Het lichtblauwe logo van Atomic op een donkerblauwe achtergrond.

Atomic wallet - Een complete uitleg!

De meeste mensen bewaren hun cryptocurrency's op de exchange waar zij de coins hebben gekocht. Echter, dit is niet de meest verstandige manier om je coins te bewaren. De coins zijn immers in handen van de exchange en niet van jou. Daarom zijn externe wallets een uitkomst, waar je zelf de controle hebt en de coins van jou zijn.

De Atomic Wallet is een voorbeeld hiervan. Deze wallet biedt gebruikers de mogelijkheid om veilig coins te bewaren en daarbij te profiteren van interessante staking rewards. In dit artikel nemen we de Atomic Wallet en de Atomic Wallet Token (AWC) onder de loep, en kun je alles vinden om zelf met deze wallet aan de slag te gaan!

Bekijk Snel

In de onderstaande video kun je een korte uitleg van Atomic zelf ontdekken:

 

Wat is de Atomic Wallet?

De Atomic Wallet is een crypto wallet, die bekend staat om de anonimiteit en decentralisatie. De wallet heeft een ingebouwd swapfunctie, waardoor je vanuit je wallet coins kunt swappen. De Atomic Wallet is geschikt voor meer dan 20 verschillende blockchains en ondersteunt zo’n 500 coins en tokens. Daarnaast is staking mogelijk, maar hierover later meer.

Ook het gebruiksgemak is een kenmerk van deze wallet. Zowel via de desktop als bijvoorbeeld je smartphone kun je gebruik maken van de Atomic Wallet. Android, Microsoft of iOS, voor elk besturingssysteem is deze wallet geschikt. Atomic Wallet richt is op de adoptie en distributie van cryptocurrency’s, waarbij het doel is om deze ontwikkeling te versnellen en een veilig en duurzaam product te leveren. Welk apparaat je ook gebruikt, alle gegevens en private keys zijn hier versleuteld en in handen van de gebruiker.

Geschiedenis en achtergrond

In 2017 werd de Atomic Wallet door Konstantin Gladych opgericht, die tevens de voormalig CEO en co-Founder van het crypto swap platform Changelly is. Gladych heeft een jarenlange ervaring in IT en blockchaintechnologie, die nu zeer goed bij Atomic Wallet van pas komt. Ondertussen heeft Gladych zijn team naar 24 teamleden uit kunnen bouwen, en ze zoeken nog meer teamleden!

Sinds het begin van 2022 staat het aantal Atomic Wallet downloads boven de 3 miljoen, wat een enorme hoeveelheid is. Natuurlijk valt dit aantal een stuk lager uit dan bijvoorbeeld het populaire MetaMask, die ruim 21 miljoen downloads heeft. Echter, in het derde kwartaal van 2018 werd de mijlpaal van 50.000 downloads voor Atomic gehaald. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf dus een grote groei op dit gebied gezien.

Hoe download je de Atomic Wallet?

Het downloaden van de Atomic Wallet gaat zeer eenvoudig. Op de website van Atomic Wallet staat bovenin een grote knop met ‘Downloaden’ daarop. Ook via deze link kun je op de downloadpagina komen. Je komt dan op de pagina terecht, waar verschillende mogelijkheden worden aangegeven. Van Android of iOS tot MacOS en Windows, alle veel gebruikte devices zijn geschikt voor deze crypto wallet! 

Hoe stort ik geld naar de Atomic Wallet?

Indien je jouw crypto op een exchange hebt staan en dit naar jouw Atomic Wallet wil sturen, kun je gebruik maken van de onderstaande stappen. Op deze manier kun je snel jouw coins verplaatsen en bijvoorbeeld profiteren van de staking rewards van Atomic Wallet. Je coins worden zo van jou:

 • Ga naar de 'Wallet' sectie en klik op de coin die je wil.
 • Klik vervolgens in het menu van de betreffende coin op 'Receive'.
 • Klik op je adres of op de knop Kopiëren, of scan de QR-code met je telefoon.
 • Ga terug naar de app waarvandaan je geld verstuurt en plak het adres bij het 'Ontvanger adres'.
 • Daarna is het wachten tot de transactie voltooid is.
Image
Voorbeeld van crypto ontvangen op de Atomic Wallet.

Hoe verstuur ik crypto met Atomic Wallet?

Om gaan we uit van het versturen van crypto via de desktop. Echter, door op deze link te klikken en op de pagina zelf 'Android/iOS' aan te klikken, kun je hiervoor ook een uitleg vinden. Door de onderstaande stappen te volgen, kun je snel en eenvoudig crypto versturen via de Atomic Wallet:

 • Selecteer de munt die je wil verzenden in de 'Wallet' sectie.
 • In het overzicht van de coin klik je op 'Send'.
 • Plak het adres van de ontvanger in het lege veld. Controleer dit adres goed, een transactie is namelijk onomkeerbaar.
 • Voer het bedrag in dat je wil versturen.
 • Bij elke transactie op de blockchain krijg je te maken met gas fees. Deze kosten worden weergeven bij de transactie. Klik hier op 'Send'.
 • Vul je wachtwoord in en klik op 'Confirm'.
 • Gefeliciteerd, je crypto is verstuurd!
Image
Voorbeeld van een geslaagde transactie via de Atomic Wallet.

Atomic wallet staking

Je kunt via de Atomic Wallet je coins staken en hiermee extra rendement over je investering maken. Het is enkel belangrijk dat je de juiste cryptocurrency’s in je wallet hebt en daarna is het wachten op de staking rewards. Voor sommige cryptomunten moet je handmatig de beloningen claimen, maar meestal gaat dit vanzelf.

Om dit moment kun je de onderstaande coins staken in de Atomic wallet. De percentages die erbij vermeld worden zijn momentopnames, via deze link kun je checken of de percentages veranderd zijn. Ook kun je via deze link de staking calculator gebruiken, waar je jouw staking rewards kunt berekenen.

Cryptocurrency Jaarlijks rendement
Atomic Wallet Coin (AWC) 20%
Band Protocol (BAND) 11%
Zilliqa (ZIL) 15%
Cosmos (ATOM) 10%
ICON (ICX) 10%
Algorand (ALGO) 0.63%
Tezos (XTZ) 7%
Solana (SOL) 7%
Komodo (KMD) 5.1%
Cardano (ADA) 5%
TRON (TRX) 5%
VeChain (VET) 1.63%
Neo (NEO) 1.4%

Ben je benieuwd wat je kunt verdienen met jouw cryptomunten? Bereken het hier met de Atomic staking calculator!

In de onderstaande video kun je meer informatie over het staken met de Atomic Wallet vinden:

Atomic Wallet Coin (AWC)

Met de Atomic Wallet Coin (AWC) heeft Atomic Wallet een eigen token. Zoals je bij de staking rewards kunt ontdekken, is het token van Atomic Wallet het token die het meeste rendement oplevert. AWC heeft een totale hoeveelheid van 100.000.000 AWC. Daarnaast zijn er ruim 10,5 miljoen AWC in circulatie, wat ongeveer 10% van de totale hoeveelheid is.

AWC is het eerste token dat door een gedecentraliseerde crypto wallet is uitgegeven. Met deze token heb je als toegang verschillende voordelen. Naast het staken van AWC kun je er ook exclusieve toegang mee krijgen en daarnaast genieten van de cashback.

Waar kun je AWC kopen?

De token van Atomic Wallet is niet op enorm veel plekken verkrijgbaar. Het is alleen mogelijk om de token via Uniswap en de Binance DEX te verkrijgen. Op Uniswap kun je het pair AWC/WETH (Wrapped Ether) vinden en via de Binance DEX kun je AWC onder de naam AWC-986 vinden. 

Gratis Atomic Wallet Coin (AWC) verdienen!

Gratis crypto klinkt nooit verkeerd toch? Er zijn verschillende manieren om gratis AWC te verdienen. Wanneer je lid bent van het Atomic Wallet Membership Program, kun je profiteren van de cashback optie. Elke ruil of aankoop resulteert dan in cashback, in totaal 0,25 tot 1% van de vorige maand. Hoe hoger je status als lid, hoe hoger het percentage cashback zal zijn.

Daarnaast kun je ook Atomic Ambassador worden. Door de Atomic Wallet te promoten kun je beloond worden met AWC tokens. Ook via Twitter kun je meedoen met giveaways van Atomic Wallet, waarbij er ook gratis AWC gewonnen kan worden. Reken je alleen niet te snel rijk, want het animo op Twitter is groot.

Op de hoogte blijven over Atomic Wallet?

Sinds 2018 is Atomic Wallet actief op Twitter. Dit heeft tot vandaag (5 mei 2022) geresulteerd in ruim 93.500 volgers op het social media platform. Via Twitter deelt het bedrijf relatief veel informatie. Echter, het kan zijn dat je een week geen tweet ontvangt en dan opeens drie op een dag krijgt!

Naast Twitter kun je Atomic Wallet ook vinden via Telegram. Met bijna 18.000 leden in de Telegram groep, zijn er een hoop mensen die het laatste nieuws omtrent de wallet op deze manier volgen.

De meeste cryptoprojecten hebben veel volgers op Twitter en Telegram, maar vaak minder op YouTube en Facebook. Echter, Atomic wallet heeft relatief gezien juist veel volgers op deze twee social media kanalen. Met respectievelijk 10.600 en 16.500 volgers doen zijn nauwelijks onder voor Telegram.

Zowel via Facebook als via YouTube wordt elke week content gedeeld. Met name de content op YouTube ziet er zeer goed uit. Hier kun je verschillende video’s over de Atomic portemonnee vinden en daarnaast extra uitleg over diverse altcoins. De onderstaande video over de memecoin Baby Doge is een voorbeeld hiervan:

Crypto wallets: minimaliseer de risico’s

Niet alleen het investeren in crypto brengt de nodige risico’s met zich mee, ook jouw strategie omtrent wallets is belangrijk vanwege de aanwezige risico’s. Door verschillende wallets te gebruiken, zorg je voor minder risico bij het investeren van je vermogen. Je kunt deze tactiek ook als een soort spreiding zien.

Een bepaalde wallet kan immers gehackt worden, maar wanneer je meerdere wallets hebt ben je niet direct je hele vermogen kwijt. Dit geldt ook indien je jouw belangrijke codes kwijtraakt of wanneer het bedrijf achter de wallet wordt gehackt. Daarom is het handig om verschillende wallets te hebben. Dit kunnen zowel software als hardware wallets zijn.

Atomic Wallet vindt veiligheid zeer belangrijk en legt hier dan ook de focus op. Dit gebeurt niet alleen achter de schermen, maar ook met het delen van kennis. Om te zorgen dat jij geen slachtoffer wordt van hackers of dat je jouw codes kwijtraakt, heeft Atomic zelf op hun website enkele tips om je wallet veilig te houden.

Het token van Atomic Wallet kan je op een hardware wallet opslaan. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden, aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen.

Op zoek naar de beste crypto wallet?

Naast het ontdekken van de Atomic Wallet, kun je in de blogs van AllesOverCrypto meer informatie over verschillende soorten wallets ontdekken. Zo kun je in dit artikel lezen wat de beste wallet voor jouw Bitcoin is. En heb je weleens gehoord van een paper wallet? Door veel te lezen kun je erachter komen welke wallet het beste bij jou past.

Ook voor hardware wallets hebben we verschillende reviews en handleidingen. Zowel over Trezor en Ledger staan er verschillende artikelen online. Hardware wallets worden als de meest betrouwbare crypto wallets gezien, dus het is belangrijk dat je hier goed onderzoek naar doet.

Naast de hardware wallets kun je bij ons ook verschillende blogs over software wallets checken. Software wallets zijn makkelijk in gebruik en maken het betalen en handelen met crypto zeer eenvoudig. Hieronder kun je verschillende blogs over diverse software wallets vinden:

Conclusie

De Atomic Wallet wordt door miljoenen gebruikers vertrouwd, wanneer het gaat om het veilig opslaan van je crypto. Jij hebt de controle, doordat alleen jij beschikt over de belangrijke codes. Deze veiligheid gaat gepaard met interessante staking rewards, die natuurlijk mooi meegenomen zijn!

Met name het 20% rendement over de Atomic Wallet Coin is zeer lucratief. Zeker indien je vertrouwen hebt in de coin of deze wil gebruiken binnen het ecosysteem, kan een extra rendement over je investering lekker zijn. Natuurlijk geldt dit ook voor de andere coins die geschikt zijn voor staking, waarbij je kunt profiteren van zowel de veiligheid als de staking rewards bij Atomic Wallet.

Met een groeiend aantal gebruikers en een goed team achter dit project, lijkt de toekomst rooskleurig voor het bedrijf achter de wallet. Echter, er zijn diverse wallets die meer naamsbekendheid hebben, wat resulteert in meer gebruikers. Ledger en MetaMask zijn hier voorbeelden van, maar hun resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over de Atomic Wallet? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over de ontwikkelingen rondom Atomic Wallet!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.