Online geld verdienen achtergrondafbeelding

Online Geld Verdienen - de 13 beste manieren met salarisindicatie

Steeds meer mensen willen graag online geld verdienen. Lekker vanaf de laptop, in een mooi zonnig land. Deze groeiende groep noemt zichzelf digital nomads en vormen een heuse online community.

In deze blog vind je de 13 beste manieren waarop je online geld kan verdienen. Daarnaast leg ik je ook uit hoe je begint, wat erbij komt kijken en of het ook echt reëel is om na te streven.

Laten we vooral niet te lang wachten, let's begin!

Snel lezen

Wat heb ik nodig om online mijn geld te kunnen verdienen?

Hieronder staat een lijst met de benodigdheden om ervoor te zorgen dat je online je geld kan verdienen.

 1. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel.
 2. Een goede en betrouwbare wifi-verbinding.
 3. Een prettige laptop die makkelijk mee te nemen is en razendsnel is.
 4. Een duidelijk plan waarin staat wat je wilt gaan doen.
 5. Er lak aan hebben wat anderen van je vinden. Mensen zullen zeggen dat online geld verdienen een utopie is en dat het maar raar is dat je dit nastreeft. Laat deze mensen lekker praten en laat ze met jouw resultaten maar zien dat  ze ze fout zitten.
 6. De motivatie om er echt een succes van te maken.

Wat is de beste manier om online geld te verdienen?

Ik heb onderzoek gedaan naar goede manieren om geld te verdienen vanaf de laptop en heb veel interessante mogelijkheden ontdekt. Deze heb ik hieronder voor jou opgesomd en zo duidelijk mogelijk uitgelegd. Ook staat er een link bij die je kan gebruiken om verder met de optie aan de slag te gaan.

1. Crypto Trading

In 2017 waren de cryptomunten het gesprek van de dag en wilde iedereen geld verdienen met de handel in crypto. Tegenwoordig heeft niemand het er meer over en denken de meesten dat de cryptomarkt in z'n geheel dood aan het bloeden is.

Toch zijn er dagelijks nog veel bedrijven bezig in de crypto- en blockchainindustrie. Blockchain wordt gezien als dé baanbrekende technologie van de toekomst en cryptogeld als dé toekomst van geld. Zeker niet raar dus dat deze markt verreweg van dood is, ongeacht de lage prijzen.

De stand van de munten zijn goed te verklaren. Een markt kent namelijk cyclussen met toppen en dalen. Crypto heeft eind 2017 z'n tijdelijke top gehad en is tot begin 2018 flink gedaald. Hier heeft hij de bodem bereikt en is sindsdien weer langzaamaan aan het stijgen. Van deze fluctuaties in prijs kan je profiteren door te handelen in de cryptomunten.

Wanneer je patronen herkent en weet hoe je hierop moet inspelen, dan is het een mooie handel om in te stappen. De markt is 24/7 open en hierdoor is het te allen tijde mogelijk om handelsacties uit te voeren.


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!


Hoe ziet de dag van een crypto trader eruit?

Wanneer de crypto trader wakker wordt, dan opent hij de grafieken op Tradingview. Hier kan hij de huidige koers bekijken en zien op welke prijs de koers de afgelopen dag is gesloten. Aan de hand van deze informatie bepaalt hij hoe hij z'n eigen trading strategie gaat toepassen. Is het tijd om in te stappen? Is het tijd om wat te verkopen? Of is het misschien wel het moment om gewoon even helemaal niks te doen.

Voor de crypto trader is het een continue afstemming tussen risico's en opbrengsten. Hij wil zijn risico zo klein mogelijk houden en zijn rendement zo groot mogelijk maken.

De gemiddelde crypto trader handelt op de wekelijkse en dagelijkse grafieken. Dit betekent dat hij hoogstens een paar keer per dag de koers bekijkt en wel al dan niet een handelsactie uitvoert. De rest van de dag is hij genoodzaakt van de zon te genieten en met vrienden af te spreken.

De grootste fout die een handelaar kan maken is om teveel te handelen. Hierdoor maakt hij veel handelskosten, ziet hij het grotere plaatje niet meer en zit hij alsnog de hele dag achter de computer. Het is veel handiger om je orders te plaatsen, alarmen in te stellen op je Delta-app en gewoon lekker wat anders te gaan doen.

Natuurlijk kan je wel andere skills beoefenen om beter te worden in traden. Zo kan je:

 1. Mediteren
 2. Visualiseren
 3. Sporten
 4. Boeken lezen over mindset en trading
 5. Risicomanagement verbeteren 

Waarom is crypto trading ideaal om online je geld mee te verdienen?

 1. De markt is 24/7 open, in tegenstelling tot de aandelenmarkt.
 2. Je kan het van over de hele wereld doen, zolang je maar wifi hebt.
   
 3. Met 100 euro heb je al een mooi startkapitaal.
 4. De handelskosten op cryptocurrency exchanges zijn laag.
   
 5. Je draagt geen verantwoordelijkheid voor klanten.
 6. Je hoeft geen klantenservice te doen.
   
 7. Je laat geld voor jou werken in plaats van jij voor geld.
 8. Je kan het samen met vrienden doen. Start bijvoorbeeld een crypto beleggersclub.
   
 9. Iedereen kan het leren.
 10. Je kan er heel veel geld mee verdienen.
Image
De tekst: "De cryptomarkt gaat 24/7 door" met een stad op de achtergrond

Waar kan je crypto trading snel leren?

Je kan je eerste stappen als crypto trader bij ons op de website maken. We hebben meer dan 250 blogs geschreven over verschillende cryptomunten en hoe je hierin kan handelen. De blogs zijn op te delen in de categorieën: basis, blockchain, crypto trading, beveiliging, online geld verdienen, crypto kopen en ICO's.

We geven ook een gratis online training die jij kan bijwonen. In ruim 60 minuten nemen we je mee in de wereld van crypto en laten we zien hoe je kan beginnen. Via deze link kan je jezelf aanmelden voor de online crypto training.

Kenmerken Crypto Trading
Gemiddelde opbrengst per maand 5% van het ingelegde bedrag
Moeilijkheidsgraad Expert
Termijn waarop je geld kan verdienen Binnen 1e halfjaar
Leercurve 6 maanden
Unieke eigenschap Met crypto trading kan je het meeste geld verdienen
Handige gratis les om te beginnen Online Crypto Training

2. Ecommerce

Wanneer we het over ecommerce hebben, dan bedoelen we het online verkopen van producten. Het woord "ecommerce" staat voor elektronische commercie, ofwel elektronische handel.

De ecommerce is onder te verdelen in Business-2-Consumer (B2C) en Business-2-Business (B2B). We kunnen een heel werkstuk schrijven over wat ecommerce precies is, welke onderdelen er zijn en op welke manieren je het kan uitoefenen. Maar, we zijn natuurlijk benieuwd naar de meest interessante optie, die jou én geld gaat overleveren én een stap dichterbij de ultieme vrijheid brengt.

Verkopen via bol.com

Momenteel is het erg populair om via bol.com jouw producten te verkopen. Heel Nederland koopt z'n producten bij dit online platform en van deze hoge bezoekersaantallen kan jij profiteren. Je bedenkt zelf welk product je wilt verkopen, bestelt deze bij aliexpress en laat bol.com de verzending naar jouw klanten doen.

Hoe ziet de dag van een e-commerce specialist eruit?

Wanneer jij producten via bol.com gaat verkopen, dan zal je met de volgende werkzaamheden bezig zijn:

 1. Je bekijkt welke producten het allermeeste worden verkocht op alibaba en aliexpress.
 2. Vervolgens kijk je voor hoeveel deze producten op bol.com worden aangeboden.
   
 3. Je berekent de winstmarge op dit product.
 4. Je neemt contact op met de verkoper, plaatst de bestelling en laat de producten bezorgen bij bol.com.
   
 5. Je biedt de producten aan bij bol.com en zorgt ervoor dat jouw productomschrijving professioneel overkomt.
 6. Je controleert dagelijks of er verkopen zijn en indien nodig vul je de voorraad aan.

Waarom is verkopen via bol.com ideaal om online je geld mee te verdienen?

 1. Je hoeft je eigen voorraad niet op te slaan.
 2. Je maakt gebruik van de naamsbekendheid van een ecommerce-gigant.
   
 3. Je hoeft zelf je producten niet te verzenden.
 4. Mensen kopen steeds meer online, jij profiteert van deze trend.
Image
De tekst: "Producten verkopen zonder ze zelf te versturen" met containers op de achtergrond

Waar kan je ecommerce snel leren?

Om met ecommerce snel te starten is het handig om een masterclass hierover te volgen. Dit voorkomt dat je alles zelf hoeft uit te zoeken en je direct de juiste tips krijgt van een expert uit deze industrie. De eerste handige stap om te beginnen is om deze gratis online training over ecommerce te volgen.

Kenmerken Ecommerce
Gemiddelde opbrengst per maand €500 t/m €2.500
Moeilijkheidsgraad Beginner
Termijn waarop je geld kan verdienen Binnen 1e kwartaal
Leercurve 2 tot 3 maanden
Unieke eigenschap Geen eigen verzending
Handige gratis les om te beginnen E-commerce training

3. Affiliate Marketing

Een affiliate marketeer verdient zijn geld aan het doorverwijzen van mensen naar een ander bedrijf en wanneer de bezoeker overgaat tot aankoop, dan krijgt de affiliate marketeer een gedeelte van de omzet. Om hier een voorbeeld van te noemen.

Voorbeeld affiliate marketing

Henk heeft een website over horloges. Hij schrijft een blog over het merk Rolex en geeft aan dat hij fan is van de "Rolex Sea-Dweller". Bij het schrijven van zijn blog, plaatst hij een affiliate link in z'n tekst en stimuleert jou om op deze link te klikken. Je wordt vervolgens doorverwezen naar de website van Rolex.

Als jij net zo enthousiast bent over dit exemplaar als Henk, dan schaf jij het horloge aan en betaalt netjes het bedrag aan Rolex. Rolex ziet dat jij bent doorgestuurd door Henk en zal Henk een vergoeding geven voor zijn dienst.

Het kan zijn dat een affiliate marketeer maar een paar euro per succesvolle doorverwijzing krijgt. Maar, wanneer hij dit 100 keer met één en dezelfde blog doet, dan betekent dit dat hij met deze blog een mooi passief inkomen verdient.

Hoe ziet de dag van een affiliate marketeer eruit?

Als affiliate marketeer ben je continu bezig met het creëren van nieuwe content. Je wilt immers dat mensen op jouw affiliate-link klikken en een product of dienst kopen. Hier verdien jij je geld mee. Hoe meer content jij hebt, hoe meer mensen op jouw platform komen en via jou producten of diensten gaan kopen.

Wanneer jij straks een affiliate marketeer bent, dan bestaat je dag uit de volgende taken:

 1. Zoeken naar interessante producten of diensten om te promoten op je website of ander online kanaal.
 2. Aanmelden voor het affiliate-programma van de aanbieder van dit product of deze dienst.
   
 3. Je creëert content waarin affiliate-linkjes geplaatst kunnen worden. Voorbeelden van content zijn blogs en video's.
 4. Het optimaliseren van je conversie zodat je meer affiliate-verkopen krijgt.
   
 5. Onderhandelen met de partij om een hogere affiliate-vergoeding te krijgen.
 6. Mensen aannemen die content voor jou gaan maken.

Waarom is affiliate marketing ideaal om online je geld mee te verdienen?

 1. Je hoeft geen eigen producten of diensten te hebben.
 2. Je hebt geen klantenservice.
   
 3. Het is volledig schaalbaar.
 4. Je kan er een passief inkomen mee genereren.
Image
Affiliate marketing zorgt voor een passief inkomen met de zee op de achtergrond

Waar kan je affiliate marketing snel leren?

Het internet staat vol met video's en artikelen over affiliate marketing. Je kan het dus heel gemakkelijk zelf leren. Heb je geen zin om alles zelf te moeten uitzoeken, dan kan je ook de Affiliate Marketing Revolutie volgen.

Kenmerken Affiliate Marketing
Gemiddelde opbrengst per maand €500 t/m €2.000
Moeilijkheidsgraad Beginner
Termijn waarop je geld kan verdienen Binnen 1e kwartaal
Leercurve 1 maand
Unieke eigenschap Affiliate marketing zorgt voor een passief inkomen
Handige gids om te beginnen Affiliate Marketing Revolutie

4. Social Media Marketing Bureau

Dankzij social media kunnen bedrijven op een relatief goedkope manier veel mensen bereiken. Dit komt met name doordat mensen op social media berichten gemakkelijk met elkaar kunnen delen. Een goede post vanuit een bedrijf kan hierdoor als een lopend vuurtje gaan.

Tegenwoordig staat er ontzettend veel informatie op het internet. Zoveel, dat de gemiddelde gebruiker heel selectief is geworden in het opvragen van informatie. Het is dus aan het bedrijf de uitdaging om zijn informatie aantrekkelijk te maken zodat de potentiële klant bij hem op de deur klopt.

Bedrijven vechten onderling om de aandacht van de consument en door de moordende concurrentie is het handig om een bureau in te schakelen die hierin gespecialiseerd is, een zogeheten Social Media Marketing Bureau.

Dit bureau helpt de ondernemer bij het online contact leggen met potentiële klanten via social media. Er wordt bedacht wat voor berichten het bedrijf dient te posten, op welke kanalen dit dient te gebeuren en de impact van de acties wordt gemeten en geanalyseerd.

Afhankelijk van het bedrijf is het interessant om op één of meerdere van de volgende social media platformen actief te zijn:

 1. Facebook
 2. LinkedIn
 3. Instagram
 4. TikTok
 5. Pinterest
 6. Snapchat
 7. Twitter

Het is een hele klus om de sociale media van je bedrijf te managen en daarom vinden veel ondernemers het ideaal om dit door een gespecialiseerde partij te laten doen.

Hoe ziet de dag van een SMMB-specialist eruit?

 1. Je maakt een social media strategie voor je klant.
 2. Je maakt een contentkalender. Wanneer plaats je welke content?
   
 3. Je zorgt ervoor dat er regelmatig relevante berichten worden geplaatst op de relevante kanalen.
 4. Je gaat de interactie aan met de volgers.
   
 5. Je kan de social media strategie versterken door advertenties te runnen. Hiermee zet je het bedrijf van je klant nóg meer op de kaart.
 6. Je analyseert de data van de gerunde advertenties en maakt hier een rapport van voor je klant.

Waarom is het hebben van een Social Media Marketing Bureau ideaal om online je geld mee te verdienen?

 1. Social media is ontzettend populair en hier profiteer jij van.
 2. Steeds meer bedrijven zijn bezig om hun social media strategie te ontwikkelen. Jij geeft invulling aan hun behoeftes.
   
 3. Je hoeft niet gestudeerd te hebben om dit te kunnen doen.
 4. Je doet het werk heel eenvoudig vanaf je smartphone.
Image
De tekst: "Er is veel vraag naar Social Media Experts" met social media icoontjes op de achtergrond.

Waar kan je snel leren om een SMMB te starten?

Wanneer jij je eigen Social Media Marketing Bureau wilt starten, dan kan je het beste deze gratis online training over SMMB volgen. Hier wordt er uitgelegd hoe je vandaag nog kan starten met je eigen SMMB en hier online geld mee kan verdienen.

Kenmerken Social Media Marketing Bureau
Gemiddelde opbrengst per maand €1000 t/m €5.000
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Termijn waarop je geld kan verdienen In 2e kwartaal
Leercurve 3 maanden
Unieke eigenschap Je kan eenvoudig werken vanaf je smartphone
Handige gratis training om te beginnen Gratis online training over SMMB

5. Online marketing

Als online marketeer zorg je ervoor dat een bedrijf online vindbaar is en de juiste reputatie opbouwt. Je kan je voorstellen dat een meubelmaker liever bezig is met het in elkaar zetten van een bank dan dat hij online zit te ploeteren om advertenties van de grond te krijgen.

Jij bent degene die ervoor zorgt dat de ondernemer lekker kan doen waar z'n passie ligt en dat jij hem online op de kaart kan zetten. Dankzij de online aanwezigheid zorg je ervoor dat jij een betere naamsbekendheid krijgt en ook meer werkaanbiedingen krijgt.

Je bent de aangewezen persoon die:

 1. Nadenkt over hoe je social media kan inzetten.
 2. bekijkt hoe de website beter kan converteren naar meer werk.
   
 3. advertenties runt op platformen zoals Facebook, LinkedIn en Google.
 4. een geldmachine bouwt waar 1 euro ingaat en 2 euro's uitgaan.

Hoe ziet de dag van een Online Marketeer eruit?

 1. Je staat op en bekijkt de planning voor vandaag.
 2. Je ziet dat je vandaag een nieuwe social media campagne gaat starten.
   
 3. Je maakt een whitepaper met tips die je graag aan je bezoekers wilt weggeven.
 4. Je maakt de advertentietekst en -afbeelding, stelt de juiste doelgroep en budget in en laat de advertentie draaien.
   
 5. Je hebt de middag nog over en deze besteed je aan het schrijven van een blog. Voordat je hem publiceert, bekijk je of hij SEO-proof geschreven is en publiceert deze op de website van je klant.
 6. Je verwijst op de social media kanalen naar de blog die je zojuist hebt gepubliceerd.

Waarom is online marketing ideaal om online je geld mee te verdienen?

 1. Er is vanuit het bedrijfsleven veel vraag naar online marketeers.
 2. Online marketeers kunnen als freelancer een goed uurloon vragen, variërend van €25 tot €100 per uur.
   
 3. Veel werkzaamheden zijn te automatiseren. Je bent vooral bezig met het bouwen van geldmachines voor de klant.
 4. Online marketing ontwikkelt continu door. Wat vandaag werkt, kan morgen al niet meer succesvol zijn. Hierdoor leer je ontzettend veel.
   
 5. Als online marketeer leer je veel over psychologie, sales, data, statistiek en design. Dit komt ook in het dagelijkse leven goed van pas.
 6. Tegenwoordig wordt personal branding ook steeds belangrijker en als online marketeer weet jij als geen ander hoe je dit het beste kan doen.
Image
Tekst: "Als online marketeer bouw je geldmachines"

Waar kan je snel online marketing leren?

Om snel te kunnen starten met online marketing is de website van de Internet Marketing Unie perfect. Hier staat ontzettend veel informatie over de verschillende soorten marketing en mocht je verdieping willen, dan kan je ook nog een cursus bij hen volgen.

Kenmerken Online Marketing
Gemiddelde opbrengst per maand €2000 t/m €8.000
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Termijn waarop je geld kan verdienen In 2e kwartaal
Leercurve 3 maanden
Unieke eigenschap Je bouwt geldmachines
Handige website om te beginnen Internet Marketing Unie

6. Eigen Website

Heb je ergens een passie voor? Wil je deze passie graag met anderen delen? Dan is het hebben van een eigen website een geweldige manier om hier een businessmodel omheen te ontwerpen.

Stel dat je helemaal fan bent van dieren, dan zet je een website op waarin je blogs schrijft over dieren en artikelen verkoopt in je eigen webshop. Het klinkt misschien wat vreemd, maar dankzij het internet kunnen we van onze hobby ons werk maken.

Neem onze website, allesovercrypto.nl als voorbeeld. Robin, Derek en ik vinden cryptocurrency's waanzinnig interessant en zijn een website gestart puur en alleen gericht op onze hobby. Dit betekent dat we iedere dag kunnen werken aan iets dat we geweldig vinden.

Jij hebt vast ook een passie! En met jou, zullen ook veel andere mensen deze passie met jou delen. Hoe mooi is het dan dat zij op het internet kunnen lezen hoe jij vol passie over je passie vertelt. Hoe zou jij je voelen als je iedere dag kon doen wat je écht leuk vindt?

Hoe ziet de dag eruit wanneer jij je eigen website hebt?

 1. Je bedenkt een onderwerp waar jij je lezers over wil vertellen.
 2. Je schrijft hier een uitgebreide blog over.
   
 3. Je deelt de blog op al je social media kanalen.
 4. Je bekijkt welke pagina's van je website goed worden bezocht en welke nog wat aandacht verlangen.
   
 5. Je verbetert de pagina's die minder goed presteren dan de andere.
 6. Je doet een performance test en zoekt op Google hoe je jouw website nóg sneller kan laten laden.
   
 7. Voor de volgende dag plan je in dat je deze performance-verbeteraars gaat implementeren.
 8. Je beantwoordt nog wat e-mails en sluit vervolgens de laptop.

Waarom is het hebben van een eigen website ideaal om online je geld mee te verdienen?

 1. Je bouwt een expert-status op in de branche waar je website over gaat.
 2. Je kan meerdere inkomstenstromen laten lopen, waaronder affiliate marketing.
   
 3. Je kan je eigen producten maken en deze via jouw website verkopen.
 4. Een website is volledig online en kan je vanuit de hele wereld onderhouden.
   
 5. Alles wat je op de website plaatst, blijft staan. Je bent echt wat aan het bouwen. Iedere dag wordt de website weer een stukje beter.
 6. Mocht je er uiteindelijk geen zin meer in hebben, dan kan je veelal de website voor goed geld verkopen.
Image
De tekst: "Overal ter wereld kan je aan je eigen website werken" met business

Waar kan je snel leren om een eigen website te bouwen?

Het hele internet staat vol met blogs en tutorials over hoe je een eigen website kan maken. Hier zul je leren dat je heel eenvoudig met Wordpress, WIX, JouwWeb, Jimdo, Weebly of SquareSpace een eigen website kan maken. Vul wat relevante zoekwoorden in bij Google en het zal zichzelf de weg wijzen.

Kenmerken Eigen Website Bouwen
Gemiddelde opbrengst per maand €500 t/m €3.000
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Termijn waarop je geld kan verdienen Na een half jaar
Leercurve 2 tot 3 maanden
Unieke eigenschap Je bouwt een reputatie op als expert
Handige blog om mee te beginnen Blog over website maken

7. Youtube kanaal

Als je aan de jeugd van nu vraagt waar ze meer naar kijken, televisie of Youtube, dan zal het grootste gedeelte aangeven dat ze meer uren op Youtube zitten. Hier kan je immers zelf bepalen wat je kijkt en kan je jouw favoriete vloggers, sporters en gamers volgen.

Zij verdienen met hun Youtube-kanaal geld aan advertenties en sponsoren. Sommigen zelfs zoveel dat ze er dik miljonair van zijn geworden. Stel jezelf de vraag, wat zou ik iedere dag van mijn leven kunnen doen? Make-uppen? Voetbal? Runescape? En start over dit onderwerp je eigen Youtube kanaal.

Je zal verstelt staan hoeveel mensen graag naar jouw video's zullen kijken en het geeft je de mogelijkheid om met je hobby geld te gaan verdienen.

Wat heb je nodig om een eigen youtube kanaal te starten?

 1. Een gmail-account bij Google. Youtube is immers van Google.
 2. Een goede microfoon
   
 3. Een goede camera
 4. Een videobewerkingsprogramma, zoals Adobe Premiere pro (Windows) en Final Cut Pro X (Apple).
   
 5. Adobe Photoshop om je thumbnails te ontwerpen.
 6. Veel geduld, het duurt namelijk even voordat je video's veel views krijgen.

Voorbeelden van youtube-kanalen

 1. Comfort zone
 2. Gamen
 3. Leven vloggen
 4. Outfits

Hoe ziet de dag van een Youtuber eruit?

 1. Je spelt je microfoon vast aan je t-shirt, zet de camera klaar.
 2. Je bekijkt waar je vandaag een video over wilt maken.
   
 3. Na het opnemen start je jouw video-editing programma.
 4. Je laadt de audio-files en video-files in en maakt er één mooi geheel van.
   
 5. Je uploadt de video op je Youtube-kanaal.
 6. Je maakt op social media bekend dat je weer een nieuwe video hebt geüpload.

Waarom is een Youtube-kanaal ideaal om online je geld mee te verdienen?

 1. Je verdient geld door content te maken over iets dat je zelf geweldig vindt.
 2. De video's die je maakt blijven altijd online staan. Hoe meer mensen naar deze video's kijken, hoe meer jij zal verdienen.
   
 3. Je kan beroemd worden, wanneer veel mensen naar jouw video's kijken.
 4. Bedrijven zien influencers als een interessante manier om te adverteren. Jij verdient geld door gesponsorde producten in jouw video's op te nemen.
   
 5. Youtube is bekend in de hele wereld. Wanneer jij de video's in het Engels maakt, dan kan de hele wereld fan van jou worden.
 6. Je wordt een geweldige prater. Wanneer jij veel video's inspreekt, dan zal je merken dat praten je steeds makkelijker afgaat en dat je in sociale situaties jezelf erg goed kan redden.
Image
Tekst: "Ben jij de nieuwe beroemde Youtuber? met een zingende vrouw op de achtergrond.

Waar kan je snel leren om een eigen Youtube-kanaal te starten?

Om een te starten met je eigen Youtube-kanaal is het goed om de blog van lvb erbij te pakken. Hier wordt duidelijk verteld hoe je kan beginnen en waar je op moet letten.

Kenmerken Youtube-kanaal
Gemiddelde opbrengst per maand €500 t/m €2.000
Moeilijkheidsgraad Beginner
Termijn waarop je geld kan verdienen Na 1 jaar
Leercurve 2 maanden
Unieke eigenschap Youtube is een kanaal waardoor veel mensen beroemd zijn geworden
Handige blog om mee te beginnen Blog over eigen Youtube-kanaal

8. Copywriting

Copywriting gaat over het schrijven van teksten met commerciële doeleinden. Deze teksten hebben het doel om de ander te overtuigen een product of dienst af te nemen of een bepaalde actie uit te voeren. Door pakkende zinnen te schrijven en dit tot één boeiend geheel te maken, heeft veel impact op het koopgedrag van de potentiële klant. Jij wilt met jouw pen de juiste snaar weten te raken bij de lezer.

Bedrijven weten als geen ander dat het belangrijk is om een goede copywriter te hebben. En het mooie is dat jij als copywriter dit geheel online kan doen.

Welke werkzaamheden vallen precies in het takenpakket van de hedendaagse copywriter?

 1. Het schrijven van teksten voor de website.
 2. Het opstellen van e-mails.
 3. Het maken van blogs om de SEO te boosten

Hoe ziet de dag van een copywriter eruit?

 1. Je inventariseert wat de behoefte is van je klant. Waarom wil hij dat de tekst geschreven wordt? Wat is het uiteindelijke doel ervan?
 2. Je brengt goed in kaart hoe jouw tekst eruit moet komen te zien. Wat is het onderwerp? Zijn bepaalde details wel al dan niet belangrijk? Waar wordt de tekst uiteindelijk geplaatst? Wie is de doelgroep?
   
 3. Door deze twee inventarisatiegesprekken te houden, krijg je een beter beeld van het karakter van het bedrijf. Verwerk dit karakter in de tekst die je gaat maken. Gebruik je bijvoorbeeld u of jij? Moet de spelling correct zijn of mag je ook expres fouten maken om de leesbaarheid te verbeteren?
   
 4. Tot slot maak je de gewenste tekst en lever je deze in bij je klant.
 5. Ook maak je een afspraak om de geleverde tekst te evalueren. Wat is er goed gegaan en waar kan het beter?

Hoe kom je als copywriter aan klanten?

Als copywriter kan je op verschillende manieren aan klanten komen. Ik heb hieronder op volgorde staan hoe je te werk kan gaan.

 1. Start eerst je eigen website waarop je zelf blogs gaat plaatsen. Hiermee laat je direct zien hoe goed jij bent in het schrijven van teksten.
 2. Maak een LinkedIn-profiel aan waarmee je jouw curriculum vitae online zet.
   
 3. Vertel aan iedereen in je omgeving dat je bent begonnen als Copywriter.
 4. Maak via de volgende websites je eerste stap. Je zal hier niet de hoofdprijs krijgen, maar kan zo wel aan je portfolio werken.
  1. Freelancer.nl
  2. Hoofdkraan.nl
  3. SiteDeals.nl
  4. Greatcontent.com
  5. Textbroker.nl.
    
 5. Laat je klanten die via deze websites teksten van jou kopen reviews achterlaten. Dit kan bij Trustpilot en Google Reviews. Hierdoor krijg je social proof en zullen mensen eerder bij jou een tekst afnemen.
 6. Werk ondertussen aan je online zichtbaarheid. Plaats op LinkedIn korte stukjes met verwijzingen naar de blogs van je eigen website. Wees daarnaast ook actief in ondernemerscommunity's.
   
 7. Je zal merken dat de opdrachten steeds meer binnenkomen. Belangrijk: ook als je genoeg opdrachten hebt, blijf alsjeblieft doorgaan met je eigen marketing. Hierdoor zul je natuurlijk nog meer opdrachten binnenhalen en kom je in de luxepositie dat je alleen de meest interessante projecten kan oppakken. Dit maakt je werk leuker én je wordt een meer begeerde copywriter.
 8. Hoe beter je wordt, hoe meer bedrijven je willen inzetten, hoe hoger jij je uurloon kan zetten. Natuurlijk kan je ook pakketten verkopen waarbij je bijvoorbeeld 2 uitgebreide blogs schrijft voor 500 euro.

Waarom is copywriting ideaal om online je geld mee te verdienen?

 1. Bedrijven vinden mensen die pakkende commerciële teksten kunnen schrijven onwijs interessant.
 2. Goede copywriters kunnen een mooi uurloon vragen. Zolang jij jezelf voor de klant terugverdient, kan je vragen wat je wilt.
   
 3. Je kan je copywriting-skills ook gebruiken voor het opzetten van je eigen website. Hier kan je dan je eigen producten op aanprijzen.
 4. Je kan het van over de hele wereld doen, zolang je maar wifi hebt.
Image
De tekst: "Met pakkende teksten zorg jij voor extra sales" met een pen op de achtergrond.
Kenmerken Copywriting
Gemiddelde opbrengst per maand €500 t/m €5.000
Moeilijkheidsgraad Beginner
Termijn waarop je geld kan verdienen Binnen 1e kwartaal
Leercurve 2 tot 3 maanden
Unieke eigenschap Zorgen jouw teksten voor veel sales? Dan kan je tussen de €75 - €100 p/u vragen.
Handige boek om mee te beginnen Goed boek over Copywriting

9. Video editing

Was je als kind altijd al bezig met het filmen van je spontane acties? En heb je daardoor ook veel gestoeid met het editen van je video's? Waarom zou je hier dan niet je beroep van maken?

Video wordt steeds belangrijker in de marketing en bedrijven beginnen ook te ontdekken dat bedrijfsvlogs extreem goed werken. Al het beeldmateriaal moet ook bewerkt worden en jij als online video editor staat voor hen in de startblokken.

Heb je nog weinig ervaring maar lijkt het je wel onwijs leuk om hiermee aan de slag te gaan? Dan zijn er genoeg opties om jezelf deze skill aan te leren. Schaf een goed editprogramma aan, zoals Adobe Premiere Pro of Final Cut Pro X. Zoek op youtube naar tutorials en je zal al heel ver komen.

Vervolgens is het vooral belangrijk om veel te oefenen. Deze programma's hebben veel shortkeys en dit zal je werk een stuk makkelijker maken. Film gewoon zelf eens je dag en maak er een geweldige video van. Door te oefenen kom je tot de mooiste creaties en hier zullen bedrijven van smullen.

Hoe kom je als video editor aan klanten?

Net als bij copywriting is het belangrijk om een portfolio op te bouwen. Dit portfolio kan je vervolgens laten zien op je website en/of youtube-kanaal.

Hoe ziet de dag van een video-editor eruit?

 1. Je ontvangt de files die jouw klant graag geëdit ziet worden.
 2. Je start je videobewerkingsprogramma en laadt de files in.
   
 3. Je start met het knippen van de loze videostukjes zodat alleen het bruikbare materiaal overblijft.
 4. Je zorgt dat alles goed in elkaar overloopt.
   
 5. Het is nu tijd om het er allemaal wat aantrekkelijker uit te laten zien. Je hebt net meer geleerd over special effects en voegt deze mooie effecten toe.
 6. Je stuurt het eindresultaat terug naar de klant.
Image
De tekst: "videomarketing wordt steeds belangrijker en jij profiteert van deze trend". Met een camera op de achtergrond.

Waarom is video-editing ideaal om online je geld mee te verdienen?

 1. Je wordt er steeds beter in waardoor je uiteindelijk waanzinnig mooie video's maakt.
 2. Er zijn weinig mensen die dit écht goed kunnen en jij kan je hierin onderscheiden.
   
 3. Het kijken van films wordt ineens onderdeel van je werk. Hoe fijn dat je tegelijkertijd jouw lievelingsfilm kan zien en hier ook nog inspiratie voor je werk uithaalt!
 4. Je hebt alleen internet nodig bij het versturen en ontvangen van files. De rest kan je offline doen, waardoor je minder afhankelijk bent van wifi op de werkplek.
   
 5. Personal branding wordt steeds belangrijker en video is hierbij onmisbaar. Er is dus een sterke vraag naar video-editors.
 6. Je kan het daarom ook perfect gebruiken voor je eigen personal branding. 
Kenmerken Video-editing
Gemiddelde opbrengst per maand €2.000 t/m €4.000
Uurloon €40 - €60 per uur
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld
Termijn waarop je geld kan verdienen Binnen 6 maanden
Leercurve 6 maanden
Unieke eigenschap Je bent minder afhankelijk van goede wifi
Handige boek om mee te beginnen Boek over videomarketing

10. Online coaching

Momenteel is coaching een hot item en met name life coaching en business coaching zijn erg in trek. Je kan zowel 1-op-1 coaching als groepscoaching doen. Deze sessies houd je dan via het programma Zoom.

Natuurlijk zullen mensen geen coaching afnemen bij een persoon waarbij ze niet echt weten dat hij verstand van zaken heeft. Het is daarom van groot belang om een goede reputatie op te bouwen. Hier gaat flink wat tijd overheen.

Hoe kom je als online coach aan nieuwe klanten?

 1. Vraag in je directe omgeving of er mensen zijn die behoefte hebben aan een gratis coachingssessie.
 2. Tijdens de sessie help je de persoon in kwestie zo goed mogelijk en aan het einde vraag je hem hoeveel euro hij het gesprek waard vond. Dit doe je een aantal keren en met de uitkomsten schat je jouw gemiddelde uurtarief in.
   
 3. Je start je eigen website om een online visitekaartje te hebben. Op de website staat informatie over jou, jouw expertisen en testimonials van mensen die je hebt geholpen. Het is ook verstandig om blogs te publiceren aangezien dit je neerzet als expert.
 4. Je maakt bekend dat je online coachsessies aanbiedt en zet een formulier online waarmee mensen een afspraak kunnen inplannen.

Hoe ziet de dag van een online coach eruit?

 1. Dankzij het formulier op je website kunnen mensen van over de hele wereld een afspraak met jou inplannen. Je bekijkt welke afspraken je vandaag hebt en bereidt ze voor.
 2. Je zoekt een plek op met een goede wifi-verbinding en voert de gesprekken met je cliënten via Zoom.
   
 3. Na ieder gesprek plan je indien nodig een nieuwe afspraak in en maak je aantekeningen. Dankzij deze aantekeningen kan je volgend gesprek weer goed voorbereid aanschuiven.
 4. Mocht je tussen de gesprekken wat tijd over hebben, dan kan je dit besteden aan het schrijven van een blog voor op je website. Hierdoor word je beter vindbaar in Google en zullen meer bezoekers op jouw website komen. Deze kunnen weer geconverteerd worden naar een nieuwe klant.
Image
De tekst: "Gebruik jouw levenservaring om anderen te helpen" met vlinders op de achtergrond.

Waarom is online coaching ideaal om online je geld mee te verdienen?

 1. Vaak zijn online werkzaamheden minder sociaal, terwijl online coaching juist draait om goede communicatieve vaardigheden.
 2. Iedereen op de wereld met internet kan jouw klant zijn.
   
 3. Door zelf veel te leren over coaching, kan je ook goed jezelf coachen.
 4. Iedereen heeft behoefte aan een goede coach in z'n leven. De vraag zal dan ook blijven.
Kenmerken Online Coaching
Gemiddelde opbrengst per maand €2.000 t/m €4.000
Moeilijkheidsgraad Expert
Termijn waarop je geld kan verdienen Binnen 1 jaar
Leercurve 1 jaar
Unieke eigenschap Interessant voor de sociale dieren onder ons
Handige boek om mee te beginnen Goed boek over online coaching

11. Virtuele assistent

Als virtuele assistent werk je voor iemand anders, op afstand. Je assisteert iemand bij z'n werkzaamheden. Je kan hierbij denken aan het beantwoorden van de e-mails of het plannen van reizen voor de persoon.

Je kan jezelf als virtuele assistent beschikbaar stellen via de websites Zirtual en Upwork.

Hoe ziet de dag van een virtuale assistent eruit?

 1. Je beantwoordt wat e-mails voor je klant en schoont de mailbox op.
 2. Je ziet in de agenda dat de ondernemer die je assisteert morgen naar een evenement wil gaan. Je plant voor hem de reis en zorgt dat alles netjes klaarstaat voor morgen.
   
 3. Blijkbaar geeft hij op dat evenement ook een presentatie over leiderschap. Jij maakt de powerpoint voor hem in orde en geeft de instructies om deze juist te presenteren.
 4. Tot slot zie je dat er wat kantoorartikelen dreigen op te raken en je plaatst de bestelling bij de groothandel zodat alles weer netjes aangevuld is.
Image
De tekst: "Als virtuele assistent adviseer en ondersteun je de ondernemer". Met stad als achtergrond.

Waarom is het werken als virtuele assistent ideaal om online je geld mee te verdienen?

 1. Ondernemers hebben als valkuil dat ze graag alles zelf willen doen. Ze komen er steeds meer achter dat dit niet de weg naar succes is en daarom is de virtuele assistent steeds meer in opkomst. Jij profiteert van deze toenemende vraag.
 2. Het is onwijs leuk om ondernemers vanuit de hele wereld te helpen bij hun bedrijfsvoering. Vaak zijn dit erg inspirerende mensen en hier kan je veel van leren.
   
 3. Het werk is heel veelzijdig. Hier vind je een lijst van 100 dingen die de virtuele assistent allemaal doet.
 4. Door deze veelzijdigheid leer je erg veel. Hierdoor word je multi-inzetbaar.
Kenmerken Virtuele Assistent
Gemiddelde opbrengst per maand €500 t/m €5.000
Uurloon €15 - €100 per uur (afhankelijk van de complexiteit van de taken)
Moeilijkheidsgraad Beginner
Termijn waarop je geld kan verdienen Binnen 1e kwartaal
Leercurve 2 tot 3 maanden
Unieke eigenschap Het werk is erg veelzijdig
Handig boek om te beginnen Boek over Virtuele Assistent

12. Streamen op Twitch

Streamingplatformen zoals Twitch zijn de afgelopen jaren razendpopulair geworden. Mensen vinden het leuk om live met hun favoriete gamer mee te kijken. Dit kijken is volledig gratis en je kan ook met de streamer chatten.

De streamers verdienen geld door de donaties die ze krijgen van kijkers. En mensen kunnen zich abonneren op jouw kanaal en betalen hier $4,99 per maand voor. In ruil voor dit bedrag krijgen de abonnees toegang tot extra emoticons die ze in de chatroom kunnen gebruiken. Dit is niet de hoofdreden dat ze abonnee willen worden.

Ze willen gewoon graag de content van de streamer blijven kijken en om dit mogelijk te maken, geven ze een maandelijkse donatie. Hierdoor kan de streamer leven van z'n inspanningen en content blijven maken.

Heb jij een game die je geweldig vindt? Heb je wellicht andere content die je graag wilt streamen? Dan kan je een twitchkanaal starten en live gaan! Tegenwoordig is de "Just Chatting' kanaal ook steeds populairder. Hier worden bepaalde onderwerpen besproken en kan er gewoon met elkaar gechat worden.

Momenteel zijn de volgende games erg populair op twitch:

 1. League of Legends
 2. Fortnite
 3. Counter-Strike
 4. World of Warcraft
 5. Dota 2
 6. Apex Legends
 7. FIFA
 8. Call of Duty

Hieronder staat een video van een paar jongens die samen een game aan het spelen zijn. Ze streamen hun eigen scherm zodat de kijkers kunnen meekijken.

Waarom is streamen ideaal om online je geld mee te verdienen?

 1. Je kan streamen over de game die jij het allerliefste speelt. Of over het onderwerp waar jij urenlang over kan praten.
 2. Het is een nieuwe manier om beroemd te worden.
   
 3. Gaming is een miljardenindustrie en sinds kort zijn het ook vooral de spelers die hier goed aan verdienen.
 4. Je wordt een vlotte babbelaar. Doordat je tijdens het streamen veel aan het woord bent en met mensen vanuit de hele wereld aan het communiceren bent, word je erg makkelijk in het praten met iedereen.
Image
De tekst: "verdiend geld door te gamen" met een playstation controller op de achtergrond.
Kenmerken Streamen via Twitch
Gemiddelde opbrengst per maand €500 t/m €5.000
Moeilijkheidsgraad Beginner
Termijn waarop je geld kan verdienen Binnen 1e kwartaal
Leercurve 1 maand
Unieke eigenschap Je verdient geld door te gamen
Handige blog om te beginnen Blog over streaming

13. Creëer een online cursus

De hierboven beschreven werkzaamheden kunnen je een leuk maandelijks inkomen opleveren. Om deze reden zijn er veel mensen geïnteresseerd in het ondernemen van één van deze 12 werkzaamheden. Voordat je ermee aan de slag gaat is het wel belangrijk dat je de nodige vaardigheden onder de knie krijgt.

Als jij bijvoorbeeld al een tijdje bezig bent met jouw Youtube-kanaal en hier aantoonbaar succesvol mee bent, dan kan jij een online cursus in elkaar zetten om ook anderen te helpen succesvol te worden met Youtube.

Door middel van de volgende stappen zet jij jouw eigen gemaakte cursus online.

Stappen om een eigen online cursus te maken

 1. Bedenk voor jezelf waar je goed in bent en met enthousiasme over kan vertellen.
 2. Ga op onderzoek uit om te bekijken of er vraag is naar jouw onderwerp.
 3. Wanneer dit het geval is, bedenk dan de opbouw en inhoud van jouw cursus.
 4. Koop de nodige materialen om de video's op te nemen:
  1. Dasspeldmicrofoon
  2. Webcam
 5. Neem jouw video's op.
 6. Bewerk ze in Adobe Premiere Pro of Final Cut Pro.
 7. Open een account bij de online leeromgeving Kajabi
 8. Plaats al je content in de online leeromgeving.

Waarom is het hebben van een eigen online cursus ideaal om online je geld mee te verdienen?

 1. Je leert anderen waar jij gepassioneerd over bent.
 2. Je hoeft maar één keer de cursus op te nemen en kan deze aan ontelbaar aantal leerlingen laten zien. Hierdoor is het schaalbaar. Dit in tegenstelling tot wanneer je iedere dag voor de klas moet staan.
   
 3. Mensen zijn altijd blij als ze iets nieuws leren. Hier zijn ze jou erg dankbaar voor. Zonder jou, hadden ze alles zelf moeten uitzoeken.
 4. Rondom je cursus kan je extra betaalde producten aanbieden. Hiermee kan je een extra inkomen genereren.
Image
De tekst: "Heb jij een passie? Leer het anderen!" met boeken op de achtergrond.
Kenmerken Online Cursus
Gemiddelde opbrengst per maand €1.000  t/m €3.000
Moeilijkheidsgraad Expert
Termijn waarop je geld kan verdienen Binnen 6 maanden
Leercurve 6 maanden
Unieke eigenschap Je deelt jouw passie met anderen
Handige blog om mee te beginnen Blog over een online cursus maken

Conclusie

Weet je zelf nog een manier waarmee je online je geld kan verdienen, laat het dan weten in de comments. We zijn altijd benieuwd naar nieuwe mogelijkheden! Voor nu wens ik je veel succes met je het online geld verdienen als ondernemer.

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.