Vechain coin achtergrond

VeChainThor (VET): blockchain, AI, en IoT in één

VeChainThor (VET) heeft binnen no-time een hoop aandacht gekregen vanuit de crypto-wereld. Net als je een beetje het gevoel begint te krijgen dat je alle grote cryptocurrency’s wel kent, komt er weer een ander de top 20 binnenstormen. VeChainThor lijkt in veel opzichten op WaltonChain, met het grootste verschil dat VeChainThor enorme partners als PricewaterhouseCoopers (36 miljard omzet in 2016) aan zich heeft gebonden.

Wat maakt dit cryptoproject interessant en is het verstandig om in de coin te investeren? We geven je hier uitleg over het indrukwekkende platform. Daarnaast leggen we uit hoe je VET kan kopen en vind je hier de huidige koers.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Lees snel:

Wat is VeChainThor (VET)?

VeChainThor zet zichzelf in de markt als het leidende blockchainplatform voor informatie en producten. Het cryptobedrijf, gevestigd in Singapore, is in 2015 begonnen door Sunny Lu en gaat tegenwoordig door het leven onder de naam VeChain Foundation. Het voornaamste doel is om een ecosysteem voor producten te creëren waar vertrouwen totaal geïntegreerd is. Hoe moet je dit zien?

Er is waarschijnlijk geen product waar meer nepvarianten van bestaan dan Rolex horloges. Het is als non-expert vrijwel onmogelijk om er 100% zeker van te zijn of de Rolex die je wilt kopen daadwerkelijk door Rolex is ontwikkeld. VeChainThor wil dit oplossen door ervoor te zorgen dat alle producten op hun blockchain worden geregistreerd.

Hierdoor kan jij meteen checken of het horloge dat je om je pols hebt een echte Rolex is. Bovendien kan je dan direct controleren wanneer hij geproduceerd is, welk materiaal erin zit, waar deze materialen vandaan komen, et cetera. 

Plaatje van een echte en neppe Rolex. VeChain (VEN) gaat ervoor zorgen dat je dit niet meer met het oog hoeft te onderscheiden

Echt of nep?

Fair Trade en tweedehands spullen

Dit reikt echter veel verder dan alleen het checken van de authenticiteit van je producten. Denk bijvoorbeeld aan een merk als Tony’s Chocolonely. Het chocolademerk heeft als belangrijkste doel om de moderne slavernij de wereld uit te helpen. Ze willen ervoor zorgen dat cacaoboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun cacao, zodat ze een normaal leven kunnen opbouwen zonder afgeperst te worden door de grote merken. Met VeChainThor zouden alle chocoladeproducten gecheckt kunnen worden om te zien of cacaoboeren op eerlijke wijze zijn gecompenseerd voor hun werk.

Een andere industrie waar vertrouwen belangrijk is, is de industrie van tweedehands spullen. Met name met tweedehands auto’s wordt vaak geknoeid en weet je nooit zeker in hoeverre de auto al is afgetakeld. Met VeChainThor kan je in theorie de auto opzoeken op hun blockchain en informatie erover vinden, zoals hoeveel kilometer ermee gereden is, hoe vaak hij naar de garage is geweest, welke onderdelen vervangen zijn, wanneer deze vervangen zijn en noem het maar op.

Internet of Things, Artificial Intelligence en Blockchain in één

De ambities van het cryptoproject stoppen hier niet. Het bedrijf wil de drie technologieën die de wereld om ons heen drastisch gaan veranderen, samenbrengen om de grootste impact te maken. Ze omschrijven de drie technologieën op de volgende manier:

 • Internet of Things (IoT) is als onze ogen en handen: we gebruiken het om de wereld om ons heen te voelen, om alle data en informatie te verzamelen
 • Blockchain is als onze harten: we gebruiken het om de authenticiteit en betrouwbaarheid van onze gegevens te garanderen
 • Artificial Intelligence (AI) is als ons brein: door alle (betrouwbare en niet betrouwbare) gegevens te verzamelen, kan AI beslissingen maken en besluiten nemen op basis van deze informatie.

Een succesvolle combinatie van deze drie technologieën kan een technologische revolutie teweegbrengen die jouw en mijn pet te boven gaan. De toekomst zal uit gaan wijzen of VeChainThor succesvol deze drie kan samenvoegen tot een monstertechnologie.

Team 

Het team achter het cryptobedrijf is ooit begonnen met vijftien personen, maar uit onderstaand filmpje blijkt dat er ondertussen ruim zestig man werkt. Hier zitten veel ervaren en indrukwekkende namen tussen. Bijvoorbeeld Scott Brsbin die al in het team zit sinds 2016. Hij is bekend als advocaat van onder andere Rolling Stones, Mick Jagger en Disney.

Gu JianLiang is de CTO, hoofdverantwoordelijk voor de technische ontwikkelingen. Hij heeft weliswaar een minder grote naam maar zijn ervaring is indrukwekkend. JianLiang heeft al achttien jaar ervaring in de wereld van telecommunicatie (bij onder andere TCL en ALCATEL) en in deze tijd is zijn passie voor de Internet of Things ontstaan. Deze interesse probeert hij nu te combineren met Articial Intelligence en zijn nieuwe obsessie voor blockchain.

De grote man achter de veelbelovende startup is Sunny Lu. Hij heeft zijn meeste ervaring opgedaan als de Chief Information Officier van Louis Vuitton, wat meteen verklaart hoe Lu op het idee is gekomen om VeChainThor te beginnen. Als CIO was hij hoogst verantwoordelijke voor alles omtrent de ICT van het toonaangevende modemerk. Om een beetje een feeling te krijgen met het team, kan je het volgende filmpje bekijken. 

Partners

Wat dit project doet, is niet uniek binnen de cryptowereld. Platformen als WaltonWaBi, Modum en Ambrosus willen hetzelfde bereiken en lopen qua technologie niet ver achter op deze crypto startup.

Het grootste verschil zit hem erin dat VeChainThor al succesvol veel grote partners aan zich heeft getrokken. De meest vooraanstaande hiervan is PricewaterhouseCoopers (PwC). Deze multinational, met wereldwijd meer dan 236.000 werknemers en een jaaromzet van 37,7 miljard dollar, is al sinds mei 2017 nauw betrokken bij het project.

Mede door hun incubation programma kan VeChainThor keihard door blijven groeien doordat ze gebruik kunnen maken van het enorme netwerk en kapitaal achter PwC. Dit is echter niet de enige grote partner die VeChainThor aan zich heeft weten te binden. Andere partnerships zijn:

 • DNV GL (23,3 miljard omzet in 2015)
  Een multinational dat zich focust op hernieuwbare energie, olie & gas, eten & drinken en gezondsheidszorg
 • Kuehne Nagel (20 miljard omzet in 2016)
  Een wereldwijd bedrijf in de logistiek en transport
 • China Unicom (274,2 miljard omzet in 2016)
  Een staatsbedrijf in telecommunicatie. De op vier na grootste van de wereld.
 • Chinese overheid
  Er is een nauwe samenwerking met de Chinese overheid voor het opzetten van blockchainsystemen
 • Andere partnerships zijn onder andere: Renault, Hyperledger, D.I.G en Babyghost, MadeForGoods

 

Plaatje van het team van VeChain (VEN) met een deleagtie vanuit PricewaterhouseCoopers

Het team van VET met een delegatie van PricewaterhouseCoopers

Rebranding

Het team achter VeChainThor heeft aangegeven een rebranding te gaan doen naar VeChainThor. Deze rebranding stond al gepland voor midden januari, maar is vertraagd tot eind februari. De rebranding gaat gepaard met een flinke uitbreiding van de blockchain zelf.

Het team wil met het project verder reiken dan alleen het bijhouden van waar producten precies vandaan komen. Ze willen uiteindelijk een platform worden met even veel mogelijkheden als Ethereum en NEO. Hiervoor zullen ze twee verschillende tokens uitgeven. Update: in juli 2018 is het MainNet gelanceerd en draait VeChain nu op zijn eigen blockchain. 

Thor Power Token (THOR)

Alle VeChainThor-tokenhouders zullen THOR-tokens krijgen die ze kunnen gebruiken voor smart contracts of om dApps te draaien op de blockchain. Het is vergelijkbaar met wat GAS voor NEO is.

VeChainThor Tokens (VET)

Deze tokens hadden eerst nog VEN als ticker, maar na de lancering van het MainNet is dit de coin VET geworden. Deze coins zullen gebruikt worden voor bedrijven die activiteiten of diensten op de VeChainThor blockchain willen draaien. Hoe meer VET-coins je hebt, hoe hogere prioriteit en rechten je krijgt als bedrijf.

Aandachtspunt

VeChainThor is zeer goed aan de weg aan het timmeren, maar kan last krijgen van de concurrentie. Er zijn veel startups die hetzelfde soort probleem als VeChainThor oplossen: WaltonChain, WaBi, Modum en Ambrosus. WaltonChain is hierin de grootste concurrent en heeft qua technologie al een kleine voorsprong.

Bovendien is WTC in het bezit van een patent voor het uitlezen van RFID’s. Dit is dezelfde technologie die voor VeChainThor goed van toepassing is. Het zal dus nog een hele kluif worden om deze concurrent(en) te verslaan.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Voor -en nadelen

Om een kleine opsomming te geven over wat er allemaal in dit artikel is besproken, vind je hieronder de voor- en nadelen en een conclusie:

Voordelen:

 • Grote vraag naar de oplossing(en) die het biedt
 • Ervaren team
 • Zéér indrukwekkende lijst partners
 • Ambitieuze en veelbelovende rebranding

Nadelen

 • Veel concurrenten
 • Concurrentie bezit patenten die VeChainThor kan gebruiken
 • Team houdt zich niet altijd aan de deadlines

Hoe zet ik VeChain op mijn hardware wallet?

De tokens van VeChain kan je op een hardware wallet zoals de Ledger Nano X bewaren. Om dit te doen volg je de onderstaande stappen. In deze stappen gebruik ik de Ledger Nano X.

 1. Download Ledger Live
 2. Open de Manager in Ledger Live
 3. Maak verbinding met je Ledger Nano
 4. Zoek in de "App Catalog" naar VeChain
 5. Klik op "Install" om de applicatie op je hardware wallet te installeren
 6. Ga naar de GitHub van VeChain en klik op "Download & Install"
 7. Klik dan op "Download the installation file" om Sync te downloaden en installeer deze vervolgens
 8. Open Sync en klik rechtsbovenaan in het programma op het wallet-icoontje
  Wallet icoontje vechain ​
 9. Klik bovenaan op "Ledger"
 10. Volg de stappen die in het programma Sync verschijnen
 11. Nu je een wallet hebt, wil je er natuurlijk VeChain-munten naartoe sturen. Om dit te doen is het noodzakelijk om je Deposit Address te kopiëren. Dit kan je zien als jouw IBAN-nummer van je VeChain Wallet.
  Deposit address van vechain
 12. Ga nu naar de exchange waar je jouw VeChain munten hebt staan. Klik op Withdrawal (opnemen), plak het Deposit Address dat je zojuist hebt gekopieerd en maak de munten over. Ik zal laten zien hoe dit vanaf Bitvavo werkt.
 13. Zoek VeChain Thor op bij Bitvavo en klik erop
  vechain thor op Bitvavo
 14. Druk vervolgens op "Opnemen" zoals te zien is op deze afbeelding
  VeChain Thor opnemen vanuit Bitvavo
 15. Plak het Deposit Address dat je hiervoor hebt gekopieerd, vink "Eigen Wallet" aan en klik op doorgaan.
  Deposit address plakken om vechain van Bitvavo naar de sync wallet te sturen
 16. Vul het aantal VET in dat je wilt overmaken en klik op "Doorgaan". Je zal een klein beetje transactiekosten betalen om de cryptomunten naar je wallet over te maken.
  Vechain Thor munten overmaken vanuit Bitvavo naar syng wallet
 17. Rond de overboeking af door de betaling via de e-mail te bevestigen en even laten zullen jouw VeChain Thor munten in je Sync Wallet verschijnen. Ze staan nu veilig op de hardware wallet opgeslagen.

Conclusie

Al met al kan gezegd worden dat VeChainThor een van de betere huidige cryptoprojecten is. Het team is groot en ambitieus en werkt hard aan een decentrale oplossing voor een groot probleem. Met name het feit dat imposante partners zich al aangesloten hebben. geeft aan dat het blockchainbedrijf een rooskleurige toekomst tegemoet kan zien.

De grootste obstakels zijn de concurrenten en het feit dat het nog afhankelijk is van Ethereum. Beide hoeven echter niet voor grote problemen te zorgen. Het probleem is groot genoeg dat WaltonChain en VeChainThor naast elkaar kunnen bestaan.

Dit was onze uitleg over VeChainThor. Wil je graag in het project investeren, volg dan onderstaande instructies om de coin te kopen.

Hoe koop ik VeChainThor?

VeChainThor kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van VET.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek VET op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in VET. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt VET gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.