Vliegtuig airdropt cryptomunten

Crypto airdrop: de nieuwe vorm van ICO’s?

2017 Mag het jaar genoemd worden van de ICO's. Voor 2017 wist nog bijna niemand wat het woord precies betekende, maar ondertussen is dit jaar maar liefst 3,6 miljard (!) dollar opgehaald dankzij deze vorm van financiering. Goed verdienen aan ICO’s wordt echter steeds moeilijker, dus dan is het zaak om te zoeken naar de nieuwe trend en dat lijkt de crypto airdrop te zijn. Op een relatief eenvoudige manier kan je gratis in het bezit komen van een nieuwe cryptomunt. 

ICO-hype voorbij

Ondanks dat de prijs van Bitcoin keihard blijft stijgen, lijkt de ICO-hype helemaal voorbij te zijn. In november haalde volgens TokenData nog maar 23% van de ICO’s hun target. Door cryptomunten als Bancor, waarvan de waarde van de munt enorm is gedaald na de ICO en Tezos, die op het moment niet bij hun opgehaalde geld lijken te kunnen komen, zijn mensen toch wat achterdochtig geworden. Voor founders van een nieuwe cryptomunt was de ICO een mooi instrument om hun cryptocoin onder de aandacht te krijgen. Nu dit niet meer zo makkelijk gaat, gaan ze op zoek naar andere manier: de crypto airdrop. 

Een crypto airdrop betekent in feite dat de founders van een bepaalde cryptomunt gedurende een korte periode gratis tokens weggeven. Ze kunnen verschillende redenen hebben om dit te doen, maar de belangrijkste reden is het “endowment effect”. Het endowment effect betekent dat iemand meer waarde aan iets hecht dat zij bezit, puur en alleen omdat zij het bezit. Dat betekent dus dat mensen die een bepaalde token bezitten meer waarde aan de token hechten dan als ze de token niet in hun bezit zouden hebben. Gratis je tokens weggeven betekent dus dat je een hele community bouwt die jouw token meer gaan waarderen, wat toch wel essentieel is als je wilt slagen als crypto-startup.   Vaak wordt zo’n crypto airdrop dan ook in de begindagen van de cryptomunt gehouden, maar het kan soms ook gebeuren dat founders ervoor kiezen om hun bestaande community te belonen voor het vertrouwen in hun munt. OmisgeGo (OMG) gaf bijvoorbeeld gratis tokens aan iedereen die meer dan 0,1 Ether in hun Omise wallet had. Een win-winstrategie voor zowel het bedrijf als de tokenhouders. 

 

Wat is een airdrop?

Een crypto airdrop betekent in feite dat de founders van een bepaalde cryptomunt gedurende een korte periode gratis tokens weggeven. Ze kunnen verschillende redenen hebben om dit te doen, maar de belangrijkste reden is het “endowment effect”.

"Het endowment effect betekent dat iemand meer waarde aan iets hecht dat hij bezit, puur en alleen omdat hij het bezit."

Dat betekent dus dat mensen die een bepaalde token bezitten meer waarde aan de token hechten dan als ze de token niet in hun bezit zouden hebben. Gratis je tokens weggeven betekent dus dat je een hele community bouwt die jouw token meer gaan waarderen, wat toch wel essentieel is als je wilt slagen als crypto-startup. 

Vaak wordt zo’n crypto airdrop dan ook in de begindagen van de cryptomunt gehouden, maar het kan soms ook gebeuren dat founders ervoor kiezen om hun bestaande community te belonen voor het vertrouwen in hun munt. OmisgeGo (OMG) gaf bijvoorbeeld gratis tokens aan iedereen die meer dan 0,1 Ether in hun Omise wallet had. Een win-winstrategie voor zowel het bedrijf als de tokenhouders. 

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Hoe kan je meedoen aan een crypto airdrop?

Elke crypto airdrop is verschillend en ze hanteren vaak verschillende regels. Wel komen verschillende regels vaak terug. Veel crypto-startups vragen om je bitcointalkgebruikersnaam om mee te kunnen doen aan hun airdrop. Ze vragen dan bijvoorbeeld of je hun teammembers wilt benaderen via dit Bitcoinforum om in aanmerking te komen voor gratis tokens. Het is dan ook belangrijk om een beetje actief te zijn op Bitcointalk en zo nu en dan zelf wat te posten. Dit verbetert je ranking op de site en hoe beter je ranking, hoe groter de kans is dat je mee mag doen aan de crypto airdrop.

Andere accounts die handig zijn om aan te maken zijn Twitter en Telegram. Mocht je de koers in de gaten willen houden en het laatste nieuws over crypto willen volgen, dan zijn dit sowieso absolute must-haves. De cryptowereld speelt zich momenteel vooral op deze kanalen af. Zorg bij het aanmaken van deze accounts dat de gebruikersnamen op elkaar lijken, zodat de uitgevers van de crypto airdrop weten dat dezelfde persoon de accounts beheert.

Daarnaast is het uiteraard handig als je een wallet hebt om je cryptomunten naartoe te kunnen sturen. Je hebt in ieder geval een Bitcoin wallet en een Ethereum wallet nodig. De meeste coins die airdrops doen zijn gebaseerd op Ethereum. De coins zullen in dat geval naar je Ethereum wallet gestuurd worden.

Als je deze accounts hebt aangemaakt, kan je meedoen aan crypto airdrops. Deze worden door ons aan de rechterkant van dit artikel geplaatst onder het kopje 'Actieve Airdrops'. 

Vaak is het zo dat de cryptomunten die je gratis krijgt niet veel meer waard zijn dan 10 dollar. Echter kan de prijs wel nog enorm stijgen, omdat je een van de eersten bent die de munt bezit. Mocht je echter niet de moeite willen doen voor een bedrag van 10 dollar, dan kan je altijd ervoor kiezen de cryptomunt gewoonweg via een exchange te kopen. 

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.