garyvee

GaryVee lanceert eigen NFT collectie

Een nieuw onderdeel van blockchain en de wereld van crypto is de hype van non-fungible tokens (NFT’s). Deze zijn vaak digitale verzamelobjecten zonder enige toegevoegde waarde, louter dan entertainment. Zo zagen we in het verleden de trend rondom CryptoKitties eind 2017. We zien dat steeds meer ondernemers en bekende mensen de weg vinden naar NFT’s. Maar hoe ziet de toekomst van NFT’s eruit? Niemand minder dan Gary Vaynerchuk, bekend als GaryVee, lanceert op 5 mei 2021 zijn eigen reeks NFT collectie die volgens hem het landschap van deze technologie voorgoed gaat veranderen.

Foto header: Veefriends.com

Bekijk snel

Wie is GaryVee

Gary Vaynerchuk, beter bekend als GaryVee is een Russisch-Amerikaans self-made millionaire. Als ondernemer en investeerder staat hij vooral bekend op mijn motivational speeches en investments tips. Dankzij zijn unieke en enthousiaste benadering wordt hij gezien als een zakenman die veel heeft bereikt en in het verleden veel trends wist te voorspellen.

Naast zijn eigen business als CEO van VaynerMedia, is hij ook nog eens een wizard op sociale media die regelmatig in interactie gaat met zijn volgers en mensen aanmoedigt om proactief te investeren. Volgens GaryVee begint het creëren van een financiële vrijheid bij jezelf en zegt dan ook dat je daarom je dromen moet volgen. Hij benadrukt hierbij het belang van sociale media.

Met meer dan 3 miljoen abonnees op YouTube en bijna 9 miljoen volgers op Instagram heeft hij een heel levendige community waar hij regelmatig mee in dialoog gaat. Ondanks dat hij een self-made millionaire is, wordt hij niet gezien als kapitalist maar als iemand die zijn kennis wil delen en anderen wil aanmoedigen om actief hun droom levensstijl na te jagen.

GaryVee staat erom bekend om zeer snel te anticiperen op trends en fundamentele veranderingen die de toekomst gaan veranderen. Met de komst van NFT’s refereert hij naar de komst van het internet en het ontstaan van sociale media. Het is vandaag de dag haast ondenkbaar dat we zouden leven zonder internet of Facebook, ondanks dat deze platformen nog maar recentelijk bestaan. Net zoals hij een duidelijk positieve mening had over het internet en deze social media-platformen, is Gary ook overtuigd dat dit wederom een nieuwe revolutie is die hier is om te blijven.

Waarom NFT’s

Vandaag de dag kennen we de NFT-hype vooral om de collectibles. Denk aan Polkamon, CryptoKitties of de in-game toepassingen. Het heeft tot op heden een grote amusementswaarde, waar sceptische investeerders ook geen toekomst in zien. Maar zelf zegt Vee:

This is bigger than collectible art — this is me giving back real value for the long-term.

Gary beweert dat de komst van deze NFT’s niet tijdelijk van aard zijn maar dat NFT’s hier zijn om te blijven. Net zoals het internet of het gebruik van sociale media. De mogelijkheden van NFT’s gaan veel verder dan enkel het verzamelen van digitale kunst of virtuele kittens. Het zal plaatsvinden in elke transactie, van het kopen van een huis tot verkoop van een stuk grond. Een nieuw boek op de markt brengen of nieuwe muziek uitbrengen zal nooit meer gaan zoals nu, maar krijgt allemaal een nieuwe dimensie via deze NFT’s.

We zagen reeds eerder, in maart 2021, dat Kings of Leon als eerste band ooit een NFT heeft verkocht van hun nieuwe album. Deze digitale variant van het album, geeft de eigenaar een aantal extra’s. Zoals toegang tot exclusieve behind-the-scenes en extra nummers. Voor de makers en creators van kunst, kan dit zorgen voor een passief inkomen waardoor artiesten veel meer rechten krijgen over hun eigen creaties.

GaryVee staat bekend om zijn dynamisch communicatieplatform. Hij wil dit platform naar een hoger niveau tillen door het gebruik van NFTs toe te passen in zijn community. Alle metadata zullen onderdeel zijn van het project, niet alleen het visuele aspect. In tegenstelling tot de entertainment gebaseerde NFTs, zal Gary gebruik maken van een heel duidelijke utility die bijdraagt aan de dynamiek van zijn communicatieplatform.

Toekomst NFT

Vee heeft een heel duidelijke mening over de toekomst van deze unieke tokens. Hij bekijkt het als een tweedelig scenario waarin hij onderscheid maakt tussen een macroniveau en microniveau:

Macroniveau

Op macroview staan we duidelijk voor een nieuwe revolutie. Hij maakt de vergelijking met 1995, waarbij de komst van internet. Mensen waren sceptisch omdat het onbekend terrein was. Deze ‘information super highway’ zoals Gary het zelf zegt, is in ongekend tempo ontwikkeld en zelfs 25 jaar later is het internet onmisbaar geworden in alle fundamenten van de samenleving.

In 2005 zagen we opnieuw een revolutie, ditmaal met de komt van MySpace. Het eerste online platform waarbij je een community kon vormen online. Inmiddels zitten we allemaal op Facebook en Instagram, maar kunnen we ook geen wereld meer inbeelden zonder sociale media. Het is veel meer dan een entertainment platform, maar het heeft ook een enorm belangrijke functie als het gaat over e-commerce en business. Deze extra laag, maakt dat sociale media niet meer zal verdwijnen in ons leven. Het uitbouwen van een digitale community en het communiceren over het internet, zal dan ook nooit meer verdwijnen.

Zowel met de komst van het internet in 1995 als de sociale media in 2005, was GaryVee overtuigd van de kracht van deze revolutie. Achteraf is gebleken dat dit blindelings vertrouwen in deze technologie zeker terecht is. Met hetzelfde vertrouwen en dezelfde wilskracht is Vee ervan overtuigd dat NFTs zich gaan manifesteren in verschillende aspecten van ons digitaal bestaan en dat deze onmisbaar worden.

Image
NFT bubbel
Spyro the Dragon/Shutterstock.com

Microniveau - NFT bubble

Op macro-economisch vlak is Vee overtuigd dat NFTs een essentieel onderdeel gaan worden van ons digitaal bestaan. Of het nu gaat over het aankopen van een woning of het verkopen van kunst, NFTs zijn hier om te blijven.

Zijn voorspelling op microniveau is echter iets minder rooskleurig. Hij voorspelt dat de komende 24 maanden de NFT-markt heel volatiel gaat zijn met een zeer grote waarschijnlijkheid dat de bubbel gaat barsten. Als dit gebeurt, zullen zo’n 90 tot 95% van de NFTs hun waarde verliezen en zal je verlies hebben op je huidige aankoop. Hiermee doelt hij op de louter verzamelobjecten die geen toegevoegde waarde geven naast entertainment en in-game toepassingen. De overige 5 tot 10% daarentegen zullen solide projecten zijn die vasthouden dankzij hun sterke use-case en toepassingen. Hij voorspelt dat dit kleine aandeel, dan ook exponentieel zal toenemen in prijs en dat we deze revolutie niet aan ons mogen laten voorbijgaan. 

Hij maakt de vergelijking met de ICO-hype die eerder plaatsvond. Veel munten hebben geen succes gekend, maar dat maakt niet dat het principe van een Initial Coin Offering (ICO) waardeloos is. Met NFTs zullen ontelbaar veel mensen betrokken zijn, op verschillende aspecten. Op macrovlak is het de grootste technologische revolutie sinds de komst van het internet en social media.

Community utility

We weten dat GaryVee een man van zijn community is. Door zijn enorm grote aanhang op sociale media staat hij ook vaak centraal in verschillende gespreksonderwerpen en weet hij het grote publiek te interesseren met zijn visie. Gary beweert dat het kopen en verkopen van kunst via NFTs een heel nieuwe dimensie krijgt. Uiteraard krijgt de creator veel meer credits en kan hij of zij ook een passief inkomen verdienen, maar door NFT te faciliteren via een community, zal er veel meer communicatie plaatsvinden tussen koper en verkoper. Het voordeel? Volgens Gary is een belangrijk aspect in het kopen van kunst namelijk de gunfactor.

VeeFriends - eigen NFT platform

Met enige vetraging is het GaryVee dan toch gelukt om van 5 mei 2021 een memorabele dag te maken. GaryVee heeft zonet zijn eigen NFT-collectie gelanceerd, genaamd VeeFriends! Dit is een magisch moment voor GaryVee omdat hij jarenlang hier naartoe heeft gewerkt. VeeFriends is een ambitieus NFT-project rond verschillende karakters met allemaal verschillende eigenschappen. Elk van deze tokens hebben ook andere functies:

Soorten token

In totaliteit heeft GaryVee zelf 10.255 tokens ontworpen, getekend en tot leven gebracht. Als liefhebber van Disney, Pokemon en animatie, heeft Vee heel veel liefde en passie gestoken in deze unieke karakters. Hij maakt nogmaals duidelijk dat alles draait om Intellectual Property (IP). Hij maakt gebruik van verschillende tokens die elk een ander privilege met zich meebrengen:

  1. Access: 300 tokens
  2. Gift : 555 tokens
  3. Admission : 9 400 tokens

Access-token

GaryVee is een man van de community en heeft dit project dan ook opgebouwd om de NFT technologie te gaan gebruiken om zich nog meer te verbinden met zijn community. De access-tokens zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Zo heb je de Brunch-Bear token, waarbij je in real life kan gaan brunchen met niemand minder dan GaryVee himself. Maar er zijn ook Hangout Hawks-tokens waarmee je virtueel via Zoom kan connecten met GaryVee en hem allerlei vragen kan stellen. Deze hangouts zullen plaatsvinden 5 keer per jaar voor een periode van 3 jaar. 

108 tokens van deze access-group zijn voor een one-on-one access. Dit is ontzettend exclusiviteit als je weet dat deze man een enorm grote achterband heeft. Leer hem persoonlijk kennen of vraag hem tips en tricks over je eigen business. Wil je liever een online game met hem spelen? Met de competition access daag je hem uit in een virtueel spel bowling of tennis.

Hij heeft daarnaast ook nog 5 Scholarship Access-tokens. Deze kunnen gebruikt worden om een exclusieve mentorship te krijgen van Gary persoonlijk alsook kan je beroep doen op zijn professioneel netwerk. 

Gift Goats

Ben je in een vrijgevige bui? Via de maar liefst 555 Gift Goat Tokens, kan jij iemand verrassen. Het is niet duidelijk welke verrassingen mogelijk zijn, maar Gary belooft dat het de moeite waard zal zijn. We zijn dus benieuwd welke verrassingen in de toekomst zullen plaatsvinden.

Admission Tokens

Elke admission-token heeft een andere graad van verzamelbaarheid en zeldzaamheid. Hierbij speelt hij vooral in op de entertainment waarde en het luchtige karakter die NFTs kunnen bieden, louter dan de utility.

Alle unieke tokens worden gelanceerd op VeeFriends waar je tegen een wellicht recordtempo moet gaan handelen om kans te maken op je favoriete item. We zijn enorm benieuwd naar de effectieve launch! In de praktijk zien we dat een dergelijke lancering gepaard gaat met verschillende bots die in no-time deze tokens opkopen.

Image
GaryVee
Bron: VeeFriends.com

VeeCon

Zoals verwacht, hebben alle tokenhouders nog een bijkomend privilege. GaryVee is een publiek figuur die mensen inspireert op verschillende niveaus. Al jaren speelde hij met het idee om een grootschalige conferentie te houden zoals we die kennen van andere mentors zoals Tony Robbins. Elke token geeft de houder van de token dan ook rechtstreeks toegang tot VeeCon

Veecon is een meerdaags conference evenement voor NFT-tokenhouders. Je NFT geeft je een toegangspas voor drie jaar om VeeCon bij te wonen in 2022, 2023 en 2024. De conferentie wil een community bouwen en mensen inspireren op vlak van marketing, ondernemerschap, innovatie en creativiteit. Gary hoopt hiermee een nog betere community te bouwen die door middel van deze VeeFriends-token een unieke toegang tot informatie en netwerk krijgen.

De eerste VeeCon zal plaatsvinden op 5 mei 2022. 

Image
GaryVee

Conclusie

De hype rond NFT is duidelijk nog niet over. Dat grote spelers zoals GaryVee gebruik maken van NFTs door hun eigen community te gaan bouwen over deze uniek tokens is enigzins revolutionair te noemen. In het verleden heeft hij al redelijk accuraat de toekomst van bepaalde trends kunnen inschatten, net zoals hij ook kritisch is over NFTs op microvlak. Op macro-niveau daarentegen, zoals zijn project, ziet hij een toekomst waarin NFTs vanaf nu steeds onderdeel zullen uitmaken van ons digitaal bestaan.

GaryVee staat erom bekend om zijn ijzersterke community. Het is dan ook geen verrassing dat dit hele NFT project eigenlijk om hem draait als persoon en zijn community. Elke token geeft de tokenhouder een privilege om beter en nauwer contact met hem te krijgen. Daarnaast wordt het bijwonen van zijn VeeCon een uiterst exclusieve aangelegenheid door het beperkt aantal tokens.

Geloof jij net zoals GaryVee dat NFTs onderdeel zullen uitmaken van onze digitale toekomst? Bespreek het in onze AllesOverCrypto Facebookgroep en misschien vinden we samen wel nieuwe manieren hoe wij NFTs kunnen gaan gebruiken in de toekomst!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.