PancakeSwap - Complete uitleg voor beginners

PancakeSwap - Complete uitleg voor beginners
PancakeSwap
cake

Snel €10 verdienen?

 1. Klik op de knop
 2. Maak een account aan
 3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

Het voordeel van crypto en hun opensource karakter is dat iedereen met technische kennis zo een cryptomunt kan ontwerpen waarin iedereen kan investeren. En uiteraard gaat dit gepaard met het verzinnen van wel zeer originele namen, hoe gekker hoe beter. Dit is ook een marketingstrategie waardoor de munt nog beter onder de aandacht wordt gebracht. De lekkere PancakeSwap is een op Binance Smart-Chain gebaseerde DEX. Een DEX is niets meer dan een decentrale exchange. Deze werd gelanceerd door anonieme ontwerpers met een duidelijke voorliefde voor fluffy pancakes.

PancakeSwap is in het jaar 2021 gestart met een waarde van 0,06 dollar per token. Nog geen 2 maanden later bereikt Cake een indrukwekkende all time high van maar liefst 20,33 dollar. Genoeg redenen om eens aandacht te kijken naar PancakeSwap en hoe deze token onze crypto portefeuille zoeter kan maken!

Let op: hou er rekening mee dat de volgende uitleg over PancakeSwap en de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mogen worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua investering ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Foto: WhiteBarbie/Shutterstock

Bekijk snel

De trend van food

We kunnen niet ontkennen dat de food-theme crypto de wereld veroveren, vooral omdat deze kort na elkaar werden geïntroduceerd. Wat hebben deze gemeen, naast hun uiterst originele naam? Vaak zijn dit allemaal projecten waarbij de achtergrond even mysterieus is als de munt zelf. Bekijk hier een klein overzicht van welke crypto nog gebaseerd zijn op lekkernijen:

Wat is PancakeSwap?

PancakeSwap is een gedecentraliseerde exchange die gebouwd is op de Binance Smart-Chain. Als je bekend ben met UniSwap of SushiSwap, zal je geen enkele moeite hebben met het begrijpen en onder de knie krijgen van deze PancakeSwap, dat qua ontwerp erg op elkaar lijken. Het verschil is dat PancakeSwap niet is gebouwd op het Ethereum-netwerk, maar op de Binance Smart Chain (BSC) en verhandelt dus BEP20 token in plaats van ERC20-tokens, die gebouwd zijn op het Ethereum-netwerk.

PancakeSwap maakt gebruik van een geautomatiseerd market maker (AMM) -model. Dat betekent dat hoewel je je digitale assets op het platform kunt verhandelen, er geen orderboek is waarin je met iemand anders wordt gematcht. In plaats daarvan handel je tegen een liquiditeitspool.

Naast de functionaliteit van een exchange, is het ook mogelijk om met PancakeSwap token te verdienen. Dit door je eigen tokens beschikbaar te stellen in de liquidity pools. Op deze manier kan je je LP (Liquidity Pool) tokens gaan farmen en hiervoor beloningen krijgen.

Feeling lucky? Dan kan je ook meedoen aan de loterij en NFT’s van PancakeSwap. Benieuwd naar wat dit allemaal betekent en hoe jij hier mee van kan profiteren? Laten we dit stap voor stap ontdekken!

PancakeSwap exchange

DEX
 STEVLTH/Shutterstock

 

 1. Alvorens we kunnen starten met PancakeSwap, moeten we eerst een wallet gaan verbinden. Je krijgt meteen een keuzemenu waarbij jij kan kiezen voor jouw wallet. De keuzes zijn:
  • MetaMask
  • TrustWallet
  • MathWallet
  • TokenPocket
  • Walletconnect
  • Binance Chain Wallet
    
 2. Nadat je de koppeling hebt gemaakt, zal je BNB-tokens nodig hebben. Waarom? Dit is een manier om (goedkoop) transacties te verrichten op de Binance-blockchain. Heb je nog geen account bij Binance? Maak hier je Binance-account aan en handel tegen zeer scherpe tarieven. Verstuur je tokens naar de wallet door de juiste blockchain te gebruiken. Na een succesvolle transactie, staan je PancakeTokens op je eigen wallet. Klaar om te handelen!
   
 3. Ben je benieuwd naar de status van je transactie? Raadpleeg een volledig overzicht op BscScan. De Binance BlockChain Explorer is een overzicht van alle transacties op het Binance-netwerk, vergelijkbaar met EtherScan voor alle transacties op het ETH-netwerk.
 4. Als je klaar bent om tokens te verhandelen, ga naar het trade-scherm. Geef aan hoeveel tokens je wilt verhandelen, bijvoorbeeld BNB-tokens naar CAKE (UniSwap). Je ziet meteen het geschatte bedrag dat je zal ontvangen, maar ook de fees die betaald dienen te worden om de transactie mogelijk te maken. Daarnaast zie je ook wat de prijsimpact is als gevolg van fluctuaties in de liquiditeitspool. De prijsimpact getoond onderaan is het verschil tussen de marktprijs en geschatte prijs als gevolg van de handelsprijs. Na de goedkeuring, zal je ook binnenin de omgeving van je eigen wallet de transactie moeten goedkeuren.

Liquidity pool

Met het bezit van CAKE-tokens en BNB-tokens, kan jij je tokens beschikbaar stellen voor een liquidity pool. In het algemeen dashboard van je exchange, kan je kiezen voor liquidity. Hier kan je beginnen met het verdienen van extra tokens. Bij het toevoegen, kan je ook kiezen voor maximaal. Dan zal onmiddellijk het maximale aandeel tokens worden ingezet in de liquidity pool. Dit omdat iedereen een gelijk deel van de tokens beschikbaar moet stellen in de pool. Het goedkeuren gebeurt op dezelfde manier als je swap. Ook hier betaal je een fee om deel te nemen aan de liquidity pool.

Je wordt beloond om je tokens toe te voegen aan de liquidity pool aan de hand van Liquidity Provider Tokens of LP-tokens. Deze houden je bijdrage aan de pool bij. De beloningen die je krijgt zijn recht evenredig met je bijdrage aan de pool, heb je meer tokens? Dan is je beloning groter. Nadien kan je deze LP-tokens weer vasthouden om hier CAKE-tokens voor te krijgen.

Staking

Met de beloningen die je eerder hebt ontvangen, de LP-tokens, kan je ook gaan staken. Je krijgt een overzicht van de totale liquiditeit en de kosten die je moet betalen om deze staking te voltooien. Het voordeel is dat deze vorm van staken flexibel van aard is, je kan dus op elk moment je tokens weer beschikbaar stellen en uit het stakingproces halen. Dit doe je door in het overzicht op het min-teken te klikken. Aan de hand van het plusteken ga je meer LP-tokens staken.

Syrup Pools

Je kan nog een stap verder gaan door je CAKE-tokens te staken in de zogenaamde syrup pools. We hebben al wat geld gestort om LP-tokens te ontvangen, die we vervolgens gebruiken om CAKE te ontvangen. Je kan er ook voor kiezen om in te zetten in verschillende staking pools.

Momenteel is de grotere syrup-pool gewoon voor CAKE, waar je je CAKE kunt inzetten om nog meer CAKE te verdienen. Maar er zijn verschillende andere tokens die je kunt verdienen door ook CAKE uit te zetten.

Loterij op PancakeSwap

In het hoofdscherm van je PancakeSwap kan je ervoor kiezen om deel te nemen aan een loterij. Een loterij-sessie duurt zes uur en een ticketje kost je 10 CAKE-tokens. Hier krijg je een willekeurige combinatie van vijf cijfers tussen één en 14. Om de jackpot te winnen, die maar liefst 50% van de hele loterij is, moeten de nummers in je ticket kloppen met alle vier de nummers van het winnende ticket. Als je nummers slechts gedeeltelijk correct zijn, kan je ook een kleinere beloning krijgen.

Waarbij andere investeringen gebouwd zijn op algemene en technische analyses, is deze vorm louter een manier van gokken. Gezien de inmiddels hoge prijs van één Cake-token, is het best een grote inzet die je moet doen om deel te nemen.

PancakeSwap

Is PancakeSwap het nieuwe UniSwap?

Dat PancakeSwap een schitterende start heeft gemaakt in 2021 kunnen we allemaal zien aan de exponentiële prijsstijging van de token, maar heeft het ook de potentie om zo groot te worden of zelfs groter als UniSwap?

De Binance Smart Chain wordt steeds belangrijker en door de vaak torenhoge Ethereum gasfee is de Binance Coin (BNB) ook sterk toegenomen in waarde, mits dit een betaalmiddel is voor transacties op de BSC. Het heeft zelfs geleid tot een omslag van de DeFi-markt waar PancakeSwap een groter handelsvolume heeft opgeleverd dan de marktleider UniSwap.

Het feit dat DeFi werkt op een Ethereum-netwerk dat momenteel worstelt met wel heel hoge gaskosten, zijn traders op zoek gegaan naar alternatieven die minder prijzig zijn en minstens even goed. In deze zoektocht zijn ze al vrij snel uitgekomen bij de blockchain van Binance: BSC. Dit draagt natuurlijk bij aan een stijgende markt en waarde van zowel de Binance token als de Cake-token.

Sommige traders hebben echter hun bedenkingen bij deze nieuwe blockchain omdat ze kritiek hebben dat het niet volledig gedecentraliseerd is. Ze voorspellen dan ook dat deze populariteit enkel op korte-termijn is. Ze zijn van mening dat als het Ethereum-netwerk erin slaagt de gasfees onder controle te krijgen, dat we massaal teruggaan naar het Ethereum-netwerk.

Conclusie

PancakeSwap heeft een fantastisch intrede gemaakt in de wereld van crypto en iedereen kijkt vol verwachting toe of we volledig verzadigd zullen raken van deze Cake-token. Met een forse stijging van afgelopen dagen is het spannend afwachten of hij zal doorgroeien. Kritische mensen beweren dat het succes van korte duur is en dat ze weer overschakelen zodra de gasfees minder hoog zijn op het Ethereum-netwerk. Toch gaan we de komende weken en maanden deze token goed in het oog houden!

Ben jij benieuwd hoeveel mensen effectief gebruik maken van deze PancakeSwap? Vraag het in onze Facebookgroep en misschien tref je wel iemand die de Cake-loterij heeft gewonnen!

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!