Wat is Avalanche Ecosystem

Deze projecten zijn gebaseerd op het Avalanche Ecosystem

Welk cryptosysteem is oneindig schaalbaar? Welk platform levert de hoogste transactiesnelheden? En welk project garandeert het meest gedecentraliseerde systeem? Sinds de Ethereum blockchain beperkingen in transactiesnelheid en -volume ervaart, is de strijd om het ontwikkelen van het platform dat op die vlakken geen beperkingen oplevert losgebarsten. Avalanche is, net als vele andere in de strijd, een blockchain die dit doel nastreeft. Wat maakt het Avalanche Ecosysteem zo aantrekkelijk en welke populaire projecten vind je op deze blockchain? Je leest er alles over in deze blog.

Bekijk snel

 

Wat is Avalanche (AVAX)

Voordat we de veelbelovende projecten induiken, vertellen we je nog even kort wat Avalanche nou eigenlijk is. Het Avalanche ecosystem is een platform voor platforms. Ze bieden een open-source blockchain, waarop ontwikkelaars naar hartenlust hun eigen platform kunnen vormgeven. Om ontwikkelaars zoveel mogelijke ruimte, en een zo betrouwbaar mogelijk platform, te bieden maakt het Avalanche-protocol gebruik van drie verschillende blockchains. Dit zijn de X-chain, de C-chain en de P-chain, met ieder hun eigen functie.

 • X-chain is de exchange chain, waarop developers eenvoudig kunnen ontwikkelen zonder beperkingen;
 • C-chain staat voor de contract chain. Dankzij deze blockchain kan je als ontwikkelaar jouw Ethereum-dApps overzetten naar Avalanche;
 • P-chain is de platform chain. Deze regelt het staken van tokens en wordt ingezet om validators aan de sturen. 

Kenmerken van Avalanche Ecosystem

Avalanche is om meerdere redenen uniek, maar uiteindelijk is het de combinatie van onderstaande factoren die zorgt voor succes. In de strijd om het best functionerende platform biedt het Avalanche Ecosysteem het volgende:

 • Een ontzettend hoge transactiesnelheid van meer dan 4500 transacties per seconde. Bitcoin kan een schamele 7 transacties per seconde verwerken;
 • Het ecosysteem is goed schaalbaar;
 • En door de interoperabiliteit tussen de verschillende blockchains kunnen zware en complexe applicaties draaien op het netwerk.

Wil je meer weten over het Avalanche Ecosysteem lees dan de technische uitleg voor beginners over de Avalanche blockchain. Vind je interoperabiliteit van blockchains een interessant onderwerp? Kijk dan ook eens naar Quant Network, wat ik zelf ook een interessant project vind. Met deze korte inleiding duiken we nu in de interessante projecten op de Avalanche blockchain.

Wil je weten wat Avalanche (AVAX) is? In onderstaande video van AllesOverCrypto legt Matt het aan je uit.

What about de AVAX-coin

De coin van Avalanche (AVAX) kun je kopen op Bitvavo en bij Bitcoinmeester. De uitgifte van AVAX staat vast op 720 miljoen tokens, die worden gebruikt om vergoedingen op het platform mee te voldoen. Doordat er op Avalanche sprake is van interoperabiliteit én een integratie met MetaMask, hebben ze een voorsprong op concurrenten. Daarbij is het handelen zonder grenzen op een topsnelheid.

Avalanche (AVAX) rankt 13e in de ratin van CoinMarketCap, zoals je hier kunt zien. In verschillende financieringsrondes haalde het team achter deze coin al eens $18 miljoen dollar op, maar later werd deze milestone overtroffen door de $42 miljoen die ze ophaalden met de verkoop van AVAX. 

 

Image
prijsverloop AVAX Avalanche

Projecten op het Avalanche ecosysteem

“Digitize all the world’s assets” is de missie van Avalabs, de uitgever van Avalanche. En dat doen ze door een zo breed mogelijk ontwikkelplatform aan te bieden. Avalanche is het snelste smart contracts platform in de blockchainindustrie en heeft de meeste validators, zodat proof-of-stake activtiteiten ook volgens protocol kunnen worden uitgevoerd. Het Avalanche ecosystem leent zich uitermate goed voor DeFi-projecten, zoals verzekeringen, leningen en gedecentraliseerde transacties.

Maar ook de kunstverzamelaars kunnen zich uitleven op deze blockchain. Geef je eigen kunst uit, of koop jouw favoriete kunstwerk. De blockchain zorgt voor de soepele uitwisseling en digitaal bewijs van eigenaarschap. Verder biedt het ecosysteem een goede basis voor overheden en instituten, waarbij document tracking en digitale identiteit een belangrijke rol spelen in de dagelijkse gang van zaken.

Image
Projecten op Avalanche Ecosystem

 


Bron: Avax-projects.com 

1. Trader Joe (JOE)

Laten we beginnen met Trader Joe (JOE). Op het moment van schrijven (oktober 2021) staat deze in de top 6 van de top gainers en dankzij de innovatieve oplossingen heeft dit project veel potentie. Trader Joe is de leidende DEX (Decentrale Exchange) op dit moment, gebouwd op de Avalanche Blockchain. Hoewel het project nog relatief nieuw is, is het nu al jouw one-stop decentralized trading optie op het Avalanche Ecosysteem. 

Wat zo uniek is aan dit project is de combinatie van diverse diensten. Je kunt er namelijk niet alleen handelen, maar ook lenen, uitzettend en farming. Doordat het aanbod zo breed is, is Trader Joe in staat om het vermogen in raptempo te vergroten. De afgelopen maand is de prijs van (JOE) gigantisch gestegen, zoals je hieronder kunt zien in de historische prijsgrafiek.

Image
Prijsgrafiek Trader Joe #JOE

De roadmap van Trader #JOE

Wat staat ons nog te wachten? Het is natuurlijk altijd koffiedik kijken, want het is en blijft slechts een verwachting. De roadmap van Trader Joe (JOE) ziet er veelbelovend uit, zoals je hieronder kunt bekijken. Ze hebben de ambitie om de nummer 1 te worden op het gebied van DeFi trading. De eerste twee stappen zijn inmiddels achter de rug, waardoor we nu verkeren in fase 3 van de roadmap. De focus ligt op het onderzoeken en ontwikkelen van limietorders en andere optionele ontwikkelingen. 

Image
Roadmap Trader Joe #JOE


Bron: traderjoexyz.com

 

De afgifte van de tokens is in juli 2021 ingezet en zal duren tot en met januari 2024. Het is een zeer stabiel releaseschema, waardoor er geen pieken zullen voorkomen in het aanbod. Het project heeft een leidende positie, waarbij de ontwikkeling van het ecosysteem ook een boost krijgt. De grootste zorg zal zijn om de gebruikers te behouden, en het aantal te doen groeien, zodat de beoogde uitrol ook realiteit kan worden.

 

Wil jij #JOE kopen? Bekijk hieronder het stappenplan, maar let op: doe altijd je eigen onderzoek! Bekijk bijvoorbeeld hun instructievideo's, zodat je een goed beeld hebt van alle ins and outs van het project. 

Hoe koop ik JOE?

JOE wordt momenteel niet door een exchange ondersteund. Het is daarom niet mogelijk om de JOE-coin te kopen. Je kan wel andere goede cryptocurrency's kopen bij Bitvavo. Dit vinden wij momenteel de makkelijkste exchange om crypto te kopen.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek een cryptocurrency uit, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in de munt. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt je eerste cryptomunt gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

2. Benqi #QI

Het tweede project dat ik met je wil delen is Benqi (QI). Benqi is een ware gangmaker op het Avalance Ecosystem, die op het moment van schrijven (oktober 2021) eveneens in de top tien staat. Benqi (QI) is een algorithmic liquidity market protocol, ofwel: een crypto op de liquiditeitsmarkt. 

Hoewel dit project nog maar krap aan geboren is, gaat het nu al als een speer. Het prijs verloop sinds de lancering is relatief stabiel, maar de waarde neemt op dit moment toe, zoals je hieronder kunt zien. Let op: dit betekent niet dat je automatisch winst gaat behalen, mocht je jouw geld steken in Benqi (QI). Verdiep je altijd zélf in de cryptowereld, voordat je ergens jouw centjes instopt.

Image
Prijsgrafiek Benqi QI

De roadmap van Benqi

Benqi stelt gebruikers in staat om te lenen, uitlenen en rente te verdienen. Dit project support de DeFi markt op hun eigen wijze, namelijk door toegang tot decentralized finance te vereenvoudigen. `De volledige uitrol van de coins zal in 2024 gerealiseerd zijn, dus de roadmap loopt in die zin synchroon met die van Trader Joe. In de eerste twee weken na de lancering waren er al $2 billion aan assets uitgeleverd. 

Dit project heeft drie mijlpalen gepland staan, waarvan er nu één live staat, namelijk het Lending & Borrowing Protocol. De andere twee lanceringen, liquid staking & Future DeFi Protocol, die laten nog even op zich wachten en zijn nog in ontwikkeling. 

Wil je investeren in #QI? Doe je onderzoek en volg onderstaand stappenplan, wanneer je de keus hebt gemaakt:

Hoe koop ik BENQI?

BENQI kopen op Gate.io is een fluitje van een cent. Binnen enkele stappen kan je al de trotse eigenaar zijn van QI.

 1. Meld je hier gratis aan bij Gate.io
 2. Druk bovenaan op Wallets
 3. Zoek naar Bitcoin (BTC) of naar Tether USDT (net welke munt je nodig hebt om BENQI bij Gate.io te kopen
 4. Klik op Deposit
 5. Kopieer het adres
 6. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 7. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 8. Koop Bitcoin of Tether en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
 9. Wacht totdat de cryptomunten op Gate.io staan
 10. Druk bij Gate.io bovenaan op Markets, kies BTC Markets of USDT Markets en zoek naar QI
 11. Koop de gewenste hoeveelheid BENQI. 

3. Snowball #SNOB

Het derde project dat ik aankaart is Snowball (SNOB), wat synoniem staat voor een bal die de berg afrolt en op zijn weg naar beneden allemaal extra's met zich meeneemt. Dit project combineert meerdere DeFi-protocollen, waardoor er een interconnected experience wordt ervaren. Stablecoins swappen kan natuurlijk, maar Snowball is ook de eerste auto-compounder op het Avalanche Ecyosystem. Het voordeel in dit geval is dat je echt NUL gasfees betaalt bij Snowball en dat het is gemaakt voor bijvoorbeeld Trader Joe (JOE) & Benqi (QI). That's right! De nummers 1 en 2 in dit lijstje. 

Het prijsverloop van de SNOB-token kun je inzien op de Pangolin-exchange; ook direct het volgende project in ons lijstje. Zoals altijd gaat het met pieken en dalen in de wereld van crypto, wat geheel te danken is aan de volatiliteit van de markt. Op het moment van schrijven is de prijs van SNOB $0,87, dus doe je onderzoek en bekijk of dit een project is waar jij in wilt investeren. 

Image
Prijsgrafiek #SNOB Snowball

 

Roadmap van Snowball

De roadmap van dit initiatief beslaat een groot deel van dit jaar, zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien. Er zijn al vele belangrijke milestones behaald en yet there are more to come! Zo is afgelopen kwartaal on-chain governance gelanceerd. Hierdoor kun jij, als SNOB-houder, meebeslissen over de toekomst van Snowball. Niets zo krachtig als een gebruiker-bestuurd platform, fantastisch! 

Image
Roadmap Snowball #SNOB


Bron: snowball.network

 

4. Pangolin

Pangolin is ontwikkeld door AvaLabs. Een recentelijk gelanceerde gedecentraliseerde exchange voor Ethereum (ETH) en Avalanche (AVAX). Lage transactiekosten en handelen in een fractie van een seconde, democratische distributie en een transparant distributiemodel, zijn de pilaren van dit platform. Opvallend is dat hetzelfde model wordt gebruikt als bij UniSwap. UniSwap is echter in korte tijd vele malen duurder geworden, vanwege overbelasting van de Ethereum Blockchain

Net als bij Snowball kunnen gebruikers, die in het bezit zijn van de native token #PNG, stemmen voor de toekomst van het initiatief. De token is begin 2021 op de markt gebracht en heeft al aardig wat pieken en dalen meegedraaid. Je ziet hieronder het prijsverloop van Pangolin (PNG):

Image
Prijsverloop Pangolin (PNG)

De Roadmap van Pangolin

Om te beginnen kondigde het project in augustus (2021) aan dat je nu #AVAX kunt kopen met je creditcard of Apple Pay. Dit maakt het traden zoveel malen makkelijker, dus laat de upgrades maar komen! Daarbij is de PNG-token beschikbaar op Gate.io & Bitmart, maar dit zal volgens Pangolin zelf uitbreiden.

In oktober en november van dit jaar zullen er nog vier lanceringen zijn, maar die staan nu nog bekend als Mystery CEX #1, -#2, -#3 en #4. Het staat als een paal boven water dat Pangolin een stabiele plaats in het DeFi-landschap nastreeft. We zullen zien of het zover komt; praat je hierover mee in onze community op Facebook

Heb je onderzoek gedaan en ben je overtuigd van het perspectief van #PNG? Volg het stappenplan hieronder en koop:

Hoe koop ik Pangolin?

Pangolin wordt momenteel niet door een exchange ondersteund. Het is daarom niet mogelijk om de PNG-coin te kopen. Je kan wel andere goede cryptocurrency's kopen bij Bitvavo. Dit vinden wij momenteel de makkelijkste exchange om crypto te kopen.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek een cryptocurrency uit, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in de munt. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt je eerste cryptomunt gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

Conclusie

Avalanche wint aan terrein in de race om het platform met de hoogste transactiesnelheden, de beste schaalbaarheid en de pure decentralisatie. En dat is niet zo gek, want het netwerk is ontzettend krachtig door z’n interoperabiliteit met andere blockchains. Steeds meer ontwikkelaars gebruiken het Avalanche Ecosysteem om hun projecten uit te rollen. Dit kun je ook wel afleiden uit de prachtige projecten die we hierboven hebben besproken. Het is een krachtige top vier, maar de tijd zal ons leren welke projecten nu écht toekomst hebben.

De kans is groot dat we in de toekomst steeds vaker cryptoprojecten gaan tegenkomen die gebruik maken van Avalanche. Het is namelijk ontzettend eenvoudig om van Ethereum (ETH) over te stappen naar Avalanche. Op deze manier hoopt Avalanche de strijd aan te kunnen gaan met Ethereum, om deze vervolgens natuurlijk te gaan winnen. Toch weten we in de cryptowereld natuurlijk nooit of iets ook daadwerkelijk succesvol zal worden. Avalanche is en blijft in ieder geval één van de projecten die we in onze groepen op Discord de komende tijd in de gaten zullen houden. 

Heb je nog vragen over Avalanche Ecosystem of andere begrippen die in dit verhaal voorbij kwamen? In onze FAQ vind je makkelijk en snel de antwoorden. Wat ook handig werkt, is om je vraag + 'AllesOverCrypto' te googelen. De kans is namelijk groot dat we in het verleden al een artikel hebben geschreven over het onderwerp waar je graag meer vanaf wilt weten. Wil je verder praten over de werking van Avalanche blockchain? Meld je dan snel aan bij onze AllesOverCrypto Facebook groep! Hier staan onze crypto- en blockchainexperts klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zie ik je daar?

Header image: https://www.avax.network/


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.