Metaverse
3/1/22

Bloktopia - Een volledige uitleg over deze metaverse

Bloktopia - Een volledige uitleg over deze metaverse

Snel €10 verdienen?

  1. Maak een account aan
  2. Stort 10 euro
  3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo


         


           

De metaverse is dé trend van dit moment. Sinds Facebook bekend heeft gemaakt dat zij zich gaan richten op de metaverse, is de populariteit op de cryptomarkt omtrent metaverse-projecten enorm gestegen. Naast de enorme koersstijgingen in bijvoorbeeld Decentraland (MANA) en The Sandbox (SAND), stegen ook kleinere projecten, zoals Bloktopia (BLOK).

Bloktopia is een crypto project dat een eigen metaverse heeft ontwikkeld. In 2021 is het project van start gegaan, met daarbij de slogan ‘the home of crypto’. Dit weergeeft de ambities van het team, zij willen met Bloktopia een impact maken met de metaverse.

Je kan Bloktopia als een play-to-earn metaverse zien, omdat je dagelijks via BlokParty de mogelijkheid hebt om gratis BLOK, de coin van Bloktopia, te verdienen. Ook is dit mogelijk door het spelen van games. Daarnaast is het ook mogelijk om een spiksplinternieuwe Lamborghini te winnen!

In dit artikel nemen we je letterlijk mee in de metaverse van Bloktopia. Naast het doornemen van het hele project, kan je in de video´s letterlijk zien hoe het is in de metaverse van Bloktopia! Alvast een spoiler, het ziet er zeer cool en futuristisch uit!

Bekijk Snel


 

Hieronder kun je de officiële trailer van Bloktopia checken:

 

Wat is Bloktopia?

Bloktopia is een metaserve project, die bestaat uit een wolkenkrabber met 21 verschillende levels. Het getal 21 is gekozen om de maximale hoeveelheid Bitcoin te eren, omdat er maximaal 21 miljoen Bitcoin kunnen zijn. Natuurlijk is het iets te overdreven om 21 miljoen verschillende levels te creëren, waardoor er gekozen is voor het getal 21.

Deze gedecentraliseerde metaverse is gebouwd op Polygon (MATIC) en wordt daarnaast ook financieel ondersteund voor Polygon. Polygon is vandaag de dag de meest gebruikte layer 2 oplossing, waar Bloktopia voor heeft gekozen vanwege de EVM-compatibiliteit. Hierdoor zijn lage transactiekosten en een hoge transactiesnelheid mogelijk, terwijl de gebruikservaring van hoge kwaliteit is.

De metaverse van Bloktopia is een brug tussen de fysieke en virtuele wereld, waar ruimte is voor digitale kunst, onroerend goed en ook advertenties. Doordat Bloktopia van Polygon gebruikmaakt, is het verhandelen van NFTs ook een stuk aantrekkelijker vanwege de lage transactiekosten.

Bloktopia REBLOK

Het aankopen van onroerend goed staat binnen Bloktopia bekend als REBLOK. De gebruikers van Bloktopia, ook wel Bloktopians genoemd, zullen de mogelijkheid hebben om te handelen in onroerend goed. Daarnaast is het mogelijk om onroerend goed te verhuren of om er een passief inkomen mee te verdienen. Zo kan je een inkomen verdienen door adverteerders aan te trekken, die bijvoorbeeld een billboard op jouw onroerend goed gebruiken.

Je kan jouw onroerend goed op Bloktopia zelf inrichten zoals jij wil. Zo is het voor bedrijven mogelijk om er een online winkel van te maken, waar je tevens het laatste nieuws over het betreffende bedrijf kan vinden. Je kunt de eerste verdiepingen zien als een soort virtueel winkelcentrum.

Het onroerend goed kan worden verhandeld op de marktplaats van Bloktopia. Dit is ook de plek waar je jouw onroerend goed kan verhuren aan anderen. Wanneer je onroerend goed bezit in Bloktopia, kan je ook meestemmen over verschillende onderwerpen. Bloktopia is gedecentraliseerd, waardoor de eigenaar van de betreffende vastgoed NFT hiermee zijn stemrecht kan laten gelden.

Bloktopia ADBLOK

Het adverteren is voor investeerders in onroerend goed misschien wel het meest belangrijke verdienmodel. Bloktopia werkt samen met grote merken, die willen adverteren in de metaverse van 21 levels. Een deel van deze advertentie inkomsten gaat naar de NFT-houders van het onroerend goed, waar de billboard aan gevestigd is. 

De prijs die een adverteerder betaalt voor zijn advertenties hangen af van de locatie. Zo zullen billboards op level 1 het meeste opleveren voor de vastgoedeigenaar, omdat elke bezoeker via dit level de wolkenkrabber binnenkomt. Hierdoor zijn de bezoekersaantallen op deze verdieping hoger, waardoor de prijs ook hoger zal zijn.

Verdien mogelijkheden van Bloktopia, weergeven als BLOK, REBLOK, ADBLOK.

 
 


           
 


     Afkomstig van Bloktopia.com


 

De 21 verdiepingen van Bloktopia

De wolkenkrabber van Bloktopia, waar de Engelse benaming skyscraper natuurlijk veel hipper en futuristisch klinkt, bestaat uit 21 verschillende levels. Elke gebruiker van deze metaverse stapt via level 1 het gebouw in. Adverteerders moeten voor advertenties op deze verdieping vaak ruim 1 miljoen BLOK betalen.

De advertentie die pontificaal in het midden staat, kost zelfs 3 miljoen BLOK. Dit is vandaag de dag (3 januari 2022) ruim €141.000,- aan BLOK. Grote partijen zijn op deze verdieping gevestigd. In totaal zijn er 21 grote totemzuilen en 84 kleine totems, waardoor de ruimte om te adverteren beperkt is. Enkele voorbeelden van partijen die op level 1 gevestigd zijn, kun je hieronder vinden:

In grote lijnen zien alle verdiepingen er hetzelfde uit. De eerste verdieping heeft een andere entree, maar is verder identiek aan de verdiepingen 2 tot en met 5. De verdiepingen 6 tot en met 20 zijn nagenoeg gelijk aan elkaar. Hier zijn de speelzones en het auditorium. De bovenste verdieping, het penthouse op verdieping 21, is echter compleet anders qua indeling en een stuk kleiner.

In de onderstaande afbeelding kun je de indeling van verdieping 1 zien, waar de overige verdiepingen dus enorm op lijken.

Plattegrond van de eerste verdieping van Bloktopia

 
 


            


     
Bloktopia.com​​​​

De coin van Bloktopia: BLOK

De token van Bloktopia wordt BLOK genoemd en is verhandelbaar op zowel gedecentraliseerde als gecentraliseerde handelsplatformen. Verderop in dit artikel kun je ontdekken waar de token te koop is en hoe je dit eenvoudig kunt doen. Naast het verhandelen van BLOK, kan je er ook voor kiezen om BLOK te staken of BLOK te gebruiken in Bloktopia.

Zo zal de token nodig zijn om onroerend goed of andere items op de marktplaats te kopen. Hierdoor is de token noodzakelijk binnen het ecosysteem. Naast het kopen van onroerend goed, wordt het ook mogelijk om BLOK te gebruiken voor het leasen van onroerend goed.

Naast de bovenstaande gebruiksmogelijkheden, kun je met BLOK ook toegang krijgen tot exclusieve evenementen en deelnemen aan interessante pre sales. Dit zal gebeuren via het Bloktopia Investment Tank, oftewel BLOK-BIT. 

Bloktopia Staking

Door middel van staking wordt het netwerk van Bloktopia veilig en gebruiksvriendelijk gehouden. Door je BLOK te staken, zal je hierdoor extra BLOK tokens ontvangen. Bloktopia heeft verschillende pools waar je BLOK kunt staken. Deze pools zijn vaak tijdelijk, gezien er al meerdere pools zijn gesloten. Het goede nieuws is dat er echter ook nieuwe pools bijkomen!

Op dit moment (januari 2022) zijn er drie pools beschikbaar, waar je jouw BLOK tokens in vast kunt zetten. Je tokens blijven voor een bepaalde hoeveelheid dagen in de pool, met daarvoor verschillende percentages als beloning. Hieronder ontdek je de drie huidige pools van Bloktopia:

Tokenomics

In totaal zijn er 200.000.000.000 BLOK tokens. Van deze enorme hoeveelheid is 55% in het bezit van het project, het team en de adviseurs van Bloktopia. Daarnaast is er 25% gereserveerd voor het staken van BLOK. De overige 20% is op verschillende manieren uitgebracht en bedoeld voor het verhandelen van de token.

Waar kan je BLOK kopen?

De coin van Bloktopia is op dit moment op ongeveer 10 verschillende exchanges in het assortiment opgenomen. Onder deze verschillende opties zijn enkele betrouwbare platformen die vrij bekend zijn bij investeerders. Zo kun je BLOK kopen bij Kucoin, OKEx en Gate.io. Via het onderstaande stappenplan ontdek je hoe je eenvoudig BLOK via Gate.io kunt kopen!

Het team achter Bloktopia

Bloktopia is een bedrijf dat bestaat uit een klein team. Echter is het team aan het uitbreiden. Zo zijn er in het najaar van 2021 extra teamleden aan het team toegevoegd. Desondanks blijft het team vrij klein, maar dit kan positief zijn voor de communicatie en samenwerking. Om een beeld van het team te krijgen, nemen we de teamleden met een belangrijke rol met je door.

De CEO en co-founder van Bloktopia is Ross Tavakoli. Sinds 2015 is hij actief in de cryptowereld. Zijn doel is om van Bloktopia het ‘huis van crypto’ te maken. Het project is ontstaan vanuit zijn visie en dankzij hem is het huidige team samengesteld. Naast Tavakoli is er nog een co-founder, genaamd Paddy Carroll. Carroll is een zeer ervaren marketeer, die heeft gewerkt voor bedrijven zoals Sky en BT Group. Het is dan ook geen verrassing dat Carroll verantwoordelijk is voor de marketing.

De leidinggevende op Tech-gebied is Simon Benson. Al meer dan 25 jaar is Benson actief bezig met commerciële en technologische ontwikkeling, bij verschillende grote bedrijven. Zo heeft Benson onder andere voor Sony gewerkt en is hij één van de pioniers op het gebied van 3D console gaming. De Chief Information Officer (CIO) is Libby Rothwell. Deze dame heeft meer dan 15 jaar aan ervaring op het gebied van commerciële partnerschappen en de filmindustrie. Zo heeft zij onder andere gewerkt aan grote filmevenementen zoals de American Film Market (AFM) en Cannes.

Bloktopia op social media

Wanneer je naar het aantal volgers van Bloktopia kijkt, kan je al snel ontdekken wat de trend in cryptoland is! Bloktopia heeft honderdduizenden volgers op verschillende social media kanalen, die graag op de hoogte blijven over het allerlaatste nieuws omtrent het metaverse-project.

De meeste Bloktopians zijn te vinden op Twitter. Hier deelt het team updates en interessante retweets, waar overduidelijk een hoop mensen graag meer over willen weten. Ruim 300.000 mensen volgen Bloktopia, een ongekend aantal voor een project dat op dit moment nog niet in de top 200 qua marketcap staat.

Ook via Telegram worden een hoop volgers bereikt. Na Twitter is dit het meest gebruikte kanaal door volgers. Hier worden ruim een ton aan volgers bereikt. Daarnaast kan je het laatste nieuws omtrent het project ook volgen via Instagram, Medium en Reddit, waar ruim 20.000 mensen het laatste nieuws omtrent Bloktopia meekrijgen.

Populariteit Bloktopia (januari 2022)

Kritische noot

Elk crypto project heeft zo zijn voor- en nadelen. Bloktopia is hier geen uitzondering op. Zo heeft Bloktopia te maken met een hevige concurrentie. Door de ongekende populariteit van de metaverse, zijn er veel ontwikkelaars bezig met het ontwikkelen van metaverse gerelateerde projecten. Zo schreef ik eerder over MetaVPad en Metahero

Natuurlijk hebben de metaverse-projecten verschillende kenmerken en voordelen, maar er zijn platformen die enorm op Bloktopia lijken. Zo wordt bijvoorbeeld Metamall als een directe concurrent gezien. Ondanks de verschillen, blijven de meeste metaverse-projecten concurrenten van elkaar. Net als de NFTs in de metaverse schaars zijn, geldt dit ook voor het beschikbare vermogen en de gebruikers die actief zijn in de metaverse.

Een ander risico is de leeftijd van het project zelf. Bloktopia is in 2021 opgestart en bestaat uit een klein team, dat bestaat uit een mix van ervaring en minder ervaren op metaverse/blockchain gebied. De ervaring en de grootte van het team kan een gevaar voor Bloktopia zijn. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat er personeelsproblemen komen, wanneer het platform te snel groeit. Deze problemen kunnen negatieve effecten op de gebruiksvriendelijkheid hebben, waardoor gebruikers een virtuele deur verder gaan kijken.

Conclusie

De ontwikkelingen rondom de metaverse zijn nog in een zeer vroeg stadium. Met name de virtual reality metaverse-projecten, zoals Bloktopia, zijn zeer nieuw. Dit geeft zowel hoop als onzekerheid voor de toekomst. Wanneer je besluit om te investeren in Bloktopia, kunnen de rendementen zeer hoog zijn, maar dat geldt ook voor het risico! Doe daarom goed onderzoek, voordat je investeert in een cryptoproject.

Naast de schitterende metaverse, heeft Bloktopia meer te bieden voor investeerders en gebruikers van het platform. Er zijn bijvoorbeeld verschillende mogelijkheden om een passief inkomen te verdienen in Bloktopia. Je kunt BLOK staken, maar ook geld verdienen door advertenties op jouw onroerend goed te hebben. Daarnaast is er met BlokParty dagelijks een mogelijkheid om gratis BLOK te verdienen. Deze opties kunnen investeerders doen bewegen naar Bloktopia, waardoor de adoptie van het project steeds meer vorm kan krijgen.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over Bloktopia en de metaverse? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over de toekomst van de metaverse!


          

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!