NFTs
28/1/22

De 10 beste boeken over NFTs

De 10 beste boeken over NFTs

Snel €10 verdienen?

  1. Klik op de knop
  2. Maak een account aan
  3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

In 2021 werden NFTs enorm populair en werd het ene na het andere record verbroken. Een non-fungible token, afgekort als NFT, is een eigendomscertificaat van een uniek digitaal object. Het is een koppeling op een blockchain van een account aan specifieke digitale objecten, zoals bijvoorbeeld een afbeelding, muziek, een personage in een game of zelfs een stuk digitaal grond. Door middel van een NFT kun je dus eigenaar worden van een digitaal object. Dit eigendomscertificaat wordt bewaard in een wallet en geeft het bewijs van eigendom.

NFTs vormen als het ware een revolutionaire op blockchain gebaseerde manier om digitale activa te bezitten, en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Steeds meer mensen en bedrijven raken dan ook geïnteresseerd in NFTs. Voor sommigen zijn NFTs echter nog een groot raadsel.

Wil je meer te weten komen over NFTs? Er zijn een aantal boeken die je hierbij kunnen helpen. In deze blog hebben we een selectie gemaakt van de beste tien boeken over NFTs op dit moment, zowel voor beginners als gevorderden.

Bekijk snel

1. NFTs For Beginners

Auteur Oliver J. Rich
Publicatiedatum 11 oktober 2021
Aantal pagina’s 128
Taal Engels

NFTs veroveren de wereld in een rap tempo. Als je op zoek bent naar informatie over NFTs en wilt weten hoe je hier precies geld mee kunt verdienen, dan ben je bij dit boek aan het goede adres. Dit boek dient namelijk als dé gids voor alles wat je moet weten over NFTs.

Het boek legt uit wat NFTs zijn, hoe je er winst mee kunt maken en welke kennis je nodig hebt om aan de slag te gaan met het vinden van winstgevende projecten. Tevens leer je welke valkuilen je moet vermijden en hoe je jezelf kunt beschermen tegen mogelijke verliezen. Met de tips, tools, trucs en hints in dit boek ben je goed voorbereid om een ​​duik te nemen in de wereld van NFTs. Genereer een passief inkomen, ontdek financiële vrijheid en verander je leven!

2. NFT Investing For Beginners

Auteur Kevin W. Allen
Publicatiedatum 30 oktober 2021
Aantal pagina’s 114
Taal Engels

NFTs verspreiden zich snel in de wereld van de digitale kunst en verzamelobjecten, en dat is niet zonder reden. NFTs bieden een enorme kans om je vermogen te vergroten en een extra inkomstenstroom te genereren. Digitale kunst is echter slechts één mogelijke gebruiksvorm van NFTs. Concreet gezien kunnen NFTs namelijk worden gebruikt om de eigendom van elk uniek digitale object te symboliseren.

Het doel van dit boek is eenvoudig: je de basisvaardigheden leren om deze nieuwe wereld te betreden en de eerste stappen naar succes te zetten. Er wordt uitgelegd wat NFT's zijn, hoe je ze kunt maken, kopen en verkopen, en welke platforms hiervoor geschikt zijn. Ook worden tips gegeven over hoe je goede projecten uitkiest die winstgevend zijn. Ook dit boek biedt dus een goede introductie in NFTs.

3. The NFT Revolution 2021

Auteur Crypto Dukedom
Publicatiedatum 22 mei 2021
Aantal pagina’s 167
Taal Engels

Dit gedetailleerde boek biedt informatie voor iedereen dit wilt ontdekken hoe je winst kunt maken met NFTs, maar nog niet zo goed weet wat NFTs precies zijn en wat je er allemaal mee kunt doen.

Het boek gaat in op wat NFTs zijn en geeft alle essentiële informatie die je nodig hebt. Zo wordt behandeld hoe NFTs precies werken en voor welke toepassingen ze gebruikt kunnen worden. Ook bevat dit boek informatie over de beste marktplaatsen voor NFTs en wordt het creatie-, koop- en verkoopproces van NFTs uitgelegd. Verder worden een aantal succesverhalen gedeeld. Het boek is bedoeld voor iedereen die zelf NFTs wilt gaan maken, maar ook als je alleen geïnteresseerd bent in het kopen en verkopen van NFTs.

4. Cryptocurrency and NFT Investing for Teenagers

Auteur Crypto Dukedom
Publicatiedatum 8 september 2021
Aantal pagina’s 124
Taal Engels

Dit boek richt zich speciaal op tieners die geïnteresseerd zijn in crypto en NFTs en willen starten met investeren.

Er wordt ingegaan op de manieren waarop je als tiener geld kunt verdienen met crypto en hoe je crypto kunt kopen. Daarbij wordt uitgelegd wat crypto en blockchain precies zijn. Ook wordt alles uitgelegd over NFTs, wat de duurste NFTs zijn die ooit verkocht zijn, en hoe je ze zelf kunt maken. Het boek legt verder uit hoe je je kunt beschermen tegen oplichters, wat een ICO is en gaat zelfs in op hoe je een cryptocurrency-influencer kunt worden. Een heel uitgebreid en handig boek dus voor alle tieners die meer willen leren over crypto en NFTs.

5. The NFT Handbook

Auteur Matt Fortnow 
Publicatiedatum 12 oktober 2021
Aantal pagina’s 273
Taal Engels

Dit NFT handboek is een gedetailleerde gids voor het maken, verkopen en kopen van NFTs, zonder dat je een technische achtergrond nodig hebt. Leer wat NFTs precies zijn, hoe ze zijn ontstaan en waarom ze waarde hebben. Er wordt dieper ingegaan op de aspecten van NFTs en de verschillende soorten die bestaan. Ook worden de verschillende NFT-marktplaatsen besproken.

Concreet wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je zelf NFTs kunt maken, waarbij in het bijzonder aandacht wordt besteed aan de inhoud van een NFT en hoe je deze op de blockchain kunt krijgen en de verschillende opties hierbij, zoals het instellen van een prijs of het starten van een veiling. Hierbij wordt ook een inleiding gegeven op de blockchain en gas fees. In dit boek wordt het hele proces van NFTs maken en verkopen doorlopen waardoor het waardevol is voor beginners, maar ook als je al meer ervaring hebt biedt dit boek een goed naslagwerk.

6. Mastering NFT: Praktische gids voor beginners en gevorderden

Auteur Alfredo de Candia
Publicatiedatum 24 maart 2021
Aantal pagina’s 326
Taal Nederlands 

In dit unieke boek voor beginners én gevorderden worden alle aspecten van NFTs uitgebreid geanalyseerd. Van dit boek is een Nederlandse uitgave beschikbaar, zeker heel handig dus!

Er wordt besproken wat NFTs zijn, welke verschillende soorten NFTs er zijn en hoe je zelf een NFT kunt maken. Ook wordt uitleg gegeven over verschillende blockchains en hoe je NFTs kunt kopen en verkopen. Verder wordt ingegaan op NFTs en copyright en de huidige wetgeving in Europa, Amerika en China en Japan. Ten slotte wordt komt het historische aspect van deze technologie en de oorsprong ervan aan bod. Dit boek is dus niet alleen bedoeld om te leren over NFTs, maar biedt ook praktische handvatten om zelf NFTs te maken en te verhandelen, en bespreekt ook de regelgevende kant.

7. NFT APE

Auteur Adam McBride
Publicatiedatum 27 oktober 2021
Aantal pagina’s 154
Taal Engels

Waarom zijn NFTs belangrijk? Zijn NFTs niet gewoon slechte kunst dat is opgeslagen op de blockchain? In dit boek neemt de auteur je mee in zijn avontuur in crypto, NFTs en de toekomst.

De auteur gaat erop in dat NFTs eigenlijk de eerste fase zijn van een technologische transformatie die onze wereld zal beïnvloeden op een manier die vergelijkbaar is met de internetrevolutie van de afgelopen twee decennia. Sluit je aan bij een originele NFT-archeoloog, terwijl hij zijn levensechte reis door de NFT-explosie van 2021 deelt en zijn visie geeft over de toekomst van NFTs, crypto en Web 3.0.

8. The NFT Revolution: Metaverse and NFTs for Beginners

Auteur Elon Weiss
Publicatiedatum 28 december 2021
Aantal pagina’s 83
Taal Engels

De dynamiek van de moderne wereld heeft ieders verwachtingen overtroffen. De groei van de gedigitaliseerde wereld heeft geleid tot een nieuwe en opwindende omgeving: die van de NFT. Maar wat zijn NFTs nou precies en hoe kun je ze gebruiken om te investeren en hoge rendementen te behalen? We weten dat het overweldigend kan zijn om de wereld van NFTs te betreden. Dit boek helpt je daarbij, en geeft antwoord op de basisvragen over dit nieuwe digitale tijdperk. 

Er wordt op een eenvoudige manier uitgelegd wat NFTs zijn, hoe ze precies werken, wat het verschil is met crypto, en hoe je ze kunt gebruiken om te beleggen. Er wordt minder gefocust op hoe je zelf NFTs kunt maken, maar juist meer op welke platforms geschikt zijn voor koop- en verkoop en hoe je je rendement kunt maximaliseren. Ook worden voorbeelden besproken van populaire NFTs en worden de trends van dit moment belicht, zoals play-to-earn games. Met dit boek krijg je dus een introductie in dé nieuwe wereld van beleggen: de metaverse!

9. Crypto & NFT Gaming for Beginners - The Complete Guide

Auteur Alex Anderson
Publicatiedatum 22 oktober 2021
Aantal pagina’s 26
Taal Engels

Play-to-earn is nu al de grootste ster in de metaverse!’ Crypto- en NFT-games staan ​​op het punt de grootste cryptotrend te worden in 2022. Games als Axie Infinity en God's Unchained hebben van vroege investeerders en gamers namelijk miljonairs gemaakt. Toch is de crypto-gaming trend nog maar net van de grond gekomen en valt hier nog veel over te leren. Er wordt verwacht dat crypto-gaming verreweg de grootste crypto-industrie zal worden. Met crypto-games kunnen spelers transacties uitvoeren in crypto, en door middel van NFTs kunnen gebruikers eigenaar worden van in-game-items, zoals personages, skins, wapens, etc, en ze verhandelen op de blockchain. Gebruikers zullen hun in-game-items dus echt bezitten!

Momenteel bestaan er nog veel misopvattingen op crypto-gaming, wat tot veel onduidelijkheden leidt en gebruikers op een dwaalspoor zet. Dit boek helpt jou de wereld van crypto-gaming beter te begrijpen. Er wordt eenvoudig uitgelegd wat crypto-gaming werkelijk is, waarom het de gamewereld zal overnemen, en hoe je er geld mee kunt verdienen. Ook worden een aantal veelbelovende cryptogames besproken om in te investeren voor 2022 en worden tips gegeven hoe je zelf kansrijke cryptogames kunt spotten met een hoog rendement.

10. The Metaverse: Prepare Now For the Next Big Thing!

Auteur Terry Winters
Publicatiedatum 27 augustus 2021
Aantal pagina’s 128
Taal Engels

Nieuwsgierig naar het bredere plaatje van de metaverse, en snap je nog niet helemaal hoe dit nou allemaal precies zit? Misschien wil je je er wel in verdiepen, maar weet je niet waar te beginnen? In deze praktische inleiding leer je waarom en hoe we ons moeten voorbereiden op een nieuwe digitale renaissance en wat dat betekent voor werkgelegenheid, investeringen en nieuwe businessmodellen.

Door dit boek te lezen, word je uitgenodigd om je reis als digitale belegger, metaverse bedrijfseigenaar, virtuele vastgoedeigenaar, of gewoon als nieuwsgierige toeschouwer te beginnen! In dit boek wordt ingegaan op het begrip metaverse en de nieuwe kansen die dit biedt. Ook wordt hierbij de rol van crypto en NFTs besproken. In dit kader wordt ingegaan op gedecentraliseerde werelden, waaronder Decentraland, The Sandbox en Axie Infinity.

Conclusie

In deze blog zijn tien handige boeken besproken over NFTs, die je helpen om (nog) meer te weten te komen over NFTs. AllesOverCrypto heeft zelf ook meerdere blogs geschreven waarin alles over NFTs wordt uitgelegd en die je in het Nederlands én helemaal gratis kunt lezen.

Een aantal hiervan die zeker de moeite waard zijn:

Als je meer wilt weten over NFTs, online geld verdienen met crypto of NFTs, of over crypto in het algemeen, kun je ook lid worden van onze AllesOverCrypto Facebookgroep of neem een kijkje op het Crypto Forum! Laat het ons ook weten als je zelf interessante ideeën hebt over een blog-onderwerp. Wie weet schrijven we de volgende keer wel voor jou. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag op onze FAQ-pagina op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt.

Header afbeelding: Fedounet/Shutterstock.com

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!