ICON coin (ICX) - een hyperverbinding voor de wereld

ICON coin (ICX) - een hyperverbinding voor de wereld
ICON
icx

Snel €10 verdienen?

 1. Klik op de knop
 2. Maak een account aan
 3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

ICON coin (ICX) heeft de ambitie om álle blockchains wereldwijd met elkaar te verbinden en daarbovenop nog een ICO-platform te zijn. Het wordt ook wel de NEO van Zuid-Korea genoemd, terwijl anderen juist de vergelijking maken met Ark. Desalniettemin noemen de founders zelf het een combinatie van COSMOS en Ethereum. Wat ze hiermee bedoelen? Na het lezen van dit artikel ken je ICON (ICX) door en door. Daarnaast kan je hier de koers bekijken en leggen we je uit hoe je ICON kan kopen.


Navigatie


Wat is ICON?

ICON is ontworpen om alle blockchains met elkaar te verbinden. Het wil een soort gigantisch ecosysteem worden die alle blockchains van instanties samenbindt. Denk hierbij aan blockchains van banken, bedrijven, universiteiten, ziekenhuizen en allerlei andere organisaties die hun informatie kunnen delen dankzij de hoofdblockchain van ICON. Hierdoor zijn er geen tussenpersonen nodig en kan alles geautomatiseerd worden. Het project is al twee jaar in ontwikkeling en wordt geleid door de Koreaanse unicorn (een bedrijf dat gewaardeerd wordt op meer dan een miljard dollar) Dayli Financial Group

icon icx plaatje dat laat zien hoe ICON crypto een slim contract kan zijn voor alle instanties wereldwijd

ICON'S bestaande blockchainverbindingen

Het grootste probleem momenteel van de cryptocurrency’s is dat ze allemaal hun eigen blockchain hebben en dat deze niet met elkaar kunnen communiceren. Op dit moment heeft het team achter ICON het al voor elkaar dat hun blockchain volledig verenigbaar is met de traditionele blockchains van Bitcoin en Ethereum . In de toekomst zullen hier nog de blockchains van andere grote spelers aan worden toegevoegd, zoals NEO en Qtum. Hoe kan het dat ICON, in tegenstelling tot deze grote spelers, hier wel toe in staat is?

Loopchain Fault Tolerance (LFT)

De belangrijkste reden hiervoor is dat ICON de traditionele blockchain op geheel andere wijze inzet. Het systeem dat hiervoor gebruikt wordt, heet Loopchain Fault Tolerance (LFT). Kort samengevat is het een voortzetting van het “BFT23-algoritme” dat in gebruik is door NEO (hier kan je daar meer over lezen). LFT is een dusdanige verbetering hiervan dat het op dit moment gezien kan worden als een van de veiligste, krachtigste en meest schaalbare blockchainoplossingen. Mocht je hier het fijne van willen weten, is dit artikel een absolute aanrader. 

Het team achter ICON

Zoals eerder vermeld, wordt ICON (ICX) ontwikkeld door het Koreaanse fintechbedrijf Dayli Financial Group. Dit megabedrijf is ontstaan onder de naam Yello Financial Group en wordt momenteel gewaardeerd op 4 miljard dollar. Het bedrijf is marktleider in Korea met het grootste blockchainnetwerk, bestaande uit meer dan 40 organisaties. Dayli wil nu met behulp van ICON al deze organisaties met elkaar gaan verbinden. Ze pakken dit ook groots aan. Momenteel zit er een ervaren team van 31 personen fulltime op het cryptoproject. Dit zijn ook niet de minste personen, want 6 hiervan zijn ook de founders van Dayli zelf. Daarnaast bestaat het team uit 15 blockchaindevelopers, 5 Artificial-Intelligencespecialisten en 5 marketing-, design- en beveiligingsspecialisten. 

Een ander saillant detail over Dayli is dat het ook de eigenaar is CoinOne.  Deze exchange is na Bithumb (na Binance, de nummer 2 grootste exchange van de wereld) het grootste crypto-handelsplatform van Korea met een half miljard dollar aan handelsvolume per dag. Verwacht wordt dat het dus niet lang meer zal duren voordat ICX beschikbaar komt op CoinOne, wat ervoor kan zorgen dat de Zuid-Koreanen zich er op gaan storten. Daarnaast zal BitHumb dan waarschijnlijk ook niet te lang op zich laten wachten om de concurrentie met CoinOne aan te blijven gaan (maar dit is pure speculatie). 

team icon, 4 founders van het team worden hier gepresenteerd

Een kleine greep uit het team

Partners en adviseurs

Ondanks het grote en ervaren team, doet ICON het niet helemaal alleen. Op 5 december maakten zij bekend dat ze een “blockchain interoperablity alliance” zijn aangegaan met Aion en Wanchain . Alle drie de blockchainprojecten hebben het gemeenschappelijke doel om alle individuele blockchainprotocollen met elkaar te verbinden. In deze samenwerking heeft elk bedrijf zijn eigen rol. ICON is het onderling verbonden blockchainnetwerk dat onafhankelijke blockchains verbindt zonder tussenpersoon.

Aion wil dienen als het gemeenschappelijke protocol dat voor deze blockchains wordt gebruikt, wat ervoor moet zorgen dat er efficiëntere en meer gedecentraliseerde systemen kunnen worden gebouwd.

En tot slot is Wanchain een gedistribueerd financieel platform dat ervoor zorgt dat slimme contracten privé en tussen verschillende blockchains uitgevoerd kunnen worden. Uiteindelijk willen ze hiermee de wereld volledig met elkaar gaan verbinden.
Daarnaast hebben ze nog een zeer groot netwerk waarmee ze samenwerken en die al gebruikmaken van de technologie van ICON. Dit zijn er echter zoveel dat er een heel artikel aan gewijd kan worden, maar een plaatje zegt vaak meer dan duizend woorden:
 

Icon ICX heeft een enorm netwerk aan partners. Dit plaatje laat zien welke samenwerkingen ICON allemaal is aangegaan en hoe dit met elkaar in relatie staat

Het nut van de token ICX

Zoals altijd is het belangrijk om je af te vragen waarvoor je de token achter dit project nodig hebt. ICX’ belangrijkste functie is dat het ervoor zorgt dat transacties via ICONs blockchain kunnen worden gedaan. Op deze manier kan de wisselkoers, via de token, gemakkelijk bepaald worden. Daarnaast is het verlijkbaar met wat Ether voor Ethereum is: je kan het gebruiken als betaalmiddel op de dApps (gedecentraliseerde apps) die op het platform worden gebruikt of om mee te doen aan ICO’s die bovenop het ICON-platform worden gedaan. 

Kritiek

Een van de grootste nadelen van ICON is dat het momenteel nog een ERC20-token is. Dit betekent dat de cryptomunt nog in testmodus is en het is niet bekend hoe lang dit gaat duren. Op dit moment investeer je dus nog niet in een bewezen technologie en het is afwachten wanneer dit wel zal gebeuren. Daarnaast wordt de samenwerking met Bancor bekritiseerd. De schrijver van het zojuist genoemde artikel artikel beweert dat Bancor een “pump-en-dumpnachtmerrie” is en dat dit dus ook voor hevige koersschommelingen voor ICX kan zorgen. Het is hopen dat ICX snel overgaat op zijn eigen blockchain om dit soort problemen te voorkomen. 

Samenvatting

Een korte samenvatting om de voor- en nadelen van ICON (ICX) op te sommen:

Voordelen:

 • Er zit een machtig en kapitaalkrachtig bedrijf achter
 • Sterk en professioneel team met indrukwekkende adviseurs
 • Het het al veel sterke partners aan zich verbonden
 • Ambitieus project waar momenteel veel vraag naar is
 • Revolutionair systeem met LFT
 • Al bestaande dApps op het platform
 • Bezig met het neerzetten van een gedecentraliseerd handelsplatform

Nadelen:

 • Momenteel nog een ERC20-token
 • Afhankelijk van Bancor
 • Al een zeer hoge market cap
 • Nog steeds een vorm van blockchain, wat moeilijk te schalen lijkt

 

Features ICON Ethereum EOS Bancor
Platform loopchain Ethereum EOS.io Ethereum
DAPP O O O X
Interchain O X X 0
Service Real time transaction O X X X
DEX O X X O
Governance Decision Making Process Decentralized Non-systematic Decentralized N/A
Technology Consensus Algorithm LFT PoW PoS PoW
Smart Contract versioning O X X X
Multi-Channel O X X X
Tierd System O X X X
AI support O X X X

Conclusie

ICON (ICX) is een veelbelovend project en het is terecht dat ze momenteel in de top 20 staan van alle cryptocurrency’s. Het bedrijf, het team, de adviseurs en partners erachter zijn zachtgezegd indrukwekkend te noemen, waardoor er een reële kans is dat ze hun grote ambities waar kunnen maken. Het enige grote nadeel is dat de token van ICON, ICX, nog een ERC20-token is, waardoor ze afhankelijk zijn van Ethereum en Bancor. De technologie zit dus nog in de testfase en heeft zichzelf nog niet voldoende bewezen. Al met al lijkt de kans groot dat ICON hoge ogen gaat gooien in de cryptowereld.

 

 

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!