Hoe werkt Discord? - Complete uitleg van de Money Mastery-server

Hoe werkt Discord? - Complete uitleg van de Money Mastery-server

Snel €10 verdienen?

 1. Maak een account aan
 2. Stort 10 euro
 3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Crypto staat nooit stil, maar wij ook niet! De afgelopen jaren hebben we verschillende abonnementen en producten aangeboden, allemaal met één doel: jullie helpen meer geld te verdienen met crypto. Waar we het afgelopen jaar zijn achter gekomen, is dat het grote geld in cryptomarkt beweegt in bepaalde trends. Op het ene moment is er goud geld te verdienen aan het traden van cryptomunten, terwijl het op het andere moment slimmer is om je te focussen op het flippen van NFT's. Wij willen dat jullie zoveel mogelijk geld verdienen met crypto, en daarom hebben we besloten om alle de verschillende abonnementen te combineren tot één product: Money Mastery.

Maar om alle verschillende facetten van crypto in één Discord-server te kunnen stoppen, is het wel super belangrijk om het overzichtelijk te houden. Op het eerste oog kan Discord namelijk als best ingewikkeld ervaren worden.

In deze blog zal ik jullie daarom wegwijs maken in Discord zodat je precies weet waarom wij voor Discord hebben gekozen en hoe het werkt. Na het lezen van deze blog weet je precies hoe we Money Mastery ingericht hebben, zodat jij alle voordelen van dit platform kan benutten!

Zit jij nog niet in onze Discord groepen? Je kunt ook het ook eerst uitproberen zonder abonnement, maar dan alleen de open kanalen. Klik hier om naar de Discord-groep te gaan van Money Mastery!

Bekijk snel:

Wat is Discord?

Voordat we beginnen met uitleggen hoe Discord werkt, is het handig om eerst een duidelijk beeld te hebben van wat Discord precies is.

Discord is een messenger-app, net als bijvoorbeeld WhatsApp, waar je gemakkelijk met elkaar kunt praten door te chatten of te (video)bellen. In tegenstelling tot WhatsApp, is Discord enorm uitgebreid in het aantal features (toepassingen/eigenschappen) dat het platform biedt. Discord is namelijk oorspronkelijk ontworpen voor gamers. Inmiddels is het platform veel groter dan dat en wordt het door erg veel verschillende doelgroepen gebruikt.

Discord is dus een platform om communities, van kleine en grote formaten, met elkaar in contact te brengen. Zo zie je bijvoorbeeld dat veel cryptoprojecten een eigen Discord-groep hebben waar het team van het cryptoproject contact heeft met de investeerders. Hier kunnen investeerder vragen stellen aan het team en worden ze gemakkelijk ingelicht over aankondigingen.

De meeste Discord groepen zijn open, waardoor iedereen in de groep kan via een link. Naast open groepen zijn er ook besloten groepen, bijvoorbeeld tradinggroepen waarin signalen worden gestuurd naar de leden om ze over te nemen. Money Mastery is voor een gedeelte openbaar, maar het grootste gedeelte van de kanalen is besloten voor premium leden.

Waarom Discord?

Waarom hebben we gekozen voor Discord en bijvoorbeeld niet voor WhatsApp of Telegram? Daar zijn een paar redenen voor.

Overzicht

Eén van die redenen is dat Discord uiteindelijk een stuk overzichtelijker is dan andere platformen. Op WhatsApp en Telegram zou je bijvoorbeeld meerdere groepen aan moeten maken voor de verschillende onderdelen die we jullie aanbieden. Met Discord kan dat in één server die onderverdeeld is in verschillende categorieën met de bijbehorende #kanalen, maar daarover straks meer.

Bij andere platformen zoals Telegram of WhatsApp zouden we iedereen handmatig moeten toevoegen in erg veel verschillende groepen. Bij Discord kan dat automatisch, wat ons meer tijd geeft om kansen in de markt te spotten en jullie feedback te geven!

Features

Bovendien heeft Discord enorm veel features waardoor we jullie veel beter en sneller op de hoogte houden van de vele kansen in de markt. Eén van die belangrijkste features zijn de 'bots' die je kunt instellen in Discord.

Zo zorgen onze Discord-bots er bijvoorbeeld voor dat iedereen automatisch een melding krijgt wanneer de prijs een niveau bereikt die wij ingesteld hebben. Zo weet je direct wanneer een order op Binance gevuld is!

Gemak

Discord is een platform dat een geschikte app heeft voor ieder apparaat. Je kunt dus gratis de Discord app downloaden voor op je PC, laptop en telefoon. Zeker voor de tradingsignalen en de farming-signalen kan dit uitermate handig zijn, omdat je hierdoor zo snel mogelijk kunt handelen.

Hoe activeer ik het abonnement?

Na het afhandelen van de betaling voor Money Mastery heb je in je in de e-mailtje gehad van ons met de titel "Activeringsinstructies voor jouw product". In die email staat een link die je toegang geeft tot alle kanalen en content uit de server. Als je nog geen Discord-account hebt, dan word je gevraagd deze aan te maken. Maak hier gratis een account aan voor Discord.

Let op: zorg ervoor dat je met het juiste (je eigen) Discord-account de server joint. Je kunt namelijk maar met één account je abonnement activeren.

Hoe werkt de Discord-groep van Money Mastery?

We zijn aangekomen bij de uitleg van de Discord-groep van Money Mastery. Na het lezen van deze uitleg weet jij precies waar alle onderdelen voor zijn!

Voordat je begint met de uitleg: vergeet niet de Discord-app op je PC, tablet of telefoon te downloaden. De Discord-app werkt super en is volledig gratis. Je kunt op je laptop of PC ook Discord openen binnen je browser, maar de app werkt een stuk beter en sneller.

Discord is onderverdeeld in verschillende onderdelen zodat je zoveel mogelijk overzicht houdt bij elke groep. Om je dit overzicht te laten begrijpen, laten we hier ieder onderdeel van Discord zien. Beginnend bij de grootste onderdelen en steeds verder inzoomend naar de kleinere onderdelen.

Servers

Ten eerste heb je de verschillende servers. Een Discord-server is de overkoepelende groep van meerdere kanalen. Je kan het dus vergelijken met een grote Whatsapp-groep die onderverdeeld is in meerdere groepen.

In de afbeelding hieronder heb ik mijn verschillende Discord-servers in het rood gemarkeerd (linksboven). Op het moment van de screenshot zit ik in de server van Money Mastery, dat is het bovenste icoontje.

Money Mastery Discord server screenshot

Categorieën en kanalen

Van Discord-servers gaan we naar Discord-categorieën. Categorieën zijn er om het overzicht binnen Discord-servers te behouden. De categorieën categoriseren namelijk de verschillende kanalen. De kanalen zijn alle verschillende subgroepen waar je een '#' voor ziet staan. Zo heb je bijvoorbeeld het #mededelingen kanaal in Money Mastery. Categorieën kun je in- en uitschakelen, maar daarover straks meer.

Onze Discord-server is onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • Begin hier
 • Gratis
 • Informatie
 • Community
 • Marktanalyse
 • Trading
 • Parels
 • Airdrops
 • DeFi
 • GameFi
 • IDO
 • NFT's
 • Klantenservice

We hebben ervoor gekozen om per sector van de cryptomarkt, een categorie te maken. Zo kunnen jullie als leden zelf bepalen welke categorieën jullie willen volgen, en welke niet. Dit kun je later uiteraard altijd nog aanpassen.

Ik zal nu per categorie toelichten wat voor soort content je erin kunt vinden. We hebben ook een uitgebreide video gemaakt over hoe de Discord-server werkt. Klik hier om naar deze video te gaan.

1. Begin hier

De eerste categorie van de Money Mastery-server is 'Begin hier'. Zodra je de Money Mastery-server hebt gejoind, is het eerste kanaal wat je te zien krijgt het #huisregels kanaal. Het is heel belangrijk dat je deze goed doorleest, en dat je onderaan op de het groene vinkje drukt om akkoord te gaan met de huisregels. Hierna worden namelijk alle kanalen voor je geopend.

akkoord gaan knop

Na het akkoord gaan met de huisregels is het de bedoeling dat je de stappen doorloopt van de server. Dit zorgt ervoor dat je precies weet hoe de server in elkaar zit en werkt. De stappen ligt ik hier kort toe:

#1-welkom

Stap 1 is het welkomstbericht van de server. Hier leggen we je uit hoe team AllesOverCrypto te werk gaat, en waar de verschillende kanalen voor zijn.

#2-instellingen

Stap 2 is het kanaal waar je categorieën kunt inschakelen en uitschakelen. Dat doe je door op de bijbehorende emoji te drukken.

#3-handige-links

Stap 3 is het kanaal waarin alle handige links overzichtelijk op één plek staan. Hier vind je onder andere de link naar de Crypto Masterclass.

2. Gratis

De tweede categorie binnen de Money Mastery-server is 'Gratis'. Deze categorie, je raadt het al, is openbaar voor iedereen. Hier kunnen groepsleden zonder abonnement dus gratis rondkijken om een voorproefje te krijgen van wat we hen kunnen bieden met een abonnement.

#marktupdates

In dit kanaal plaatsen de Crypto Traders hun analyse op de markt.

#gratis-signalen

Hier delen we af en toe een gratis signaal.

#gratis-chat

Hier kunnen leden zonder abonnement kletsen met elkaar.

#resultaten

Hier delen de leden hun resultaten.

3. Informatie

In deze categorie wordt informatie gegeven.

#mededelingen

Hier plaatst team AllesOverCrypto mededelingen.

#documenten

Hier worden alle informatieve documenten geplaatst.

#videos

Hier worden alle video’s en livestreams gedeeld. Ook nieuwe Masterclass-lessen worden hierin gedeeld.

4. Community

In deze categorie gaat het om jullie: de community. Alle kanalen hierin zijn chatkanalen waarin jullie kunnen praten met elkaar.

#algemeen

Hier kan de community praten over niet-specifieke onderwerpen.

#masterclass

Hier kan gepraat worden over content uit de Masterclass, en kunnen er vragen over gesteld worden.

#zelfontwikkeling

Hier wordt gepraat over zelfontwikkeling. Zo kun je het hebben over interessante podcasts, goede boeken, of andere leerzame content.

#off-topic

Hier wordt over van alles en nog wat gepraat.

5. Marktanalyse

#cryptomarkt

Hier worden alle technische analyses gedeeld van de algemene cryptomarkt, zoals analyses van Bitcoin, Ethereum, BTC-dominantie, en de Fear & Greed index.

#macro-economie

Naast de cryptomarkt is de algemene markt ook enorm relevant. In dit kanaal wordt de macro-economische analyses gemaakt. Hierbij kun je denken aan hypotheekrentes, inflatie, samenvattingen van belangrijke meetings, en de dollar prijs index.

#trends

In dit kanaal plaatsen de Trendwatchers hun verwachtingen en visie op wat voor trends er binnen de markt spelen. 

#on-chain

Hier worden analyses gedeeld van de blockchain zelf. Hier wordt bijvoorbeeld gekeken naar instroom en uitstroom van Bitcoin naar exchanges, en in hoeverre het aantal wallets toeneemt.

#projectverzoek
In dit kanaal kunnen jullie een verzoek doen tot een fundamentele analyse van de Trendwatchers. Vind je een bepaald project interessant en ben je benieuwd wat de Trendwatchers ervan vinden? Plaats je verzoek dan hier!

#signaaloverzicht

In dit kanaal worden alle signalen super kort bondig gedeeld, met een link naar de channel waarin het uitgebreide signaal staat.

6. Trading

Deze categorie draait om trading. 

#swing-trades

In dit kanaal worden de langetermijn trades gedeeld. 

#daytrading

In dit kanaal worden scalps, oftewel kortetermijn trades gedeeld.

#dollar-cost-averaging

In dit kanaal worden de DCA-trades gedeeld van de Crypto Traders. 

#analyses

Hier worden alle altcoin analyses gedeeld, en worden alle ta-verzoeken beantwoordt.

#aandelen

In dit kanaal worden analyses en signalen gedeeld van aandelen.

#ta-verzoek

In dit kanaal kunnen jullie een verzoek doen aan de Crypto Traders om bepaalde altcoins te analyseren op basis van technische analyse.

#trading-chat

Hier kun je discussiëren en al je vragen kwijt over trading. Als je bijvoorbeeld moeite hebt met het overnemen van de tradingsignalen, dan kun je hier om hulp vragen. Maar je kunt ook meer algemene vragen stellen over trading.

7. Parels

#portfolio

Jullie vroegen erom en wij hebben geluisterd! Onderdeel van Money Mastery is het complete Crypto Parels portfolio. In dit kanaal delen wij het portfolio, en doen we updates van alle munten.

#parels-chat

Dit is het chatkanaal om te praten of vragen te stellen over de Crypto Parels. Ook kun je het hier hebben over andere cryptomunten waarvan jij denkt dat het mogelijke 'juweeltjes' zijn.

8. NFT's

#nft-signalen

Money Mastery beweegt naar wat het geld zich bevindt. En de NFT-sector is één van de toonaangevendste sectoren binnen crypto waar geld naartoe vloeit. In dit kanaal delen de trendwatchers hun signalen die te maken hebben met Non-Fungible Tokens, oftewel NFT's. Hieronder vallen langetermijn projecten, maar ook de zogenaamde 'quick flips' waarmee je in een korte tijd veel geld kunt verdienen!

9. DeFi

#defi-signalen

In dit kanaal delen we alle signalen die te maken hebben met DeFi, kort voor 'Decentralized Finance'. Hier kun je signalen verwachten die te maken hebben met staking, yield farming, en liquidity pools.

#defi-chat

Dit is het chatkanaal waarin we praten over onderwerpen en projecten die met DeFi te maken hebben.

10. GameFi

#gamefi-signalen

In dit kanaal delen de trendwatchers de signalen die te maken hebben met GameFi. Hierbij kun je denken aan Metaverse projecten, Play-2-Earn games, maar ook bepaalde manieren van een passief inkomen generen middels bepaalde elementen van blockchain games.

#gamefi-chat

In dit chatkanaal praten we over alle onderwerpen die onder de overkoepelende tak GameFi vallen.

11. Airdrops

#airdrop-signalen

Airdrops hebben in het verleden bewezen enorm lucratief te kunnen zijn. De kunst is echter om de juiste airdrops te vinden, want 99% van de airdrops stelt weinig voor. In dit kanaal delen we de airdrop signalen.

#airdrop-chat

Dit is het chatkanaal om te praten over airdrops.

12. IDO

#ido-signalen

In dit kanaal kun je signalen verwachten die met ICO's, IDO's, IEO's en andere vormen van pre-sales te maken hebben!

#ido-chat

Dit is het chatkanaal waar gepraat wordt over alle vormen van pre-sales. Zie je een interessante IDO voorbij komen? Deel hem dan hier!

Threads

Discord heeft een feature genaamd “threads”. Hiermee kan je gemakkelijk discussies volgen over een bepaald onderwerp zonder dat verschillende discussies elkaar overlappen. Een thread kan je ook zien als een soort forum post.

In de Discord server van Money Mastery gaan we de threads gebruiken om de signalen bij te houden. Per signaal wordt er een thread aangemaakt onder het bijbehorende kanaal, zodat we alle signalen makkelijker kunnen updaten. De updates van een signaal worden in de desbetreffende thread gedeeld in plaats van in de kanalen. Het is dus heel belangrijk dat je de thread volgt om updates te ontvangen van een specifiek signaal.

Threads worden aangemaakt onder de volgende kanalen waarin signalen worden gedeeld:

 • #gratis-signalen
 • #swing-trades
 • #daytrading
 • #dollar-cost-averaging
 • #aandelen
 • #portfolio
 • #nft-signalen
 • #defi-signalen
 • #airdrop-signalen
 • #gamefi-signalen
 • #ido-signalen

Los van de threads voor de signalen, hebben we ook twee threads voor een chatkanaal. Je vindt in het kanaal #trading-chat de volgende twee threads: 

 • #dca-chat
 • #daytrading-chat
 • #bot-chat

De bedoeling van de threads is dat we overzichtelijk houden om signalen te volgen én te updaten. Jij kunt als lid van Money Mastery namelijk zelf bepalen of je een thread wil volgen of niet. Als je een signaal niet interessant vindt, dan volg je de thread ook niet en zie je deze ook niet in jouw Discord staan.

Als we alle signalen zouden updaten in het kanaal zelf, dan zou er al snel een enorm lange lijst aan updates staan. Aangezien niet iedereen elk signaal volgt of interessant vindt, is dit geen overzichtelijke manier van werken. 

Een thread werkt als volgt:

Als er een nieuw signaal wordt gedeeld, dan posten we die in het desbetreffende signalen kanaal. Bijvoorbeeld: LINK LONG SPOT. De trade posten we in #swing-trades, vervolgens maken we in dit kanaal ook een thread aan. Dit ziet er dan als volgt uit:

threads1

Als je met de rechtermuisknop klikt (PC) of je vinger ingedrukt houdt (mobiel) op een thread dan krijg je dit venster te zien:

threads2

Als je vervolgens op “Deelnemen aan thread klikt dan volg je de thread en krijg je notificaties binnen als we de @everyone tag gebruiken en een update posten in de thread.

Je kan ook per kanaal zien hoeveel threads er zijn. Dit doe je door eerst een kanaal te selecteren met je linkermuisknop. Vervolgens klik je bovenin bij de balk in Discord op het thread icoontje (rood gemarkeerd in onderstaande afbeelding).

thread voorbeeld

Dit is handig omdat threads automatisch archiveren na zeven dagen inactiviteit. Wij proberen dit zoveel mogelijk te vermijden zodat de thread altijd open blijft.

Hoe pas je de meldingen aan van een thread?

 1. Druk met je rechtermuisknop op een thread die je hebt geopend.
 2. Druk vervolgens op “Meldinginstellingen” en selecteer op welke wijze je meldingen wil krijgen.
threads meldingen uitzetten
 1. Discord-meldingen

De crypto-markt is enorm dynamisch en kan daarom zijn dat de Crypto Traders en Trendwatchers een unieke kans in de markt spotten waar snel naar gehandeld moet worden. Op zo'n moment is het handig om meldingen aan te hebben staan in de Discord-server, zodat je er snel bij kunt zijn.

Dat gaat heel eenvoudig in Discord. Je kunt per kanaal meldingen aan of uitzetten. Je wilt waarschijnlijk geen melding krijgen als er gepraat wordt in het #nft-chat kanaal, maar misschien wil je wel notificaties ontvangen van de #nft-signalen.

Door met je rechtermuisknop op het kanaal te drukken kun je meldingen inschakelen per kanaal. Dat ziet er als volgt uit:

Discord meldingen aanzetten voorbeeld

Bij ieder signaal dat de Crypto Traders en Trendwatchers delen, zullen zij gebruik maken van een @everyone. Door bij meldinginstellingen "Alleen @mentions" aan te vinden krijg je dus alleen meldingen van de signalen uit dit kanaal.

Conclusie

Discord is volgens ons hét perfecte platform om jullie snel, eenvoudig en overzichtelijk te voorzien van alle facetten die we jullie aanreiken met Money Mastery. Doordat we heel veel verschillende categorieën kunnen aanmaken, kunnen we Money Mastery zo breed mogelijk insteken als mogelijk, en dat zorgt ervoor dat we als community mee kunnen bewegen met de geldstroom van crypto. En dat is waar het ons uiteindelijk om gaat: jullie, de community, zoveel mogelijk kansen aanreiken in de cryptomarkt.

Dat gezegd hebbende, op het eerste oog kan het wel als ingewikkeld ervaren worden. Maar door te begrijpen wat de verschillende onderdelen van de Discord-server zijn, ben je als het goed is binnen no-time thuis binnen Discord!

Samenvattend:

 • Discord bestaat, in volgorde van groot naar klein, uit servers, categorieën en #kanalen.
 • De verschillende categorieën onderverdelen alle #kanalen.
 • Je kunt meldingen aan- of uitzetten voor elk kanaal, zodat je meldingen op je PC, laptop en telefoon krijgt.

Hopelijk heb ik je met deze blog wegwijs gemaakt in Discord! Ik had er zelf aan het begin ook heel even moeite mee, maar voor je het weet je precies hoe het werkt! Heb je toch nog vragen? Dan kun je heel gemakkelijk een ticket openen in onze server door hier te klikken.

Zit je nog niet in de Discord-server en heb je een vraag erover? Join dan vooral eerst het gratis gedeelte van onze server. Hier kun je al je vragen stellen over Money Mastery, of over crypto zelf. 

​Met dank aan Postmodern Studio/Shutterstock

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!