Wonderland header

Wonderland (TIME) - De complete uitleg

"Time is a gift," verzucht Alice tijdens haar belevenissen in Wonderland. Als je de koers bekeek van de TIME tokens, die hun naam ook aan het verhaal van Alice in Wonderland danken, leek het eind 2021 op een kadootje. Wonderland is een DeFi 2.0 project. Dit is een next level DeFi toepassing met meer geavanceerde mogelijkheden die bovendien eenvoudiger in gebruik is. Wonderland was hiermee in het najaar van 2021 één van de sensationele verhalen in cryptoland. De stijgingen en mogelijkheden met het token TIME speelden hierin een belangrijke rol.

Maar helaas lijkt TIME een half jaar later, van een token van grote waarde naar een waardevolle, maar duur betaalde les voor investeerders te veranderen. De token prijs crashte en dit kwam niet alleen door de dreiging van een bear market. Over één van de founders duiken nu namelijk verhalen op over een crimineel verleden. Zal Wonderland een bear market en de schandalen kunnen overleven? En wat kunnen we leren van dit verhaal?

 In dit artikel duiken we in het inmiddels wat schimmige rabbit hole van DeFi 2.0 protocol Wonderland, ga je mee?

Bekijk snel

In deze review wordt de werking van Wonderland uitgelegd:

Wat is Wonderland?

Laten we voor het antwoord op die vraag beginnen met het begin van Wonderland. Wonderland is een fork van Olympus DAO. Een hard fork is een afsplitsing van een blockchain project, in het geval van Wonderland is dat dus van Olympus DAO. De technologie en de eigenschappen die Olympus DAO heeft, komen dus in grote lijnen overeen met die van Wonderland.

Het grote verschil tussen de twee protocollen is het ecosysteem waar beiden op gebouwd zijn. Olympus DAO is op Ethereum gebouwd. Wonderland is gebouwd op het Avalanche ecosysteem. Avalanche wordt ook als één van de Ethereum killers genoemd, omdat het netwerk goede prestaties levert op het gebied van schaalbaarheid, snelheid en veiligheid. In dit artikel lees je alles over Avalanche.

Wat is Olympus DAO dan precies? Het is één van projecten die een nieuwe fase in blockchain en DeFi, Decentral Finance, inleiden. DeFi zijn decentrale financiële producten waarmee je met crypto passief inkomen kunt genereren. Voorbeeld zijn staking of lending. 2020 was "The Summer Of DeFi" waarin de eerste DeFi projecten successen kenden. In de herfst van 2021 wordt een nieuwe generatie DeFi projecten gelanceerd, en Wonderland is er daar één van. Deze DeFi toepassingen worden geavanceerder, waardoor winstmodellen nog verder geoptimaliseerd worden. Daarom worden dit ook DeFi 2.0 projecten genoemd.

Een treasury backed DeFi protocol

De innovativiteit van Olympus DAO is dat het een Treasury Backed DeFi protocol is. Wat houdt dit precies in? Een treasury of basket is een soort verzameling van verschillende assets. De waarde van de token van een dergelijk protocol wordt ondersteund, backed, door de waarde van deze treasury. Dit is dus enigszins vergelijkbaar met een pegged token. Bij een pegged token zijn echter de waarde van een asset verbonden met de waarde van een token, één op één. 

Wat is het voordeel van een treasury backed token? Het voordeel zit hem in het feit dat je middels een treasury backed protocol een stabiel hoog rendement hebt op je gestakede munten.

De backing, of het ondersteunen van de waarde van een token, gebeurt bij Olympus DAO door de opgebouwde treasury oftwel de schatkist van het protocol. Deze bestaat uit stable coins. Deze treasury wordt opgebouwd en gegarandeerd door een liquiditeitssysteem wat protocol owned liquidity wordt genoemd. 

Normaal verschaffen liquiditeitsverleners aan een pool liquiditeit door tokens aan deze pool toe te voegen. In het geval van Olympus wordt het protocol echt eigenaar van de liquiditeit. Het protocol koopt de tokens van gebruikers op voor een vaste prijs en gegarandeerde afname. Hierdoor heeft Olympus of eigenlijk de DAO (Decentralized Autonomous Organization) controle over de liquiditeit.

Wonderland heeft haar eigen treasury backed token: TIME. Welke assets zorgen nu voor de ondersteuning van de TIME Token? De belangrijkste hierin is de MIM (Magic Internet Money token). Dit is een algoritmische stablecoin van het Abracadabra netwerk. Dit betekent dat de prijs van MIM algoritmisch verbonden is met de dollar.  Bij eventuele inflatie van de onderliggende fiat van een stablecoin daalt de waarde van de stablecoin niet. Ook het DeFi protocol van Abracadabra.money behoort tot de Olympus DAO familie. Ze gebruiken dezelfde blockchain technologie en verschillende mensen werken ook bij de projecten onderling. TIME is één op één backed door de waarde van MIM en wordt daarnaast ondersteunt door de treasury van assets van het Wonderland protocol.

Image
Wonderland site
wonderland.money

Hoe kun je met Wonderland inkomen genereren?

In de huidige omstandigheden rond het protocol, de prijsdalingen en daling in liquiditeit, is het begin 2022 zeer risicovol om op dit moment te staken of minten op dit platform. Het lijkt voor nu verstandiger om af te wachten hoe het platform een doorstart gaat maken, voor je instapt. Op welke manieren zou je dan in eerste instantie inkomen kunnen genereren via Wonderland? Staking en minting, zijn momenteel de twee mechanismen waarmee je vermogen zou kunnen verkrijgen met TIME. 

Staking

Staken van TIME tokens, werkt volgens de bekende mechanismes van staking. Door de tokens die je hebt vast te houden, krijg je hierover met de tijd een beloning. Dit zijn bij Wonderland TIME tokens.

Staken kun je soms vanuit je eigen wallet doen, maar in het geval van TIME gebeurt het binnen het Wonderland netwerk. Je geeft hiervoor je tokens in bewaring. Voor de tokens die je staked krijg je MEMOries (MEM). Deze tokens zijn een soort bewaring bewijzen en die bewaar je dus wel in je eigen wallet.

Deze MEMOries kun je ook weer in andere DeFi toepassingen gebruiken. Stakers profiteren van supply groei van de TIME token, als er dus meer token supply in omloop komt. Doordat je tokens aan het verzamelen bent, maken de prijsschommelingen van de tokens op het korte termijn zelf minder uit. Op het lange termijn heb je meer kans op winst doordat met staken er altijd tokens bijkomen.

Hoe krijg je winst met staken?

Voor het staken van je TIME tokens ontvang je een rebase reward. Rebase betekent in het stakingssysteem van Wonderland dat de balans van je tokens automatisch toeneemt tijdens het staken. Dit gebeurt door auto-compounding. Automatisch neemt je balans toe door het verkrijgen van rente over rente. Deze toename, de reward yield, wordt berekend door middel van een rebase rate. De reward yield ontvang je na elke epoch, die 8 uur duurt. De hoogte van de reward is afhankelijk van de APY (Annual Percentage Yield). Dit is het jaarlijkse winst of rewards bij staking. En deze APY is wat een project als Wonderland aantrekkelijk maakt. Een APY van bijna 78.000 % (!!! december 2021) is natuurlijk van een onwaarschijnlijk hoog niveau.

Dit maakt projecten als Wonderland en ook Olympus zeer aantrekkelijk, maar ook niet zonder risico’s zo blijkt nu. Een berg tokens krijgen aan het einde van de rit is natuurlijk leuk, maar het compenseert op een gegeven moment niet meer een totale crash van de tokenprijs. Zorg dus dat je echt weet waar je mee bezig bent, en genoeg kennis over DeFi in huis hebt, voor je in een dergelijk project stapt.

Hoe kun je staken?

Om TIME tokens te staken heb je natuurlijk in de eerste plaats TIME tokens nodig. Deze zijn verkrijgbaar op verschillende exchanges. Wonderland zelf raadt de DEX  die op Avalanche is gebouwd aan: Traderjoe.xyz. AVE-Time is het paar wat door Wonderland zelf wordt geadviseerd om op Traderjoe TIME aan te schaffen, omdat dit paar een hoge liquiditeit heeft en je dus snel in het bezit kunt zijn van TIME tokens.  Een andere exchange waar je TIME kunt kopen is Gate.io

Als je TIME tokens in je wallet hebt, ga je naar de Stake pagina van Wonderland. Hier kun je aangeven hoeveel tokens je wilt staken. In dit schermpje vind je ook de actuele APY en TVL (de totale waarde die op dat moment gelocked is). De current index geeft aan hoeveel maal tokens worden vermeerderd vanaf gen 0, de eerste staking van tokens. Dit zijn allemaal gegevens die van invloed zijn op je uiteindelijke of eventuele winst. Ook hier worden geen harde garanties gegeven, dus onderzoek goed wat de kansen en risico's zijn wanneer je besluit in een project te stappen. Onderstaande afbeelding is van december 2021. Als je de staking pagina nu opent (in februari 2022) zie je ook hoe snel dit kan veranderen. De TVL is bijvoorbeeld van ruim 15 miljard tokens naar ongeveer 2,77 miljard tokens gezakt.

Op de staking pagina geef je goedkeuring voor je transactie. Als je wilt unstaken, dus als je jouw TIME tokens terug zet naar je wallet, dan selecteer je de Unstake tab en je kunt nu aangeven hoeveel van je gestakete tokens je wilt unstaken. Wanneer je unstaked, worden de tokens die je als betaalbewijs hebt ontvangen, de MEMos, automatisch geburned. Zo komen er geen dubbele tokens in omloop.  Je ontvang jouw TIME tokens terug in je wallet.

Image
Wonderland staking
wonderland.money

Minten

Het minten van TIME in Wonderland verloopt hetzelfde als bij het proces wat bij het Olympus DAO protocol Bonding wordt genoemd. Dit proces heeft als doel het maken van protocol owned liquidity; het protocol van Wonderland wordt door middel van minting of bonding eigenaar en beheerder van de liquiditeit. Dit zorgt ervoor dat de liquiditeit en de treasury van het protocol garandeert op pijl blijft.

Het minten van Time kan met twee soorten tokens plaatsvinden. In de eerste plaats Liquidity Providing tokens, oftewel LP tokens. Dit zijn tokens die je ontvangt als je liquiditeit aan pools verschaft. Jij brengt tokens in een pool. Hiermee kunnen anderen handelen of speculeren. Voor het beschikbaar stellen van je tokens, krijg je liquidity providing tokens. Normaal kun je niet zoveel met LP tokens, het is vaak een soort betaalbewijsje. In Wonderland worden deze LP tokens gemint door ze aan het protocol te verkopen waarvoor je TIME ontvangt. Deze manier van minten wordt Liquidity Minting genoemd. De tweede manier is minten met assets. Dit heet in Wonderland reserve minting, omdat je mint met reserve assets. 

De mint of bond is een transactie die voor een bepaalde tijd vastligt. De tijd heet de vesting term. Na deze periode kun je door redeem de TIME tokens terug wisselen voor de LP of reserve tokens die je beschikbaar had gesteld. Je ontvangt dan ook TIME voor als beloning voor het minten. 

De volgende assets konden eind 2021, gebruikt worden voor minting van TIME op Wonderland:

  • MIM - Stable coin van Abracadabra.money. Deze is verkrijgbaar op Traderjoe. 
  • Time MIM LP - Deze LP tokens krijg je door op Traderjoe aan de TIME - MIM liquidity pool tokens toe te voegen.
  • Time AVAX LP - Deze kun je, net als de TIME MIM LP tokens, op Traderjoe verkrijgen. Hiervoor breng je TIME en AVAX tokens in de liquidity pool. Als je deze liquiditeit verschaft, krijg je de TIME AVAX LP tokens.
  • wAVAX - Deze kun je via Traderjoe verkrijgen, het zijn wrapped AVAX tokens.

Hoe kun je minten via het Wonderland platform?

Klik op de site van Wonderland op Mint om naar de mint page te gaan. Hier kun je alles voor het minten instellen bijvoorbeeld het adress van de wallet waarin je TIME tokens ontvangt voor je LP of Reserve tokens. Ook kun je het slippage percentage wat je accepteert voor de transactie aangeven. Slippage is het verschil tussen de prijs die je verwacht te betalen of te ontvangen en de daadwerkelijke prijs die je betaalt of ontvangt. Met Redeem kun je TIME tokens die je gemint had, terugwisselen voor de tokens die je had verkocht aan het protocol. De TIME tokens die je krijgt als beloning voor het minten kun je nu ook claimen. Wil je nog meer verdienen met je TIME tokens, dan kun je deze met autostake ook opnieuw staken.

Image
Wonderland Minting
wonderland.money

2022: De stresstest voor DeFi 2.0?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn de systemen die oorspronkelijk door het team van Olympus DAO zijn uitgedacht niet over een nacht ijs gegaan. Er is rekening gehouden met tegenslagen. Toch lijkt de trein die zo vrolijk op gang was naar een gouden horizon, begin 2022 piepend en knarsend tot stilstand te komen. Sinds het einde van 2021 was er dreiging van een bear market. Dit lijkt zijn weerslag op de DeFi 2.0 projecten te hebben. 

Als je naar TIME kijkt, heeft deze op de crypto beurs in het begin behoorlijke prijsstijgingen doorgemaakt. De TIME token werd in september 2021 gelanceerd voor iets meer dan 723 USD.  All Time High werd op 7 november 2021 behaald met 10.063 USD. Met de marktkapitalisatie is TIME als eerste token van het Avalanche netwerk die de top 100 binnen is gegaan in november 2021. Wonderland groeide met een market cap van 1.181.331.527 USD in december 2021 uit tot het grootste project op het Avalanche netwerk.

Toen de hele beurs inzakte, begon de neerwaartse gang van TIME, en ook Olympus en andere DeFi 2.0 projecten. Dit werd natuurlijk nog versterkt door de geruchten over het team achter Wonderland. Momenteel, begin februari 2022, lijkt elke week een nieuw dieptepunt te brengen voor de prijs van TIME. All Time Low is met ongeveer 260 USD op 27 januari 2022 behaald.

De analist in onderstaande video legt uit wat er volgens hem gebeurd is met DeFi 2.0 en Wonderland afgelopen periode:

Nu zat het systeem met staken en bonding zo in elkaar dat enige prijsdalingen op de langere termijn geen invloed hebben door de gunstige APY's, de liquiditeit en marketcap zijn daarom belangrijker. Deze zien er echter op dit moment ook zorgelijk uit. 

Hoe komt het dat met name DeFi 2.0 projecten het op begin 2022 zo moeilijk hebben? Een reden kan zijn dat deze projecten allemaal nog in een opbouwende fase, ook al zijn ze welliswaar met een vliegende start gelanceerd. Veel projecten hebben dus ook nog geen tijd gehad een stabiele basis te leggen. Hierdoor hakt de dreiging van een bear market en de daarbij behorende FUD (Fear, Uncertainty en Doubt) er dieper in.

Verder is het kenmerkend voor deze DeFi 2.0 protocollen dat deze worden bestuurd vanuit een DAO. Ook deze DAO's zijn voor veel projecten nog in opbouw en moeten een werkbare organisatiestructuur ontwikkelen. Op momenten van crisis dat slagvaardigheid en snelle besluitvorming essentieel zijn, is een DAO die werkt met 3 stemming rondes waarbij elke tokenhouder zich moet uitspreken, wellicht niet zo handig.

Daarnaast komen alle DeFi protocollen bij een dreigende bear markt onder druk te staan. Liquidaties dreigen doordat in de pools de waarde van tokenparen uit balans raken. Deed je bijvoorbeeld 1 TIME ten tijde van de All Time High prijs (10.000 USD) in een pool voor het paar TIME-AVAX, dan had je hiervoor ongeveer 125 tokens van AVAX nodig om het paar in balans te laten brengen. Begin februari 2022 staan de prijzen van deze tokens in een hele andere verhouding tot elkaar. Een TIME token (ongeveer 280 USD) staat tot 4 AVAX tokens (1 AVAX is ongeveer 67 USD). Dit kan dan voor een probleem in beschikbaarheid en dus liquiditeit van TIME zorgen, met een liquidatie tot gevolg. Grote schommelingen in prijzen en kapitaal wat uit de markt wordt getrokken zorgen ervoor dat stabiele liquiditeit wat voor DeFi protocollen belangrijk is, in gevaar komt. 

De treasury bij Olympus of Wonderland zou beschermd moeten worden doordat, zodra de liquiditeit in gevaar komt er automatisch tokens worden aangekocht en toegevoegd om de balans te houden. Kracht van het protocol was tenslotte dat gebruikers gegarandeerd voor een vaste prijs hun tokens konden bonden, of verkopen aan het de treasury. Eén van de dingen die afgelopen tijd gebeurden waardoor de liquiditeit van de treasury in gevaar kwam, was dat gebruikers niet aan de treasury verkochten maar op de exchanges. Hierdoor werd het moeilijker voor de treasury om tokens te kopen en daardoor de liquiditeit op pijl te houden. 

Image
Twitter account 0xifu
twitter.com

Team en schandalen

Het einde van DeFI 2.0? Dat hoeft dus nog niet. Het einde van Wonderland? Laten we zeggen: het worden spannende tijden voor het platform. Dit wordt mede veroorzaakt door verontrustend nieuws wat over één van de oprichters naar boven is gekomen. Dit gaat om 0XSifu. Deze developer bleek namelijk ook achter een scam exchange te zitten waar voor miljoenen is verduisterd en waarvan de mede-oprichter onder verdachte omstandigheden is overleden.

Wie de oprichters en het team achter Wonderland zijn werd tot voor kort ook geheim gehouden. Dit gebeurt op zich vaker, maar lijkt in dit geval toch een duidelijke "Red Flag". Daniele Sestagalli was één van de co-founders en degene die tot voor kort naar de community en voor het protocol naar buiten trad. Sestagalli heeft aan de wieg van al heel wat succesvolle projecten gestaan, die elk ook weer verbonden zijn met Wonderland. Hij is ook co-founder van Popsicle Finance en Abracadabra.money. Wonderland is zijn laatste project tot nu toe. 

Tijdens een gesprek met Luigi D’Onario Demeo van Ava Labs in oktober 2021 stelt hij zichzelf voor als een Frog uit Frognation. De Frognation ("An idea, no token to ape in!") waar hij onderdeel vanuit maakt, is een idee. Het is het ideaal dat het voor iedereen mogelijk moet zijn DeFi te gebruiken. WAGMI "We All Gonna Make It" is hierbij de strijdkreet. Het zal blijken of de Frogs de klappen van de afgelopen weken als community zullen overleven. 

De kwestie 0xSifu lijkt namelijk steeds ernstiger te worden, hoe meer er over deze persoon duidelijk wordt. Hij was eerder bekend onder de naam Michael Patryn, maar heeft als Omar Dhanani in detentie gezeten voor grootschalige fraude met credit cards.  Als Michael Patryn richtte hij met zakenpartner Gerald Cotten de exchange QuadrigaCX op, in 2013. Deze groeide al snel uit tot een van de grootste platforms van Canada, waarop in grote volumes crypto verhandeld werd. In 2018 overleed Gerald Colten vrij plotseling, tijdens een reis door India aan de gevolgen van de ziekte van Crohn. Het vervelende was dat Colten als enige toegang had tot de wallet waarin op dat moment crypto voor een waarde van 190 miljoen USD zat. Toen het uiteindelijk lukte om de wallet te openen, bleek alle cryptocurrency weggesluisd te zijn. Er gaan daarom ook geruchten de ronde dat Colten zijn dood in scene heeft gezet en nu met zijn miljoenen ergens op een tropisch eiland zit. Een Netflix-documentaire is over Colten en de verdwenen crypto in de maak, dus hierover is nog niet het laatste woord gezegd.

Het leven van 0XSifu/Patryn/Dhanani klinkt als een spannend verhaal. Maar dit lijkt me niet iets wat je graag hoort over degene waarmee je een protocol opricht met een risicovolle beleggingsproducten. Sestagalli geeft in interviews, die hij gelijk ook heeft gegeven na het nieuws over de mede-oprichter van Wonderland, toe, dat hij ook even wat moest verwerken toen hij dit van Patryn zelf te horen kreeg.

Sestagalli blijft echter achter zijn beslissing staan om samen met Patryn in zee te gaan. Kleine geruststelling is dat de treasury van Wonderland zich in een multisig wallet bevindt, waar dus meerdere personen voor moeten tekenen om hem te openen. Patryn is na de onthullingen over zijn verleden via een stemronde afgezet als treasury manager. Voor de prijs van TIME wat al naar beneden aan het glijden was, deed al het nieuws echter niet veel goeds. TIME zakte nog eens 60% in waarde.

Het nieuws over Colten en Quadriga in 2019:

Hoe nu verder?

Hoe dit verder afloopt is de vraag. Het enige wat Wonderland een kans van slagen kan geven, is de betrokken community. Op Discord zijn ruim 40.000 actieve members, het twitteraccount van Wonderland heeft meer dan 80.000 volgers. Verder gebruikt Wonderland Telegram om te communiceren met de community. Deze betrokkenheid van een community is natuurlijk geen garantie voor een doorstart. Nadat 0xSifu weggestemd is, is er in de DAO een stemronde geweest om door te gaan met Wonderland of de huidige inhoud van de treasury te verdelen onder degenen die ingelegd hebben en LP tokenhouders zijn. Met een nipte meerderheid is voor gestemd om door te gaan met Wonderland. 

Uitgaande van het goede van de mens lijkt Sestagalli er momenteel alles aan te doen om Wonderland overeind te houden en ervoor te zorgen dat mensen hun inleg niet verliezen. Frognation heeft nu een eigen discord groep en wordt een samenwerking van verschillende DeFi projecten waaronder Abracadabra en Wonderland. Verder heeft Sestagalli en ook 0xSifu eigen vermogen bij de treasury ingebracht om verdere liquidaties te voorkomen. Of dit alles voldoende is, zal, met enige cynisme geconcludeerd, de tijd en dus TIME ons leren.

Want wat waren de plannen precies met Wonderland? Voor de beurs inzakte en er geen schandalen bekend waren, legde Daniele Sestagalli in dit interview zijn toekomstplannen met Wonderland uit:

Van treasury backed token naar multiplayer game currency?

Want de werking van de token was echter nog maar een eerste fase in de plannen van het team achter Wonderland. In het gesprek wat je hierboven kunt bekijken, meldt Sestagalli dat TIME als token in de toekomst nog meer functionaliteit zal krijgen. Naast de functie van treasury backed token zal TIME ook een utility token gaan worden. Deze zal toegang en mogelijkheden gaan bieden in nog te ontwikkelen blockchain games op Wonderland. Sestagalli ziet Wonderland als de basis currency voor multiplayer games. Er gaat dus een layer ontwikkeld worden waarop developers makkelijk games kunnen ontwikkelen. Ten tijde van dit gesprek (eind oktober 2021) is het team van Wonderland al bezig met de ontwikkeling van een game die als basis currency TIME tokens gebruikt. Deze game zal als "Proof of Concept" moeten dienen, om andere developers te laten zien wat mogelijk is met Wonderland. Het is nu afwachten wat er van deze plannen terechtkomt. 

Het team heeft met TIME dan ook niet de ambitie om de reserve token van de wereld te worden. Sestagalli ziet het als de currency voor de Metaverse. Wonderland moet de Minecraft worden van economics. Het biedt de mogelijkheden voor iedereen om hier te bouwen en te groeien op zijn of haar eigen manier.

Naast uitbouw van het Wonderland concept wordt er ook gezocht naar nieuwe partners en samenwerkingen. Sestagalli vertelt dat er ook overleg is met het team achter Superfarm en het is goed mogelijk dat de teams van de projecten ook gaan samenwerken. Deze toekomstplannen en samenwerkingen kunnen natuurlijk mooie dingen opleveren, die wellicht Wonderland erboven op kunnen helpen.

Conclusie

Wonderland brengt met TIME ons de mogelijkheden van DeFi 2.0. maar lijkt nu ook vooral ook aan te tonen waar de risico's van DeFI 2.0 liggen. 

Het protocol en het mechanisme met staking en minting zaten op zich betrouwbaar in elkaar, maar lijken moeilijk stand te kunnen houden in een dreigende bear market met daarnaast de nodige schandalen. Deze geschiedenis over Wonderland leert de crypto investeerder dat, ook al zijn er aanvankelijk geen alarmerende signalen, een succesverhaal ineens een wrange wending kan krijgen. Daarom is om succesvol te worden het heel belangrijk dat je kansen op verliezen minimaliseert. Met onze trainingen, binnen onze Discord groepen en binnen onze AOC community leren we je dan ook graag niet alleen hoe je mooie winsten kunt maken, maar ook hoe je verliezen beperkt.

Wil je verder praten over DeFi 2.0  of andere projecten zoals Wonderland? De experts van de AllesOverCrypto Facebookgroep helpen je graag verder. Het antwoord op een vraag over crypto vind je ook makkelijk bij onze FAQs. Verder kun je ook veel informatie vinden door je vraag + AlllesOverCrypto te googelen.

Header: twitter.com


Als eerste de nieuwste crypto trends vinden?

Word een Crypto Master en maximaliseer je winst!

Ontdek hier de nieuwste trends!

 

Image
Money Mastery blogbanner

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.