktopia. Beide sites zijn zeer informatief, vermakelijk en actueel, wat met een modern woord ook wel edutainment genoemd wordt.

Image
Homepage van NFT-stats.com

7. NFTStats

Via NFT-stats.com kun je (je verwacht het niet..) de statistieken van NFTs bekijken. Per collectie kun je verschillende statistieken ontdekken. Na twee sites die de statistieken van NFTs weergeven zou je zeggen dat dit wel genoeg is voor een top 10, maar NFTStats verschilt ten opzichte van de eerder behandelde websites. In een oogopslag kan je per collectie het aantal verkopen en de floor price van de afgelopen 24 uur zien.

Wanneer je op een collectie in de lijst klikt, krijg je meer gegevens. Je kunt direct alle social media kanalen zien, maar ook alle gegevens van de afgelopen 7 dagen. Zeer handig indien je wilt ontdekken welke NFT-collecties trending zijn. Per collectie krijg je snel een volledig overzicht. Naast de genoemde gegevens, kun je op dezelfde pagina de volgende gegevens zien:

  • Aantal volgers op Twitter
  • Aantal volgers op Discord
  • Hoeveelheid NFTs in de collectie
  • Hoeveelheid eigenaren
  • Hoeveel NFTs er de afgelopen 7 dagen verkocht zijn
  • Grafiek van de gemiddelde prijs
  • Laatst verkochte NFTs

Daarnaast kun je op de website voor veel collecties ook de rarity score per NFT inzien. Via de NFT Rarity Explorer kan je de collecties vinden, waar de zeldzaamheid beoordeeld is. Hier kun je per kenmerk op zoek gaan, maar ook wordt de zeldzaamheid van alle kenmerken bij elkaar beoordeeld. 

Image
NFTHud.io features

8. NFTHUD

Binnen de top 10 is deze site de meest nieuwe, maar naar mijn mening ook de meest handige! Via NFTHud kun je gebruik maken van zeer gedetailleerde tools, die handig kunnen zijn voor het handelen in NFTs. Zo is er een Deal Sniper-functie, waarbij de site goede deals op basis van zeldzaamheid aangeeft. Je kunt hier zelfs alerts voor aanzetten, zodat je direct op de hoogte bent wanneer er een mooie deal beschikbaar is.

Daarnaast kun je alle grote collecties bekijken en veel informatie hierover vinden, waarbij je gegevens die je graag wil zien kunt aan- en afvinken. Ook deze website heeft een NFT kalender, waar je toekomstige collecties kunt bekijken. Net als bij de Deal Sniper, kun je voor aankomende projecten een alert instellen, zodat je geen kans hoeft te missen! In het grote NFT-bos is het begrijpelijk dat je de bomen niet meer kunt zien. Daarom heeft NFTHud een optie om je eigen watchlist te maken, zodat je een beter overzicht hebt.

Als één van de weinige sites, heeft NFTHud een roadmap, waarin zeer interessante plannen staan. Zo zal er een browser extensie komen, die bijvoorbeeld op NFT marktplaatsen van pas kan komen. Ook komt er een NFT portfolio tracker, waar je eenvoudig je portfolio kunt volgen. In de toekomst komt er ook een functie die Whale Watch wordt genoemd. Dankzij deze functie wordt het mogelijk om te zien wat NFT-whales kopen en verkopen. Ook voor deze functie zal je alerts aan kunnen zetten.

Image
Homepage van playtoearn.online

9. PlayToEarn.online

De tweede PlayToEarn website is niet te vergelijken met de .net versie die eerder in de lijst voor kwam. PlayToEarn.online is een nieuwswebsite, maar met ander nieuws dan de eerder behandelde nieuwssites. Op deze site kun je ook nieuws over de kleinere projecten vinden, waardoor dit een mooie aanvulling op de andere sites is. 

Het leuke aan deze website is dat je er crypto mee kunt verdienen. Er is wekelijks een quiz beschikbaar, waar je PLAY-tokens kunt verdienen. Met deze token kun je bijvoorbeeld NFTs kopen en je kunt de token via Uniswap (UNI) ook swappen naar een andere token. PLAY is een ERC-20 token, waarvan de maximale hoeveelheid 10.000.000 PLAY is.

Image
Weergave van de NFT-sectie van Coinmarketcap

10. CoinMarketCap

Veel cryptohandelaren maken gebruik van CoinMarketCap, maar dit platform is ook geschikt om NFT-collecties in de gaten te houden. In de NFT-sectie kun je collecties bekijken en aankomende collecties ontdekken. Een minpunt van dit platform is dat je alleen collecties op de Solana blockchain kunt bekijken. Echter, wanneer je graag de Solana collecties in de gaten wil houden, is deze site zeer geschikt. Op de site kun je alle gegevens van collecties vinden, van floor price tot de hoeveelheid eigenaren. Verder is de site handig om het aantal verkopen per 24 uur, 7 dagen, 30 dagen of sinds de lancering te bekijken.

Ook de aankomende NFT-collecties worden gedetailleerd weergeven. Zo kun je in één oogopslag alle social media kanalen vinden, maar ook de mint prijs en de totale hoeveelheid NFTs van de collectie. Daarnaast kun je ook de koersen van NFT-coins bekijken en dankzij educatieve blogs meer leren over NFTs. CoinMarketCap is een zeer overzichtelijk platform, waar je zeer snel alle belangrijke informatie kunt vinden.

Conclusie

De meeste mensen zullen NFTs kennen van de dure collecties zoals CyperPunks of Bored Ape Yacht Club, maar ook van de dure stukken landgoed van bijvoorbeeld Decentraland. Echter gaat de wereld van NFTs veel verder dan dat en die ontwikkeling zal in de toekomst niet afgeremd worden. Zo wordt er al gesproken over evenementkaarten of vliegtuigtickets als NFTs. Naast de 10 sites, blijft AllesOverCrypto een platform met veel informatie over NFTs. Van technische blogs tot educatieve varianten en vermakelijke verhalen.

Met de 10 sites die ik voor je hebt uitgelicht, kun je alle kanten op. Van nieuws, tot rarity scores, games en aankomende collecties. Het doel van dit artikel is om de goede bronnen te vinden voor jou als lezer, dus ik hoop dat dit gelukt is. Ondanks dat het lastig is om de beste site te kiezen, doordat de onderwerpen verschillen, lijkt NFTHud.io mij de meest bruikbare. Doordat NFT gaming ook enorm opkomend is en door veel mensen gezien wordt als dé manier om de blockchainadoptie te vergroten, kan PlayToEarn.net ook een zeer handige site zijn!

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over goede websites over NFTs? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over NFTs!

Afbeeldingen afkomstig van de betreffende websites.

Header image = Cybavo.com


Geld verdienen met NFT's?

Start direct met onze NFT Blueprint!

 

Download de NFT Blueprint

 

Image
Blogbanner NFT Blueprint

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.