Metaverse
26/2/22

Pavia - De eerste Cardano Metaverse!

Pavia - De eerste Cardano Metaverse!
Cardano
ada

Snel €10 verdienen?

  1. Klik op de knop
  2. Maak een account aan
  3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

Sinds de metaverse een grote trend op de cryptomarkt is, zijn vele projecten to the moon gegaan. Zo hebben Axie Infinity, The Sandbox en Decentraland, als metaverses op de Ethereum blockchain, een enorme groei meegemaakt. Ook andere blockchains hebben niet stilgezeten. Bijvoorbeeld Polygon, die met Aavegotchi en Bloktopia ook verschillende populaire projecten heeft.

Nagenoeg elke blockchain had wel een aantal teams, die metaverse-projecten op de betreffende blockchain bouwden. Echter, één blockchain bleef achter. De blockchain die helaas wel vaker met dingen achterloopt, zoals smart contracts, liep ook achter de feiten aan als het gaat om de metaverse.

Toch kwam daar in september 2021 verandering in. Met Pavia was het eerste metaverse-project op de Cardano blockchain een feit. De naam Pavia is niet zomaar gekozen en heeft een verband met de naam Cardano. Hoe de metaverse Pavia eruitziet en hoe dit project aan de naam komt? Je leest het allemaal in deze blog!

Bekijk Snel

In de onderstaande video kun je een de preview van de Pavia metaverse checken:

https://www.youtube.com/watch?v=tVSFopDElg8

Wat is Pavia?

Pavia is de eerste metaverse dApp op de Cardano blockchain. Het project heeft de naam aan Cardano te danken. Cardano is namelijk vernoemd naar Gerolamo Jerome Cardano, een Italiaanse arts en hoogleraar. De geboorteplaats van G.J. Cardano is Pavia, waar hij in september 1501 geboren werd. 

Pavia is een metaverse met een eigen economie, waar Pavianen, de bewoners van de metaverse, volledig hun gang kunnen gaan. Net als bij de meeste metaverses, zijn er zeer veel NFT's in Pavia te vinden. Natuurlijk is het landschap van Pavia ook verhandelbaar als NFT.

Grote metaverse-projecten zoals Decentraland en The Sandbox hebben dit ook en deze stukken landgoed zijn explosief in prijs gestegen. Door sommigen wordt zelfs gezegd dat metaverse vastgoed kopen hetzelfde is als rond het jaar 1900 vastgoed in Manhattan kopen.

Landeigenaren in Pavia kunnen samen met de community assets bedenken, maken en gebruiken. Ook deze assets zijn NFT's, die je kunt verhandelen. Omdat Pavia nog een relatief nieuw project is, zullen de NFT's in de toekomst verder ontwikkeld worden, zodat je deze bijvoorbeeld op meer plekken kunt gebruiken. Hierbij kan je denken aan spellen, een kunstgalerie of zelfs bedrijven.

Deze toekomstige ontwikkeling heeft ook gevolgen voor de Pavia token. Wanneer de NFT's voor meer doeleinden gebruikt kunnen worden, wordt het gebruik van het token gestimuleerd. Pavia is zich er bewust van dat de drempel om in deze metaverse te stappen laag moet zijn, zodat mensen makkelijk deel kunnen nemen. Daarom is er zelfs een element toegevoegd, waar je zelf assets kan maken en deze kunt verkopen.

De Pavia Metaverse

De metaverse van Pavia is een relatief nieuw project, die nog volop bezig is met het ontwikkelen van deze virtuele wereld. Om door te kunnen groeien, is het voor de metaverse onder andere belangrijk dat er een grote community ontstaat, die actief in Pavia blijft. Op het moment van schrijven telt het project zelf meer dan 17.000 landeigenaren. Elk stuk land heeft een uniek nummer, dat gebaseerd is op de coördinaten op Pavia.

Deze stukken land werden in drie fases verkocht. Waarbij respectievelijk 29.000, 31.000 en 40.000 percelen verkocht werden. In totaal zijn er 6 verschillende soorten land. Hieronder kun je alle zes soorten ontdekken, waarbij elke categorie een speciale kleur landschap heeft, die passend is bij het thema.

  • Land
  • Sand
  • Sea
  • Deep Sea
  • Mountain
  • Forest

De map van Pavia lijkt op een 2D aardbol. Op deze aardbol is een groot deel water, waar niemand de eigenaar van is. De landeigenaren op het vasteland kun je wel duidelijk zien. Wanneer je met je muis op een stuk land gaat staan, kun je zien wie de eigenaar is. Daarnaast kun je ook de social media kanalen van de eigenaar vinden, wat zeer handig kan zijn indien je contact wil zoeken.

Naast de ontwikkelingen rondom het landschap is het team onder andere bezig met de avatars binnen de metaverse. Dankzij de samenwerking met readyplayer.me is het mogelijk om in Pavia een avatar te maken, die je in meer dan 1.000 apps en games kunt gaan gebruiken. Het team van Pavia denkt dat het aankleden van je virtuele jij in de toekomst een belangrijk onderdeel van de metaverse wordt. Daarom wordt de kledingkeuze in Pavia zeer modern, zodat je de laatste mode kunt dragen in deze metaverse. Het team verwacht een hele industrie binnen de metaverse, waarbij er specifiek gericht wordt op mode.

Image
Verschillende landschappen in de Pavia metaverse

Pavia Tokenomics

Het betaalmiddel in de metaverse van Pavia is de gelijknamige coin, die ook wel als $PAVIA wordt geschreven. Van deze token zullen er maximaal 2.000.000.000 $PAVIA zijn. Deze hoeveelheid tokens wordt op de volgende manier verdeeld: 

Community Airdrop - 25%

25% van de tokens zal gratis worden gedropt aan kopers van land uit de eerste twee verkopen. Deze airdrop is bedoeld als een bedankje aan de investeerders, om hun vertrouwen en steun in het project te belonen.

Liquiditeit en Utility - 25%

25% van de tokens zullen in meerdere fases worden uitgegeven. Dit kan bijvoorbeeld door openbare verkoop, in-game beloningen, play-to-earn en liquiditeitsaanbiedingen via DEX's. Verdere details en een gefaseerd schema zullen worden aangekondigd door het team.

Projectontwikkeling en Ecosysteem - 30%

30% van de tokens zullen worden gereserveerd voor de ontwikkeling en operationele kosten van het Pavia project en mogelijk ook voor het ondersteunen van door de community gedreven projecten, die een invloed hebben op het verbeteren van Pavia en de algehele ervaring.

Team en Adviseurs - 20%

20% van de tokens zal worden toegekend aan de oprichters, het team, de adviseurs en de investeerders. Deze tokens zullen ontgrendeld worden in overeenstemming met een nog aan te kondigen schema.

Image
Pavia tokenomics schema

Team, adviseurs en partners

Het team van Pavia bestaat op dit moment uit 18 teamleden, waarbij de meeste teamleden binnen het project actief zijn als ontwikkelaar. Op de website van Pavia kun je deze teamleden terugvinden. Alle teamleden worden weergegeven met hun voornaam, en enkelen hebben ook de eerste letter van hun achternaam kenbaar gemaakt.

Het grappige aan de teampagina van Pavia, is dat iedereen bij zijn gegevens ook heeft genoteerd wat hun favoriete spel is! Zo heeft de CEO van Pavia Gran Turismo en Mortal Kombat als favoriete spellen. De CEO van Pavia is Morgan. Morgan is een ondernemer en investeerder, die meer dan 5 jaar ervaring op het gebied van blockchain en cryptocurrency heeft. De financiële man die Morgan bij Pavia ondersteunt is James. Hij wordt als dé man gezien die het project op financieel gebied beschermt.

De COO van Pavia is Paul, die als een specialist in bedrijfsgroei wordt gezien. Hij heeft ruim 7 jaar ervaring met game services en cloud tech. Hij noemt zichzelf ook wel een start-up junkie, iemand die thuis is in nieuwe bedrijven. Iemand anders die zich ook een junkie noemt is Ross, de man met verstand van marketing. Ross noemt zichzelf namelijk een sportjunkie en daarnaast ook een fanatieke gamer.

Naam Functie
Morgan CEO
Paul COO
James CFO
Ross CMO

Pavia op social media

Indien je graag alles omtrent Pavia wil blijven volgen, zijn er verschillende social media kanalen waar je op de hoogte kunt blijven over Pavia. Dit metaverse-project maakt van relatief weinig social media kanalen gebruik. Echter, de kanalen waar Pavia gebruik van maakt, hebben ze relatief veel volgers bij.

Voor crypto projecten die metaverse gerelateerd zijn, is het van groot belang dat een project een grote community heeft. De hoeveelheid volgers op social media is dan redelijk veelbelovend. Echter, er zijn genoeg projecten die meer volgers op social media hebben.

Pavia maakt gebruik van YouTube, waar zij 2 video's hebben gedeeld. Ondanks dit zeer lage aantal, heeft het project toch bijna 2.000 volgers op het platform. Indien je graag op de hoogte wil blijven over de metaverse van Pavia, dan is YouTube niet het meest geschikte kanaal voor jou.

Je kunt bijvoorbeeld beter gebruik maken van Twitter. Op Twitter heeft Pavia ruim 60.000 volgers. Het team is stukken actiever op Twitter, wat zeer handig is om volledig op de hoogte te blijven over het project. Naast Twitter, maakt Pavia ook gebruik van Discord.

Via Discord worden bijna evenveel volgers bereikt als via Twitter. In totaal zijn er 6.000 volgers minder op Discord, wat neerkomt op een hoeveelheid van ongeveer 58.000 volgers. Desondanks is dit natuurlijk een zeer hoog aantal, waar genoeg crypto projecten niet aan kunnen tippen!

Populariteit Pavia (februari 2022)

Twitter 64.000
YouTube 1.900
Discord 58.000

Kritische noot

De dApps op de Cardano blockchain profiteren van lage gas fees. Zeker wanneer je de gas fees van Ethereum en Cardano naast elkaar legt, zijn de kosten bij Cardano stukken goedkoper. Echter, Cardano heeft een hoop concurrentie. Ethereum is natuurlijk de grootste concurrentie, die van alle concurrenten het grootste marktaandeel heeft.

Naast Ethereum zijn er nog tientallen crypto projecten, die allemaal druk bezig zijn met het ontwikkelen van een blockchain. Ethereum is door de hoge gas fees en de relatief trage transacties niet altijd geschikt voor gebruikers. Hierdoor hebben veel ontwikkelaars kansen gezien, om op hun eigen manier een beter product te ontwikkelen.

Cardano is hier één van de voorbeelden, maar er zijn tientallen projecten die hetzelfde doel proberen te bereiken. Enkele bekende voorbeelden zijn Solana, Polkadot, Luna en Avalanche. Het interessante aan deze alternatieven is dat zij op een andere manier te werk gaan. Zo werkt Solana met Proof-of-History en maakt Polkadot gebruik van parachains.

Het verschil tussen Cardano en verschillende concurrenten is dat de concurrentie een werkend product heeft. Cardano heeft de naam en is populair onder veel investeerders, maar zonder een werkend product heb je aan plannen helemaal niets. Door de problemen met de smart contracts van Cardano, wat een zeer belangrijk onderdeel van het product is, heeft de concurrentie een stap voor op Cardano.

Het grote gevaar is dat de plannen van Cardano kunnen blijven mislukken, waardoor investeerders het vertrouwen in het project verliezen. Dit kan ook nadelige gevolgen voor Pavia hebben, maar het hoeft geen einde verhaal te zijn. Indien Pavia overstapt naar een andere blockchain, kan Pavia blijven bestaan en zich blijven ontwikkelen.

Conclusie

Pavia heeft de naam te danken aan Cardano, de blockchain die vernoemt is naar een Italiaanse hoogleraar uit de zestiende eeuw. Die werd geboren in Pavia, waar het metaverse-project de naam aan te danken heeft. Indien je Cardano in de zestiende eeuw had verteld wat er 500 jaar later met zijn naam en geboorteplaats zou gebeuren, zou hij je vast voor gek verklaren. 

Pavia is de eerste metaverse op Cardano, wat natuurlijk een grote mijlpaal is. De metaverse is een grote trend op de cryptomarkt, die ontstaan is doordat Facebook bekendmaakte dat zij zich bezig gaan houden met de metaverse. Veel andere blockchains zagen al snel verschillende metaverse-projecten op hun blockchain gebouwd worden.

Bij Cardano was dit echter anders. Doordat de blockchain van Cardano nog niet volledig opereert, zijn er nog relatief weinig projecten op deze blockchain. Dit is ook een belangrijk punt, aangezien de concurrentie op dit gebied een stap voor heeft. Er zijn tientallen crypto projecten, die proberen om een betere blockchain dan die van Ethereum te bouwen.

Doordat er veel projecten goedkoper en sneller dan Ethereum zijn, maar ook een blockchain hebben die beter werkt dan de Cardano blockchain, zijn er veel projecten die een betere concurrentiepositie hebben. Echter, Cardano wordt door veel investeerders als een groot en veelbelovend crypto project gezien, waar een ervaren team achter zit.

Dit imago en de grote community zijn natuurlijk kansen voor Pavia, maar aan de andere kant kan negatieve publiciteit over de smart contracts ook averechts gaan werken. Pavia kan een zeer interessant metaverse-project zijn, maar heeft samen met Cardano nog een lange weg te gaan.

Ben je op zoek naar meer informatie over de metaverse of de Cardano blockchain? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto vind je alle antwoorden en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers. Ook kun je hier zelf vragen stellen en nieuwe inspiratie opdoen.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over Pavia!

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!