GameFi
1/11/21

Axie Infinity – complete uitleg over deze play-to-earn game

Axie Infinity – complete uitleg over deze play-to-earn game

Snel €10 verdienen?

  1. Maak een account aan
  2. Stort 10 euro
  3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Axie Infinity: je hebt er vast al eens van gehoord. Het is de grootste blockchain game van dit moment en per dag wordt het door maar liefst 1,85 miljoen gebruikers gespeeld. De game draait op de Ethereum blockchain en het is een manier om een maandelijks inkomen te genereren door iets te doen wat je misschien sowieso al graag doet: gamen.

Dit inkomen kun je in Axie Infinity op verschillende manieren verdienen, bijvoorbeeld door tegen andere monsters te strijden in Adventure mode of door tegen andere spelers te strijden in Arena Mode, ook kun je bijvoorbeeld Axies breeden, oftewel fokken, en deze verkopen. Maar over deze verschillende manieren volgt later meer!

2021 is het jaar van DeFi en met name DeFi gaming is de laatste maanden erg populair. Ben jij overtuigd en wil je weten wat Axie Infinity precies is? Lees dan snel verder! Vandaag leer je onder andere wat DeFi gaming is, precies hoe Axie Infinity werkt, hoe het team in elkaar steekt en hoe jij kunt beginnen met spelen!

Bekijk snel

Onderstaand kun je de officiële trailer van Axie Infinity bekijken, die inmiddels al 3 jaar geleden uitkwam.

Wat is DeFi gaming?

Voordat je kunt weten wat DeFi gaming is, moet je natuurlijk weten wat DeFi precies is. DeFi staat voor decentralized finance. Games zoals Axie Infinity zijn eigenlijk producten binnen de decentrale omgeving, oftewel een omgeving waarin niemand de baas is en er nooit sprake is van een tussenpersoon / tussenpartij.

De toepassingen op DeFi worden dus niet aangeboden door banken, overheden of een andere partij, maar door de deelnemers van het ecosysteem zelf. Voorbeelden van DeFi toepassingen zijn staking en lending. Staking betekent het vasthouden van tokens waarover je fees ontvangt en lending betekent het uitlenen van je tokens waarover je een rente ontvangt.

Waarschijnlijk kun je inmiddels al wel raden wat DeFi gaming dan precies is: een game binnen de decentrale omgeving. Een DeFi game, vaak ook crypto game of blockchain game genoemd, is dus een game die gebouwd is op het decentrale ecosysteem en gebruikmaakt van de verschillende toepassingen van decentralized finance.

Zo zie je binnen games vaak verschillende liquidity pools waarin tokens geswapt kunnen worden, waar de liquidity providers dan weer geld aan kunnen verdienen, maar ook zijn NFT’s vaak een enorm belangrijk onderdeel van de games, namelijk omdat bijvoorbeeld de karakters binnen de games vaak NFT’s zijn.

Hoe werkt Axie Infinity?

Voordat we de diepte in kunnen gaan over hoe Axie Infinity precies werkt, is het fijn om te weten wat het idee achter de game is. Wat ben je eigenlijk aan het doen wanneer je Axie Infinity gaat spelen?

In Axie Infinity gaat het eigenlijk om de Axies, de personages / karakters in de game. De Axies zijn de kleine ronde monstertjes, die je in allerlei kleuren, vormen en groottes hebt, misschien wel geïnspireerd op de Pokemon die we allemaal kennen.

In Axie Infinity ben je als het ware onderdeel van een ander universum, namelijk het Axie Universum. In dit universum leven dus de Axies. Jij, als speler, kunt de Axies gebruiken om mee te strijden, maar ook om Axies te breeden en deze bijvoorbeeld vervolgens te verkopen of weer te gebruiken. Erg interessant dus! Maar laten we nu maar eens wat dieper ingaan op hoe dit precies werkt.

AXS & SLP

Binnen Axie Infinity is er sprake van twee tokens: Axie Infinity Shards (AXS) en Smooth Love Potion (SLP). Laten we eens gaan kijken naar wat deze beide tokens precies inhouden.

Als eerste Axie Infinity Shards. Axie Infinity Shards is een ERC20-token. Axie Infinity heeft een total supply van 270.000.000 tokens, maar hiervan zijn er op dit moment (29 oktober 2021) iets meer dan 61.000.000 in omloop.

Op dit moment heeft de AXS token nog niet zo heel veel toegevoegde waarde, sterker nog, eigenlijk nog geen toegevoegde waarde. Echter, er is al bekend dat deze tokens in de toekomst gestaked kunnen worden en dat ze daarnaast als governance token zullen dienen. Het staken is natuurlijk mooi, omdat je op die manier een extra passief inkomen kunt verdienen over je tokens, maar het feit dat het een governance token zal worden is ook veelbelovend. Dit houdt namelijk in dat de bezitters van deze token tegen die tijd zeggenschap zullen krijgen over het platform. Zo kunnen bezitters van governance tokens bijvoorbeeld vaak stemmen over nieuwe features.

Daarnaast heb je dus de Smooth Love Potion token. De Smooth Love Potion is eigenlijk de token waar het spel op draait. Je ontvangt namelijk bijvoorbeeld Smooth Love Potion wanneer je een gevecht wint. Echter, je hebt deze Smooth Love Potion ook weer nodig, bijvoorbeeld om je Axies te voeden, maar ook om nieuwe Axies te breeden. De total supply van SLP is dan ook oneindig. Er kunnen oneindig veel nieuwe Smooth Love Potions gecreëerd worden, omdat deze telkens wanneer er een duel is uitgevochten gecreëerd worden. Wel is er natuurlijk een soort burning mechanism met de tokens die daadwerkelijk gebruikt moeten worden. Op dit moment heeft SLP een circulating supply van 2.145.135.756.

SLP en AXS

De marktplaats

Nu we weten hoe de tokens van Axie Infinity in elkaar steken willen we natuurlijk weten hoe de marktplaats werkt, omdat dit een cruciaal onderdeel is van een blockchain game.

Axie Infinity heeft zijn eigen marktplaats, die je kunt vinden op marketplace.axieinfinity.com. Op deze marktplaats kun je Axies, Lands, Items en Bundles kopen. Hieronder wordt van elk van deze kort uitgelegd wat het precies zijn:

  1. Axies – de karakters binnen de game.
  2. Lands – stukjes grond binnen de game. Deze kun je gebruikers als thuisbasis voor je Axies en je kunt er bijvoorbeeld ook weer items op groeien die je gaat verkopen.
  3. Items – allerlei verschillende soorten items die je bijvoorbeeld op je land kunt plaatsen.
  4. Bundles – verschillende bundels die je kunt kopen, vaak bestaande uit 2, 3 of 4 verschillende items.

Iets kopen via de Axie Infinity marketplace is eigenlijk heel eenvoudig. Je koppelt je wallet aan de marktplace, dit kan bijvoorbeeld MetaMask of Ronin Wallet zijn, of je logt in met je email en wachtwoord. Vervolgens zit je dus in jouw account en kun je dingen gaan kopen. Dit wijst eigenlijk volledig zichzelf.

De marketplace steekt erg eenvoudig in elkaar en dit maakt de drempel om van start te gaan met Axie Infinity natuurlijk lager. Het is werkelijk voor iedereen te begrijpen.

Hoe verdien je geld in Axie Infinity?

Eerder hintte we al een beetje naar de manieren waarop je geld kunt verdienen met Axie Infinity, namelijk door de verschillende manieren te benoemen en door de token te benoemen waarin je wordt uitbetaald. Laten we nu eens met meer detail op de verschillende manieren ingaan.

Battles

De eerste manier om geld te verdienen met Axie Infinity is natuurlijk hetgeen waar het spel eigenlijk allemaal om draait: de battles. De battles kun je onderscheiden in 2 categorieën: het vechten tegen monsters in Adventure Mode (PvE) en het vechten tegen andere spelers in de Arena Mode (PvP).

De rewards verschillen per modus, in principe liggen de rewards in de arena mode iets hoger. In de onderstaande tabellen kun je de verschillen in rewards tussen de verschillende modes zien.

In deze tabel zie je de rewards voor Adventure Mode (PvE).

Level SLP
Lvl. 1-4 1 SLP per win
Lvl. 5-9 2 SLP per win
Lvl. 10-14 4 SLP per win
Lvl. 15-16 6 SLP per win
Lvl. 17-20 5-10 SLP per win
Lvl. 21-36 10-20 SLP per win

In deze tabel zie je de rewards voor Arena Mode (PvP).

Matchmaking Ranking SLP
0-800 0 SLP per win
800-999 1 SLP per win
1000-1099 3 SLP per win
1100-1299 6 SLP per win
1300-1499 9 SLP per win
1500-1799 12 SLP per win
1800-1999 15 SLP per win
2000-2199 18 SLP per win
2200-2299 21 SLP per win
2300+ MMR 24 SLP per wi
Battles in Axie Infinity
Battles in Axie Infinity

Het voltooien van taken

Niet alleen kun je geld verdienen door in battles te vechten. Nee, je kunt ook geld verdienen door taken te voltooien. Elke dag krijgen gebruikers nieuwe taken en dit stimuleert hen dus om dagelijks in te loggen op de game.

De 3 dagelijkse taken zijn elke dag hetzelfde, namelijk:

  1. Daily check in – de eerste taak van de dag is simpelweg het inloggen.
  2. Complete 10 Adventure Mode levels – de tweede taak van de dag is het voltooien van 10 levels in de Adventure Mode, waarvoor je dus sowieso al SLP ontvangt.
  3. Win 5 Arena Matches – de derde taak van de dag is het winnen van 5 Arena Matches, maar ook hiervoor ontvang je dus sowieso al SLP.

Wanneer een gebruiker de 3 dagelijkse taken voltooit ontvangt hij of zij 25 SLP, bovenop de SLP die hij of zij dus al heeft ontvangen door de battles in de Adventure Mode en de Arena Mode te winnen.

Binnenkort zullen niet alleen de daily tasks beschikbaar zijn, maar ook de weekly quests en special events. Hoe dit er precies uit gaat zien weten we nog niet, maar we gaan er vanzelf achter komen.

Het breeden van Axies

Daarnaast kun je op Axie Infinity je Axies ook inzetten om te breeden. In principe betekent dit letterlijk het maken van Axie baby’s. Deze baby Axies kun je dan bijvoorbeeld weer verkopen, of gebruiken om opnieuw Axies te breeden of mee te battlen.

Elke Axie kan in totaal 7 Axies breeden. De kosten nemen toe per volgende Axie (van 1 tot 7). Hoe dit precies werkt zie je in onderstaande tabel.

Breed Count Breed Number Total SLP cost
0/7 1 600
1/7 2 900
2/7 3 1500
3/7 4 2400
4/7 5 3900
5/7 6 6300
6/7 7 10200

De kosten lopen dus op, en dus is de kans groot dat de eerste paar breeds winstgevender zijn dan de laatste paar breeds. Echter de prijs van zowel Axies, als SLP kan natuurlijk veranderen.

Team & oprichting

Axie Infinity wordt ontwikkeld door het bedrijf Sky Mavis dat, evenals Axie Infinity zelf, werd opgericht in maart van het jaar 2018. Er werken 40 mensen full time aan de game vanuit het hoofdkantoor in Ho Chi Minh, Vietnam. We vertellen je nu iets meer over de belangrijkste van deze 40 werknemers.

CEO – Trung Thanh Nguyen

De CEO (Chief Executive Officer) van Axie Infinity is Trung Thanh Nguyen. Hij maakt alle belangrijke beslissingen over Axie Infinity and leidt het bedrijf dagelijks vanuit het hoofdkantoor in Vietnam. Hij is daarnaast co-founder en voormalig CTO van Lozi.vn, een Vietnamese e-commerce startup die in totaal maar liefst $10 miljoen aan investering ophaalde.

COO – Aleksander Leonard Larsen

De COO (Chief Operating Officer) van Axie Infinity is Aleksander Leonard Larsen. Voordat hij bij Axie Infinity terecht kwam was hij zelf professioneel e-sporter. Hij stond zelfs in de top 200 gamers van Europa als het gaat om de game DotA 2 en daarnaast representeerde hij het Noorse e-sportteam in de games Warcraft 3 en DotA 2.

CTO – Andy Ho

Als laatste kijken we nog naar de CTO (Chief Technology Officer) Andy Ho. Andy is verantwoordelijk voor de technische strategie en de ontwikkeling van de game bij Axie Infinity. Hij heeft eerdere ervaring bijvoorbeeld als intern bij Google en PayPal.

Conclusie

Dus, Axie Infinity is de allergrootste blockchain game van dit moment. Het instapniveau is niet zo hoog en je kunt tijdens je eerste dag al geld verdienen om dit vervolgens uit te bouwen naar een maandelijks inkomen. Je vindt het misschien nog altijd moeilijk te geloven, maar een maandelijks inkomen verdienen met een game, het kan tegenwoordig gewoon.

De game is in de basis heel simpel. Je hebt Axies die je kunt gebruiken om te vechten, taken uit te voeren en nieuwe Axies te breeden. Met elk van deze dingen kun je geld verdienen en de mogelijkheden om geld te verdienen of gewoon plezier te maken zullen in de toekomst alleen maar uitbreiden.

Echter, het is belangrijk dat je geen Axie gaat spelen puur voor het geld, want er is natuurlijk geen garantie op winst en je kunt dus ook je geld verliezen. Let hier dus altijd mee op!

Heb je nog vragen over Axie Infinity? We zien je graag bij onze AllesOverCrypto Facebookgroep! Als je een vraag hebt kun je deze opzoeken met onze handige FAQ. Of als je jouw vraag + AllesoverCrypto googelt vind je snel antwoord. 

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!