drone bitcoin airdrop

Wat zijn airdrops? Ontvang nu gratis crypto!

Je winsten maximaliseren is wellicht één van de redenen waarom jij graag investeert in crypto. Hoe mooi zou het dan ook zijn om aanwezig te zijn bij een project vanaf het prille begin. Een token wordt gelanceerd waarbij alle investeerders hopen dat de prijs van het token een parabolische stijging kent. Maar het is moeilijk te bepalen in welke projecten je daarom wilt investeren, maar wat als je volledig gratis tokens zou kunnen krijgen in de beginfase van een project? Airdrops zijn dé manier waarbij jij gratis tokens ontvangt als onderdeel van een marketingstrategie. Ontdek hier wat airdrops zijn en hoe jij gratis kan deelnemen aan verschillende airdrops!

Foto header:  increation87/Shutterstock.com

Bekijk snel

Bekijk in onderstaande video een uitgebreide uitleg over crypto airdrops en hoe jij zelf kan deelnemen om gratis cryptotokens te bemachtigen!

 

Wat is airdrop in crypto?

Een crypto airdrop is onderdeel van een marketingstrategie waarbij het team een nieuw token onder de aandacht brengt door deze in kleine hoeveelheden gratis weg te geven aan investeerders. Volledig gratis? Klopt! Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen, is het project te volgen op verschillende sociale media en wellicht een bepaalde tweet van hen gaan boosten door het te liken en te retweeten. Hierdoor krijgen zij allemaal gratis exposure, waarbij jij wordt beloond met een klein aantal gratis tokens. Hoeveel deze tokens zijn, is afhankelijk per project.

Hoe werkt een crypto airdrop?

Het promoten van een nieuw project kennen we allemaal door de voorafgaande Initial Coin Offerings, beter bekend als ICO’s. Hierbij kon je als vroege investeerder tegen betaling de allereerste tokens kopen in de hoop dat deze verschillende maanden over kop zou gaan. Een airdrop is een soortgelijke promotiestunt, maar waarbij investeerders deze tokens gratis ontvangen. Uiteraard gaat het hier om een kleine hoeveelheid, waar een grote exposure tegenover staat.

Hoe kan je deelnemen aan een crypto airdrop?

Je wilt natuurlijk weten hoe je kan deelnemen aan een airdrop zodat ook jij zomaar en voor niets gratis tokens krijgt. Het antwoord is heel simpel: bij elke airdrop staat er een gedetailleerd stappenplan wat jij moet doen om gratis tokens te krijgen. Meestal wordt hier de focus gelegd op het promoten van sociale mediakanalen waarbij je na afloop het team een bewijs moet voorleggen van de vooropgestelde acties. Heb je dit gedaan? Dan ontvang je bij lancering de nieuwe tokens in je persoonlijke wallet.

Sociale media

Elk team beslist zelf hoe ze een airdrop willen lanceren, maar ze hebben allemaal één gemeenschappelijk doel: zoveel mogelijk mensen bereiken met hun nieuw project. Het gebruik van verschillende sociale media is dan ook een doeltreffende manier om op korte termijn een groot publiek te bereiken. Belangrijke kanalen voor een airdrop zijn Twitter en Telegram, omdat dit interactieve kanalen zijn waar het team in direct contact kan treden met geïnteresseerden om hen op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

Image
Parachute crypto airdrop
Bron: CzBchs/Shutterstock.com

Soorten airdrops voor crypto

Automatisch

Een automatische airdrop is wellicht de makkelijkste. Waarom? Daar hoef je helemaal niets voor te doen. Je wordt als het ware beloond met een nieuwe token, op basis van je huidige portefeuille. Dit zien we wanneer er een hard fork ontstaat van een huidige token. Dit is een afsplitsing van het huidige protocol. Degene die de originele token in hun wallet hadden, worden beloond en ontvangen een gelijk aantal nieuwe tokens in hun wallet. Dit was zo ook het geval met de hard fork van Bitcoin Cash (BHC) in 2017. Had je Bitcoin in je wallet? Dan ontvang je automatisch een gelijk aantal Bitcoin Cash (BHC).

Manueel

Een manuele airdrop is een airdrop waar je een bepaalde handeling voor moet uitvoeren alvorens je recht hebt op deze nieuwe tokens. In de realiteit zijn dit eenvoudige stappen zoals het retweeten van hun tweet of deelnemen in hun Telegram- of Discord kanaal. De aanwezigheid en interactiviteit op hun sociale media wordt steeds een belangrijkere factor om te bepalen of een nieuw project actief bezig is om hun doelstellingen te bereiken. Door deze te boosten, hopen ze ook meer vertrouwen te krijgen en dus ook meer potentiële investeerders.

NFT airdrops

Non-fungible tokens (NFTs) zijn unieke tokens waarbij het eigendomsrecht wordt vastgelegd op de blockchain. Zo kan je steeds de oorspronkelijke eigenaar zien van een bepaald kunstwerk of geanimeerd beeld. Het jaar 2021 staat bekend om een toenemende populariteit van deze NFT’s wat zich heeft vertaald in hallucinante verkoopprijzen. Het gebeurt zelfs dat er NFT airdrops worden gehouden waarbij je tegen een kleine vergoeding kan deelnemen aan zo een airdrop. Hierbij is het zo dat je vaak geen zekerheid hebt dat je effectief een NFT zal krijgen, maar indien je wordt uitgekozen, heb je een zeer goede deal gedaan.

PancakeSwap, de decentrale exchange gebaseerd op de Binance Smart Chain (BSC) heeft eerder ook een NFT airdrop gedaan waarbij de eerste 8.888 aanmelding een geanimeerde limited edition “bullish” Lunar New Year NFT hebben ontvangen. Wederom is dit onderdeel van een promotionele actie om PancakeSwap in de kijker te zetten en het platform naamsbekendheid te geven.

DeFi airdrops

In de wereld van decentralized finance (DeFi) zien we ook steeds meer succesvolle airdrops plaatsvinden. In de ontwikkelingen van crypto zien we dat DeFi steeds belangrijker wordt in de strijd naar decentralisatie van het crypto ecosysteem. Een DeFi airdrop houden is overigens niet zoveel anders. Hierbij is het enkel belangrijk dat je je token manueel gaat toevoegen aan je software wallet zoals MetaMask. Het is essentieel dat je deze stappen doet in het juiste netwerk. MetaMask is van origine een Ethereum wallet, maar je kan manueel verschillende netwerken gaan toevoegen zodat je deze kan gaan gebruiken voor al je DeFi activiteiten.

Exclusieve airdrops

Sommige airdrops zijn exclusief van aard waarbij ze bepaalde investeerders willen belonen. Dit gebeurt op basis van hun voorafgaande acties op een bepaald platform of op een bepaalde exchange. UniSwap gaf in september 2020 zomaar 2500 UNI-tokens aan de meest loyale gebruikers van het platform. Dit stond gelijk met een nettowaarde van 1200 dollar, wat een zeer mooie extra is. De voorwaarden van een exclusieve airdrop worden steeds benoemd in de bekendmaking van deze drop.

Crypto airdrop kanalen

Crypto airdrops CoinMarketCap

Er zijn verschillende platformen waar je alle aankomende airdrops kan onderzoeken. Zo heeft CoinMarketCap een aparte kalendersectie waarbij ze je een overzicht geven van alle airdrops die momenteel gaande zijn, maar ook airdrops die in de toekomst zullen plaatsvinden. Zo ben je steeds op de hoogte. Bij elke airdrop vind je meer informatie over het project, wat uiteraard een belangrijke factor is om al dan niet deel te nemen, ook een stappenplan hoe jij ervoor kan zorgen om gratis deze tokens te ontvangen in je eigen wallet.

Image
aankomende airdrops coinmarketcap
coinmarketcap.com

Airdrops.io

Een andere bron wat je alle informatie geeft is Airdrops.io. Dit platform geeft je een overzicht van álle airdrops die ooit hebben plaatsgevonden en die nog zullen plaatsvinden in de toekomst. Ondanks dat elke airdrop onderdeel is van een marketingstrategie, is het belangrijk om te weten dat ze toch allemaal een verschillende werking hebben. Zo zijn ze afhankelijk van de blockchain waarop het project is gelanceerd. Je hebt airdrops die gelanceerd worden op de blockchain van Bitcoin, maar je hebt ook andere airdrops op Ethereum of Neo. In crypto is het belangrijk om steeds bewust te zijn van het netwerk waarin je handelt, zo ook bij het deelnemen van airdrops. Daarom zullen we kijken naar de verschillende sooten airdrops.

Airdrop Binance

Binance maakt het ook mogelijk om deel te nemen aan airdrops. Dit doen ze door huidige tokenhouders van andere projecten te belonen met een nieuw token. In 2020 lanceerde Binance dat ze holders van ARPA gingen belonen om hun tokens vast te houden. Deze beloning werd gedaan door tokens van het Bella Protocol (BEL) beschikbaar te stellen.

De totale beloning wordt voorzien op een 2.000.000 BEL-tokens en wordt driemaandelijks verdeeld over de holders. Door dergelijke samenwerkingen aan te gaan, wordt niet enkel het nieuwe protocol ondersteunt door de marketing, maar ook de bestaande crypto krijgt meer investeerders omdat ze hierbij niet één token, maar twee tokens krijgen. Merk op dat elke drie maanden slechts 0,25% van de tokens beschikbaar wordt gesteld, waardoor jij slechts een klein aantal munten ontvangt. Desondanks, zijn het voor jou gratis tokens.

Binance is wellicht niet het meest geschikte platform voor airdrops, maar ze maken wel gebruik van een gelijkaardig principe via hun bekende Binance launchpool. Hierbij stake je bepaalde coins, waarbij je beloond wordt door middel van andere coins, wat hetzelfde principe is als het bovenstaand voorbeeld.

Airdrop crypto alert

Zonder dat je steeds zelf op zoek moet gaan naar de laatste airdrops, kan je er ook voor kiezen om gebruik te maken van airdropalert.com. Dit is een Rotterdams platform die zich sinds 2017 specialiseert in het verzamelen van de laatste nieuwe ontwikkelingen over airdrops.

Het is een gratis platform waar je gemakkelijk navigeert naar de huidige websites van het protocol. Daarnaast kan je de filter gebruiken om verder onderzoek te doen naar bijvoorbeeld DeFi airdrops of exclusieve airdrops. Naast de gratis versie kan je ook lid worden voor meer functionaliteiten. Let hier echter op, bij het lezen van de reviews zien we uitsluitend negatieve feedback over het betaalde lidmaatschap.

Beste airdrops in de cryptowereld

We zijn natuurlijk allemaal op zoek naar die ene parel die voor ons het verschil gaat maken. Maar hoe bepaal je nu wat de beste airdrops zijn? Het is natuurlijk mogelijk om deel te nemen aan alle airdrops die tegenkomt, maar voor je het weet zit je in 101 Discord channels en word je overspoeld door berichten uit verschillende Telegram kanalen waar je verder niets mee doet. Daarom is het steeds verstandig om onderzoek te doen naar het project achter deze airdrop. Wat vind je überhaupt van deze token en is het mogelijk dat deze effectief het verschil gaat maken?

Bij een airdrop ontvangt je doorgaans een minimaal aantal tokens. Ondanks dat deze gratis gaan, gaan ze jou nooit honderden euro’s rijker maken. Het is daarom ook een afweging die je zelf doet, aan welke airdrops je zelf gaat deelnemen. Het is daarom ook een logische keuze om deel te nemen aan een airdrop, waar je in gelooft en waar je wellicht in de toekomst zelf ook nog meer in wil investeren. Op deze manier heb je gratis token bovenop je huidige investering, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is!

Risico’s airdrop bij crypto

De risico’s van een airdrop zijn zeer klein. Het doel is de distributie van hun gloednieuwe token aan de hand van een doeltreffende marketingstrategie. Toch, moet je altijd goed opletten welke zaken je onderneemt. Dit is tevens steeds van toepassing bij crypto! Bij een airdrop kan er gevraagd worden jaar publiek adres, zodat het team weet naar welk adres de nieuwe tokens verstuurd moeten worden. Echter, geef nooit je private keys door! Een airdrop zal nooit naar je private keys vragen, ze zullen enkel vragen naar je public keys. Wees alert op deze soort van scam!

Conclusie

Een airdrop is een promotionele marketingstrategie die veel investeerders nauwlettend opvolgen. Wie wil er tenslotte geen gratis tokens in je zijn of haar wallet ontvangen? Met de groeiende populariteit van crypto en het toenemend aantal projecten komen er dus ook steeds meer airdrops bij. Waarbij het vroeger haalbaar was om deel te nemen aan verschillende airdrops, is het momenteel een afweging aan welke airdrops je deelneemt en of je toekomst zit in het nieuwe project.

Bij een airdrop krijg je slechts een klein aantal tokens. Wanneer je verder niet gelooft in het protocol, of verder niets gaat doen met deze tokens, is het misschien niet de moeite waard om deel te nemen voor deze minimale opbrengst. Ben je echter overtuigd, dan kan het een zeer mooie aanvulling zijn. Daarom is het altijd essentieel om je eigen onderzoek te doen naar een nieuw project. Een airdrop is slechts een kleine moeite en is daarom ook zeer populair, maar ik wil je nogmaals waarschuwen dat je nóóit je private keys deelt, ook niet wanneer hier om gevraagd wordt bij een airdrop. Als ze dit toch zouden doen, kan je met zekerheid zeggen dat dit niet legitiem is maar een scam.

Neem jij zelf vaak deel aan airdrops en heb je hier mooie resultaten mee behaald? Deel het in onze AllesOverCrypto Facebookgroep en laten we samen de parels ontdekken! Heb je nog vragen over airdrops? Stel ze gerust en onze experts geven graag antwoord op al je vragen!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.