GameFi
13/11/21

Ontdek Aavegotchi, de nostalgische crypto game!

Ontdek Aavegotchi, de nostalgische crypto game!

Snel €10 verdienen?

  1. Klik op de knop
  2. Maak een account aan
  3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

Het is misschien wel één van de snelst groeiende markten binnen de cryptomarkt. Blockchain games knallen als paddenstoelen uit de grond en steeds meer spelers ontdekken de games. Waar de bekende schiet- en sportspellen je geld kosten, zijn spellen op de blockchain vaak play-to-earn.

Een voorbeeld hiervan is Aavegotchi. Deze game is gebaseerd op een speeltje die veel mensen van vroeger kennen, genaamd Tamagotchi. Het spel is bedacht door de ontwikkelaars van het cryptoproject Aave (AAVE), die vervolgens hun bedrijfsnaam gecombineerd hebben met het populaire speelgoed uit de jaren '90.

In dit artikel doorlopen we het hele spel en ontdek je hoe jij crypto kan verdienen door het spelen van een spel. Heb je vroeger ook een Tamagotchi gehad? Wie weet roept deze game nostalgische momenten bij jou op!

Bekijk snel

In de onderstaande video kun je een volledig overzicht van de wereld van Aavegotchi vinden. Deze wereld wordt ook wel de Gotchiverse genoemd.

Wat is Aavegotchi?

Aavegotchi is een DeFi gerelateerd spel dat ontwikkeld is door Pixelcraft Studios, waarbij de Ethereum mainnet gebruikt wordt.  In het spel is het voor spelers mogelijk om NFTs te gebruiken, om zo te communiceren met de metaverse van Aavegotchi.

De spookachtige wezens zijn gebaseerd op de Tamagotchi, waarbij je op een klein apparaatje een beestje kon trainen en verzorgen. Dit is ook mogelijk bij de Aavegotchi’s, maar dan een stuk uitgebreider.

Een Aavegotchi heeft verschillende kenmerken, die ieder een bepaalde vorm van zeldzaamheid hebben. Deze kenmerken zijn NFTs, die naast het uiterlijk vertoon ook andere voordelen met zich meebrengen. Hierbij gaat het om beloningen voor staken, eigenschappen en draagbare producten. Deze uitrusting van het spookachtige wezen kan ook zeldzamer worden, door de uitrusting naar een hoger level te brengen.

Net als bij de Tamagotchi, kun je een Aavegotchi ook levelen. Dit is mogelijk door deel te nemen aan verschillende activiteiten op het platform. Voorbeelden hiervan zijn minigames, bestuurlijke taken en sociale gelegenheden. Door het upgraden van de Aavegotchi en de items die erbij horen, wordt je Aavegotchi meer waard. Daarnaast zal de prestatie bij rarity farming ook verbeteren.

Rarity farming

Een manier om cryptocurrency te verdienen in het spel is rarity farming. Hoe zeldzamer je Aavegotchi en diens uitrusting, hoe meer je beloond wordt tijdens dit spel. Daarnaast wordt er ook gelet op de creativiteit van spelers. Hoe actiever en doordachter je te werk gaat op het platform, hoe groter je beloning zal zijn. 

Rarity farming is mogelijk op verschillende manieren. Dit kan bijvoorbeeld door het spelen van minigames. Ook zijn er items die de eigenschappen van je Aavegotchi aanpassen en daardoor invloed hebben op je beloning. Een andere manier is het selecteren van zeldzame eigenschappen tijdens het oproepen van je Aavegotchi.

De activiteiten op het platform zullen niet statisch blijven, dit zou immers saai zijn voor alle spelers. Doordat de verdeling van eigenschappen en draagbare items steeds veranderen, zal je als speler mee moeten gaan met deze verandering. Je kunt bijvoorbeeld een item hebben, die op dat moment zeer waardevol is, maar die minder waardevol zijn voor een nieuwe spelopzet. Hierdoor is het geen race naar het maximale level van een item, maar moet je schakelen tussen items.

Net zoals bij andere spellen, is er bij Aavegotchi ook een steeds veranderende meta. Indien veel spelers een item gebruiken die ervoor zorgt dat de Aavegotchi een hoge agressie score krijgt, dan zal dit item minder zeldzaam zijn en kunnen anderen hierop anticiperen. Strategische beslissingen zijn daarom zeer belangrijk! 

De beloningen voor Rarity farming

Het spel werkt met verschillende seizoenen. Elk seizoen heeft verschillende onderdelen en een variërende prijzenpot. Per seizoen van rarity farming, krijgen de meest zeldzame Aavegotchi’s een beloning in de vorm van de coin GHST.

De hoogte van de beloning hangt af van het aantal transacties binnen het spel. Een deel van de transactiekosten wordt besteed aan de prijzenpot van rarity farming. Van alle GHST die wordt besteed aan items in het spel, gaat er 40% naar de prijzenpot.

Bij elke categorie worden de beloningen op dezelfde manier verdeeld. Zo krijgen de beste Aavegotchi’s de hoogste beloningen en wordt de beloning steeds minder voor Aavegotchi’s die daaronder vallen. Hierdoor loont het voor actieve en creatieve gebruikers om het spel te spelen.

Er is ook een ondergrens voor het krijgen van beloningen. Voor het eerste seizoen van rarity farming, moet je in de top 5000 staan om in aanmerking te komen voor een beloning. Indien je buiten de top 5000 stond, kreeg je geen beloning voor je activiteit.

Indien je in aanmerking komt voor beloningen, krijg je deze om de twee weken uitgekeerd. Het team baseert deze beloning op een snapshot die zij altijd vooraf maken. Na deze momentopname is het voor spelers mogelijk om de beloningen te claimen. Daarna kan elke speler direct verder spelen, want de volgende ronde begint meteen.

De coin van Aavegotchi: GHST

GHST, de token van Aavegotchi, is het betaalmiddel binnen het ecosysteem van het spel. Met dit betaalmiddel is het mogelijk om op het platform verschillende items te kopen, zoals portals, wearables, consumables, collectibles en andere goederen.

GHST is te verdienen door het spelen van minigames en rarity farming. Daarnaast kun je ook meer crypto vergaren, door de coin te staken. Naast deze functies is GHST ook voor governance bedoeld. Hierbij kunnen spelers stemmen in de AavegotchiDAO.

De AavegotchiDAO is het bestuurlijke onderdeel binnen Aavegotchi, wat omschreven wordt als ‘geleidelijke decentralisatie’. Het team heeft bij het nemen van beslissingen een grote vinger in de pap, maar het ook spelers met bestuurlijke taken kunnen zich uitspreken over aspecten in en om het spel.

GHST staken

Je kunt je GHST vastzetten en daarvoor beloond worden. Dit wordt het staken van je coins genoemd. Je kunt GHST staken op het netwerk van Polygon (MATIC). Op het platform van Polygon kun je via vier verschillende paren staken:

  • GHST
  • GHST-QUICK
  • GHST-USDC
  • GHST-ETH

Voor elke GHST die je gaat staken, ontvang je 1 FRENS per dag. Indien je ook je GHST wilt staken, maar het lastig vind om de stappen hiervoor te doorlopen, kun je op via deze link stapsgewijs op een duidelijke manier ontdekken hoe je GHST kunt staken.

Wat kan je met de FRENS token?

Door het staken van GHST krijg je FRENS als beloning. Hiermee kun je tickets kopen op het platform. Een ticket is een NFT, die je nodig hebt om deel te mogen nemen aan de Aavegotchi-loterijen.

Er zijn twee soorten tickets die je met FRENS kunt kopen, namelijk Raffle Tickets en Drop Tickets. De Raffle Tickets kun je gebruiken voor de loterij, waardoor je draagbare items kunt winnen. De Drop Tickets geven je de mogelijkheid om portals en andere pakketten te winnen. Beide tickets geven je dus NFTs, die je kunt gebruiken in het spel.

Het is belangrijk om te weten dat je de FRENS tokens niet kunt ruilen met anderen. Het is bedoelt om spelers die participeren binnen het ecosysteem te belonen. Daarom kun je de tokens enkel verkrijgen door het staken, ze zijn namelijk niet te koop.

Waar kan ik GHST kopen?

Op dit moment is de coin van Aavegotchi via meer dan 20 handelsplatformen verkrijgbaar. Ook via de bekende exchanges is het mogelijk om GHST te kopen. Benieuwd of jouw platform de coin ook aanbiedt? In de onderstaande lijst kun je de meest gebruikte en betrouwbare handelsplatformen zien:

Geschikte wallet voor de token

GHST kan je naast de exchange ook op de Metamask wallet opslaan. Via deze wallet kun je ook verbinden met Aavegotchi, waardoor de Metamask wallet de meest handige optie is. Normaal gesproken is de meest veilige optie om je coins op een hardware wallet te zetten. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins.

De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen. Om dit moment (november 2021) is het nog niet mogelijk om GHST op de Ledger te plaatsen, maar via deze link kun je kijken of dit inmiddels is veranderd.

Het team van Aavegotchi

In totaal bestaat het team van Aavegotchi uit 14 teamleden. Niet elk teamlid heeft zijn identiteit bekend gemaakt, maar de meeste teamleden wel. Ondanks dat het project nog relatief jong is, zijn de ontwikkelaars zeer ervaren. Eén van deze ontwikkelaars is Les Borsai, een ondernemer in de technologie branche en tevens adviseur voor verschillende muziek- en blockchainprojecten. Borsai investeerde in een vroeg stadium in Ethereum en is zelf medeoprichter van Wave Financial, een bedrijf dat actief is met digitale assets. 

De man binnen het team die zich voornamelijk richt op NFTs en de metaverse is 'DesignerDave'. Ook Dave heeft een schat aan ervaring, met name in de gaming sector. Zo heeft Dave ervaring opgedaan bij onder andere Ubisoft en Warcraft, om vervolgens de overstap naar mobile gaming te maken. Ook Dave ziet vroegtijdig nieuwe trends aankomen en is daardoor nu werkzaam op het gebied van blockchain gaming. 

Een ander teamlid die ook actief bezig is met de NFTs is Jesse. Ook in Jesse zijn carrière zijn er diverse bekende bedrijven, waar Jesse actief is geweest. Zo heeft Jesse gewerkt bij Mintable, het eerste NFT minting platform. Daarvoor heeft Jesse werkzaamheden verricht voor onder andere Lenovo en Motorola. De overige teamleden zijn voornamelijk actief op het gebied van design en de ontwikkeling van het spel zelf. 

Image
De hashtag #GotchiGang wordt omsingeld door talloze Aavegotchi's.

De populariteit op social media

Het spel communiceert met geïnteresseerde gamers en investeerders via verschillende social media platformen. Veruit de meeste spelers worden bereikt via Twitter, waar er meer dan 65.000 mensen het account van Aavegotchi volgen. Voor veel cryptoprojecten is Twitter het social media kanaal met de meeste volgers, en ook voor Aavegotchi geldt dit.

Naast Twitter, is het team van Aavegotchi ook actief op Telegram en Discord. Via deze kanalen bereiken zij ruim 10.000 mensen per platform. Indien Reddit en Medium de social media kanalen zijn die jij graag bezoekt, kun je Aavegotchi hier ook vinden. Op deze platformen zijn er echter een stuk minder volgers. Desondanks is bijna 3.000 betalende volgers bij Medium een knappe prestatie. Deze hoeveelheid volgers is net zo veel als Litecoin (LTC) en Chainlink (LINK) samen! 

Populariteit Aavegotchi (november 2021)

Twitter 67,4k volgers
Telegram  12,6k volgers
Medium 2,9k volgers
Reddit  1,8k volgers
Discord 17,7k volgers

Conclusie

Aavegotchi is één van de play-to-earn games, waar je geld kan verdienen met het spelen van een spel. Via NFTs, staking of gewoon investeren in GHST kun je geld verdienen met de coin en het spel. Zeker voor gamers die vroeger veel plezier hebben beleefd met de Tamagotchi kan dit spel een leuke vorm van ontspanning zijn. 

Het spel is echter stukken uitgebreider dan de Tamagotchi van vroeger. Zo kun je het spookachtige wezen helemaal aankleden met NFTs, die verschillende voordelen met zich meebrengen. Zo kun je speciale eigenschappen ontwikkelen die handig zijn voor bepaalde minigames. Ook kun je de eigenschappen upgraden, zodat de eigenschap nóg krachtiger wordt.

Omdat het platform van Aavegotchi veel verschillende functies heeft, is het handig om je goed te oriënteren. Een blog zoals deze lezen is een goede stap, maar ook zeker de video's en linkjes in de blog leiden je naar meer informatie over het spel. Het spel is in 2020 begonnen met de ontwikkeling en blockchain gaming is nog maar net van start. Wie weet wat de blockchain gaming markt in de toekomst gaat doen en of Aavegotchi een mainstream spel gaat worden. Niemand heeft een glazen bol. Mocht dit gebeuren, dan kun je niet profiteren van de vroegtijdige ontdekking van het spel!

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over crypto games zoals Aavegotchi? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 95.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over de ontwikkelingen rondom de games die werken met NFTs!

 

 

 

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!