Exodus Wallet

Exodus wallet – beginnersgids

Ben je nieuw in de wereld van crypto en word je alleen maar overspoeld door flikkerende cijfers die in no-time van rood naar groen springen? Dan ben je niet alleen! Crypto is nog steeds relatief nieuw en ondanks dat er verschillende manieren zijn om te investeren, is het voor beginnende crypto liefhebbers vaak te overweldigend. Exodus focust zich op de aantrekkelijke en gemakkelijke interface die de wereld van crypto toegankelijk moet maken voor iedereen. Ontdek hier alles wat je moet weten over de decentrale Exodus wallet met deze beginnersgids.

Let op: hou er rekening mee dat de volgende uitleg over Exodus wallet en de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mogen worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua investering ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Bekijk snel

Het ontstaan van Exodus

De decentrale Exodus-wallet werd al gelanceerd in 2015 en staat hiermee ver voor op de nieuwe exchange-wallets. Het voordeel is het geweldige ontwerp en hun grote mate van gebruiksvriendelijkheid. De Exodus wallet ondersteunt maar liefst meer dan 100 cryptomunten en krijgt regelmatig een update met nieuwe coins. Exodus is zowel beschikbaar als desktop en mobiel, zodat je overal je munten kan raadplegen en verhandelen met een simpele internetverbinding.

De wallet is ontworpen voor de investeerders die nog relatief nieuw zijn in de wereld van crypto. Het is eenvoudig te gebruiken zonder al te complexe functionaliteiten die je in andere wallets wel kan ervaren. De wallet is decentraal wat betekent dat er geen registratie of verificatie vereist is om aan de slag te gaan met je eigen portefeuille.

Gebruik van Exodus wallet

De Exodus wallet heeft een mobiele versie en een desktopversie. Zoals verschillende exchanges is de mobiele versie een vereenvoudigde weergave om de functionaliteiten zo simpel mogelijk te houden. Alle basishandelingen kunnen gedaan worden via de mobiele applicatie, maar andere features kunnen uitsluitend uitgevoerd worden via de desktop. Onderstaande handleiding legt de focus op het gebrek van een mobiele variant, maar we bespreken wel de extra applicaties die beschikbaar zijn op de desktopversie van je Exodus-wallet.

Installatie

Bij het openen van de applicatie krijg je meteen een beginscherm waarbij je kan kiezen om een nieuwe wallet te openen of een bestaande wallet te openen.

Bestaande wallet

Heb je reeds een wallet bij Exodus en wil je deze graag herstellen? Dit kan je doen op twee verschillende manieren:

  1. Je kan een QR-code scannen van Exodus op een ander toestel om zo meteen je huidige wallet te herstellen
  2. Maak gebruik van je backup phrase. Dit zijn de 12 woorden die je hebt gekregen bij het aanmaken van je wallet. Dit zijn je private keys en heb je nodig om toegang te krijgen.

Nieuwe wallet

Wil je een nieuwe wallet openen op Exodus? Get started! Je krijgt meteen een korte rondleiding in de applicatie. Wat je meteen opvalt is de gebruiksvriendelijkheid en de simpliciteit. Dit is ook een belangrijk doel voor Exodus om een laagdrempelige wallet te zijn die voor iedereen toegankelijk is.

Beveiliging – back up

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar beveiliging is essentieel. Daarom starten we met eerst te kijken naar de instellingen van je Exodus wallet. Onder het menu instellingen gaan we naar back-up. Dit is het scherm waarbij je steeds je wallet kan herstellen indien nodig. Je krijgt een toegangsscherm met maar liefst 12 woorden te zien, met deze combinatie kan jij je wallet herstellen. Het is belangrijk om deze backup phrase goed op te schrijven in de juiste volgorde en deze te bewaren op een veilige plaats.

Sla deze nooit digitaal op. Hackers kunnen dan via je computer alsnog je backup phrase/private keys raadplegen en zo toegang krijgen tot je wallet. Je kan deze altijd afdrukken via een USB-printer en nadien op een veilige plaats bewaren. Waarom via USB-printer en niet over de WiFi? Hackers kunnen wederom een WiFi-signaal overnemen en de toegang tot jouw wallet overnemen. Bewaar deze dus altijd offline.

Je kan er ook voor kiezen op je applicatie extra te beveiligen door middel van een passcode én een Face ID. Nooit te veel beveiliging voor je crypto toch?

Image
Exodus wallet
Image
Exodus wallet

Synchroniseer apparaten

Maak je gebruik van een Trezor wallet? Dan kan je bij je instellingen heel gemakkelijk een connectie maken tussen je hardware wallet en de Exodus wallet. In het overzicht kan je kiezen om verbinding te maken tussen je computer of een mobiel/tablet. Meteen opent je camera om opnieuw een QR-code te scannen om de connectie te voltooien.

Dashboard

Je dashboard is uiteraard de homepage van je applicatie, de belangrijkste pagina. Hier krijg je meteen een overzicht van je digitale valuta. In het cirkeldiagram zie je meteen de waarde van je eigen portefeuille met onderaan een breakdown van de coins in je bezit.

Design

Exodus doet er echt alles aan om hun gebruikers zo goed mogelijk te pleasen. Naast een eenvoudige interface kan je zelf een heel thema aanpassen naar je eigen voorkeuren. In je dashboard heb je linksboven een dynamisch icon waarmee je kan navigeren. Dit brengt je naar de instellingen van je portefeuille. Hier kan je kiezen tussen maar liefst 15 kleuren om je Exodus-wallet te personaliseren!

Niet tevreden met het Exodus-icoontje? Geen probleem, kies zomaar voor één van de andere icons. Zijn dit drastische verschillende? Absoluut niet, het zijn kleine subtiele aanpassingen waarmee ze wel een duidelijke boodschap uitdragen naar hun gebruikers. Namelijk dat ze het hun gebruikers zo gemakkelijk en interessant mogelijk maken om gebruik te maken van de Exodus-wallet.

Tokens

Elke cryptomunt is voorzien van alle informatie die noodzakelijk zijn om te weten bij een investering. In een oogopslag zie je de actuele waarde van de munt met een procentuele stijging of daling in de afgelopen 24uur. In huidig voorbeeld zien we dat de waarde van Bitcoin op momenteel van schrijven staat op 46 602 dollar met een procentuele daling van 6.23% over de laatste 24 uur.

Overzicht

Door verder te klikken op je token, krijg je een gedetailleerd overzicht. De huidige prijs met nogmaals de procentuele stijging of daling, maar ook een grafiek waarop je de fluctuaties kan zien. Zo kan je inzoomen of uitzoomen over een bepaalde tijd. Momenteel is er een correctie gaande en zien we dat de Bitcoin de afgelopen 7 dagen 11,14% is gedaald, maar als we uitzoomen zien we op maandbasis nog steeds procentuele groei van 44,61%. Het is daarom belangrijk om gebruik te maken van deze tijdsindicaties.

Hier krijg je ook meer informatie over je eigen valuta. Hoeveel balans je momenteel hebt en wat de waarde is van het aantal tokens dat je in je portefeuille hebt. Vanuit dit scherm kan je ook meteen gaan handelen, waar we later op terugkomen.

Exodus streeft dus naar gebruiksvriendelijkheid en wil crypto toegankelijk maken vooral voor de beginnende crypto liefhebber. Daarom hebben ze ook alle belangrijke informatie gegroepeerd zodat je deze snel kan raadplegen. Bij elke munt zie je onderaan ook een menu over de activiteit van de crypto, maar ook videos en blog.

Als je gaat kijken bij de about-pagina van een munt, krijg je meteen een kort overzicht over deze munt. Ben je al langer bezig met crypto, dan is deze uitleg veel te beknopt uiteraard. Gelukkig kan je steeds alle informatie raadplegen op de officiële website van de crypto. De link staat ook meteen onderaan het scherm. Hier kan je op zoek naar de whitepaper en de roadmap om alle ontwikkelingen en doelstellingen van de cryptomunt te bekijken.

Image
Exodus wallet
Image
Exodus wallet

Exchange

Verzenden

In je dashboard heb je naast je portefeuille-overzicht uiteraard ook je exchange. Hiermee verstuur je crypto in ruil voor andere tokens naar een andere wallet of exchange. Dit kan je doen door de QR-code te scannen die je het juiste adres toont, of door het adres manueel in te geven. Geef aan hoeveel jij wil verzenden en je krijgt meteen een overzicht van de fees die jij moet betalen om deze transacties te voltooien.

Ontvangen

Als je crypto wil ontvangen, ga je naar de munt die jij wil ontvangen. Dit is belangrijk omdat verschillende munten op verschillende blockchains gebouwd zijn. Als je Bitcoin verstuurt naar een Ethereum-adres, ben je al je munten kwijt en is er geen mogelijkheid om deze terug te halen. Let hier heel goed mee op! Klik vervolgens op ontvangen en je krijgt een QR-code inclusief het adres. Dit kan je vervolgens kopiëren en gebruiken om de transactie te ontvangen.

Apps - desktop

De app van Exodus is een vereenvoudigde weergave om het gebruik zo makkelijk en simpel mogelijk te houden. Gelukkig zijn er via de desktop uitgebreide mogelijkheden om het maximale uit je wallet te halen. Op de computerversie van je Exodus-wallet kan je in het keuzemenu bovenaan navigeren naar applicaties. Deze functionaliteit ontbreekt echter nog op de mobiele versie. Hier kan je je winst vergroter door rente te verdienen op je crypto, je hebt toegang tot de compound en tot Exodus-aandelen.

Rewards

Hier kan je interest verdienen door middel van staking. Je kan van elke crypto een schatting maken van je rendement. Linksboven kan je kiezen voor calculate profit, dit is een simulator voor je ARR, Average Reward Rate. Geef in hoeveel cryptomunten je bereid bent te staken, over welke termijn en je ziet meteen hoeveel procent je rendement is, uitgedrukt in je valuta.

Compound finance

Je kan enkel crypto verdienen via compound finance door middel van DAI. DAI is een stable-coin op het Ethereum-netwerk. Hier kan je ook gebruik maken van de profit calculator om te kijken wat je rendement is voor je investering. Geef aan hoeveel je bereid bent te investeren en over welke termijn en je krijgt meteen een duidelijk overzicht van je rendement.

Exodus shares

Hier kan je investeren in aandelen van Exodus zelf door middel van een IPO, een Initial Public Offering. Dit is een beursintroductie van een onderneming of organisatie waarbij ze voor het eerst hun aandelen te koop aanbieden via de beurs. Hiermee hopen ze nieuw kapitaal aan te trekken voor verdere investeringen en ontwikkelingen van hun platform.

SportX

Via de SportX app op je desktop kan je wedden op sportwedstrijden. Alvorens je kan deelnemen, moet je DAI-tokens naar je wallet sturen om deze te gebruiken voor je weddenschap. Je kan andere crypto gebruiken in de exchange om deze te converteren naar DAI.  

Op het dashboard krijg je meteen een uitgebreid overzicht van de sporten waar jij op kan wedden, zoals voetbal, gevechtsporten en golf. Kies de wedstrijd waar jij bereid voor bent om te wedden. Wanneer je het bedrag ingeeft, krijg je meteen een overzicht van je potential win. Zo zie je in onderstaand voorbeeld dat je met een inzet van 100 dollar, maar liefst 157 dollar kan winnen met je weddenschap.

Heb je de weddenschap gewonnen? Dan wordt de balans automatisch toegevoegd aan je Exodus-wallet. Met deze feature, die nog maar bestaat sinds januari, onderscheiden ze zich van andere wallets. Ze hopen hiermee nog meer gebruikers te winnen. Met al deze applicaties proberen ze verschillende functies te integreren zodat het een groot publiek aantrekt. Door alles te centraliseren in één wallet willen ze gebruikers laten binden aan Exodus. Andere wallets hebben ook verschillende functionaliteiten maar daarbij moet je de wallet verlaten of is het gebruik minder eenvoudig als bij de Exodus-wallet.

Conclusie

De Exodus Wallet is een gebruiksvriendelijke wallet met ingebouwde exchange die inmiddels een hele hoop gebruikers heeft. Door de gemakkelijke interface in de mobiele app en de uitgebreide features op de desktop, is deze wallet voor iedereen interessant.  Sinds de oprichting van de Exodus wallet in 2015 hebben ze ongeveer 1,25 miljoen klanten die investeren in crypto, zowel op desktop als op het mobiele platform. Waar complexiteit vaak een drempel is om te investeren in de nieuwe wereld van crypto, maakt Exodus het de gebruiker heel gemakkelijk door een simpele en aantrekkelijke interface. Momenteel hebben ze maar liefst 135 verschillende crypto in hun exchange.

Zoals vele wallets, is helaas niet mogelijk om fiat geld te storten om meteen te starten. Hiervoor moet je fiat geld via een andere exchange opladen die je vervolgens kan verhandelen op je Exodus-wallet.

Ben je benieuwd hoeveel mensen gebruik maken van Exodus of heb je vragen over bepaalde functionaliteiten? Stel het in onze Facebookgroep en we voorzien je van alle antwoorden! Ben je daarnaast benieuwd naar het reilen en zeilen van de cryptomarkt? In onze Masterclass word je een expert in de wereld van crypto. Ben je benieuwd? Neem alvast een kijkje!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.