Metaverse
5/1/22

Ceek VR - Uitleg over de entertainment metaverse!

Ceek VR - Uitleg over de entertainment metaverse!
CEEK Smart VR
ceek

Snel €10 verdienen?

 1. Maak een account aan
 2. Stort 10 euro
 3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Met CeekVR komt de virtuele wereld steeds dichterbij. Dit enorme project, dat gebruik maakt van de blockchaintechnologie, heeft verschillende virtuele werelden en een eigen metaverse. Het project is zeer populair, mede doordat er aandacht aan werd besteed door Ellen Degeneres in haar show. 

In dit artikel nemen we je volledig mee in de virtuele wereld van CeekVR en nemen we het volledige bedrijf onder de loep. Grote bedrijven werken samen met deze 3D-ontwikkelaar, waarvan de token in het najaar van 2021 een 100x maakte. Neem vooral een kijkje in de video's die je in de blog kunt vinden, ze geven een schitterend beeld van de futuristische werelden!

Bekijk Snel

Hieronder kun je in de zeer imposante video alle verschillende werelden van CeekVR zien, waaronder hun metaverse city en verschillende virtual reality ruimtes.

Wat is Ceek VR?

Ceek VR is een crypto gerelateerd project, dat gebruik maakt van de blockchaintechnologie. De metaverse is een grote trend op dit moment, waar CeekVR ook onderdeel van is. CeekVR heeft namelijk een eigen metaverse, die zij zelf de ‘entertainment metaverse’ noemen. Maar het bedrijf is veel meer dan dat, de VR in de bedrijfsnaam staat namelijk voor virtual reality. Hier is de metaverse een onderdeel van, maar VR wordt op veel meer vlakken ingezet. 

CeekVR bouwt aan een virtuele wereld, die het mogelijk maakt om ergens virtueel bij te zijn, maar fysiek op een andere locatie te zijn. Deze methode is zeer flexibel en veilig, omdat iedereen op de aardbol aanwezig bij een evenement kan zijn, terwijl ze fysiek niet samenzijn. Met de huidige coronamaatregelen, waardoor evenementen worden afgelast, kan dit een grote uitkomst zijn. Bijkomend voordeel is dat je voor de evenementen van CeekVR niet de teststraat door hoeft.

Door de toegankelijkheid, kunnen artiesten meer gaan verdienen. Vaak wordt gezegd dat NFTs belangrijk zijn voor artiesten, omdat zij voor eeuwig royalties kunnen ontvangen dankzij de transactiekosten van NFTs. Echter, de ontwikkelingen rondom virtual reality en de metaverse zijn net zo belangrijk. Artiesten kunnen meer concertkaarten verkopen en bijvoorbeeld makkelijker meet & greets verzorgen.

Artiesten kunnen zelfs virtuele handtekeningen zetten, die dankzij de blockchain technologie op echtheid gecontroleerd kunnen worden. Ook voor fans zijn deze ontwikkelingen goed nieuws. Zo kan je bijvoorbeeld altijd op de eerste rij van een voetbalwedstrijd of concert zitten! Voor een dubbeltje op de eerste rij wordt werkelijkheid, waarbij het dubbeltje vervangen wordt door CeekVR’s token.

Door de samenwerking met de oracle Chainlink (LINK) is het mogelijk om te communiceren met de wereld buiten de blockchain. Chainlink is een groot crypto project, dat het mogelijk maakt om informatie van buitenaf op de smart contracts van Ethereum op te slaan. Hierdoor wordt het mogelijk om met de coin van CeekVR, genaamd CEEK, aankopen te doen, zoals on-chain abonnementen.

Deze gedecentraliseerde infrastructuur voor smart contracts zorgt voor een veilige en schaalbare manier om data toe te voegen aan smart contracts. De onderstaande afbeelding is een globale weergave van de manier, waarop externe partijen met CeekVR kunnen communiceren.

De onderlinge werking van Ceek, Ethereum, Chainlink en externe partijen.
Afbeelding afkomstig van Ceek.io

De metaverse van CeekVR: Ceek City

De naam van het project verraadt het al, CeekVR richt zich op de virtual reality. Zelf noemen zij de wereld die zij creëren de Virtualsphere. In deze VR metaverse kunnen CEEKERS (gebruikers van Ceek) verschillende onderdelen van het platform bezoeken.

Zo is het mogelijk om in de Victorian Theatre naar verschillende voorstellingen te gaan, maar je kunt ook een concert van je favoriete artiest bezoeken, door de Concert Arena te betreden. Voor de sportieve futurist zijn er ook sportcomplexen, om daarna bij te komen in de Hangout Lounge. Ook heeft CeekCV een eigen metaverse, dat Ceek City wordt genoemd.

De samenwerking van CeekVR met Universal Music Group zorgt ervoor dat er grote artiesten op gaan traden in Ceek City. Voorbeelden hiervan zijn Katy Perry, Lady Gaga, U2 en Sting. Altijd al een concert van deze artiesten in Nederland willen bijwonen? Dit is je kans!

H&M als marktleider in de metaverse

Als eerste retail kledingconcern is H&M de metaverse ingedoken. Met de lancering van CeekVR’s metaverse, zag H&M de kans om een driedimensionale winkel in Ceek City op te richten. Hierdoor kunnen klanten van de kledingwinkel in een virtuele omgeving gaan shoppen.

Klanten kunnen door de metaverse-winkel navigeren en de kledingstukken die zij willen selecteren, om vervolgens tot koop over te gaan. De items die in deze 3D winkel te koop zijn, zullen later ook in fysieke winkels verkrijgbaar zijn. Het kopen van kleding en accessoires kan gedaan worden met de coin van CeekVR.

In de onderstaande video kun je een kijkje nemen in de H&M shop in Ceek City:

https://www.youtube.com/watch?v=vOAupkt3Wq8

De coin van CeekVR: CEEK

CeekVR heeft dus een eigen token, die CEEK wordt genoemd. Deze token is een ERC-20 token en is inzetbaar binnen het gehele ecosysteem van Ceek. Zo kun je het token gebruiken om je favoriete artiest in de metaverse te ontmoeten of zijn/haar concert bijwonen, maar kun je er ook spullen mee kopen.

Daarnaast geeft CEEK gebruikers de mogelijkheid om hun stem te laten horen. Dit kan bij verschillende onderdelen op het platform. Zo kunnen gebruikers van het platform, CEEKERS, stemmen over welke programma’s er geproduceerd worden.

Daarnaast wordt het ook mogelijk om de coin te gebruiken bij het stemmen tijdens speciale events. Ceek heeft in 2018 bijvoorbeeld de finale van het programma World of Dance live in VR getoond. Bij deze show was het mogelijk om met CEEK tokens te stemmen op de act die jij het waard vond. Elke token was één stem.

Door deze manier van stemmen, is dit proces zeer betrouwbaar. Het stemmen verloopt immers via de blockchain, waardoor alle stemmen transparant zijn en de stemming dus eerlijk zal verlopen.

Waar kan je CEEK kopen?

Op dit moment kun je CEEK op 17 verschillende platformen kopen. Onder deze platformen zijn enkele bekende opties, waar veel wordt gehandeld. Deze platformen zijn PancakeSwap, Gate.io, LATOKEN en Uniswap. Via deze platform zijn verschillende traidingpairs mogelijk, zoals CEEK tegenover Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB) en Tether (USDT).

Wanneer het project van CeekVR blijft groeien, zullen er meer handelsplatformen geïnteresseerd zijn in het listen van de coin. Daarom is het mogelijk dat de coin in de toekomst op meer exchanges wordt aangeboden. Om dit te checken en daarnaast de 17 huidige aanbieders te ontdekken, kun je op deze link klikken om dit te bekijken.

Geschikte wallet voor CEEK

Je kunt ervoor kiezen om CEEK op te slaan in een software wallet. Er zijn verschillende wallets waar je de coin in op kunt slaan. De bekende wallets zoals Trust wallet, Metamask wallet en Binance Chain wallet accepteren allemaal de coin.

CEEK kan je naast de software wallets ook op een hardware wallet opslaan. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden, aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen.

De CEEK koers

Sinds de lancering van de CEEK token, heeft de koers van CEEK weinig gedaan. Investeerders die in een vroeg stadium CEEK hadden gekocht, hebben jaren moeten wachten op hun rendement. In juni 2018 werd CEEK uitgebracht en vanaf oktober 2021 begon de volatiliteit rondom de coin pas.

Dit kwam tot stand door het ontstaan van de metaverse-hype, waar het nieuws omtrent Facebook en Meta ten grondslag aan ligt. Sindsdien is de koers van €0,01 naar ruim €1,00 gestegen. Deze 100x gebeurde in ruim anderhalve maand. Wat omhoog gaat, komt ook weer naar beneden. CEEK was hierop geen uitzondering, de coin corrigeerde naar ongeveer €0,35 in december 2021.

Door de metaverse-trend, de samenwerkingsverbanden met grote partijen en de toenemende bekendheid onder investeerders, oogt de toekomst van de koers van CeekVR rooskleurig. Echter, dit is geen financieel advies. Doe zelf altijd goed onderzoek naar investeringsmogelijkheden.

Het team van CeekVR

Gezien de grootte van het project, zou je verwachten dat het team van CeekVR zeer groot is. Echter geeft LinkedIn aan dat het team uit 14 personen bestaat en ook de website van het project geeft niet veel teamleden weer.

Het team van CeekVR wordt geleid door Mary Spio. Zij is de CEO en oprichter van het project, dus is sinds 2016 actief bezig met de virtuele wereld van CeekVR. Voordat zij het project startte heeft ze 17 jaar lang voor verschillende bedrijven in de ruimtevaart gewerkt. Daarnaast stopte Spio haar tijd in onder andere Amazon en Oculus.

Spio wordt bij CeekVR onder andere bijgestaan door Tina Brown, de hoofdverantwoordelijke voor alle content en de gemeenschap. Ook Brown is sinds 2016 betrokken bij het CeekVR project. Daarvoor heeft ze ruim 17 jaar voor verschillende werkgevers binnen de IT-sector gewerkt. 

Partners

CeekVR werkt met zeer grote partijen samen. In dit artikel heb je al kunnen ontdekken dat H&M gebruikmaakt van het platform van CeekVR, door een virtuele winkel in de metaverse te openen. Echter zijn er meer grote partijen waar CeekVR mee samenwerkt. Gezien het bedrijf zich richt op virtual reality en entertainment, zijn partners zoals Disney Music, Universal Music en Oculus partners die je bij het bedrijf zou verwachten.

Ook grote bedrijven zoals T-Mobile, Apple, Google en Microsoft zijn partners van CeekVR, niet de minste bedrijven als je het mij vraagt. Een andere partner die je minder snel zou verwachten is Berkshire Hathaway. Het bedrijf van Warren Buffett ziet natuurlijk ook de ontwikkelingen die er gaande zijn, maar Buffett heeft zich in het verleden vaak negatief uitgesproken over bijvoorbeeld Bitcoin.

Naast deze bedrijven, heeft CeekVR ook samenwerkingen met Space Center en Empire State Building, waardoor ik verwacht dat je deze in de toekomst kan bezoeken vanuit je eigen huiskamer. Naast deze twee samenwerkingen, is de kans aanwezig dat er meer zullen volgen. Voor je het weet kan je de wereld zien vanaf de bank!

Roadmap CeekVR - Wat zijn de toekomstplannen?

In het najaar van 2021 deelde het team van CeekVR de plannen voor de komende periode. Deze plannen zijn verdeeld in 5 fases, waar geen tijdsindicatie aan verbonden is. Hieronder kun je per fase de grootste ontwikkelingen van het project ontdekken:

Fase 1

 • Listing op een grote exchange
 • CEEK Wallet
 • Ceek NFTs - Onder andere staking, persoonlijke galerijen

Fase 2

 • NFT marktplaats (BEP-20 en ERC-20)
 • CEEK creators dashboard
 • Events hosten (van modeshow tot congres)

Fase 3

 • Microsoft samenwerking voor bedrijfstechnische ontwikkeling
 • Bekende merken op het platform krijgen

Fase 4

 • Ontwikkeling van socializing: Voice chat en AI vertalingen

Fase 5

 • Ontwikkelaarshub maken
 • Open-source ontwikkeling van metaverses

CeekVR op social media

Blijf je graag op de hoogte over het laatste nieuws omtrent CeekVR? Het bedrijf is zeer actief op verschillende social media kanalen, waar zij miljoenen mensen mee bereiken. Veruit de meeste volgers volgen de ontwikkelingen rondom CeekVR via Facebook. Bijna 6 miljoen(!) mensen volgen de officiële facebookpagina van het bedrijf.

Voor een crypto gerelateerd project is dit enorm veel! Na Facebook, volgen de meeste mensen Ceek via Instagram en Twitter. Op beide platformen samen zijn er ruim 450.000 mensen, die op de hoogte blijven over het laatste nieuws omtrent CeekVR.

Daarnaast is het team op 5 andere social media platformen actief. Van Tiktok tot Telegram, via nagenoeg elk social media platform kan je Ceek volgen. De overige social media kanalen hebben samen enkele duizenden volgers, dus stukken minder dan de bovenstaande voorbeelden.

Hieronder kan je elk social media kanaal van CeekVR vinden, met daarbij de hoeveelheid volgers op dit moment. De links die verwerkt zijn linken direct door naar de betreffende social media pagina, handig indien je er een kijkje wil nemen!

Populariteit CeekVR (januari 2021)

Twitter  170.700 volgers
Telegram 14.100 volgers
Facebook 5.818.000 volgers
Reddit 700 volgers
Instagram 288.000 volgers
Medium 870 volgers
Youtube 9.800 volgers
Tiktok 2.800 volgers

Conclusie

De sectoren waar CeekVR zich op richt worden door veel mensen als de toekomst bestempeld. Zowel virtual reality als de metaverse zijn zeer grote trends, die mogelijk een grote impact op de wereld gaan maken. Voor zowel beroemdheden als fans heeft deze virtuele wereld veel voordelen en mogelijkheden.

Zeker door de samenwerkingsverbanden met grote partijen zoals Apple, Google en T-Mobile oogt het project zeer betrouwbaar. Voor veel crypto gerelateerde projecten is het opbouwen van een community zeer belangrijk. Met meer dan 6 miljoen volgers op social media, is CeekVR hier ook goed mee bezig.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over CeekVR en de ontwikkelingen op het gebied van VR en metaverse? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over CeekVR!

Header image: Ceek.io

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!