the sandbox header

Geld verdienen met The Sandbox - Hoe doe je dat?

Hoe verdien je geld in metaverse The Sandbox? Sommige mensen willen met crypto slapend rijk worden. Anno 2022 is het ook mogelijk spelend rijk worden. Onder andere The Sandbox biedt deze mogelijkheden. 

Blockchain games onderscheiden zich van de vroegere online games door het play to earn principe. Je draagt met je spel aan de ontwikkeling van een game bij en wordt hiervoor beloond. Door te battelen met andere NFT strijders, mee te doen aan een queeste, of tokens te farmen op je boerderij, kun je winst maken. Zo kan het dus dat mensen inkomen genereren door games als Axies Infinity of Splinterlands te spelen.

The Sandbox is in 2022 één van de oudste en grootste game en metaverse platformen op de blockchain. In 2021 is de grote uitrol van het platform gestart waardoor The Sandbox enorm is gestegen in het aantal gebruikers, waarde en marktcapaciteit.

Er zijn dus ook al allerlei mogelijkheden om geld te verdienen binnen The Sandbox. In dit artikel gaan we hier dieper op in en kijken we hoe je spelend, creërend of passief, dus bijna slapend, inkomen kunt genereren in metaverse The Sandbox.

Bekijk snel

Hier zie je in vogelvlucht wat The Sandbox aan games te bieden heeft:

Wat is The Sandbox?

We beginnen met een kleine tour door het metaverse The Sandbox heen, voor we dieper op de financiële zaken ingaan. The Sandbox is een virtueel universum wat gebouwd is op blockchain. Het is bovendien een open source. Dit betekent dat het toegankelijk is voor iedereen en dat iedereen ook zelf dingen kan toevoegen. The Sandbox is gebouwd op het Ethereum ecosysteem, wat ook het oudste en bekendste soort smart contract platform is in de crypto wereld.

Kenmerkend voor de Sandbox is dat alles en iedereen uit voxels is opgebouwd. Dit zijn blokjes waardoor je driedimensionale figuren krijgt die hoekig zijn, alsof ze van lego zijn gemaakt. The Sandbox is verder opgedeeld in stukken land. Deze landerijen hebben allemaal hun eigen NFTs, non-fungible tokens, waardoor het eigenaarschap van het land vast is gelegd. Jij kunt als landeigenaar van alles met het land doen, bijvoorbeeld hierop een game bouwen.

Wat valt er nu allemaal verder te beleven in The Sandbox? We lopen stapsgewijs door de verschillende onderdelen of gebieden van The Sandbox heen:

Games - In The Sandbox kun je allerlei games spelen en ontwikkelen. Want naast een game omgeving is er ook de Game Maker, een ontwikkelingsomgeving waar je games kunt maken. De mogelijkheden met games zijn nog volop aan het uitrollen in begin 2022. Het leuke is dat iedereen games kan maken, ook als je geen technische kennis hebt. Hierin lijkt the Sandbox omgeving op Minecraft of Roblox. Ook grote partners uit de entertainmentindustrie maken hiervan gebruik op The Sandbox. Zo is er van de tv-serie The Walking Dead ook een game en metaverse ontwikkeld in de the Sandbox:

Marketplace - The Sandbox heeft een eigen marktplaats waar alle assets die op The Sandbox bestaan, verhandeld kunnen worden. Dit kunnen bijvoorbeeld wapens zijn die je in een game kunt gebruiken, of land. 

Development ruimte:  Hier kun je zelf je metaverse ontwikkelen met de mogelijkheden die The Sandbox biedt. De development ruimte bestaat uit drie onderdelen voor het creëren van drie verschillende mogelijkheden binnen The Sandbox:

  • Game Maker - Deze ontwikkelingsruimte is al even ter sprake gekomen in het stukje over gamen. Hier kun je je eigen games ontwikkelen.
  • VoxEdit - In VoxEdit kun je zelf NFTs creëren, die opgebouwd zijn uit voxels. Dit kunnen bijvoorbeeld huizen zijn, werktuigen, of wapens. Deze kun je zelf gebruiken maar ook verhandelen.
  • Avatar - Hier kun je een avatar samenstellen die jou in de wereld van The Sandbox vertegenwoordigd.

Token SAND - The Sandbox heeft ook een token SAND. Hiermee kun je binnen The Sandbox betalen voor bijvoorbeeld toegang NFT -cards  voor een concert. Verder  kun je hiermee assets kopen of land. Veel beloningen in een game worden ook gegeven in SAND. SAND is een ERC21-token op Ethereum (ETH) gebouwd. Het token is verkrijgbaar op veel grote exchanges zoals Binance, Gate.io, Upbit, OKex en Kraken. SAND heeft een totale supply van 920 miljoen tokens.

Team en oprichters - Begin 2022 bestaat het team van The Sandbox uit 28 mensen. The Sandbox is opgericht door Arthur Madrid, die tevens nu CEO is, en Sébastien Borget die de COO is. Het bedrijf is al in 2011 opgericht en daarmee één van de eerste metaverse op blockchain gebouwd. Het team en de founders hebben het platform tot nu toe, 2022, grotendeels bestuurd en uitgerold. Het plan is dat binnen 5 jaar na de lancering van het platform (2021) het volledig vanuit de DAO wordt bestuurd. Inspraak in de ontwikkeling en bestuur van het platform wordt verkregen door middel van het staken van tokens

2021 was zeer zeker een goed jaar voor The Sandbox, mede door de interessante samenwerkingen die het platform aanging met diverse partijen. Van rap legende Snoop Dogg die een feestje hield in The Sandbox, tot de smurfen en troetelbeertjes die zich settelden in het metaversum van The Sandbox.

Hieronder vertelt Co-founder Sébastien Borget wat The Sandbox is en wat hiermee mogelijk is:

Hoe kun je geld verdienen in The Sandbox?

Maar in The Sandbox kun je jezelf niet alleen prima vermaken, ook je crypto portemonnee kan hier heel blij van worden. Want hoe kleurig en playful de wereld van The Sandbox er ook uitziet, het fundament is een economisch systeem wat naar een volwaardige vorm aan het uitgroeien is. En hiervan zijn de grenzen nog niet bereikt. Hieronder vind je de verschillende manieren om geld te verdienen in The Sandbox:

Speel play to earn games

De tijd dat jij geld moest betalen om een game te spelen, lijkt met projecten als The Sandbox verleden tijd. Want je kunt nu geld verdienen door te spelen in The Sandbox. Het verdienen van geld in blockchaingames wordt mogelijk doordat je veelal tokens kunt verdienen met het spelen van games. Deze tokens hebben een echte waarde in geld. Daarnaast zijn de assets in games gebouwd op NFTs en hiermee worden de assets in games als je deze wint of koopt ook echt van jou. Dit is een groot verschil met games die je online speelde voor het blockchaintijdperk. Binnen de grenzen van het spel is daar na betaling bijvoorbeeld een skin of een wapenuitrusting van jou. Maar je kunt deze assets niet buiten het spel gebruiken of aan een ander verkopen. Met NFT assets kan dit wel.

De games op The Sandbox zijn nog in ontwikkeling begin 2022. Zojuist is het eerste seizoen van Alpha afgerond. Hierbij waren er dagelijkse challenges waarmee je NFTs en SAND kon verdienen. Het eerste Alpha seizoen was ook een echte try-ouyt. Deze game omgeving is momenteel nog in ontwikkeling en dat maakt het eigenlijk ook juist leuk aan deze games deel te nemen. Want je feedback en ideeën worden gewaardeerd en meegenomen. Het eerste seizoen was een groot succes met meer dan 200.000 bezoekers over een periode van 30 dagen. 

Om toegang te krijgen tot de games moet je een wallet aansluiten die Ethereum accepteert. Metamask is hiervoor de meest gebruikte optie. Verder zal het per game verschillen of je hier gratis aan mee kan doen of bijvoorbeeld een NFT-access card of NFT-avatar nodig hebt. Iedere developer van een game is hier vrij in. Om in de gaten te houden welke games er gelanceerd worden, is het handig om lid te worden van de Discord groep of The Sandbox op Twitter te volgen. 

Onze eigen Mastery Signals Discord groep wil ik in dit kader toch ook even noemen. Niet alleen zijn de experts van AOC dagelijks bezig met het zoeken naar de nieuwste trends en mooie projecten, de groep heeft een actieve community waarin mensen voor elkaar klaar staan als je vragen hebt.

Game development

Zelf een game ontwikkelen binnen The Sandbox behoort ook tot de mogelijkheden om zo geld te verdienen. The Sandbox biedt hiervoor de tools en ontwikkelingsruimte gratis aan. Je moet echter wel land hebben om je game op te plaatsen. Dit is niet gratis, maar je hoeft dit land niet in bezit te hebben, je kan hiervoor ook land huren.

Om te beginnen met het ontwikkelen van je game moet je hiervoor de software downloaden. Je computer moet wel van een bepaald kaliber zijn om de programma’s te kunnen draaien. De Game Maker zit zo in elkaar dat je niet de codering gebruikt om de games te bouwen. Maar je ziet meteen hoe het eindresultaat eruit ziet. De Game Maker is vooral geschikt voor het maken van Role Playing Games, open world en adventure games. Andere type games maken op The Sandbox is natuurlijk mogelijk en de mogelijkheden hiervoor worden ook verder uitgebreid.

Wat vind je allemaal bij Gamemaker?

  • Een UX library
  • Camera templates
  • Avatar control systemen
  • Enemies & fight systemen
  • Components
  • Instellingen voor behaviour, het gedrag van een figuur in het spel.
  • Instellingen voor spelregels
Image
The Sandbox Game Maker
sandbox.game

De winst voor een game developer

Hoe kun je nu precies zelf geld verdienen met het ontwikkelen van een game? In de vroegere game-industrie, bracht je een game op de markt en mensen kochten het spel: zie daar je winstmodel. Het grote nadeel van dit systeem is dat je een game ook helemaal zelf moest ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar gebruik maken de ontwikkelingstools van Roblox of Minecraft.

Maar het belangrijkste nadeel van deze oude ontwikkelingsmodellen van de game-industrie is misschien wel dat het op deze manier een groot bereik van je game in de weg staat. Succes en winsten van een game staan of vallen bij de community van gamers die het spel spelen. Die moet je nog zien te bereiken voordat je een game kan verkopen. Met de blockchain games werkt het andersom, een community draagt een game. En zo zijn veel meer mensen een winnaar. Want de gamers worden beloond voor hun betrokkenheid bij de game. Als creator van de game win je dus niet alleen en deel je in feite met de community.

Als creator kun je op verschillende manieren verdienen aan de ontwikkeling. Veelal heeft een team een aandeel in de winst doordat ze een bepaald percentage van de NFTs of assets uit een game zelf houden. Deze kun je verkopen of hiermee binnen de game ook inkomsten genereren. Bijvoorbeeld door deze NFTs te verhuren. Hieronder zie je in vogelvlucht hoe Game Maker werkt:

Geld verdienen met land in The Sandbox

Landbezit in The Sandbox kan een grote bron van inkomsten zijn. Want op jouw land kun je van alles ontwikkelen wat weer geld oplevert, bijvoorbeeld een game. Maar ook kun je het land verhuren voor anderen die daar projecten willen ontwikkelen. De sale en launch van de stukken land in The Sandbox is momenteel al geweest. Dus land is enkel nog verkrijgbaar via de secondaire marktplaatsen en de prijzen hiervoor zijn niet gering. Prijzen van 5 tot 10 ETH (minstens 16.000 USD) zijn een gemiddelde. Met je stukken land kun je met iemand anders samen ook een district vormen en zo bronnen van inkomsten delen en combineren. 

Het is mogelijk dat er later nog meer stukken land verkocht zullen worden in een launch. Megacity was begin 2022 het laatste project wat gelanceerd was:

Zelf assets maken met VoxelEdit en geld verdienen

Naast games kun je ook zelf NFTs of assets maken die je kunt verkopen. VoxelEdit is het programma wat je hiervoor kunt gebruiken. Net als de Game Maker werk je in de uiteindelijke omgeving en hoef je geen verstand van codering te hebben om in VoxelEdit te creëren. De VoxelEdit heeft de volgende features:

  • Modeler - Dit is de interface die zowel voor de beginner als ervaren developer makkelijk is om mee te werken.
  • Animator - Met het zogenaamde Skeloton System bouw je een figuur vanuit het skelet op. 
  • NFT-maker - Je kan je figuren of assets omzetten in verhandelbare NFTs op de NFT-marktplaats. 95% van de opbrengst van de verkoop van een asset mag je houden, de marketplace ontvangt een percentage over de verkoop. Dit gaat naar het fonds van The Sandbox waarvanuit nieuwe projecten kunnen worden gefinancieerd. 

In onderstaande video zie je hoe VoxelEdit werkt:

Handelen in NFTs

NFTs en assets kun je natuurlijk ook verhandelen en hier winst mee maken. The Sandbox heeft een eigen marktplaats waar je NFTs kunt kopen of verkopen als creator. Via OpenSea kun je assets kopen van andere eigenaren en handelaren. 

Image
The Sandbox Marketplace
sandbox.game

Staking

Ben je niet zo van de spelletjes of creabea met voxels, dan biedt The Sandbox ook nog de "old fashioned way" aan om passief inkomen te genereren: staking. Voor een ecosysteem, zeker in opbouw, is het belangrijk dat door staking liquiditeit en stabiliteit gegarandeerd wordt. Hiervoor heeft The Sandbox een eigen liquiditeits providing programma opgezet die zowel het staken mogelijk maakt via Ethereum als Polygon. Op decentrale exchange UniSwap, kun je het paar SAND/ETH inbrengen bij liquiditeitspools. Als bewijs voor je inbreng krijg je LP-tokens, liquidity providing tokens. Deze kun je staken bij The Sandbox. Als beloning krijg je tokens en soms ook na een bepaalde periode NFTs.

Daarnaast kun je op de DEX Polygon het paar SAND/Math in brengen in een pool, zoals je dat op UniSwap ook kunt. Er is nog een derde mogelijkheid in ontwikkeling om te staken. Dit is met de LP tokens van het paar SAND/LAND. Het staken van LP tokens verloopt en regel je ook via je account en via het staking dashboard op The Sandbox. 

Conclusie

Zoals je al gelezen hebt kun je op verschillende manieren geld verdienen bij metaverse en gameplatform The Sandbox. Je kunt games spelen, zelf maken of NFTs maken en/of verhandelen. Verder kun je ook door het handelen in NFTs geld verdienen of door staking passief inkomen genereren. Met name het bezit van land is een belangrijke optie in The Sandbox om geld te verdienen.

Ook dit project is nog in ontwikkeling en biedt daardoor mooie kansen en mooie vooruitzichten. Mensen ontdekken steeds meer de mogelijkheden van wat er allemaal mogelijk is met metaverse. Dit maakt een metaverse op de blockchain zoals The Sandbox zeer interessant voor gamers, ontwikkelaars en beleggers.

Ben jij al wel eens in The Sandbox geweest en wil je jouw ervaringen delen? We horen graag van je in onze AllesOverCrypto Facebookgroep! Antwoorden op je vragen over blockchaingames of crypto vind je ook makkelijk en snel in onze FAQ of door je vraag + AllesOverCrypto te googelen.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.